7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ζωντανός Θρύλος» (2007) σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Δράσης –  Ο Ρόμπερτ Νέβιλ είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, που προσπαθεί να περιορίσει ένα θανατηφόρο ιό, ο οποίος έγινε η αιτία εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο Νέβιλ, που για έναν περίεργο λόγο δεν έχει μολυνθεί από τον ιό, είναι ο τελευταίος επιζών στη Νέα Υόρκη ίσως και στον κόσμο, ζει μόνος του στην αμερικανική μεγαλούπολη, με μοναδική συντροφιά τον αγαπημένο του σκύλο, Σαμ. Για τρία χρόνια, ο Νέβιλ στέλνει συνεχώς ραδιοφωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να βρει άλλους επιζώντες. Καμία έκκλησή του, όμως, δεν βρίσκει απάντηση. Όμως, παρά τα αντίθετα σημάδια δεν είναι μόνος… Μεταλλαγμένα θύματα της επιδημίας παραμονεύουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Νέβιλ και περιμένοντάς τον να κάνει το μοιραίο λάθος. Ίσως η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, ο Νέβιλ προσπαθεί να βρει τρόπο να καταστρέψει τον ιό χρησιμοποιώντας το δικό του αίμα που δεν έχει μολυνθεί. Αλλά, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην τα καταφέρει, αρχίζει και τρελαίνεται, ενώ και ο χρόνος τελειώνει…

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Τάχαν, Σάλι Ρίτσαρντσον- Γουιτφιλντ, Ντάρελ Φόστερ, Έιπριλ Γκρέις, Ντας Μιχοκ.

*Open, Πέμπτη 14/04, στις 21:15

«Ο Εξαφανισμένος Φάκελος» (2018) σκηνοθεσία Ερίκ Ζονκά

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται. Η οικογένειά του αποτελείται από έναν εξαφανισμένο πατέρα, μια απόλυτα αγχωμένη μητέρα και την μικρή του αδερφή που πάσχει από νοητική στέρηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν αρκετά να δηλώσουν την εξαφάνισή του.

Ο αστυνομικός που θα αναλάβει την υπόθεση είναι ο Φρανσουά Βισκόντι (Βενσάν Κασέλ), ένας μεσήλικας, αλκοολικός τύπος.

Εκείνον τον έχει χωρίσει η γυναίκα του, πνίγει τον καημό του στο ουίσκι και πλέον είναι απρόθυμος και ανίκανος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, που διακινεί ναρκωτικά.

Ο μόνος λόγος που δεν τον έχουν απολύσει ακόμη από το Σώμα είναι γιατί όταν πίνει (αρκετά) αποκτά μία πνευματική διαύγεια που του επιτρέπει να βρίσκει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται, για να λύνει τις υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Ο Φρανσουά ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, διαπιστώνοντας ότι ο γείτονας Γιαν Μπελαίλ (Ρομέν Ντουρίς) και πρώην καθηγητής του Ντάνι, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση του μαθητή του, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες του Βισκοντί.
Αυτό το περίεργο ενδιαφέρον και η συμπεριφορά του τον καθιστά ως τον κύριο ύποπτο και έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι ποντικιού και γάτας.

Καθώς η υπόθεση οδηγείται προς ένα τέλος, τίποτα πια δεν μοιάζει να είναι όπως εμφανιζόταν στην αρχή…

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντουρίς, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ελοντί Μπουσέ, Τσαρλς Μπερλινγκ, Λορένα Θελιέ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 14/04, στις 22:30

«Νήσος» (2009) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Κωμωδία – Όταν ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ο τοπικός άρχοντας ενός νησιωτικού χωριού, χάνει αιφνίδια τη ζωή του, η κλειστή κοινωνία του χωριού αναστατώνεται. Όχι τόσο για την απώλεια, όσο για το γεγονός ότι ο αποθανών αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, ενώ ήταν άκληρος. Πού την έκρυβε τόσο καιρό; Στα ερωτηματικά τους, έρχεται να απαντήσει η διαθήκη του μακαρίτη, που προβλέπει το μοίρασμα της περιουσίας στις τέσσερις εξουσίες του χωριού: τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας. Προϋπόθεση, όμως, για να εκτελεστεί η διαθήκη, είναι αυτοί οι τέσσερις να δεχτούν να διαβαστούν δημοσίως στην πλατεία του χωριού τέσσερις σφραγισμένες επιστολές -μία για τον καθένα- το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο… συγχωρεμένος…

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Βουτσάς, Ντορρέτα Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα.

*Mega, Πέμπτη 14/04, στις 23:00

«Τεντ Μπάντι, Ένας Γοητευτικός Δολοφόνος» (2019) σκηνοθεσία Τζο Μπέρλιντζερ

Βιογραφική Δραματική – Ο Τεντ: ωραίος, έξυπνος, χαρισματικός, τρυφερός. Η Λιζ: ανύπαντρη μητέρα, επιφυλακτική αλλά ερωτευμένη.

Οι τρεις τους, μαζί με την κόρη της Λιζ, είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μέχρι την στιγμή που ο Τεντ συλλαμβάνεται και κατηγορείται για μια σειρά από ειδεχθείς φόνους.

Όταν η ανησυχία μετατρέπεται σιγά σιγά σε παράνοια η Λιζ αναγκάζεται να αναρωτηθεί πόσο καλά γνωρίζει τον άνδρα με τον οποίο μοιράζεται την ζωή της καθώς όλο και περισσότερες αποδείξεις έρχονται στο φως και να αποφασίσει αν ο Τεντ είναι αλήθεια αθώος ή ένοχος.

Παίζουν: Ζακ Εφρον, Λίλι Κόλινς, Χάλεϊ Τζόελ Οσμεντ.

*Star, Πέμπτη 14/04, στις 23:30

«Κόκκινη αυγή» (2012) σκηνοθεσία Νταν Μπράντλεϊ

Περιπέτεια – Οι ανυποψίαστοι πολίτες της περιοχής Σπόκεϊν στη Ουάσιγκτον, ξυπνούν ένα πρωί αντικρίζοντας αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι πέφτουν από τον ουρανό σε μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των Η.Π.Α. Σύντομα ολόκληρη η πόλη είναι υπό τον έλεγχο του εχθρού. Μια ομάδα όμως θαρραλέων εφήβων αποφασίζει να αγωνιστεί ξεκινώντας έναν σκληρό πόλεμο εναντίον των επιδρομέων με σκοπό να πάρουν πίσω την πόλη τους – και την ελευθερία τους… Ριμέικ της κλασικής ταινίας δράσης του 1984, που είχε σκηνοθέτη τον Τζον Μίλιους και πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζι

Παίζουν:Κρις Χέμσγουορθ, Αντριάν Παλίκι, Τζος Χάτσερσον, Τζος Πεκ, Ίζαμπελ Λούκας.

*SKAI, Πέμπτη 14/04, στις 23:45

«Άλιεν: Η Αναγέννηση» (1997) σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ Ζενέ

Δράσης Τρόμου – Η 4η ταινία στη σειρά ταινιών Άλιεν.
200 χρόνια μετά τα γεγονότα της τρίτης ταινίας Άλιεν 3: Η Τελική Αναμέτρηση (Alien 3, 1992)και μετά από αρκετά αποτυχημένα πειράματα, ηΈλεν Ρίπλεϊ έχει κλωνοποιηθεί και μια βασίλισσα Άλιεν έχει χειρουργικά αφαιρεθεί από το σώμα της.
Ενώ η βασίλισσα αναπτύσσεται και δημιουργεί αυγά από τα οποία πρόκειται να γεννηθούν τα facehuggers, η εκπαίδευση της Ρίπλεϊ πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και αναπτύσσει μεγάλες δεξιότητες, εκπλήσσοντας τους επιστήμονες.

Ο οργανισμός United Systems Military ελπίζει να αναθρέψει τα Άλιεν ώστε να τα μελετήσει στο διαστημόπλοιο Αουρίγκα, χρησιμοποιώντας ως ξενιστές ανθρώπους που έχουν απαχθεί και σταλθεί στο διαστημόπλοιο από μισθοφόρους.
Η ευφυΐα όμως των πλασμάτων αυτών είναι αυξημένη με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να θυσιάσουν ένα δικό τους Alien, ώστε το οξύ του να προκαλέσει τη διάτρηση του θαλάμου όπου τα κρατούν και να ελευθερωθούν.

Οι εναπομείναντες στο σκάφος και η Ρίπλεϊ σύντομα συνειδητοποιούν πως θα πρέπει να βρουν κάποιο τρόπο ώστε να φθάσουν ασφαλείς από το σημείο που βρίσκονται, στο Betty και να καταστρέψουν το διαστημόπλοιο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του, στη Γη.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Γουινόνα Ράιντερ, Ντομινίκ Πινιόν, Ρον Πέρλμαν, Γκάρι Ντούρνταν, Μάικλ Γουίνκοτ, Μπραντ Ντούριφ, Λίλαντ Όρσερ, Νταν Χεντάγια.

*Alpha, Πέμπτη 14/04, στις 01:30

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2» (1990) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Περιπέτεια – Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο αστυνομικός Τζον Μακλέιν περιμένει στον θάλαμο αναμονής επιβατών του του Διεθνούς Αεροδρόμιου της Ουάσινγκτον, προκειμένου να πάρει την σύζυγό του, Χόλι, που καταφθάνει με την επόμενη πτήση. Στο ίδιο αεροπλάνο επιβαίνει και ο Ραμόν Εσπεράνζα, ένας νοτιοαμερικανός έμπορος ναρκωτικών, που έχει συλληφθεί και πρόκειται να δικαστεί στις ΗΠΑ. Εξαιτίας του, μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει το αεροδρόμιο και απαιτεί από την κυβέρνηση να τους δώσει ένα Μπόινγκ 747 για να φυγαδεύσουν τον Εσπεράνζα αλλιώς δεν θα επιτρέψουν την προσγείωση των αεροπλάνων. Ο Μακλέιν, που καταφέρνει να διαφύγει της προσοχής των τρομοκρατών, αποφασίζει να ματαιώσει τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπόνι Μπεντέλια, Γουΐλιαμ Άθερτον, Ρέτζιναλντ Βελ Τζόνσον, Φράνκο Νέρο, Τζον Έιμος.

*Star, Πέμπτη 14/04, στις 01:45