7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Vanilla Sky» (2001) σε σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ρομαντική, μυστηρίου, φαντασίας –  Ο Τομ Κρουζ είναι ο Ντέιβιντ Έιμς, νέος, επιτυχημένος, όμορφος και ματαιόδοξος εκδότης, ο οποίος απολαμβάνει τη ζωή και τις υλικές απολαβές από την οικογενειακή επιχείρηση. Η γνωριμία του με τη Σοφία (Πενέλοπε Κρουζ) θα καταλήξει σε ένα νέο έρωτα που όλα δείχνουν πως είναι αμοιβαίος. Η φίλη -ερωμένη του όμως Τζούλι (Κάμερον Ντιάζ) ζηλεύει αφόρητα αυτή τη νέα σχέση του.

Στην επόμενη συνάντησή τους, όπου αυτή οδηγεί και ο Ντέιβιντ κάθεται στη θέση του συνοδηγού, του εκφράζει πόσο ζηλεύει τη νέα παρουσία στη ζωή του και απεγνωσμένη τρακάρει εσκεμμένα το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η ίδια να σκοτωθεί και ο Ντέιβιντ να επιβιώσει, αλλά πλέον είναι παραμορφωμένος για πάντα. Παρά το γεγονός ότι η Σοφία εξακολουθεί να τον αγαπά και οι γιατροί του δίνουν ελπίδες ότι μπορούν να επαναφέρουν το πρόσωπό του, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν και να του δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στο μυαλό του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Πενέλοπε Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Λι.

*Open, Τετάρτη 11/05, στις 21:00

«Η Γυναίκα του Πέμπτου» (2011) σκηνοθεσία Πάβελ Παβλικόφσκι

Δράμα μυστηρίου – Ο Αμερικανός συγγραφέας Τομ Ρικς (Ίθαν Χοκ) έρχεται στο Παρίσι αποφασισμένος να διεκδικήσει την παλιά του ζωή και να ξανακερδίσει την αγάπη της γυναίκας και της κόρης του. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε και αναγκάζεται να δουλέψει σαν νυχτοφύλακας για να κερδίσει τα προς το ζην. Τότε γνωρίζει τη Μάργκιτ (Κρίστιν Σκοτ Τόμας), μια όμορφη αλλά μυστηριώδη ξένη. Η έντονη και παθιασμένη σχέση τους πυροδοτεί μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τζοάνα Κούλιγκ, Σαμίρ Γκουέσμι, Ντέλφιν Σουίγιο

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 11/05, στις 22:00

«The Equalizer 2» (2018) σκηνοθεσία Αντουάν Φούκουα

Δράσης Τρόμου – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Ρόμπερτ Μακόλ, ένας αντιήρωας που κινείται στο σκοτάδι σαν φάντασμα, αθόρυβα και αποτελεσματικά απονέμοντας δικαιοσύνη όταν οι αδύναμοι χρειάζονται βοήθεια.

Δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αλλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βία δεν μπορεί να την προσπεράσει, θα εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του και θα τις αξιοποιήσει για να πετύχει τον σκοπό του.
Αναπόφευκτα θα πρέπει να κάνει και μια βουτιά στο παρελθόν του και να ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες, όταν οι παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται κάνουν την εκδίκηση προσωπική υπόθεση για τον Ρόμπερτ.

Πόσο μακριά θα φτάσει όμως για κάποιον που αγαπάει; Θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τους άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους που βρίσκονται πλέον στο κατόπι του;

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Πέδρο Πασκάλ, Αστον Αντερς, Μπιλ Πούλμαν, Μελίσα Λίο.

*Mega, Τετάρτη 11/05, στις 23:20

«Η Επιστροφή» (2015) σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Βιογραφική Δράσης Περιπέτεια – Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: του Τζον Φιτζέραλντ. Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σε ένα ηρωικό ταξίδι προς τη λύτρωση.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόμναλ Γκλίσον, Ουίλ Πούλτερ, Λούκας Χάας.

*Open, Τετάρτη 11/05, στις 23:30

«Βασικός Ύποπτος» (2018) σκηνοθεσία Σάιμον Κάιζε

Αστυνομική Μυστηρίου – O Έβαν Μπερτς (Γκάι Πιρς) είναι καθηγητής φιλοσοφίας. Έχει μία φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή με τη γυναίκα του Έλεν (Μίνι Ντράιβερ) και τα δύο παιδιά τους.

Όμως, το παρελθόν του Έβαν κρύβει μια σειρά από ακατάλληλες σχέσεις με φοιτήτριες. Έχοντας ήδη αναγκαστεί να μετακομίσει λόγω αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οικογένεια θα καταρρεύσει, όταν ο Έβαν θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισης μιας νεαρής φοιτήτριας (Οντέγια Ρας).

Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Μάλοϊ (Πιρς Μπρόσναν) αναλαμβάνει την υπόθεση και παλεύει να ανακαλύψει την αλήθεια, πριν το επόμενο χτύπημα του Έβαν.

Η πάντα υποστηρικτική Έλεν, αρχίζει να χάνει την πίστη της, καθώς είναι δύσκολο να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Εντωμεταξύ, ο Έβαν προσεγγίζει μια όμορφη φοιτήτρια, την Άννα (Αλεξάντρα Σιπ) με σκοπό να γίνει η επόμενη ερωμένη ή το επόμενο θύμα του.

Παίζουν: Γκάι Πιρς, Πιρς Μπρόσναν, Μίνι Ντράιβερ, Αλεξάντρα Σιπ, Κλαρκ Γκρεγκ, Οντίγια Ρας.

*Alpha, Τετάρτη 11/05, στις 23:45

«Το Άγγιγμα του Κακού» (1998) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Χόμπλιτ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Οι ντετέκτιβ Χομπς (Ντένζελ Ουάσιγκτον) και Τζόνσι (Τζον Γκουντμαν) είναι παρόντες στην εκτέλεση του κατά συρροήν δολοφόνου Έντγκαρ Ριζ (Ελίας Κοτέας), ο οποίος εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα.

Λίγες μέρες όμως μετά την εκτέλεση, οι δολοφονίες συνεχίζονται με το ίδιο φρικιαστικό στυλ, μια σειρά αποτρόπαιων φόνων που τελούνται με την ακριβώς ίδια μέθοδο που χρησιμοποιούσε ο Ριζ, σπέρνει και πάλι τον τρόμο στην πόλη.

Υπάρχει κάποιος που αντιγράφει τον κατά συρροή δολοφόνο ή πίσω από αυτά τα εγκλήματα κρύβεται κάποια υπερφυσική δύναμη;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσιγκτον, Τζον Γκούντμαν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ελίας Κοτέας, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Εμπεθ Νταβιτζ, Ρόμπερτ Τζόι.

*Star, Τετάρτη 11/05, στις 01:45

«Εκδίκηση Εκτός Νόμου» (2017) σκηνοθεσία Τζόνι Μάρτιν 

Θρίλερ δράσης – Την 4η του Ιούλη, η 12χρονη Μπέθι Μαγκουάιρ (Ταλίθα Ελιάνα Μπέιτμαν) υποδεικνύει στον αστυνόμο Τζον Ντρομούρ (Νίκολας Κέιτζ) ότι η μητέρα της, η Τίνα (Άννα Χάτσισον) βιάστηκε βάναυσα από τέσσερις αλήτες που την άφησαν σχεδόν νεκρή. Αυτή που κατάφερε να την αναστήσει ήταν η δική της μητέρα, η Άγκνες (Ντέμπορα Κάρα Άνγκερ), μια δεινή δικηγόρος και καλή γιαγιά, η οποία ανέλαβε τη φροντίδα και των δύο.

Η κατάθεση της Μπέθι, μαζί με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, έπρεπε να ήταν αρκετά για να μπουν οι νεαροί ισόβια. Αλλά οι γονείς τους προσέλαβαν τον πλέον αναγνωρισμένο δικηγόρο Τζέι Κέρκπατρικ (Ντον Τζόνσον), που εξαφάνισε τις αποδείξεις και έριξε τα φώτα της δίκης πάνω στην ενάγον. Ο ντετέκτιβ Ντρομούρ, βετεράνος του πολέμου του κόλπου, αποφασίζει ότι δεν είναι σωστό να καταστραφούν ψυχικά τρεις γενιές γυναικών και αποφασίζει να πράξει ως αυτόκλητος τιμωρός και αποδώσει εκείνος δικαιοσύνη.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Άννα Χάτσισον, Ταλίθα Ελιάνα Μπέιτμαν, Ντέμπορα Κάρα Άνγκερ, Ντον Τζόνσον.

*Alpha, Τετάρτη 11/05, στις 02:00