9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Αντίο Κρίστοφερ Ρόμπιν» (2017) σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις

Δραματική – Ήταν χειμώνας του 1924, όταν μετά από πολλές απορρίψεις και ακυρώσεις, οι ιστορίες ενός μικρού αγοριού και του αγαπημένου του αρκούδου κατάφεραν να βρουν εκδότη, αρχικά μέσω ενός περιοδικού, του Punch, μιας βρετανικής έκδοσης που αφιέρωνε τις σελίδες του σε νέες ιστορίες (σε συνέχειες) καρτούν.

Το μικρό αγόρι και ο αρκούδος του, γνωστοί και ως Κρίστοφερ Ρόμπιν και Γουίνι θα ενθουσιάσουν το αναγνωστικό κοινό και τέσσερα χρόνια μετά θα ξεκινήσει μια μεγάλη εκδοτική εγκυκλοπαίδεια με τις περιπέτειες των δυο τους και των φίλων τους.

Μία σπάνια ματιά στη σχέση ανάμεσα στον αγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Α.Α.Μιλν (Ντόναλ Γκλίσον) και τον Κρίστοφερ Ρόμπιν (Ουίλ Τίλστον), τον γιο του. Στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μιλν εμπνέεται από τα παιχνίδια του γιού του και δημιουργεί τον μαγικό κόσμο του χαρακτήρα Γουίνι το Αρκουδάκι- που τον κάνει αμέσως διάσημο.Όμως, η διεθνής επιτυχία του βιβλίου έχει ένα κόστος για τον συγγραφέα, τον μικρό του γιο και τη γυναίκα του Δάφνη (Μάργκο Ρόμπι).

Παίζουν: Ντόναλ Γκλίσον, Μάργκο Ρόμπι, Κέλι ΜακΝτόναλντ

*Open, Τρίτη 19/04 στις 22:00

«Με τη Δική σου Ανάσα» (2017) σκηνοθεσία Άντι Σέρκις

Δραματική Ρομαντική – Ο Ρομπιν Καβεντις ήταν ένας βρετανός έμπορος τσαγιού.
Σε ηλικία 27 ετών ερωτεύεται την όμορφη Νταϊάνα, την οποία παντρεύεται και γρήγορα εκείνη μένει έγκυος.
Όμορφος, λάτρης της περιπέτειας και πανέξυπνος, ο Ρόμπιν έχει όλη τη ζωή εμπρός του, όταν μένει παράλυτος από πολιομυελίτιδα.

Ενάντια σε κάθε συμβουλή, η όμορφη σύζυγός του, η Νταϊάνα, τον βγάζει από το νοσοκομείο και τον φέρνει σπίτι.
Με αφοσίωση, επιμονή και στενή επαφή, πετυχαίνει να τον ανακουφίσει από την ανικανότητά του και να τον απελευθερώσει.
Οι δυο τους τώρα αρνούνται την αιχμαλωσία που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια πάθηση.
Αλλάζουν τις ζωές τους και αυτές άλλων με το χιούμορ, το κουράγιο και τον πόθο για ζωή.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Κλερ Φόι, Χιου Μπονεβιλ, Εντ Σπιλερς, Τομ Χολαντερ, Ντέιβιντ Μπατλερ, Μιράντα Ρέισον, Λορέιν Άσμπορν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 19/04 στις 22:30

«Οι Μαχητές του Θρόνου» (2014) σκηνοθεσία Νικ Πάουελ 

Περιπέτεια – Ύστερα από τη δολοφονία του βασιλιά και πατέρα τους από το μεγαλύτερο αδελφό τους, ο κληρονόμος του βασιλικού θρόνου και η αδερφή του είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το βασίλειο. Η συνάντησή  τους με έναν μυστηριώδη σταυροφόρο, θα είναι μοιραία και μαζί του θα διεκδικήσουν πίσω το θρόνο, που δικαιωματικά τους ανήκει.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χέιντεν Κρίστενσεν, Αλεξάντρε Μπέιλι.

*Star, Τρίτη 19/04 στις 23:20

«Κάθε Στιγμή Μετράει» (2014) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ

Δραματική – Η Δρ. ‘Αλις Χόουλαντ (Τζούλιαν Μουρ) έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών.

Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά.

Mε πρωταγωνίστρια την καθηλωτική Τζούλιαν Μούρ, το “Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει” είναι βασισμένο στο best seller της Λίσα Γκένοβα.
Η ιστορία πραγματεύεται με διεισδυτικό τρόπο τη συγκλονιστική πορεία μιας δυναμικής και νέας γυναίκας που προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, και τις συνέπειες που έχει αυτό στη ζωή, την προσωπικότητα και την οικογένεια της.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Αλεκ Μπόλντγουιν, Κρίστεν Στίουαρτ, Κέιτ Μπόσγουορθ.

*Alpha, Τρίτη 19/04 στις 00:00

«Επτά Χρόνια στο Θιβέτ» (1997) σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Ανό

Δραματική Περιπέτεια – Το φθινόπωρο του 1939, ο Χάινριχ Χάρερ (Μπραντ Πιτ), ο διάσημος Αυστριακός ορειβάτης, μαζί με μια ομάδα ορειβατών και επικεφαλής τον Πέτερ Αουφσνάιντερ (Ντέιβιντ Θιούλις), ξεκίνησαν για να ανέβουν μια από τις ψηλότερες κορυφές των Ιμαλαϊων, την Nanga Parbat.

Ο εγωκεντρικός Χάρερ, που η μοναδική του απασχόληση είναι η επίτευξη φήμης και δόξας, θα νοιώσει ένα συναισθηματικό ξύπνημα καθώς θα ξεκινήσει για ένα δύσκολο ταξίδι, το οποίο θα τον πάει από την συγκίνηση της αναρρίχησης στον εγκλεισμό του σ’ ένα Βρετανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μετά από την δραπέτευση και από το βασανιστικά μακρύ και κοπιαστικό ταξίδι πάνω στα Ιμαλάια, θα φτάσει στην μυστηριώδη, απαγορευμένη Θιβετιανή πόλη της Λάσα.

Ξένος σε μια παράξενη χώρα, ο Χάρερ γίνεται φίλος με τον νεαρό Δαλάι Λάμα και στη συνέχεια δάσκαλος του θρησκευτικού ηγέτη, στην Αγγλική γλώσσα, στη γεωγραφία και γενικά τη ζωή του Δυτικού κόσμου. Θα περάσει επτά χρόνια στο Θιβέτ – σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής αναταραχής αυτής της χώρας – έχοντας την χάρη της φιλίας και της πνευματικής διαφώτισης του νεαρού Δαλάι Λάμα, καθώς ο βαθύς και συνεχής σύνδεσμος αυτών των δύο απομονωμένων, μοναχικών ανθρώπων συνεχώς μεγαλώνει.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπ. Ντ. Γουόνγκ, Μάκο Τζάμιανγκ.

*Mega, Τρίτη 19/04 στις 00:20

«Μαίρη Σέλλεϋ» (2017) σκηνοθεσία Χάιφαα αλ-Μανσού

Δραματική – 200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία.

Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε που ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.

Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Ντάγκλας Μπουθ, Μπελ Πόουλι.

*Open, Τρίτη 19/04 στις 00:30

«Θα σε Βρω στον Παράδεισο» (1998) σκηνοθεσία Βίνσεντ Γουορντ

Δραματική, ρομαντική, φαντασίας – Η αγάπη του Κρις Νέλσον για τη γυναίκα του, Άνι, ξεπερνάει κάθε όριο και περιορισμό, ώσπου ένα αυτοκινητικό δυστύχημα τού στερεί τη ζωή.

Στην αρχή περιφέρεται στους χώρους όπου ζούσε πριν, προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του και να της δείξει ότι ακόμα υπάρχει. Όμως αυτό είναι μάταιο… Αφού βλέπει πως δεν έχει νόημα να παραμένει άλλο στη γη, αποφασίζει να φύγει και ξυπνά σε έναν άλλο κόσμο.

Εκεί θα συναντήσει τα δυο παιδιά του κι έναν από τους πρώτους καθηγητές που είχε όταν σπούδαζε, οι οποίοι είχαν πεθάνει πριν απο αυτόν.
Ακόμα και ο παράδεισος όμως δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς την Άνν, κι όταν η τραγωδία απειλεί να τους χωρίσει για πάντα, ο Κρις ρισκάρει την ίδια του την ψυχή για να τη σώσει από την αιώνια απελπισία.

Η Άνι, συντετριμμένη από τον χαμό του συζύγου της, αυτοκτονεί και καταλήγει στην κόλαση. Ο Κρις είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη γαλήνη του παραδείσου, προκειμένου να την ξανασυναντήσει έστω για μία φορά. Έτσι ξεκινάει μια συγκινητική και μεγαλειώδης αναζήτηση.
Μπορεί η Αγάπη να ενώσει αυτό που ο παράδεισος και η κόλαση έχουν κάνει κομμάτια;

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κιουμπα Κουντιγκ τζ., Αναμπέλα Σιόρα, Τζέσικα Μπρουκς Γκραντ, Ρόζαλιντ Τσάο, Λουσίντα Τζένι, Μαξ Βον Σαϊντοου.

*Ant1, Τρίτη 19/04 στις 01:00

«Ο Επίμονος Κηπουρός» (2005) σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες

Κοινωνική – Ο Τζάστιν Κουέιλ (Ραλφ Φάινς) είναι ένας Βρετανός διπλωμάτης που είναι παντρεμένος με την Τέσα (Ρέιτσελ Βάις). Η Τέσα, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αφρική, ανακαλύπτει ότι μία φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει φάρμακα για το HIV/AIDS, παράλληλα δίνει δωρεάν φάρμακα για τη φυματίωση, χρησιμοποιώντας τους παραλήπτες ως πειραματόζωα.

Όταν εκείνη πηγαίνει με τον συνεργάτη της Άρνολντ (Ουμπερ Κουντέ) στην Κένυα και βρίσκεται δολοφονημένη μετά από λίγες μέρες, ο Τζάστιν αρχίζει να ερευνά την υπόθεση.
Μετά από πολλές προσπάθειες να βρει τα αίτια της δολοφονίας της, αλλά και πολλές απειλές για τη ζωή του, ο Τζάστιν μαθαίνει ότι η Τέσα δολοφονήθηκε λόγω μίας αναφοράς που είχε και έγραφε ότι τα φάρμακα αυτά ήταν επικίνδυνα.

Σύντομα οι έρευνές του θα τον φέρουν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας..

Παίζουν: Ραλφ Φάινς, Ρέιτσελ Βάις, Ντάνι Χιούστον, Ντανιελ Χαρφορντ, Κηθ Πίρσον, Αρτσι Παντζιαμπι, Τζουλιετ Ομπρεϊ, Ντόναλντ Σάμπτερ.

*Μακεδονία, Τρίτη 19/04 στις 01:00

«Το Τσακάλι» (1997) σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς

Αστυνομική Δράσης – Όταν ο Κάρτερ Πρέστον (Σίντεϊ Πουατιέ), διευθυντής του FBI και η Βαλεντίνα Κόσλοβα (Ντάιαν Βενόρα), αξιωματικός της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας, συλλαμβάνουν έναν κακοποιό, με σημαντική θέση στους κόλπους της Ρωσικής Μαφίας, ο αδελφός του τελευταίου ορκίζεται εκδίκηση.

Έτσι, προσλαμβάνει το «Τσακάλι» (Μπρους Γουίλις), έναν ψυχρό επαγγελματία δολοφόνο, για να δολοφονήσει ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο των ΗΠΑ.

Οι πράκτορες του FBI υποπτεύονται πως ο στόχος δεν είναι άλλος από τον διευθυντή τους. Έτσι έρχονται σ’ επαφή με την Ιζαμπέλα (Ματίλντα Μέι), μια κοπέλα – πρώην τρομοκράτη της ΕΤΑ και τον Ντέκλαν Μαλκουίν (Ρίτσαρντ Γκιρ), πρώην μέλος του ΙRA, που τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης.

Ο τελευταίος αποφασίζει να τους βοηθήσει να εντοπίσουν το «Τσακάλι» με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Ένα αδίστακτο κυνηγητό αρχίζει…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Ρίτσαρντ Γκηρ, Σίντεϊ Πουατιέ, Μάικλ Κέιτον τζ., Ντίανα Βενόρα, Ματίλντα Μέι, Τζ.Κ. Σίμονς, Τζακ Μπλακ, Λάρι Κιγκ, Λέσλι Φίλιπς, Γουίλιαμ Φορσάιθ.

*Star, Τρίτη 19/04 στις 01:30