10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η εβδομάδα τελειώνει με άλλη μία λίστα από δυνατές ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις απόψε στην tv.

«Ο κυρ – Γιώργης Εκπαιδεύεται» (1977) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία – Ένας γραφικός ταβερνιάρης του Πειραιά, ο κυρ-Γιώργης (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) αναγκάζεται να παραστήσει τον αριστοκράτη για χατίρι του γιου του (Νίκος Δαδινόπουλος), που έχει παντρευτεί μια κοπέλα της υψηλής κοινωνίας, (Τόνια Καζιάνη).

Έτσι, περνάει από ειδική εκπαίδευση για να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον.

Πολύ γρήγορα όμως, ο μαθητής γίνεται δάσκαλος της καλής κοινωνίας και δίνει μαθήματα τιμιότητας και ευθύτητας στους ξιπασμένους και ενίοτε απατεώνες αστούς.

Παίζουν: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τόνια Καζιάνη, Νίκος Δαδινόπουλος, Λουϊζα Ποδηματά, Λευτέρης Βουρνάς, Καίτη Ιμπροχώρη.

*Star, Κυριακή 10/04 στις 21:00

«Ρόκι 5» (1990) σκηνοθεσία Τζον Αβίλντσεν

Δράμα – Ο Ρόκυ επιστρέφει νικητής από τη Σοβιετική Ένωση, βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, στον αγώνα με τον Ντράγκο. Επίσης, ανακαλύπτει ότι όλη του η περιουσία έχει χαθεί, από κακοδιαχείριση του λογιστή του. Έτσι μένει πάμφτωχος και αρνούμενος να εκμεταλλευτεί τη δόξα του, επιστρέφει στη γειτονιά από όπου ξεκίνησε. Εκεί άνοιξε το γυμναστήριο του παλιού του προπονητή, του Μάικ Γκόλντμιλ, προπονώντας νεαρούς πυγμάχους.

Ο πιο άξιος από πολλούς που προπονούνται μαζί του είναι ο Τόμυ Γκαν, ένας νεαρός πυγμάχος ο οποίος, έχοντας αποκτήσει την πείρα του Ρόκυ, έχει ένα σκορ νικών 23-0-0. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο ίδιος έχοντας θυμώσει, καθώς όλοι τον θεωρούσαν ως το “Ρομποτάκι του Ρόκυ”, προκάλεσε μια μάχη μεταξύ αυτού και του πρώην δασκάλου του.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπαρτ Γιάνγκ, Τάλια Σάιρ, Τόμμυ Μόρισσόν.

*Open, Κυριακή 10/04 στις 21:15

«Το Άλογο του Πολέμου» (2010) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δράσης Περιπέτεια Πολεμική – Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάικλ Μορπούργκο, που εκδόθηκε το 1982.
Στο Ντέβον της Αγγλίας, λίγο καιρό μετά το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο 14χρονος Άλμπερτ (Τζέρεμι Ίρβιν) ζει με την μητέρα του Ρόουζ (Έμιλι Γουάτσον) και τον επιπόλαιο αλκοολικό πατέρα του Τεντ (Πήτερ Μουλαν).

Όταν ο πατέρας του Αλμπερτ αγοράσει ένα πανάκριβο, υπέροχο πουλάρι, ο Αλμπερτ θ’ αναλάβει να το εκπαιδεύσει αλλά και να βρει τρόπο ώστε το ζώο να βοηθήσει στο βιοπορισμό τους. Το άλογο, ο Τζόι, και ο Αλμπερτ θα γίνουν αχώριστοι φίλοι. Μόνο που όταν η σοδειά της οικογένειας πάει κατά διαβόλου και ο Πρώτος Παγκόσμιος ξεσπάσει, ο πατέρας του Αλμπερτ θα πουλήσει το άλογο στο Βρετανικό Στρατό.

Ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου και ο Άλμπερτ αποφασίζει να καταταγεί στον στρατό με την ελπίδα να τον ξαναβρεί.

Παίζουν: Τζέρεμι Ίρβιν, Έμιλι Γουάτσον, Πίτερ Μούλαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τομ Χίντλστον.

*Alpha, Κυριακή 10/04 στις 21:30

«Βασιλική» (1997) σκηνοθεσία Βαγγέλης Σερντάρης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Μια ερωτική ιστορία με φόντο την ελληνική επαρχία, σε μια εποχή που η μισαλλοδοξία και οι άλλες συνέπειες του Εμφύλιου καθορίζουν αποφασιστικά τόσο την ατομική εξέλιξη όσο και τις σχέσεις με το κοινωνικό περιβάλλον.

Ορεινή Ήπειρος, 1949, λίγο μετά την ήττα του Δ.Σ.Ε. (Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας). Ο ενωμοτάρχης της περιοχής συλλαμβάνει τη Βασιλική, επειδή μετέφερε τρόφιμα στον αντάρτη άνδρα της. Συγκλονισμένος και γοητευμένος από την ομορφιά της, δεν αντιστέκεται στον πειρασμό και την βιάζει.

Λίγο αργότερα φεύγει με μετάθεση για το Βόλο, αλλά επιστρέφει και πάλι για τη Βασιλική. Της ζητάει να τον ακολουθήσει, βεβαιώνοντάς την μάλιστα ότι ο άνδρας της έχει πεθάνει. Ο τόσο δυνατός έρωτάς του για μια γυναίκα αντιφρονούντος κομμουνιστή γίνεται αιτία να αποταχθεί απ’ τη χωροφυλακή κι έτσι αναγκάζεται να καταφύγει στην Ξάνθη.
Παντρεύεται τη Βασιλική και προσπαθεί να βρει χρυσάφι στο Όρος Παγγαίο. Όμως τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχήν.

Μετά το θάνατο του συνεταίρου του σε ατύχημα και την άρνηση των ομοϊδεατών του να τον βοηθήσουν να ανοίξει ορυχείο, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια ενός καπνέμπορα, ανθρώπου με δεσπόζουσα κοινωνική θέση στην περιοχή. Όταν ο τελευταίος τον προδίδει, ο Λεωνίδας τον σκοτώνει, υπογράφοντας έτσι και τη δική του οριστική καταδίκη…

Παίζουν: Πασχάλης Τσαρούχας, Ταμίλα Κουλίεβα, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Βασίλης Παπανίκας, Βίβιαν Κοντομάρη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 10/04 στις 22:00

«Κάθε Κυριακή» (1999) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική – Ο Τόνι Ντ’ Αμάτο (Αλ Πατσίνο) είναι προπονητής της ομάδας φούτμπολ του Μαϊάμι, που μόλις απόκτησε καινούριο ιδιοκτήτη: πρόκειται για την Κριστίνα Πανιάτσι (Κάμερον Ντιαζ), που δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για το συγκεκριμένο σπορ.

Όταν ο Καπ Ρούνεϊ (Ντένις Κουέιντ), ο 39χρονος βετεράνος κουόρτερμπακ της ομάδας, τραυματίζεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, τη θέση του παίρνει ο νεαρός Γουίλι Μπίμαν (Τζέιμι Φοξ), που σύντομα γίνεται αστέρι του φουτμπόλ.

Όμως, ο Μπίμαν ενδιαφέρεται περισσότερο για φήμη και χρήματα παρά για τις ανάγκες της ομάδας…

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κάμερον Ντίαζ, Ντένις Κουέιντ, Τζέιμι Φοξ, Τζέιμς Γουντς, Μάθιου Μοντίν, Τσάρλτον Ίστον.

*Star, Κυριακή 10/04 στις 23:00

«Ακατανίκητοι Εραστές» (1988) σκηνοθεσία Σταύρος Τσιώλης

Δράμα – Ο νεαρός Βασίλης το σκάει από το ορφανοτροφείο και τριγυρνάει στο κέντρο της Αθήνας πριν να πάρει το τρένο για την Τρίπολη. Περιπλανάται στις ορεινές περιοχές της Αρκαδίας, κι εκεί συναντά μια νεαρή γυναίκα που το αυτοκίνητό της χάλασε. Οι δυο τους θα συνεχίσουν τις περιπλανήσεις όλο το καλοκαίρι μαζί, μέχρι το αγόρι να γυρίσει στο ερειπωμένο σπίτι της γιαγιάς του. Η νεαρή γυναίκα χάνεται και το αγόρι πηγαίνει στην Τρίπολη για να δουλέψει προκειμένου να επιβιώσει. Την ημέρα της ονομαστικής του εορτής φεύγει από την πόλη και παίρνει τον δρόμο για το χωριό του.

Παίζουν: Τάσος Μηλιώτης, Όλια Λαζαρίδου, Κωνσταντίνος Τζούμας, Μαρία Πανούτσου, Δημήτρα Βουλγαρίδη, Έλενη Κουτσούγερα, Λουκία Κοσμοπούλου, Γεώργιος Κέκκος, Παναγιώτα Κέκκου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 10/04 στις 00:30

«Αρκετά! » (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ 

Θρίλερ – Η Σλιμ, μια απλή σερβιτόρα που γνωρίζει και παντρεύεται έναν πλούσιο εργολάβο.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι θα ζήσει ένα αληθινό παραμύθι, σύντομα η ζωή της μετατρέπεται σε μαρτύριο μέσα από την ψυχολογική και σωματική βία που της ασκεί καθημερινά.

Ο γοητευτικός άντρας της σύντομα γίνεται ένας καταπιεστικός, κτητικός, άπιστος και βίαιος.

Όταν πια δεν αντέχει άλλο η Σλιμ αποφασίζει να το σκάσει, μαζί με την μικρή τους κόρη, και να αναζητήσει μια καινούρια ζωή.
Ο άντρας της όμως δεν θα τις αφήσει σε ησυχία και θα τις καταδιώξει πραγματοποιώντας τις απειλές του.

Τότε έρχεται η στιγμή που θα πει: Αρκετά! Η Σλιμ θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της!

Τώρα πια συνειδητοποιεί πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν αυτή και η κόρη της από τον βίαιο πρώην άντρα της είναι να τον σκοτώσει…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Μπίλλυ Κάμπελλ, Τέσα Άλλεν, Τζούλιετ Λιούις, Νταν Φούτερμαν.

*Ant1, Κυριακή 10/04 στις 01:30

«Άντρες με τα Όλα τους» (1997) σκηνοθεσία  Πίτερ Σατανέο

Κομεντί – Κάποτε το Σέφιλντ ήταν η πατρίδα της χαλυβουργίας και οι δουλειές έβριθαν. Σήμερα, δεκαετία του 1990 τα περισσότερα ορυχεία έχουν κλείσει και η ανεργία μαστίζει την πόλη.

Ένας από τους απολυμένους χαλυβεργάτες, ο 30χρονος Γκαζ χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να μπορέσει να επισκεφθεί τον γιο του.

Ενώ χασομεράει σε ένα τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας αποφασίζει να αντιμετωπίσει τη μιζέρια της ζωής του, παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτήζ. Άλλωστε η ιδέα του, μοιάζει να είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίζει γρήγορο και εύκολο χρήμα.

Καταφέρνει να πείσει για το «τολμηρό» σχέδιό του μια ομάδα φίλων του, οι οποίοι μόνο για strip-show δεν σε προδιαθέτουν: ο κολλητός του αλλά και υπέρβαρος Ντέιβ, ο πρώην επιστάτης κι ερασιτέχνης χορευτής Τζέραλντ, ο φοβητσιάρης και μαμμόθρεφτος Λόμπερ, ο γερο-Χορς με έντονο πρόβλημα στις αρθρώσεις του κι ο Γκάι με ακόμη πιο έντονο πρόβλημα στο να ακολουθήσει τον ρυθμό της μουσικής.

Τους “εμψυχώνει” όμως λέγοντάς τους ότι το δικό τους νούμερο θα έχει σίγουρα επιτυχία αφού στο στριπτίζ τους θα τα δείξουν ΟΛΑ!!

Ξεπερνώντας τους όποιους αρχικούς δισταγμούς το κουιντέτο ξεκινά σκληρές προετοιμασίες σε ένα συνοικιακό παμπ εν όψει της μεγάλης βραδιάς..

Παίζουν: Ρόμπερτ Καρλάιλ,Τομ Γουίλκινσον,Μαρκ Άντι, Γουίμ Σνέιπ, Στηβ Χουισον, Πωλ Μπαρμπερ, Ουγκο Σπιρ, Λέσλι Σαρπ, Έμιλι Γουφ, Πωλ Μπατεργουορθ, Ντέιβ Χηλ.

*Alpha, Κυριακή 10/04 στις 02:00

«Κύκλος Θανάτου» (2003) σκηνοθεσία Αντρέι Μπαρτκόβιακ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Τόνι Φέιτ, επαγγελματίας κλέφτης, μόλις ανάλαβε μια ακόμη «δουλειά»: να κλέψει και να παραδώσει στον Λινγκ, πρώην αστυνομικό και νυν κακοποιό, ένα φορτίο μαύρων διαμαντιών.

Η επιχείρηση στέφεται με επιτυχία όμως η εξέλιξη της υπόθεσης δεν αργεί να πάρει απρόβλεπτη τροπή. Ο Άρτσι, κλεπταποδόχος του Τόνι, κλέβει με τη σειρά του τα διαμάντια και τα παραδίδει στον Τσέιμπερ, το πανίσχυρο αφεντικό του υποκόσμου.

Τώρα ο Λινγκ είναι έτοιμος να δράσει αδίστακτα: απάγει τη Βανέσα, κόρη του Τόνι απαιτώντας βέβαια από τον τελευταίο τα διαμάντια. Απελπισμένος αλλά και αποφασισμένος να σώσει την κόρη του με οποιοδήποτε κόστος, ο Τόνι με τη βοήθεια των συνεργατών του ξεκινά μια κούρσα ενάντια στο Χρόνο για να εντοπίσει τον Λινγκ και τα διαμάντια.

Σύντομα θα βρει ανεκτίμητη βοήθεια από έναν απρόβλεπτο σύμμαχο: πρόκειται για τον Σου, κυβερνητικό πράκτορα από την Ταϊβάν και πρώην συνεργάτη του Λινγκ, που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του…

Παίζουν: Τζετ Λι, Ντι Εμ Εξ, Μαρκ Ντακάσκος, Άντονι Άντερσον, Τομ Άρνολντ.

*Star, Κυριακή 10/04 στις 02:15

«Ο Εκλεκτός» (2010) σκηνοθεσία  Άλμπερτ & Άλεν Χιούζ

Δράσης – Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος (Ντένζελ Ουάσινγκτον) διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Άδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμένη γη γύρω του – τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός, ούτε νόμος. Οι δρόμοι ανήκουν σε συμμορίες που θα σκότωναν έναν άνθρωπο για τα παπούτσια του, για μια στάλα νερό… ή και για κανένα λόγο.

Ο Ίλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: Να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Κάρνεγκι (Γκάρι Όλντμαν) όμως, δεσπότης μιας μικρής πόλης, γνωρίζει τη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο Ίλαϊ και είναι αποφασισμένος να την αποκτήσει με κάθε τρόπο…

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Γκάρι Όλντμαν, Μίλα Κούνις, Τζένιφερ Μπιλς, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, , Μάικλ Γκάμπον.

*Open, Κυριακή 10/04 στις 02:15