8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – O Πητ Μίτσελ είναι ένας νεαρός πιλότος του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού. Το παρατσούκλι του λόγω του ιδιαίτερου τρόπου πιλοταρίσματός του είναι Μάβερικ. O Μάβερικ μαζί με τον φίλο του, υπολοχαγό Νικ Μπράντσοου ή Γκους επιλέγονται από τους ανώτερούς τους, λόγω της αδυναμίας ενός άλλου πιλότου, να μετεκπαιδευτούν στην Ανώτερη Σχολή Πιλότων του Αμερικάνικου Ναυτικού γνωστή και ως TOP GUN. Στόχος τους είναι να κερδίσουν το πρώτο βραβείο. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι Μακ Γκίλις, Βαλ Κίλμερ, Τιμ Ρόμπινς, Άντονι Έντουαρντς, Τομ Σέριτ,Μεγκ Ράιαν, Μάικλ Αιρονσάιντ.

*Open, Τετάρτη 18/05, στις 21:00

«Μια Προσωπική Ιστορία» (2017) σε σκηνοθεσία Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Δραματική – Η ταινία μας μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1943, όταν ο νεαρός Μίλτον ερωτεύεται τη Φούλβια, στην οποία, απλώς, αρέσει το βάθος της σκέψης του και τα γράμματα που της γράφει. Ένα χρόνο μετά, ο Μίλτον έχει μπει στην Αντίσταση και πολεμά στο πλάι των ανταρτών ενάντια στους Ναζί.

Όταν, τυχαία, μαθαίνει ότι η Φούλβια ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον επίσης αντάρτη και φίλο του, Τζόρτζιο, ο Μίλτον αποφασίζει να πάει και να τον βρει και να του μιλήσει. Ο Τζόρτζιο, όμως, έχει μόλις συλληφθεί από τους Φασίστες.

Τώρα ο Μίλτον πρέπει να ισορροπήσει την επιθυμία του να πολεμήσει τους Ναζί, τη φιλία του με τους άλλους συμπολεμιστές του στην Αντίστασης μεταξύ των οποίων είναι και ο Τζόρτζιο, αλλά και την αγάπη του για την Φούλβια.

Παίζουν: Λούκα Μαρτινέλι, Λορέντζο Ριτσέλμι, Βαλεντίνα Μπελιέ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 18/05, στις 22:00

«Τερματικός Σταθμός» (2018) σκηνοθεσία Βον Στάιν 

Δράσης – Στη σκοτεινή καρδιά μιας άναρχης, ανώνυμης πόλης, το «Terminal» ακολουθεί τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες δυο δολοφόνων (Μάξ Άιρονς και Ντέξτερ Φλέτσερ) σε μια ολέθρια αποστολή, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανάσιμη ασθένεια (Σάιμον Πεγκ), ενός αινιγματικού επιστάτη (Μάικ Μάγιερς) και μιας περίεργης σερβιτόρας που ζει επικίνδυνη, διπλή ζωή (Μάργκο Ρόμπι).

Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες, καθώς οι ζωές τους περιπλέκονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση.

Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Μάθιου Λιούις, Μάικ Μάγιερς, Μάξ Άιρονς, Ντέξτερ Φλέτσερ.

*Alpha, Τετάρτη 18/05, στις 22:40

«Inferno» (2016) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Ο καθηγητής Λάνγκτον (Τομ Χανκς) ξυπνά τραυματισμένος και με μερική αμνησία σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας και ανακαλύπτει πως είναι ο βασικός στόχος ενός ανθρωποκυνηγητού. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, συνεργάζεται με τη Σιένα Μπρουκς (Φελίσιτι Τζόουνς). Έτσι, τρέπεται σε φυγή με τη νεαρή γιατρό της βάρδιας, η οποία θα τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του και να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.Μαζί, κάνουν αγώνα σε όλη την Ευρώπη και πάνε ενάντια στο χρόνο για να σταματήσουν έναν ιό που θα εξαλείψει το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν.

*Mega, Τετάρτη 18/05, στις 23:20

«Επικίνδυνη Οικογένεια» (2013) σκηνοθεσία Λιουκ Μπεσόν

Αστυνομική Κομεντί – Η οικογένεια Μανζόνι δείχνει ότι είναι μία συνηθισμένη οικογένεια, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων του FBI.
Ο Φρεντ Μανζόνι( Ρόμπερτ ντε Νίρο), ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με την εκθαμβωτική σύζυγο (Μισέλ Πφάιφερ) και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI (Τόμι Λι Τζόουνς).

Φυσικά το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μπορεί να λειτουργεί άψογα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει τους μάρτυρες από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ειδικά αυτή την οικογένεια, που είναι εθισμένα στην παρανομία.
Έτσι η οικογένεια Μανζόνι θα υποκύψει σύντομα στις εγκληματικές της συνήθειες. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μερικοί «παλιόφιλοι» από τη Νέα Υόρκη αποφασίσουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η γραφική και ήρεμη γαλλική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρικάρντο Κορντέρο, Νταϊάνα Άγκρον.

*Open, Τετάρτη 18/05, στις 23:30

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα.

Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο..

Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Star, Τετάρτη 18/05, στις 00:00

«Ο Κυνηγός της Νύχτας» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ρέιμοντ 

Δράσης – Ένας αστυνομικός με τραυματικό παρελθόν καλείται να εξιχνιάσει, με τη βοήθεια μιας νεαρής συναδέλφου του και ενός αυτόκλητου τιμωρού, μια σειρά απαγωγών, βιασμών και φόνων με δράστη έναν άρρωστο ψυχικά άνδρα. Μετά από ανθρωποκυνηγητό ο συγκεκριμένος άνδρας συλλαμβάνεται, γρήγορα όμως δημιουργούνται υποψίες πως σε όλα αυτά τα εγκλήματα και τις ανατριχιαστικές πράξεις, υπήρχε πιθανώς και συνεργός που κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος και συνεχίζει το άρρωστο έργο του.

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι, Σάρα Τόμπσον, Ιλιάνα Τζόουνς, Μπρένταν Φλέτσερ, Έμα Τρέμπλε.

*Alpha, Τετάρτη 18/05, στις 00:45

«St. Vincent: Ο Αγαπημένος μου Άγιος» (2014) σκηνοθεσία Θίοντορ Μέλφ

Κωμωδία – Ο Βίνσεντ είναι ένας παράξενος, αποτυχημένος βετεράνος πολέμου, που μισεί τους πάντες και τα πάντα και κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό.

Το πάθος του για τα τυχερά παιχνίδια, το αλκοόλ και τις νυχτερινές απολαύσεις, τον έχουν οδηγήσει σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.

Για να καταφέρει πλέον να επιβιώσει, αναλαμβάνει να φροντίζει, επί πληρωμή, τον 12χρονο Όλιβερ, τον μελαγχολικό γείτονα του, μοναχογιό της φρεσκοχωρισμένης Μάγκι.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Ναόμι Γουότς, Τζέιντεν Λίμπερερ, Κρις Ο’ Ντάουντ.

*Star, Τετάρτη 18/05, στις 02:15