11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Σαββάτου και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Μπεν-Χουρ» (2016) σκηνοθεσία Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ

Επική ταινία – Η ταινία αφηγείται την επική ιστορία του Ben Hur (Τζακ Χιούστον), ενός πολυβασανισμένου γόνου πλούσιας εβραϊκής οικογένειας που κατηγορείται άδικα για την απόπειρα δολοφονίας Ρωμαίου αξιωματούχου από τον υιοθετημένο τoυ αδερφό, τον Μεσάλα (Τόμπι Κεμπέλ), αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού.

Έχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένεια και τη γυναίκα του (Ναζανίν Μπονιάντι), ο Ben Hur γίνεται σκλάβος στις γαλέρες. Έπειτα από μια πραγματική οδύσσεια στις θάλασσες, ο Ben Hur επιστρέφει στην πατρίδα του για να δικαιωθεί και να εκδικηθεί. Τελικά, όμως, βρίσκει τη λύτρωση με τους οικείους του.

Παίζουν: Τζακ Χιούστον, Ναζανίν Μπονιάντι, Τόμπι Κέμπελ, Άγελετ Ζούρερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*Open, Σάββατο 23/04, στις 21:00

«Το Μαγικό Χαλί» (2018) σκηνοθεσία Καρστεν Κιρλιχ 

Κινούμενα Σχέδια – Ένα χωριατόπαιδο, η πιστή του γίδα, ένας άπληστος για εξουσία σουλτάνος, δύο πεινασμένοι αλιγάτορες, ένας αδίστακτος κακοποιός, ένα κορίτσι της πόλης, ένας αφηρημένος πωλητής χαλιών – και φυσικά, ένα ιπτάμενο χαλί – έχουν το ρόλο τους στις περιπέτειες του Χότζα.

Είναι οι Χίλιες και Μία Νύχτες στη ζωή ενός χωρικού, ο οποίος κόντρα στις πιθανότητες, καταφέρνει να ταξιδέψει στον κόσμο, να νικήσει τους εχθρούς του, να ξεπεράσει τον φόβο του και τελικά να επιστρέψει στο σπίτι με ένα απροσδόκητο δώρο.

*Star, Σάββατο 23/04, στις 21:00

«Η Ωραία του Κουρέα» (1969) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο κουρέας Γιάννης (Γιάννης Γκινάκης) και η κομμώτρια Μάρθα (Μάρθα Καραγιάννη) είναι ερωτευμένοι και θέλουν να παντρευτούν. Όμως ο Γιάννης πρέπει πρώτα να παντρέψει τις τέσσερις αδελφές του, στόχος εξαιρετικά δύσκολος, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη προίκα.

Η Μάρθα, με την πονηριά της, αναλαμβάνει να βρεί τους κατάλληλους γαμπρούς για κάθε μια αδελφή ξεχωριστά, και εξασφαλίζει την προίκα, δίνοντας το σπίτι του Γιάννη ως αντιπαροχή.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρθα Καραγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Χρόνης Εξαρχάκος, Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Νίκος Τσούκας, Νίτσα Μαρούδα.

*Star, Σάββατο 23/04, στις 22:50

«Αλίμονο στους Νέους» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Η υπόθεση αποτελεί παραλλαγή του μύθου του Φάουστ και αφορά έναν ηλικιωμένο, τον Ανδρέα (Δημήτρης Χορν), που είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, προκειμένου να ξαναπάρει πίσω τη νιότη του.

Δύο αρκετά πλούσιοι και ηλικιωμένοι φίλοι, πολλά χρόνια γείτονες, περνούν την ώρα τους παίζοντας σκάκι και συζητώντας τα της ηλικίας και της υγείας τους. Ταυτόχρονα, νοστιμεύονται μια φτωχή νέα, την όμορφη Ρίτα, που έχει έρθει να περάσει το Πάσχα με τους δικούς της.

Ο Αγησίλαος, αναλογιζόμενος την ανέχειά της, σκέφτεται παρά την ηλικία του να της κάνει πρόταση γάμου αλλά ο Ανδρέας, παρ’ όλο που κι αυτός κάνει ανάλογες σκέψεις, δεν τολμά να το ομολογήσει. Σ’ ένα ενύπνιο εμφανίζεται – όπως στον Φάουστ – ο διάβολος και του προτείνει να ανταλλάξει την ψυχή του με τη νιότη. Ο Ανδρέας δέχεται μεν, αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι τα νιάτα δεν αρκούν από μόνα τους για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο.

Όμως, η ανταλλαγή (στο όνειρό του) έχει ήδη γίνει. Ξύπνιος και με ωριμότερη σκέψη, αντί να παιδιαρίζει, προτιμά να προικίσει τη Ρίτα, ώστε εκείνη να μπορέσει να ευτυχήσει και να ζήσει μια άνετη ζωή με τον αγαπημένο της.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού, Σπύρος Μουσούρης, Σμάρω Στεφανίδου, Ανδρέας Ντούζος, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Βελέντζας.

*Ant1, Σάββατο 23/04, στις 22:00

«Jesus» (1999) σκηνοθεσία Ρότζερ Γιούνγκ

Βιογραφική Δραματική – Ένας χρονολογικός συνδυασμός των τεσσάρων Ευαγγελίων με την προσθήκη γεγονότων που δεν συναντάμε στην καινή Διαθήκη.
Εστιάζει στην ανθρώπινη πτυχή του Ιησού, εκφράζει συναισθήματα, κλαίει, χορεύει, παίζει με τους μαθητές του.
Αναδρομές από το ταξίδι στην Ιερουσαλήμ με τον Ιωάννη, οι καταστροφές που έγινα στο όνομά του κατά τον Μεσαίωνα αλλά και στη σύγχρονη εποχή και η παρουσία ενός Ρωμαίου αποκρυφιστή, ιστορικού που σχολιάζει τα γεγονότα.

Παίζουν: Τζέρεμι Σίστο, Ζακλίν Μπισέ, Γκάρι Όλντμαν, Ντέμπρα Μέσινγκ

*Μακεδονία, Σάββατο 23/04, στις 23:00

«Γάμος αλά Ελληνικά 2» (2016) σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Κωμωδία – Η Τούλα και ο Ίαν έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Πάρις, η οποία έχει φτάσει στην ηλικία να πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της και τις σπουδές της. Το ζευγάρι φαίνεται να περνάει πλέον τον περισσότερο χρόνο τους επικεντρωμένοι στα προβλήματα της νεαρής κόρης του και όχι στα προβλήματα του γάμου τους. Αλλά ένα μεγάλο μυστικό της οικογένειας Πορτοκάλος αποκαλύπτεται και τους συγκλονίζει όλους. Οι γονείς της Τούλας ανακαλύπτουν τυχαία ότι ποτέ δεν ήταν παντρευμένοι επίσημα! Έτσι όλοι μαζί ετοιμάζουν έναν αναπάντεχο, μεγαλύτερο και ακόμα πιο ελληνικό γάμο! Μπορεί ένας ακόμα γάμος αλά ελληνικά να φέρει πάλι κοντά την οικογένεια;

Παίζουν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κορμπέτ, Μάικλ Κόνστανταϊν, Λέινι Καζάν, Αντρέα Μάρτιν.

*Ant1, Σάββατο 23/04, στις 00:10

«Το Παρίσι Μπορεί να Περιμένει» (2016) σκηνοθεσία Ελεανορ Κόπολα 

Κωμωδία – H Anne (Diane Lane) είναι σε ένα σταυροδρόμι. Παντρεμένη εδώ και χρόνια με έναν επιτυχημένο παραγωγό του Χόλιγουντ, αφοσιωμένο στην καριέρα του και αμελή σύζυγο (Alec Baldwin), βρίσκεται να κάνει ένα οδικό ταξίδι από τις Κάννες στο Παρίσι συνοδευόμενη από τον Γάλλο συνεργάτη του συζύγου της (Arnaud Viard).

Μια -υπό κανονικές συνθήκες επτάωρη- διαδρομή εξελίσσεται σε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι ημερών, με ειδυλλιακά τοπία, υψηλή κουζίνα, εκλεκτά κρασιά, γέλιο και σοφία.

Παίζουν: Ντάιαν Λέιν, Αρνό Βιάρ, Αλεκ Μπόλντγουιν.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 23/04, στις 00:30

«Ντουέτο εν δράσει» (2013) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ, Μάρλον Γουέιανς

Κωμωδία – Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης.

Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Ράπαπορτ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Μάρλον Γουέιανς.

*Star, Σάββατο 23/04, στις 00:45

«Κατά Λάθος Κατάδικοι» (1999) σκηνοθεσία Τεντ Ντέμε

Αστυνομική Κωμωδία – Οι τρόφιμοι μιας αγροτικής φυλακής του Μισισίπι συνοδεύουν στην τελευταία τους κατοικία τον Ρέι και τον Κλοντ. Ήταν οι γηραιότεροι κατάδικοι και ίσως οι πιο άτυχοι στον κόσμο. Όλα άρχισαν το 1932 σε ένα καμπαρέ του Χάρλεμ.

Δυο μικροεγκληματίες καταδικάζονται σε ισόβια για έναν φόνο που δεν διέπραξαν, απλά και μόνο γιατί βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Κι ενώ οι μέρες στη φυλακή περνούν, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Μάρτιν Λορενς, Μπέρνι μακ, Μίχαελ ταλιφερο, Μιγκέλ Νουνεζ, Όμπα Μπαμπατούν.

*Μακεδονία, Σάββατο 23/04, στις 01:00

«Το Πέρασμα στην Ινδία» (1984) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιν

Δραματική Περιπέτεια – Δεκαετία του 1920. Μια νεαρή Αγγλίδα, η Αντέλα, ταξιδεύει στην Ινδία, προκειμένου να συναντήσει τον αρραβωνιαστικό της που υπηρετεί ως δικαστής σε μια μικρή πόλη.

Η Αντέλα μαζί με τη μέλλουσα πεθερά της, την κυρία Μουρ, θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κοινωνία, παρά τις ισχυρές προτροπές των μελών της βρετανικής κοινότητας να κρατήσουν μεγάλες αποστάσεις από τους Ινδούς.

Τελικά, ένας φίλος θα τις φέρει σε επαφή μ’ έναν Μουσουλμάνο γιατρό, ο οποίος προθυμοποιείται να τις ξεναγήσει στις τοπικές σπηλιές που αποτελούν το τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Αυτό που θα συμβεί στη διάρκεια της εκδρομής πρόκειται να πυροδοτήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Παίζουν: Τζούντι Ντέιβις, Πέγκι Άσκροφτ, Βίκτορ Μπανερτζί, Τζέιμς Φοξ, Άλεκ Γκίνες.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 23/04, στις 02:00

«Επτά Ζωές» (2008)  σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο 

Δράμα – Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και ο πλούσιος κι ευτυχισμένος Μπεν Τόμας κατέστρεψε το δικό του σε επτά δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και εκπόνησε ένα περίπλοκο ανταποδοτικό σχέδιο:με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας (Γουίλ Σμιθ) επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί.

Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια – οικονομική, πνευματική, ιατρική. Στην πορεία, όμως, συμβαίνει κάτι που δεν το υπολόγιζε: ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα (Ροζάριο Ντόσον), μία νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της.

Η Έμιλι, με τη ζωντάνια της, καταφέρνει το ακατόρθωτο, διεισδύοντας στο συναισθηματικό κόσμο του Μπεν και αλλάζοντάς του τελικά του άποψή για την ίδια τη ζωή.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ροζάριο Ντόουσον, Γούντι Χάρελσον, Μάικλ Ίλι.

*Ant1, Σάββατο 23/04, στις 02:00