Σύνδεση του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας με την Εγνατία οδό

Απάντηση σε ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, δόθηκε σήμερα δια στόματος του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρου Καρυπίδη και του Προέδρου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Απόστολου Αντωνούδη, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας στο πλαίσιο του 3rd Fur Shopping Festival και ανακοίνωσαν τη δημιουργία κόμβου στον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας στο ύψος του Εκθεσιακού.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε σε συνέχεια της αλληλογραφίας και των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει από το 2017, μετά τα σχετικά αιτήματα που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Γουνοποιών, προκειμένου να υπάρξει απευθείας σύνδεση του Εκθεσιακού, με την Εγνατία Οδό. Οι λεπτομέρειες, μάλιστα του εγχειρήματος, είχαν συζητηθεί σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου με τον πρόεδρο και στελέχη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» τον περασμένο Ιούνιο, οι οποίοι άμεσα προχώρησαν στην σχετική προμελέτη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Καρυπίδη, προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, με τη δημοπράτηση του να αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη, εξέλιξη η οποία έγινε δεκτή με απόλυτη ικανοποίηση από πλευράς του Συνδέσμου.

«Παρά τις δυσκολίες σε σχέση με τις προβλεπόμενες αποστάσεις για τη δημιουργία κόμβων, το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.» και, άμεσα, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίησή του», σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Αντωνούδης τόνισε: «Θα είμαστε σε θέση πολύ σύντομα να ολοκληρώσουμε τις μελέτες, ώστε, στη συνέχεια, να αναζητήσουμε χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση του έργου».

«Ελπίζουμε ότι, σύντομα, όλα αυτά που ακούσαμε σε σχέση με τα αιτήματα που έχουμε καταθέσει, θα γίνουν πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.Γ.Κ., ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το ενδιαφέρον που έδειξαν, απαντώντας στο πολύ σημαντικό αίτημα του Συνδέσμου.