14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δεκατέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Δύναμη της Πίστης» (2019) σκηνοθεσία Ροξαν Ντοσον

Δραματική – Όταν ο Τζον, ο 14χρονος υιοθετημένος γιος της Τζόις Σμιθ, πέφτει σε μια παγωμένη λίμνη στον Μιζούρι, χάνονται όλες οι ελπίδες καθώς ο Τζον κείτεται φαινομενικά νεκρός. Ενάντια σε κάθε ιατρική υπόθεση στην ιστορία και σε κάθε επιστημονική πρόβλεψη, η ακλόνητη πίστη της Τζόις εμπνέει την κοινότητά της να προσευχηθεί για την ανάρρωση του Τζον.

Παίζουν: Κρίσι Μετζ, Τζος Λούκας, Μαρσελ Ρουιζ, Τοφερ Γκρεις, Σαρα Κονστιμπλ, Νάνσι Σορελ, Μίριαμ Σμιθ, Μάικ Κολτερ.

*Star, Πέμπτη 21/04, στις 21:00

«Ώρες Αγωνίας» (2013) σκηνοθεσία Έρικ Χέισερερ

Δραματική Τρόμου – Στη Νέα Ορλεάνη, λίγο προτού πληγεί από τον τυφώνα Κατρίνα, μια έγκυος γυναίκα θα γεννήσει πρόωρα. Η ίδια θα πεθάνει και το νεογέννητο μωρό της θα βρεθεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μωρό θα πρέπει να μείνει σε θερμοκοιτίδα νεογνών. Όταν ο τυφώνας ξεσπάει, το ρεύμα θα πέσει εντελώς και όλοι θα εγκαταλείψουν το νοσοκομείο. Όμως, ο πατέρας του μωρού θα παραμείνει επειδή το μωρό δεν μπορεί να κινηθεί, ώστε να φροντίσει να παραμείνει ανοικτή η παροχή τροφοδότησης οξυγόνου.

Και καθότι δεν υπάρχει ρεύμα, η μόνη παροχή ρεύματος είναι η γεννήτρια η οποία σταματάει να λειτουργεί κάθε μερικά λεπτά. Έτσι, πρέπει να παραμείνει ξύπνιος περιμένοντας να φανεί κάποιος να τους σώσει.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Νάνσι Νέιβ.

*SKAI, Πέμπτη 21/04, στις 21:00

«Ο ποντικομικρούλης» (1999) σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ

Κομεντί Περιπέτεια – Πρόκειται για μια ταινία που συνδυάζει τη ζωντανή δράση με τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ, κατασκευασμένα από τους ειδικούς της Sony Pictures Imageworks, οι οποίοι φέρνουν την ψηφιακή δημιουργία χαρακτήρων σ’ένα νέο τολμηρό επίπεδο με την “γέννηση” του Ποντικο-μικρούλη.

Ο διάσημος ηθοποιός Μάικλ Τζέι Φοξ δανείζει την φωνή του στον γλυκό Στιούαρτ, ενώ η βραβευμένη με ‘Οσκαρ Τζίνα Ντέιβις, ο Τζόναθαν Λιπνίκι και ο Χιου Λόρι αποτελούν την ανθρώπινη οικογένειά του.

‘Ενας μικρόσωμος τύπος με μεγάλη καρδιά, φαβορίτες, μικρή ροζ μυτούλα και ποικιλόμορφες ενδυματολογικές επιλογές, ο Στιούαρτ, ψάχνει να βρει την θέση του στην κοινωνία και αναζητά ένα μέρος που θα το αποκαλεί “σπίτι” μέσα σ’ένα απίστευτα υπερμεγέθη κόσμο.

‘Ετσι, όταν τον υιοθετεί η οικογένεια Μικρούλη, μια κανονική οικογένεια ανθρώπων, ο Στιούαρτ συναντά μια σειρά από περιπέτειες με μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου εχθρού του, του κατοικίδιου γάτου που ακούει στο όνομα Σνόουμπολ, ενώ παράλληλα μαθαίνει το αληθινό νόημα της οικογένειας, της πίστης και της φιλίας.

Στο μεταξύ και η οικογένεια Μικρούλη ανακαλύπτει ότι όλοι κρύβουμε βαθιά μέσα μας έναν μικρό “Στιούαρτ”, δηλαδή την τόλμη, το πνεύμα και το κουράγιο να είμαστε αληθινοί στον εαυτό μας και να ακολουθούμε τα κρυφά όνειρά μας παρά τις πολλές αναποδιές της ζωής

Παίζουν: Τζίνα Ντέιβις, Χιου Λόρι, Τζόναθαν Λιπνίκι, Τζέφρι Τζόουνς.

*Mega, Πέμπτη 21/04, στις 21:00

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» (2012) σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής

Βιογραφική Περιπέτεια – Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. Κουρσάροι στο Αιγαίο,  πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.

Παίζουν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Εβγκένι Στίχκιν, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Όλγκα Σουτούλοβα, Λάκης Λαζόπουλος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελαρίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 21/04, στις 22:00

«Ουζερί Τσιτσάνης» (2015) σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη

Δράμα – Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με τον γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

Παίζουν: Αντρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Γιάννη Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου.

*Alpha, Πέμπτη 21/04, στις 22:15

«Τα Πάθη του Χριστού» (2004) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Δραματική – Οι τελευταίες δώδεκα ώρες του Ιησού Χριστού, βασισμένη στα 4 Ευαγγέλια, σε θρησκευτικά κείμενα και από ευρύτερες χριστιανικές αφηγήσεις.

Η προσευχή στον κήπο της Γεσθημανή, η αγρυπνία της Παναγίας, η σύλληψη, η περιφορά του από το ιερατείο στον Πόντιο Πιλάτο, τα βασανιστήρια, η πορεία προς τον Γολγοθά, η σταύρωση και μία σύντομη αναφορά στην Ανάσταση. Παράλληλα βλέπουμε μικρές αναδρομές σε στιγμές από την ζωή του Ιησού ως παιδί, σε καθημερινές στιγμές με την μητέρα του, από την Διδασκαλία του στους Δώδεκα μαθητές, την επί του όρους Ομιλία και τον Μυστικό Δείπνο.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μάια Μόργκενστερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τόνι Μπερτορέλι, Κλόντια Τζερίνι, Χρίστο Σόποφ.

*SKAI, Πέμπτη 21/04, στις 23:00

«Το Πράσινο Μίλι» (1999) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική – Τη δεκαετία του 30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του… Η ομώνυμη σκοτεινή νουβέλα του Στίβεν Κινγκ προσεγγίζεται από τον Φρανκ Ντάραμποντ, ο οποίος προσδίδει στην κινηματογραφική του απόδοση μια πιο συναισθηματική χροιά. Αποτέλεσμα ένα δράμα φυλακής, υπαρξιακών προεκτάσεων και προβληματισμού πάνω στις ανθρώπινες αξίες, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στις «εσωτερικές» ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Επικεφαλής ο βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς ενώ έκπληξη αποτέλεσε ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, στο ρόλο του τραγικού Τζον Κόφεϊ.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντέιβιντ Μορς, Χάρι Ντιν Στάντον, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*Star, Πέμπτη 21/04, στις 23:30

«Peterloo» (2018) σκηνοθεσία Μάικ Λι

Δραματική –O Μάικ Λι φέρνει στη μεγάλη οθόνη την περιβόητη σφαγή του 1819 στο Σεντ Πίτερς Φιλντς του Μάντσεστερ όταν, κατ’ εντολή των αρχών της πόλης, η ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων διαλύθηκε με αιματηρό τρόπο.

Μία ειρηνική διαδήλωση 60.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στις 16 Αυγούστου 1819, για να απαιτήσουν πολιτικές μεταρρυθμίσεις, επέκταση δικαιωμάτων ψήφου και να διαμαρτυρηθούν για το συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο φτώχειας, μετατράπηκε σε ένα από τα πλέον αιματηρά επεισόδια στη βρετανική ιστορία.

Πολλοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, προκαλώντας πανεθνική κατακραυγή αλλά και περαιτέρω κυβερνητική καταστολή. Η σφαγή του Πέτερλοου ήταν μια καθοριστική στιγμή στη βρετανική δημοκρατία, η οποία έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της εφημερίδας The Manchester Guardian.

Παίζουν: Ρόρι Κινίαρ, Μαξίν Πικ, Πιρς Κουίγκλι, Νηλ Μπελ, Φίλιπ Τζάκσον.

*Open, Πέμπτη 21/04, στις 00:30

«Ένας Μικρός Παράδεισος» (2011) σκηνοθεσία Νίκολ Κάσελ

Κομεντί Φαντασίας – Η Μάρλεϊ(Κέιτ Χάντσον) είναι μια χειραφετημένη κοπέλα, καριερίστα, που δεν έχει λύσει τα ζητήματά της με τους γονείς της και που, απολαμβάνοντας την ασφάλεια από τους δύο κολλητούς της φίλους, αλλάζει τους ερωτικούς της παρτενέρ σαν τα πουκάμισα, απρόθυμη να δεσμευτεί.

Μόνο που όταν ο καρκίνος, σε καλπάζουσα μορφή, θα της χτυπήσει την πόρτα, η Μάρλεϊ θ’ αναγκαστεί να αποδεχθεί την πραγματικότητα της ασθένειάς της αλλά και να επιτρέψει στον εαυτό της να αγαπήσει και να αγαπηθεί.
Από κακομαθημένο, ευέξαπτο, γκρινιάρικο κορίτσι θα δουλέψει με τον εαυτό της για να γίνει ανεκτική, ειλικρινής και μειλίχια.

Στο πλευρό της ο ογκολόγος του νοσοκομείου ( Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) που νοσηλεύεται θα την βοηθήσει να συνειδητοποιήσει πως καμιά φορά η αγάπη μπορεί να είναι ίσως το πιο απαιτητικό ταξίδι της ζωής.

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λούσι Παντς, Κάθι Μπέιτς, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Πίτερ Ντίνκλατζ.

*Alpha, Πέμπτη 21/04, στις 00:45

«Βαραββάς» (1961) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Φλάισερ

Δραματική – Ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει να δώσει χάρη σ’ έναν από τους δύο σταυρωμένους, τον Ιησού τον Ναζωραίο ή τον ληστή Βαραββά.

Όταν το πλήθος επιλέγει τον Βαραββά, αυτός πανηγυρίζει για την απελευθέρωσή του και πηγαίνει στην Ραχήλ που τον περιφρονεί και του αποκαλύπτει ότι πιστεύει στη διδασκαλία του Ναζωραίου.

Ο Βαραββάς την ειρωνεύεται, αλλά οι φόβοι τον βασανίζουν.

Η Ραχήλ λιθοβολείται μέχρι θανάτου για την πίστη της, ο Βαραββάς ξαναγυρίζει στο έγκλημα και, όταν τον συλλαμβάνουν, τον στέλνουν να δουλέψει στα ορυχεία της Ιταλίας για τα επόμενα 20 χρόνια.

Παίζουν: Άντονι Κουίν, Άρθουρ Κένεντι, Χάρρυ Άντριους, Τζακ Πάλανς, Σιλβάνα Μανγκάνο.

*Mega, Πέμπτη 21/04, στις 00:50

«Εκτός Ελέγχου» (1998) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική, δραματική κομεντί, ρομαντική – Τη στιγμή που ο πρώην κατάδικος Τζακ Φόλεϊ ληστεύει μια τράπεζα, το αμάξι του παθαίνει βλάβη. Έτσι καταλήγει για μια ακόμη φορά έγκλειστος των φυλακών της Φλόριντα. Η απόδραση του όμως δεν έγινε έτσι ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει, αφού κατά τη διάρκειά της, έτυχε να είναι παρούσα και η πράκτορας του FBI, Κάρεν Σίσκο.

Ενώ η δυναμική γυναίκα τον καταδιώκει, ο Μπάντι Μπραγκ, φίλος του Τζακ, παρεμβαίνει με αποτέλεσμα η Σίσκο να καταλήξει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, που πρόκειται να τον φυγαδεύσει.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την ελευθερία, ο Τζακ αισθάνεται μια ακατανίκητη έλξη για τη νεαρή κοπέλα. Το ίδιο όμως αισθάνεται και η Σίσκο.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Βινγκ Ρέιμς, Στιβ Ζαν, Ντον Τσιντλ, Άλμπερτ Μπρουκς.

*Μακεδονία, Πέμπτη 21/04, στις 01:00

«Φιλαδέλφεια» (1993) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Δράμα – Ο Andrew Beckett, ένας ανερχόμενος δικηγόρος, απολύεται από την φημισμένη δικηγορική εταιρεία του, επειδή πάσχει από AIDS. Αποφασίζει να τους κάνει μήνυση, αλλά κανένας δικηγόρος στην Philadelphia δεν θέλει να τους αντιμετωπίσει. Απελπισμένος, απευθύνεται στον ομοφοβικό δικηγόρο καταδικασμένων υποθέσεων, Joe Miller. Ο Andrew παλεύει για τη φήμη του, τη ζωή του, για δικαιοσύνη. Ο Joe, από την άλλη, αντιμετωπίζει τους φόβους και τις προκαταλήψεις του.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Τζέισον Ρόμπαρντς, Μέρι Στινμπέργκεν, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζοάν Γούντγουορντ, Τσαρλς Νέπιερ.

*Ant1, Πέμπτη 21/04, στις 01:00

«Loro» (2018) σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο

Βιογραφική – Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, επιστρατεύει τη μυθοπλασία για να κάνει το πορτρέτο της Ιταλίας υπό την επήρεια του Σίβλιο Μπερλουσκόνι. Μια περίοδο που κάνει τους περισσότερους Ιταλούς να ντρέπονται και να θέλουν να τη ξεχάσουν!

Κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης περιόδου 2006-2009 στην πολιτική καριέρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς ο γάμος του με τη δεύτερη σύζυγό του, Βερόνικα Λάρι διαλύεται, η ματιά του σκηνοθέτη εικάζει τι πραγματικά είχε συμβεί πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Απεικονίζονται μια ποικιλία χαρακτήρων από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις προσπάθειές τους να γίνουν αρεστοί ή να απομακρυνθο’υν από εκείνον.

Μετά το αριστουργηματικό Il Divo, ο βραβευμένος με Όσκαρ σπουδαίος Ιταλός δημιουργός Paolo Sorrentino (Η Τέλεια Ομορφιά) συνεργάζεται ξανά με τον καταπληκτικό πρωταγωνιστή Τονι Σερβίλο, σε μία ακόμα εκστατική και πληθωρική ταινία που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά.

Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Κάσια Σμούτνιακ, Κιάρα Ιέτσι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 21/04, στις 01:20

«Ο Θρύλος του Μπάγκερ Βανς» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρεντφορντ

Δραματική Φαντασίας – Λίγο μετά το μεγάλο οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ του ’30, η Αντέλ βρίσκεται ξαφνικά μόνη και απροστάτευτη, αφού ο πατέρας της, μετά την κατασκευή ενός μοναδικού γηπέδου γκολφ, αυτοκτονεί υπό το βάρος των χρεών του.

Οι πιστωτές την πιέζουν, κι έτσι η Αντέλ σκαρφίζεται μια πρωτότυπη ιδέα για να μαζέψει χρήματα και να βοηθήσει ολόκληρη την πόλη της. Διοργανώνει έναν αγώνα γκολφ με αγωνιζόμενους τους δύο καλύτερους παίκτες της εποχής και το μεγαλύτερο ταλέντο της προηγούμενης γενιάς, τον βετεράνο Ράνουλφ Τζούνα.

Όμως ο Τζούνα έχει πια «σκουριάσει» και είναι γεμάτος ψυχολογικά τραύματα από τη συμμετοχή του στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για να ξαναβρεί το ξεχασμένο ταλέντο του θα χρειαστεί τη βοήθεια του μυστηριώδη Μπάγκερ Βανς, ο οποίος του δίνει πολύτιμες συμβουλές όχι μόνο για το παιχνίδι αλλά και για την ίδια τη ζωή.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ματ Ντέιμον, Σαρλίζ Θερόν, Μάικλ Ο’ Νιλ, Τριπ Χάμιλτον, Μπρους μακ Γκιλ.

*SKAI, Πέμπτη 21/04, στις 02:30