12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής και δώδεκα όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Ζωολογικός Τύπος» (2011) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράσι 

Κωμωδία – Ο Γκρίφιν Κέις λατρεύει τη δουλειά του στον ζωολογικό κήπο του Φράνκλιν Παρκ, όπου καθημερινά καταπιάνεται με τη φροντίδα των άγριων ζώων. Ωστόσο, όταν συνειδητοποιεί πως βρισκόμενος στη συγκεκριμένη θέση πολύ δύσκολα θα καταφέρει να έχει στο πλευρό του μια γυναίκα όπως τη Στέφανι, με την οποία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος, αποφασίζει να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με την πώληση πολυτελών αυτοκινήτων.

Αυτό, ωστόσο, δεν αρέσει καθόλου στα ζώα του κήπου, τα οποία, απολύτως ικανοποιημένα από τις περιποιήσεις του, αποφασίσουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να τον κρατήσουν κοντά τους.

Μόνο που για να τα καταφέρουν, θα αναγκαστούν να παραβούν για πρώτη φορά τον κώδικα τιμής τους και να του αποκαλύψουν το μεγάλο τους μυστικό: στην πραγματικότητα άπαντες οι εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου μπορούν να συνεννοηθούν μια χαρά με τους ανθρώπους και μάλιστα… στη γλώσσα τους!

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Ροζάριο Ντόσον, Λέσλι Μπιμπ, Κεν Γιονγκ, Τζο Ρόγκαν.

*Open, Κυριακή 15/05, στις 21:00

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Star, Κυριακή 15/05, στις 21:00

«Αναζητώντας τον Χέντριξ» (2018) σκηνοθεσία Μάριος Πιπερίδης

Δραματική κομεντί – Μια ταινία που, με αφορμή την παραβίαση του κανονισμού της πράσινης γραμμής από έναν σκύλο, ανατρέπει με χιούμορ βαθιά ριζωμένες υποψίες και προκαταλήψεις. Το σχέδιο του Γιάννη για να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη, που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Επειδή η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιων “εκλεκτών” χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.

Παίζουν: Αδάμ Μπουσδούκος, Fatih Al, Βίκη Παπαδοπούλο, Özgür Karadeniz, Γιάννης Κόκκινος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Γεωργία Κωνσταντίνου, Τόνυ Δημητρίου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/05, στις 22:00

«Αϊ Φορ: Λούφα και Απαλλαγή» (2008) σκηνοθεσία Βασίλης Κατσίκης 

Κωμωδία – Μια παρέα νεοσύλλεκτων, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλει να πάρει απαλλαγή από τον στρατό, αναγκάζεται να υπηρετήσει ως Ι (γιώτα) 4 (βοηθητικός). Η παρέα θα βρεθεί σε ένα ακριτικό νησί με διατεταγμένη υπηρεσία: θα πρέπει να παίξουν τους “λαγούς” και να συνυπάρξουν με τους λοκατζήδες, που ετοιμάζονται για μία μεγάλη άσκηση. Οι δυσκολίες και τα απίστευτα καψόνια θα δυναμώσουν την παρέα και το χιούμορ και η εφευρετικότητα των “λαγών” θα υπερνικήσουν… τους στρατοκράτες! Η κόντρα αυτή σε κάποιο ακριτικό νησί του Αιγαίου, θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων των εμπλεκομένων… ντόπιων και ξένων “εχθρών”.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Στάθης Παναγιωτίδης, Χάρης Μαυρούδης, Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Κιμούλης, Μάνος Γαβράς.

*Mega, Κυριακή 15/05, στις 22:20

«Captain Phillips» (2013) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δραματική – Ο Ρίτσαρντ Φίλιπς αναλαμβάνει τη διοίκηση του Maersk Alabama, ένα άοπλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Σαλάλαχ στο Ομάν, με διαταγή να πλεύσει μέσω του Κόλπου του Άντεν στη Μομπάσα, γύρω από το Κέρας της Αφρικής.

Έχοντας γνώση για πειρατική δραστηριότητα στα παράλια της Σομαλίας, ο καπετάνιος δίνει διαταγή για αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πραγματοποιεί ασκήσεις κινδύνου.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μπαρκάντ Αμπντί, Κάθριν Κίνερ, Φεϊζάλ Αχμέντ, Μάικλ Σέρνους, Ντέιβιντ Γουαρσόφσκι, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Ant1, Κυριακή 15/05, στις 23:00

«Ο Φυγάς» (1993) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Αστυνομική περιπέτεια – Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ’ τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο.

Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει.Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό.

Ο Κιμπλ προσπαθεί με κάθε τρόπο ν’ ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο και παράλληλα να ξεφύγει από τον διώκτη του, τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ, ο οποίος έχει ορκιστεί να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζερόεν Κράμπε, Σίλα Γουόρντ, Τζο Παντολιάνο, Αντρέας Κατσούλας.

*Star, Κυριακή 15/05, στις 23:30

«Βίκτορ Φρανκενστάιν» (2015) σκηνοθεσία Πολ ΜακΓκίγκαν

Τρόμου – Η ιστορία, όπως τη διηγείται ο Ίγκορ μας βάζει στα ενδότερα της σκοτεινής του καταγωγής και πως λυτρώθηκε μέσα από την πολύτιμη φιλία του με τον νεαρό τότε φοιτητή ιατρικής, Βίκτορ Φρανκεστάιν.

Ο μετέπειτα πρωτοπόρος και ριζοσπάστης επιστήμονας Βίκτορ Φράνκενσταϊν (Τζέιμς ΜακΑβόι) και ο ιδιοφυής προστατευόμενός του Ίγκορ Στράουσμαν (Ντάνιελ Ράντκλιφ) μοιράζονται ένα μεγαλεπίβολο όραμα να βοηθήσουν την ανθρωπότητα μέσω της πρωτοποριακής έρευνάς τους για την αθανασία.

Όμως τα πειράματα του Βίκτορ πάνε πολύ μακριά και η εμμονή του έχει τρομακτικές συνέπειες. Ο Ίγκορ μας διηγείται πως ο επιστήμονας αναδείχθηκε στο θρύλο που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, μετά από την ολοκλήρωση του στόχου τους. Πως χρησιμοποίησε την επιστήμη του ως τρόπο δημιουργίας ζωής μέσα από τον θάνατο.

Θα μπορέσει ο Ιγκόρ να επαναφέρει τον φίλο του από το χείλος της τρέλας και να τον σώσει από το τερατώδες δημιούργημά του;

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τζέιμς Μακαβόι, Τζέσικα Μπράουν Φίνλεϊ, Άντριου Σκοτ, Ντάνιελ Μέις.

*Alpha, Κυριακή 15/05, στις 01:00

«Killers: Γάμος να Σου Πετύχει» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λουκέτικ

Κωμωδία Περιπέτεια – Μετά τον ξαφνικό χωρισμό της, η Τζεν Κόρνφελντ έχει αποφασίσει να μην ερωτευτεί ποτέ ξανά. Όμως σε ένα ταξίδι με τους θα γνωρίσει τον άντρα των ονείρων της, τον όμορφο και γοητευτικό Σπένσερ. Τρία χρόνια αργότερα, το πιο τρελό όνειρο της Τζεν έχει γίνει πραγματικότητα: εκείνη κι ο Σπένσερ έχουν πια παντρευτεί και ζουν μια τέλεια ζωή στα προάστια. Όμως μια ημέρα μετά τα τριακοστά γενέθλιά του, η Τζεν ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της είναι ένας… διεθνής κατάσκοπος και πληρωμένος δολοφόνος!

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Κάθριν Χάιγκλ, Τομ Σέλεκ, Κάθριν Ο’ Χάρα.

*SKAI, Κυριακή 15/05, στις 01:45

«Μπρίτνεϊ για Πάντα» (2017) σκηνοθεσία Λέσλι Λίμπμαν

Βιογραφική, δράμα, μουσικής – Είμαστε στο έτος 2008 κι ένα κινηματογραφικό συνεργείο αναλαμβάνει ν’ αποτυπώσει τη ζωή της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, της πριγκίπισσας της ποπ.

Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, το παρελθόν της –από το 1998 έως το 2008- αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται. Η καριέρα της Μπρίτνεϊ απογειώνεται μετά το σινγκλ της «Hit Me Baby One More Time» το 1998.

Τότε είναι που ξεκινά και η σχέση της με τον σταρ των NSYNC, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Μετά το άδοξο τέλος της σχέσης τους, η εικόνα της Μπρίτνεϊ παίρνει τον κατήφορο.
Ένας γάμος διάρκειας μόλις 72 ωρών και η θυελλώδης σχέση της με τον δεύτερο σύζυγό της, Κέβιν Φέντερλαϊν, θα την οδηγήσουν στα όρια της κατάρρευσης.

Αυτή η βιογραφική ταινία καταγράφει το ταξίδι της Μπρίτνεϊ από τα ύψη της φήμης ως την εκδήλωση μιας ψυχικής διαταραχής, που διαλύει την εικόνα της.
Τι ρόλο παίζουν η οικογένεια, οι σχέσεις, οι φίλοι και οι μάνατζερ στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχικής της ασθένειας;

Πώς θα καταφέρει η Μπρίτνεϊ να διασώσει την πνευματική της υγεία και τι σημαίνει αυτό για την καριέρα της;

Παίζουν: Νατάσα Μπάσετ, Νέιθαν Κιζ, Νικόλ Όλιβερ, Κλέιτον Τσίτι Μάθιου Χάρισον, Πίτερ Μπένσον.

*ΕΡΤ2 Κυριακή 15/05, στις 01:50

«Η Διερμηνέας» (2005) σκηνοθεσία Σίντεϊ Πόλακ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Η Νικόλ Κίντμαν είναι η Σύλβια Μπρουμ, μία διερμηνέας του ΟΗΕ που κατάγεται από μια χώρα της Αφρικής, η οποία τέλει υπό καθεστώς δικτατορίας.

Ζώντας στον πολυεθνικό μικρόκοσμο του ΟΗΕ προσπαθεί να αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια που έζησε στη χώρα της.
Ένα βράδυ, μέσα στο κτίριο που εργάζεται θα ακούσει άθελά της κάποιους να σχεδιάζουν τη δολοφονία του δικτάτορα. Επειδή καταλαβαίνει πως κινδυνεύει και η δική της ζωή, καταφεύγει στο FBI που αναθέτει την υπόθεσή της στον πράκτορα Τόμπιν Κέλερ (Σον Πεν).

Εκείνος είναι από την αρχή δύσπιστος και αρχίζει να ερευνά το παρελθόν της Σύλβια που περιπλέκει αρκετά την υπόθεση, αφού μοιάζει να έχει τα δικά της κίνητρα για να διαρρεύσει αυτό που άκουσε. Και οι δύο όμως θα πρέπει να βρουν την αλήθεια πριν την προγραμματισμένη ομιλία του δικτάτορα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Παίζουν:  Νικόλ Κίντμαν,Σον Πεν,Κάθριν Κίνερ, Τζέσπερ Κρίστενσεν, Ιβάν Αταλ, Έρλ Κάμερον, Κέρτις Κουκ, Τζωρτ Χάρις.

*Star, Κυριακή 15/05, στις 02:15

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Κυριακή 15/05, στις 02:30

«Δολοφόνος Υπεράνω Υποψίας» (2016) σκηνοθεσία Τέρι Ίνγκραμ

Δραματική Μυστηρίου – Η Χέιλι Ντιν είναι μια πρώην εισαγγελέας, λαμπρή, πειθαρχημένη και άκρως παρατηρητική, η οποία βρήκε έναν νέο τρόπο να βοηθάει τους άλλους.

Έγινε ψυχολόγος – θεραπεύτρια. Διεισδύοντας πάντα στο πρόβλημα που έχουν οι πελάτες της, η Χέιλι καταλήγει να είναι η βασική ύποπτος όταν οι γονείς ενός από τους πελάτες της πεθαίνουν με φρικτό τρόπο.

Ξυπνώντας την ιδιότητα του εισαγγελέα από μέσα της, η Χέιλι ερευνά την υπόθεση ψάχνοντας δικαιοσύνη. Αναζητά την αλήθεια με τη βοήθεια των δυο «μυστικών» της όπλων: την καλή εμφάνιση και μια γενναία δόση γοητείας. Θα την οδηγήσουν όμως στη δικαίωση;

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Νάνσυ Γκρέις, Σίντι Μπάσμπι.

*Mega, Κυριακή 15/05, στις 02:30