10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Ληστεία αλά Ιταλικά» (2003) σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι 

Αστυνομική Δράσης – Το σχέδιο ήταν άψογα στημένο. Η εκτέλεσή του ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η λεία; Μια καθόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ράβδων χρυσού! Όμως ο απρόβλεπτος παράγοντας δεν αργεί να εμφανιστεί «από μέσα». Τώρα πια ο Τσάρλι Κρόκερ, αρχηγός της σπείρας δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Στιβ, ένα από τα μέλη της συμμορίας του, δολοφόνησε κάποιον συνεργάτη τους και εξαφανίστηκε «παρέα» με τον χρυσό.

Μετά από ένα χρόνο, ο Τσάρλι, που δεν έχει ακόμη ξεχάσει την προδοσία του πρώην φίλου του, αποφασίζει να «αποδώσει δικαιοσύνη». Η εκδίκηση είναι «ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» και ο ικανός… επαγγελματίας κλέφτης εντοπίζει τα ίχνη του Στιβ και δεν αργεί να συγκεντρώσει για μια ακόμη φορά γύρω του, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Το σχέδιο εκδίκησης πρέπει να είναι πανούργο.

Η εκτέλεσή του πιο εντυπωσιακή από ποτέ άλλοτε. Στόχος: ο Στιβ και η ειδεχθής έπαρσή του. Άραγε θα λειτουργήσουν τα πάντα τόσο άψογα όπως τα έχουν υπολογίσει ή ο απρόβλεπτος παράγοντας θα ανατρέψει για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες της παράτολμης συμμορίας;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σαρλίζ Θερόν, Έντουαρντ Νόρτον, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*SKAI, Παρασκευή 06/05, στις 21:00

«Ευτυχία» (2019) σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής 

Βιογραφία – Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα σε διαδοχικά φλάσμπακ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια. Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Παίζουν:: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.

*Ant1, Παρασκευή 06/05, στις 21:00

«Σκοτεινός Ποταμός» (2017) σκηνοθεσία Κλιό Μπάρναρντ

Δράμα – Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει.

Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του.

Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;

Παίζουν: Ρουθ Γουίλσον, Σον Μπιν, Μαρκ Στάνλεϊ, Έσμε Κριντ-Μάιλς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 06/05, στις 22:00

«Εκτός ορίων» (2006) σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελντιν, Μπράιαν Τέιλορ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τσεβ Τσίλιος (Τζέισον Στέιθαμ), ένας επαγγελματίας εκτελεστής, ξυπνά μετά την ολοκλήρωση μιας αποστολής έχοντας παραισθήσεις και αισθανόμενος αδιαθεσία. Ένα DVD του αποκαλύπτει ότι ένας αντίπαλος εκτελεστής του έχει κάνει ένεση με ένα δηλητήριο που του αφήνει περιθώριο μιας ώρας για να ζήσει.

Σύντομα ανακαλύπτει ότι ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει τη δράση του δηλητηρίου είναι η αδρεναλίνη.

Στον ελάχιστο χρόνο που του απομένει θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τους εχθρούς του, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου μέσα στο Λος Άντζελες προκειμένου να βρει και να αποχαιρετήσει την κοπέλα του, Ηβ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ,Έιμι Σμαρτ, Χοζέ Πάμπλο, Καντίγιο, Έλφεν Ραμίρεζ, Ντουάιτ Γιόακαμ.

*SKAI, Παρασκευή 06/05, στις 23:25

«Σπάιντερμαν» (2002) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Δραματική, περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ ζει σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο και τη θεία του. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει.

Ο κολλητός του Χάρι Όζμπορν είναι γιος του Δόκτωρ Νόρμαν Όζμπορν, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας Oscorp, η οποία προσπαθεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια όπλων στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ένα εργαστήριο γενετικής, μια μεταλλαγμένη αράχνη τσιμπά τον Πίτερ, με αποτέλεσμα να αναπτύξει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και να γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κρίστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Γουίλεμ Νταφόε ,Κλιφ Ρόμπερτσον, Ρόουζμαρι Χάρις, Τζ. Κ. Σίμονς.

*Ant1, Παρασκευή 06/05, στις 23:30

«Εκδίκηση Εκτός Νόμου» (2017) σκηνοθεσία Τζόνι Μάρτιν 

Θρίλερ δράσης – Την 4η του Ιούλη, η 12χρονη Μπέθι Μαγκουάιρ (Ταλίθα Ελιάνα Μπέιτμαν) υποδεικνύει στον αστυνόμο Τζον Ντρομούρ (Νίκολας Κέιτζ) ότι η μητέρα της, η Τίνα (Άννα Χάτσισον) βιάστηκε βάναυσα από τέσσερις αλήτες που την άφησαν σχεδόν νεκρή. Αυτή που κατάφερε να την αναστήσει ήταν η δική της μητέρα, η Άγκνες (Ντέμπορα Κάρα Άνγκερ), μια δεινή δικηγόρος και καλή γιαγιά, η οποία ανέλαβε τη φροντίδα και των δύο.

Η κατάθεση της Μπέθι, μαζί με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, έπρεπε να ήταν αρκετά για να μπουν οι νεαροί ισόβια. Αλλά οι γονείς τους προσέλαβαν τον πλέον αναγνωρισμένο δικηγόρο Τζέι Κέρκπατρικ (Ντον Τζόνσον), που εξαφάνισε τις αποδείξεις και έριξε τα φώτα της δίκης πάνω στην ενάγον. Ο ντετέκτιβ Ντρομούρ, βετεράνος του πολέμου του κόλπου, αποφασίζει ότι δεν είναι σωστό να καταστραφούν ψυχικά τρεις γενιές γυναικών και αποφασίζει να πράξει ως αυτόκλητος τιμωρός και αποδώσει εκείνος δικαιοσύνη.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Άννα Χάτσισον, Ταλίθα Ελιάνα Μπέιτμαν, Ντέμπορα Κάρα Άνγκερ, Ντον Τζόνσον.

*Alpha, Παρασκευή 06/05, στις 23:50

«Sicario: Ο Εκτελεστής» (2015) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Η πράκτορας του FBI, Κέιτ Μέισερ (Έμιλι Μπλαντ), ειδικά εκπαιδευμένη για αποστολές διάσωσης ομήρων, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας.
Ο πόλεμος με τα καρτέλ ναρκωτικών κλιμακώνεται και ειδικά στην ακανόνιστη γραμμή μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Ναρκωτικά, βία, παράνομη μετανάστευση, διαφθορά και το απέραντο σκοτάδι.
Σε μία έφοδο στο Φοίνιξ της Αριζόνα ανακαλύπτουν ένα χώρο ομαδικών βασανισμών και εκτελέσεων. Μέρος των αντίποινων του Σονόρα Καρτέλ – του πιο ισχυρού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών που διοικεί ένα «φάντασμα», ο Φάουστο Αλαρκόν.

Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάντρο (Μπενίσιο ντελ Τόρο), ενός Κολομβιανού πρώην Εισαγγελέα, ο οποίος μετά από την εκτέλεση της οικογένειάς του από τον Αλαρκόν, έχει πάρει το νόμο στα χέρια του, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Τζον Μπέρνθαλ.

*Star, Παρασκευή 06/05, στις 00:45

«Επικίνδυνες Κυρίες» (2019) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Δραματική Κομεντί – Mια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ.

Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κόνστανς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Λίλι Ράινχαρτ, Cardi B, Lizzo.

*Open, Παρασκευή 06/05, στις 01:00

«The X Files -Η ταινία: Πολεμώντας το Αύριο» (1998) σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν

Δραματική Μυστηρίου – Οι πράκτορες του FBI, Μόλντερ και Σκάλι, ειδικευμένοι στους Φακέλους Χ, μέχρι πρότινος εξέταζαν ανεξήγητα φαινόμενα και μεταφυσικά συμβάντα.

Μετά από 5 χρόνια ερευνών σε ανεξήγητες υποθέσεις, οι έρευνες των X-Files κλείνουν οριστικά από την κυβέρνηση.

Ήρθε, η ώρα οι δύο ερευνητές να αναλάβουν νέες υποθέσεις, όπως την βομβιστική επίθεση σε ένα κυβερνητικό κτίριο του Ντάλας.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται στην πορεία, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια παγκόσμια συνομωσία.

Ο Μόλντερ συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερες πληροφορίες επιβεβαιώνονται όλες οι υποψίες του για εξωγήινη δραστηριότητα στη Γη και ότι αυτή ομάδα ανθρώπων πραστατεύει με κάθε τρόπο όλες αυτές τις δραστηριότητες.

Παίζουν: Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Γκίλιαν Άντερσον, Τζον Νέβιλ, Γουίλιαμ Ντέιβις, Μάρτιν Λάνταου, Τζέφρεϊ Ντεμάν, Άρμιν Μίλερ Σταλ.

*Alpha, Παρασκευή 06/05, στις 01:50

«Θανάσιμη Συνταγή» (2016) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Ταμπόρι

Αστυνομική Μυστηρίου Ρομαντική – Η Χάνα, η ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου αρτοποιείου της περιοχής, εκτός από πεντανόστιμες λιχουδιές, σερβίρει και συνταγές με έντονο άρωμα μυστηρίου.

Μαζί με την αδελφή της βρίσκουν νεκρό το σερίφη της περιοχής.

Η Χάνα προειδοποιεί το φερόμενο ως σύντροφό της να μην εμπλακεί. Ο άντρας της αδερφής της όμως κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές για σερίφης, πράγμα που τον καθιστά κύριο ύποπτο της υπόθεσης. Ξεσκεπάζοντας σκάνδαλα, κουτσομπολιά και προδοσίες η Χάνα φτάνει ολοένα και πιο κοντά στο δολοφόνο. Είναι τελικά η σιωπή το μαγικό συστατικό της επιτυχίας;

Παίζουν: Άλισον Σουίνι , Κάμερον Μάθισον, Μπάρμπαρα Νίβεν.

*Mega, Παρασκευή 06/05, στις 02:20