5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Χαμένη Ήπειρος» (2009) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ 

Κωμωδία – Ο δρ. Ρικ Μάρσαλ, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, θεωρεί ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, το ταξίδι στο χρόνο, χωρίς όμως  επιτυχία. Μια μέρα όμως το απίστευτο αυτό επίτευγμα γίνεται πραγματικότητα και ο Ρικ μαζί με την ομάδα του βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε έναν κόσμο με προϊστορικά τέρατα, πρωτόγονους και πολλά άλλα, επικίνδυνα, πλάσματα. Στην  προσπάθειά τους να επιβιώσουν, μπλέκουν στις πιο ευτράπελες καταστάσεις… Η ταινία βασίζεται στη δημοφιλή ομώνυμη σειρά του 1974.

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Ντάνι Μακ Μπράιαντ, Άννα Φρίελ.

*Μακεδονία, Δευτέρα 11/04 στις 21:00

«Ένα Αστείο Κορίτσι» (1970) σκηνοθεσία Βουγιουκλάκης Τάκης

Ελληνική ταινία – Ο ανέμελος Αλέκος Βενιέρης, γιος εφοπλιστή, συναντά την Χριστίνα, μια φτωχή κοπέλα, που εργάζεται ως κλόουν σε ένα μικρό τσίρκο. Όταν εκείνη πηγαίνει στο σπίτι του, για να εργαστεί ως υπηρέτρια, φροντίζει να του αποκρύψει την άλλη της επαγγελματική ιδιότητα. Καθώς ο έρωτας μεταξύ τους φουντώνει, μια παρεξήγηση γίνεται αφορμή για να απομακρυνθούν. Η Χριστίνα αναγκάζεται να επιστρέψει στο τσίρκο, ώσπου ο Αλέκος καταφέρνει να τη βρει και αποφασίζει να την πάρει μαζί του στο Λονδίνο, για να τη συστήσει στον πατέρα του. Όμως, το παρελθόν της δημιουργεί ξανά προβλήματα στην σχέση τους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκος Γαλανός, Σοφία Ρούμπου, Σπύρος Καλογήρου, Σωτήρης Μουστάκας, Νίκος Τσούκας, Πέτρος Λοχαϊτης, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Νίτσα Μαρούδα, Μέλπω Ζαρόκωστα, Τζένη Ζαχαροπούλου

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 11/04 στις 22:00

«Ο Πεταλούδας» (1973) σκηνοθεσία Φράνκλιν Σάφνερ

Δραματική περιπέτεια – Στο Παρίσι του 1931, ο Γάλλος μικρογκάνγκστερ Ανρί Σαριέρ, γνωστός ως «Πεταλούδας» από ένα τατουάζ στο στήθος του, συλλαμβάνεται για τον φόνο ενός προαγωγού στη Μονμάρτρη.
Παρά τις προσπάθειές του να πείσει τη γαλλική δικαιοσύνη πως δεν ευθύνεται για το έγκλημα, καταδικάζεται σε ισόβια και στέλνεται στο Καγιέν, διαβόητη αποικιακή φυλακή στη Γαλλική Γουιάνα.
Τρία χρόνια μετά, επιχειρεί την πρώτη του απόδραση με πλεούμενο, φθάνει στο Μαρακαϊμπο και ζει για λίγο καιρό με τους ιθαγενείς Ινδιάνους, μέχρι που ξανασυλλαμβάνεται και εγκλείεται στη Νήσο του Διαβόλου.
Αλλά δεν το βάζει κάτω, παρά τις ατέλειωτες μέρες βασανιστηρίων, απομόνωσης και πείνας.
Στα επόμενα δέκα χρόνια, επιδίδεται σε άλλες οκτώ απόπειρες απόδρασης.

Παίζουν: Στιβ ΜακΚουίν, Ντάστιν Χόφμαν, Βίκτορ Τζόρι, Ντον Γκόρντον, Τζορτζ Κουλούρις .

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 11/04 στις 22:15

«Το Βασίλειο των Ουρανών» (2005) σκηνοθεσία Ρίντλει Σκοτ

Δράσης Περιπέτεια – 1184 μ.Χ. Στην Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί βιώνουν μια επισφαλή συνύπαρξη με τους πολυπληθέστερους Άραβες, ενώ η ιερή πόλη διοικείται από τον ασθενικό βασιλιά Βαλδουίνο και τους συμβούλους του.

Πολύ μακριά από κει, σ’ ένα χωριό της Γαλλίας, ζει ένας νεαρός σιδηρουργός ονόματι Μπάλιαν που έχει μόλις χάσει την αγαπημένη του γυναίκα, ενώ κινδυνεύει να χάσει και την πίστη του.

Στο μεταξύ, ο ιππότης Γοδεφρείγος του Ιμπελέν επιστρέφει στην πατρίδα του ώστε να στρατολογήσει νέους μαχητές και να ηγηθεί μιας σταυροφορίας για την υπεράσπιση των Αγίων Τόπων από τα μουσουλμανικά στρατεύματα του Άραβα ηγέτη Σαλαντίν.

Ταυτόχρονα, ο γαλαζοαίματος ιππότης αναζητεί και τον νόθο γιο του, που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι άλλος από τον Μπάλιαν.

Παίζουν: Ορλάντο Μπλουμ, Λίαμ Νίσον, Τζέρεμι Άιρονς, Έβα Γκριν, Έντουαρντ Νόρτον, Μάικλ Σιν.

*Alpha, Δευτέρα 11/04 στις 22:40

«Rocknrolla» (2008) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια –  Ένας Ρώσος μαφιόζος σχεδιάζει μια μεγάλη κομπίνα με πολλά εκατομμύρια και όλος ο άπληστος υπόκοσμος του Λονδίνου θέλει το μερίδιο του. Ο επικίνδυνος αρχηγός του εγκλήματος, μια σέξι διεφθαρμένη λογίστρια, μια συμμορία μικροαπατεώνων αλλά και ένας ροκάς θα εμπλακούν σε συνωμοσίες, συγκρούσεις, προδοσίες στο όνομα του γρήγορου και εύκολου κέρδους. Η γλώσσα του χρήματος είναι διεθνής και όλοι φαίνεται να τη μιλούν άπταιστα. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιος θα μείνει όρθιος όταν χαθεί ο καπνός από τα όπλα, που θα πάρουν φωτιά… Στιλιζαρισμένο ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του Ντον Τέιλορ (1977), που βασίζεται στη σκοτεινή νουβέλα του Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς.

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Ίντρις Έλμπα, Τομ Γουίλκινσον, Τζέραρντ Μπάτλερ, Θάντι Νιούτον.

*Star, Δευτέρα 11/04 στις 02:15