Ανεξέλεγκτο ράλι η τιμή των καυσίμων – Φόβοι για 3 ευρώ το λίτρο

Το επίδομα βενζίνης έχει γίνει καπνός καθώς εδώ και μήνες η αύξηση στην τιμή των καυσίμων είναι ραγδαία. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση σκέφτεται τρόπους να φρενάρει την άνοδός τους.

Οι τιμές των καυσίμων έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 ευρώ και υπάρχουν εύλογοι φόβοι ότι ενδεχομένως φτάσουν και τα 3 ευρώ το λίτρο.

Η αμόλυβδη ξεπερνάει ήδη τα 2,5 ευρώ το λίτρο σε ορισμένα νησιά, ενώ την ίδια ώρα στην Αττική, η μέση τιμή της έχει φτάσει στα 2,20 ευρώ, η ενισχυμένη «100άρα» στα 2,38 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης στα 1,85 ευρώ.

Ωστόσο, και εντός της Αττικής καταγράφονται διακυμάνσεις στις τιμές, ανάλογα το πρατήριο και την περιοχή.

Ενδεικτικά, στον Ασπρόπυργο μπορεί να βρει κανείς αμόλυβδη σε τιμή που μπροστά ακόμα αναγράφεται ο… άσος, ενώ στα Πετράλωνα έχει ξεπεράσει τα 2,30 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA τα καύσιμα «τσιμπάνε» καθημερινά 1 με 2 λεπτά. Αν δε, επαληθευθούν οι φόβοι για βενζίνη αξίας 3 ευρώ, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως οι πολίτες θα σηκώσουν «χειρόφρενο», έχοντας το όχημα τους μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις.

Οι ακριβότερες περιοχές

Σε αρκετές περιοχές της χώρας η τιμή του λίτρου της βενζίνης έχει φθάσει πλέον τα 2,50 ευρώ, όπως στην Κύθνο, την Σαντορίνη, την Αμοργό.

Στην Κύθνο στα 2,50 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αμοργό και την Σαντορίνη στα 2,489 ευρώ και 2,48 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα.

Αρνητικές πρωτιές καταγράφουν οι Παξοί με 2,57 ευρώ και η Νίσυρος στα 2,61 ευρώ.

Στην Πάτμο, όπου η αμόλυβδη είχε φθάσει τα 2,5 ευρώ, μετά από παρέμβαση της εταιρείας, η τιμή έπεσε 15 λεπτά.

Δείτε το video: