Ανοίγουν σήμερα 3 βυζαντινά μνημεία της Καστοριάς και μας περιμένουν

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, αδράξτε την ευκαιρία για να προγραμματίσετε οικογενειακώς, με την παρέα σας ή με τους φιλοξενούμενού σας μια επίσκεψη σε 3 βυζαντινά μνημεία της Καστοριάς καθώς η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Επισκέψιμα μνημεία: Παναγία Κουμπελίδικη, Άγιος Στέφανος, Άγιοι Ανάργυροι

Ωράριο επισκεψιμότητας 10:00π.μ. – 17:00

Γιατί να επισκεφτείτε ένα βυζαντινό μνημείο με τα παιδιά σας;

Αν θέλετε να εμφυσήσετε από μικρή ηλικία στα παιδιά σας την αγάπη για τον πολιτισμό αλλά και να του δώσετε την ευκαιρία να μάθει βιωματικά την βυζαντινή ιστορία της πόλης μας δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο και πιο εποικοδομητικό από μια περιήγηση σε κάποιο από τα βυζαντινά μνημεία που είναι επισκέψιμα σήμερα στην πόλη μας. Το παιδί μπορεί να  ερευνήσει, να ανακαλύψει και να «γευτεί» τον αμέτρητο πλούτο των μνημείων  και φυσικά να ψυχαγωγηθεί.

Η εμπειρία είναι πολυδιάστατη.  Το παιδί εφοδιάζεται με καινούρια γνώση ενώ παράλληλα ενισχύεται η κοινωνική και συναισθηματική του εξέλιξη.  Είναι όμως πάνω από όλα μια εμπειρία βιωματική και ως εκ τούτου αξέχαστη την οποία για αρκετό καιρό μετά την επίσκεψη,  ανακαλεί και αναπολεί με θετική πάντοτε διάθεση.

Την δράση πραγματοποιεί ο Δήμος Καστοριάς, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Καστοριάς.