9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Into the Blue 2: The Reef» (2009) σε σκηνοθεσία Στίφεν Χέρεκ

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Μια μεγάλη ευκαιρία φαίνεται πως παρουσιάζεται για την Ντάνι (Λόρα Βάντερβουρτ) και τον Σεμπαστιάν (Κρις Κάρμακ), όταν τους ζητείται έναντι ενός μεγάλου χρηματικού ποσού να ηγηθούν μιας ομάδας με αποστολή την εξερεύνηση του μαγικού και επικίνδυνου βυθού της Χαβάης.

Δεν γνωρίζουν όμως πως κατά τη διάρκεια της αποστολής θα αντιμετωπίσουν κινδύνους που θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, την αγάπη αλλά και τη θέλησή τους για ζωή.

Παίζουν: Λόρα Βάντερβουρτ, Κρις Κάρμακ, Οντρίνα Πάτριτζ.

*Open, Τρίτη 17/05 στις 21:00

«Elizabeth» (1998) σκηνοθεσία Σεϊκαρ Καπουρ

Βιογραφική, δράμα – . Η νεαρή Ελίζαμπεθ, κόρη του Ερρίκου από τον οίκο Τυδώρ, ανεβαίνει στο θρόνο μετά το θάνατο της ετεροθαλούς αδελφής της Μαρίας Α’, η οποία την κρατούσε φυλακισμένη. Η βασιλεία της υπό το χωρισμένο στα δύο και χρεωκοπημένο Βασίλειο θεωρείται αδύναμη και απειλείται από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Για τη μελλοντική σταθερότητα και ασφάλεια του στέμματος, παροτρύνεται από τον σύμβουλό της Γουίλιαμ Σέσιλ να παντρευτεί τον Φίλιππο Β’ της Ισπανίας ή τον Ερρίκο Γ΄ της Γαλλίας. Η Ελίζαμπεθ αντίθετα, ερωτεύεται τον εντελώς ακατάλληλο Ρόμπερτ Ντάντλι.

Όταν ανακαλύπτει ότι είναι παντρεμένος, η Βασίλισσα εγκαταλείπει τις ερωτικές σχέσεις καθώς θεωρεί ότι τέτοιου είδους συναισθήματα δίνουν μεγάλη δύναμη σε έναν άνδρα. Έτσι γίνεται πιο σκληρή και δογματική. Η συμπεριφορά της γίνεται αδίστακτη καθώς δίνει εντολή να εκτελεστούν όλοι όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι για το θρόνο της.

Παίζουν:  Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέφρι Ρας, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Τζόζεφ Φάινς, Κρίστοφερ Ίκλεστον, ‘Ερικ Καντονά, Φανί Αρντάν, Βενσάν Κασέλ, Τζον Γκίλγκουντ.

*Μακεδονία, Τρίτη 17/05 στις 21:00

«Για Καλό και για Κακό» (2017) σκηνοθεσία Καρίν Ταρντιέ

Δράμα, Κωμωδία – Τα πάνω, κάτω έρχονται στη ζωή του Ερουάν, που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας! Παρά τη στοργή για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Τζόσεφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη. Όταν τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά, μια άλλη αναπάντεχη «βόμβα» χτυπάει τον Ερουάν με τη μορφή της όμορφης Άννα. Μόνο που η Άννα είναι η κόρη του Τζόσεφ…

Παίζουν:Φρανσουά Νταμιέν, Σεσίλ ντε Φρανς, Γκι Μαρσάν, Αντρέ Βιλμς.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 17/05 στις 22:00

«Από Μηχανής» (2014) σκηνοθεσία Άλεξ Γκάρλαντ

Δραματική Μυστηρίου – Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής, θα φέρει έναν από τους υπαλλήλους του στην πολυτελή κατοικία του για να συμμετάσχει σε ένα πείραμα, που θα αφορά στην τελευταία του εφεύρεση, ένα εξαιρετικά προηγμένο θηλυκό ρομπότ, που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη…

Ο σεναριογράφος Άλεξ Γκάρλαντ, γνωστός από τα σενάρια των ταινιών «28 Μέρες Μετά», «Μη Μ’ Αφήσεις Ποτέ», «Sunshine» αλλά και από το βιβλίο του «Η Παραλία», που έκανε κινηματογραφική ταινία ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόλι με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Ex Machina», φέροντας και την ευθύνη του πρωτότυπου σεναρίου αλλά και της παραγωγής.

Παίζουν: Ντόνολ Γκλίσον, Όσκαρ Ισαάκ, Αλίσια Βικάντερ.

*Alpha, Τρίτη 17/05 στις 22:40

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Δράσης – Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι. Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζέιμς Μπρόλιν, Σον Πεν.

*Open, Τρίτη 17/05 στις 23:00

«Dracula Untold» (2014) σκηνοθεσία Γκάρι Σορ

Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 1462. Η Τρανσυλβανία απολαμβάνει μια παρατεταμένη περίοδο ειρήνης υπό τη βασιλεία του Βλαντ ΙΙΙ και της συζύγου του Μιρένα, οι οποίοι μεριμνούν ώστε οι υπήκοοί τους να ζουν προστατευμένοι από τους εχθρούς. Η ανησυχία του Βλαντ αφορά ειδικά τους Τούρκους, οι οποίοι  συνεχίζουν να επεκτείνονται επικίνδυνα, κατακτώντας όποια εδάφη βρίσκουν στο πέρασμά τους. Όταν ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο ΙΙ απαιτεί 100 παιδιά για να δημιουργήσει ένα νέο στρατό, ο Βλαντ καλείται να αποφασίσει αν θα παραδώσει τον γιο του στο σουλτάνο ή αν θα απευθυνθεί σε μια φοβερή δύναμη, που θα του επιτρέψει να προστατέψει το αγαπημένο του βασίλειο και την οικογένειά του από τους Τούρκους, με αντάλλαγμα όμως  την ψυχή του.

Παίζουν: Λουκ Έβανς, Ντομινίκ Κούπερ, Σάρα Γκαντόν, Σαμάνθα Μπαρκς, Τσαρλς Ντανς.

*Star, Τρίτη 17/05 στις 23:15

«Το Ερωτικό Αντικείμενο του Εγκλήματος» (1989) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομικό Δράμα – Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Φρανκ Κέλερ (Αλ Πατσίνο) βρίσκεται σε κρίση μέσης ηλικίας, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, αλλά αρνείται να συνταξιοδοτηθεί αφού ο γάμος του έχει διαλυθεί. Η νέα υπόθεση που διερευνά αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος παγιδεύει τα θύματά του από τις στήλες των εφημερίδων για «μοναχικές καρδιές».

Και ενώ προσπαθεί να τον παγιδεύσει ακολουθώντας τα βήματα του και την ίδια διαδικασία, ο Φρανκ θα βρεθεί σε μία ερωτική σχέση με την βασική ύποπτο της υπόθεσης, την Έλεν Κρούγκερ.

Παίζουν: Έλεν Μπάρκιν, Αλ Πατσίνο, Τζον Γκούντμαν, Μάικλ Ρούκερ.

*Μακεδονία, Τρίτη 17/05 στις 23:15

«Το Τσακάλι» (1997) σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς

Αστυνομική Δράσης – Όταν ο Κάρτερ Πρέστον (Σίντεϊ Πουατιέ), διευθυντής του FBI και η Βαλεντίνα Κόσλοβα (Ντάιαν Βενόρα), αξιωματικός της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας, συλλαμβάνουν έναν κακοποιό, με σημαντική θέση στους κόλπους της Ρωσικής Μαφίας, ο αδελφός του τελευταίου ορκίζεται εκδίκηση.

Έτσι, προσλαμβάνει το «Τσακάλι» (Μπρους Γουίλις), έναν ψυχρό επαγγελματία δολοφόνο, για να δολοφονήσει ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο των ΗΠΑ.

Οι πράκτορες του FBI υποπτεύονται πως ο στόχος δεν είναι άλλος από τον διευθυντή τους. Έτσι έρχονται σ’ επαφή με την Ιζαμπέλα (Ματίλντα Μέι), μια κοπέλα – πρώην τρομοκράτη της ΕΤΑ και τον Ντέκλαν Μαλκουίν (Ρίτσαρντ Γκιρ), πρώην μέλος του ΙRA, που τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης.

Ο τελευταίος αποφασίζει να τους βοηθήσει να εντοπίσουν το «Τσακάλι» με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Ένα αδίστακτο κυνηγητό αρχίζει…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Ρίτσαρντ Γκηρ, Σίντεϊ Πουατιέ, Μάικλ Κέιτον τζ., Ντίανα Βενόρα, Ματίλντα Μέι, Τζ.Κ. Σίμονς, Τζακ Μπλακ, Λάρι Κιγκ, Λέσλι Φίλιπς, Γουίλιαμ Φορσάιθ.

*Star, Τρίτη 17/05 στις 01:00

«Ένοχο μυστικό» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις 

Δραματική Τρόμου Φαντασίας – Ο Νόρμαν, ένας επιστήμονας γενετιστής στο Βερμόντ ζει μια ήσυχη ζωή με τη γυναίκα του, Κλερ, στο ειδυλλιακό σπίτι τους δίπλα σε μια λίμνη. Η ήρεμη ζωή τους όμως αναστατώνεται αναπάντεχα όταν η Κλερ αρχίζει να ακούει μυστηριώδεις φωνές και να βλέπει το όραμα μιας γυναίκας. Αρχικά, ο Νόρμαν, προσπαθεί να την καθησυχάσει επιστρατεύοντας τη λογική. Όσο όμως η Κλερ επιμένει, τόσο πιο πολύ και ο ίδιος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά μπορεί να συνδέονται μυστηριωδώς με μια εξωσυζυγική σχέση που είχε στο παρελθόν, για την οποία η Κλερ δεν έμαθε κάτι ποτέ. Αυτό όμως τώρα φαίνεται ότι μάλλον αλλάζει. Ατμόσφαιρα αγωνίας και μεταφυσική από ένα κλασικό στο είδος του θρίλερ που μετατρέπει την ενοχή στον απόλυτο τρόμο. Υπήρξε η δέκατη πιο επικερδής ταινία της χρονιάς που προβλήθηκε.

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Χάρισον Φορντ, Νταϊάνα Σκάργουιντ, Τζέιμς Ρέμαρ, Μιράντα Ότο, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.

*Alpha, Τρίτη 17/05 στις 01:00