10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής με όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Γαμπρός απ’ το Λονδίνο» (1967)  σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κώστας, ένας νεαρός που εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κυρίου Περικλή, είναι αρραβωνιασμένος με την κόρη του, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Μια μέρα, θα βρεθεί στο δρόμο του η Μαίρη, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει επειδή την εγκατέλειψε ο Άγγλος αγαπημένος της. Αφού την σώζει, ο Κώστας πείθεται να υποδυθεί τον πλούσιο Άγγλο φίλο της, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει των αυστηρών αρχών πατέρα της Κυριάκο. Και ενώ στην αρχή πάνε όλα ρολόι, ο αδελφός της Μαίρης γίνεται η αιτία να αποκαλυφθεί η διπλοπροσωπία του Κώστα και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νόρα Βαλσάμη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Ελένη Ζαφειρίου, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

*Star, Κυριακή 17/04, στις 21:00

«Rocky Balboa» (2006) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Περιπέτεια – Ο μεγάλος θρύλος του μποξ Ρόκι αναπολεί το παρελθόν στο εστιατόριό του, ενώ ο γιος του είναι υπερβολικά απασχολημένος με δουλειές. Η πρόταση για έναν αγώνα με τον πρωταθλητή Νίξον είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο Ρόκι για επιδείξει την αγέραστη ψυχή του.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπαρτ Γιάνγκ, Τζέραλντιν Χιούζ, Μίλο Βεντιμίλια.

*Open, Κυριακή 17/04, στις 21:15

«Σρεκ 2» (2004) σκηνοθεσία Άντριου Άνταμσον, Κέλι Άσμπουρι, Κόνραντ Βερνόν

Κινούμενα Σχέδια – Μια φορά και έναν καιρό στη χώρα του πέρα, πέρα μακριά, βρέθηκαν ο τερατόμορφος Σρεκ και η τερατόμορφη πριγκίπισσα Φιόνα.

Το σίκουελ ξεκινά με το μήνα του μέλιτος του ζευγαριού, με τον Γάιδαρο να τους ενοχλεί μόνιμα. Μετά από τον ευτυχισμένο μήνα του μέλιτος, ανταποκρίνονται στην επίσημη πρόσκληση της βασιλικού ζεύγους-γονέων της Φιόνα.
Οι νεόνυμφοι, όμως, δεν θα αισθανθούν πολύ ευπρόσδεκτοι, καθώς κανείς δεν έχει προετοιμάσει τους δύο γονείς ούτε για την όψη του Σρεκ, αλλά ούτε και για την «αλλαγή» της κόρης τους.
Εκεί θα μπλέξουν στα σατανικά σχέδια της Καλής Νεράιδας που θέλει να ξεφορτωθεί τον Σρεκ για να μπορέσει ο γιος της, ο Πρίγκηπας Γλυκούλης, να παντρευτεί τη Φιόνα.

Με τις φωνές των: Μάικ Μάιερς, Έντι Μέρφι, Κάμερον Ντίαζ, Τζούλι Άντριους, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζον Κλις, Ρούπερτ Έβερετ, Τζένιφερ Σόντερς.

*Alpha, Κυριακή 17/04, στις 21:30

«Λευτέρης Δημακόπουλος» (1993) σκηνοθεσία Περικλής Χούρσογλου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Μεσολόγγι, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Παναγιώτης συναντά τον φίλο του, Λευτέρη Δημακόπουλο, με τον οποίο έχουν να συναντηθούν πολύ καιρό.

Στις πρώτες στιγμές της συνάντησής τους και μες σ’ αυτό το κέφι που φαινόταν ατελείωτο, εισχώρησε η πρώτη εικόνα της παλιάς τους ζωής, των φοιτητικών χρόνων, του αγώνα. Είναι 15 χρόνια από τη ζωή που χτίζει ένα λαμπρό παιδί. Είναι τα χρόνια που αλλάζει, η νιότη που χάνει. Είναι οι αξίες που χάνει. Είναι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που συνειδητοποιεί πως θυσιάζει μια ζωή για να έχει το δικαίωμα να αποκτήσει ακόμα μία.

Με ύφος λιτό, σχεδόν ντοκιμαντερίστικο, ο σκηνοθέτης σκιαγραφεί έναν πολίτη του δυτικού κόσμου, κρατώντας την απαραίτητη απόσταση από τα γεγονότα. Η νεανική ορμή, το πάθος για την επιτυχία και η φωτιά της αναζήτησης, οδηγούν τον Λευτέρη Δημακόπουλο σε μια μεθοδική, σχεδόν εθελουσία κάθοδο προς το αδιέξοδο. Μια κάθοδο σκοτεινή, μελαγχολική, όπως η νοσταλγία της εφηβείας και της χαμένης αθωότητας.

Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Σκουλά, Νίκος Ορφανός, Μανώλης Μαυροματάκης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 17/04, στις 22:00

«47 Ronin» (2013) σκηνοθεσία Καρλ Ρινς

Δραματική, δράσης, φαντασίας – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία των 47 Σαμουράι που αυτοκτόνησαν αφού εκδικήθηκαν τον θάνατο του άρχοντά τους, η ταινία μας ταξιδεύει στην μακρινή Ιαπωνία και στον κόσμο των πιστών Σαμουράι.Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους.

Ο Κάι είναι ο συμπολεμιστής τους, που θα τον αμφισβητήσουν, ειδικά όταν ερωτευτεί την Μίκα, την κόρη του αφέντη τους. Η ταινία ακολουθεί την αποστολή των Ronin που θα δοκιμάσουν το κουράγιο τους, το θάρρος τους, την ψυχή τους, αλλά και την μεταξύ τους εμπιστοσύνη σε μια προσπάθεια ανάκτησης της χαμένης τους γης και κατάκτησης της αιωνιότητας.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρίνκο Κικούτσι, Χιρογιούκι Σανάντα, Ταντανόμπου Ασάνο, Κο Σιμπασάκι

*Star, Κυριακή 17/04, στις 22:50

«Αυτή η Νύχτα Μένει» (1999) σκηνοθεσία Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ελληνική Ταινία Δραματική Ρομαντική – Ο Ανδρέας είναι ένας νέος που διατηρεί ψιλικατζίδικο σε κάποια συνοικία της Αθήνας και μαζί με τη Στέλλα, που φιλοδοξεί να γίνει τραγουδίστρια, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στη σύγχρονη πραγματικότητα της μεγάλης ανεργίας και των πανταχόθεν κλειστών δρόμων.

Μπροστά στο γενικό αδιέξοδο, η Στέλλα εγκαταλείπει την Αθήνα και προσπαθεί να κάνει την τύχη της σαν τραγουδίστρια στα πολυάριθμα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.

Ο Ανδρέας, μαζί μ’ έναν φίλο του συγγραφέα –ο οποίος ψάχνει στα επαρχιακά σκυλάδικα εικόνες και καταστάσεις για το επόμενο βιβλίο του–, αναζητούν τη Στέλλα και κάποτε τη βρίσκουν.

Όμως απροσδόκητα και χωρίς προφανή λόγο, κάποιοι αλβανοί λαθρομετανάστες απαγάγουν τη Στέλλα και τη μεταφέρουν σε ένα ορεινό χιονισμένο τοπίο. Μετά από αλλεπάληλες συγκρούσεις, ο Ανδρέας κατορθώνει να την απελευθερώσει και να τη σφίξει στην αγκαλιά του για πάντα

Παίζουν: Nίκος Kουρής, Aθηνά Mαξίμου, Zωή Nαλμπάντη, Kώστας Mαρκόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Γιάννης Ροζάκης, Γιώργος Διαλεγμένος, Φωτεινή Μπαξεβάνη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 17/04, στις 00:10

«Δωρητής Σπέρματος» (2010) σκηνοθεσία Τζος Γκόρντον

Κομεντί Ρομαντική – Η Κάσι, μια έξυπνη, ακομπλεξάριστη και αξιολάτρευτη γυναίκα αποφασίζει να αποκτήσει μόνη ένα παιδί, παρά τις αντιρρήσεις του καλύτερού της φίλου. Θα χρειαστεί φυσικά την… μικρή βοήθεια ενός γοητευτικού δωρητή σπέρματος. Εν αγνοία της, όμως, η ιδέα της ανατρέπεται, εξαιτίας μιας μικρής αλλαγής την τελευταία στιγμή: ο δότης τελικά είναι κάποιος άλλος, πράγμα που δεν θα αποκαλυφθεί παρά μόνο επτά χρόνια αργότερα. Μια έξυπνη και τρυφερή κωμωδία, κομμένη και ραμμένη πάνω στο πληθωρικό ταλέντο της Τζένιφερ Άνιστον, που αγγίζει θέματα ταμπού μέσα στο πλαίσιο των σύγχρονων ερωτικών σχέσεων και του τι μπορεί να σημαίνει οικογένεια.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Μπέιτμαν, Πάτρικ Γουίλσον, Τζουλιέτ Λιούις, Τζεφ Γκόλντμπλαμ.

*Alpha, Κυριακή 17/04, στις 01:00

«10 Λεπτά Αγωνίας» (2019) σκηνοθεσία Μπράιαν Α. Μίλερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Ο Φρανκ Σάλιβαν (Μάικλ Τσίκλις) είναι ένας διακεκριμένος ληστής τραπεζών αφού ποτέ δεν έχει πάει κάτι στραβά, μέχρι τη στιγμή που ο αδερφός του πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια μίας ληστείας.
Χτυπημένος, ο Φρανκ ξυπνά σε ένα βρώμικο δρομάκι χωρίς να θυμάται πώς στράβωσε η ληστεία ή ποιος πυροβόλησε τον αδελφό του. Για το αφεντικό του Φρανκ, τον βίαιο άρχοντα του εγκλήματος Ρεξ (Μπρους Γουίλις), τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. θέλει απλώς τα λάφυρα που δεν έχει ο Φρανκ.

Τώρα, θα πρέπει να ανακτήσει τη μνήμη του για τα 10 αυτά κρίσιμα λεπτά της επιχείρησης, προκειμένου να ανακαλύψει ποιος τον παγίδευσε και φυσικά, να σώσει το τομάρι του και να εκδικηθεί το θάνατο του αδερφού του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάικλ Τσίκλις, Μίντοου Γουίλιαμς, Κάιλ Σμιντ, Λίντα Χαλ, Λάλα Κεντ, Τέξας Μπατλ.

*Star, Κυριακή 17/04, στις 01:00

«Κόκκινη αυγή» (2012) σκηνοθεσία Νταν Μπράντλεϊ

Περιπέτεια – Οι ανυποψίαστοι πολίτες της περιοχής Σπόκεϊν στη Ουάσιγκτον, ξυπνούν ένα πρωί αντικρίζοντας αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι πέφτουν από τον ουρανό σε μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των Η.Π.Α. Σύντομα ολόκληρη η πόλη είναι υπό τον έλεγχο του εχθρού. Μια ομάδα όμως θαρραλέων εφήβων αποφασίζει να αγωνιστεί ξεκινώντας έναν σκληρό πόλεμο εναντίον των επιδρομέων με σκοπό να πάρουν πίσω την πόλη τους – και την ελευθερία τους… Ριμέικ της κλασικής ταινίας δράσης του 1984, που είχε σκηνοθέτη τον Τζον Μίλιους και πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζι

Παίζουν:Κρις Χέμσγουορθ, Αντριάν Παλίκι, Τζος Χάτσερσον, Τζος Πεκ, Ίζαμπελ Λούκας.

*SKAI, Κυριακή 17/04, στις 01:45

«Ζωντανός Θρύλος» (2007) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Δράσης –  Ο Ρόμπερτ Νέβιλ είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, που προσπαθεί να περιορίσει ένα θανατηφόρο ιό, ο οποίος έγινε η αιτία εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο Νέβιλ, που για έναν περίεργο λόγο δεν έχει μολυνθεί από τον ιό, είναι ο τελευταίος επιζών στη Νέα Υόρκη ίσως και στον κόσμο, ζει μόνος του στην αμερικανική μεγαλούπολη, με μοναδική συντροφιά τον αγαπημένο του σκύλο, Σαμ. Για τρία χρόνια, ο Νέβιλ στέλνει συνεχώς ραδιοφωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να βρει άλλους επιζώντες. Καμία έκκλησή του, όμως, δεν βρίσκει απάντηση. Όμως, παρά τα αντίθετα σημάδια δεν είναι μόνος… Μεταλλαγμένα θύματα της επιδημίας παραμονεύουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Νέβιλ και περιμένοντάς τον να κάνει το μοιραίο λάθος. Ίσως η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, ο Νέβιλ προσπαθεί να βρει τρόπο να καταστρέψει τον ιό χρησιμοποιώντας το δικό του αίμα που δεν έχει μολυνθεί. Αλλά, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην τα καταφέρει, αρχίζει και τρελαίνεται, ενώ και ο χρόνος τελειώνει…

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Τάχαν, Σάλι Ρίτσαρντσον- Γουιτφιλντ, Ντάρελ Φόστερ, Έιπριλ Γκρέις, Ντας Μιχοκ.

*Open, Κυριακή 17/04, στις 02:15