9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, κωμωδία… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Ξανά Aνάλυσέ το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Αστυνομική Κωμωδία – Το πρώην αφεντικό της Μαφίας, ο Πολ Βίτι (Ρόμερτ ντε Νίρο), έχει σχεδόν την ποινή του στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ, αλλά οι πράκτορες του FBI, που τον παρακολουθούν από κρυφές κάμερες, είναι ολότελα μπερδεμένοι!

Μέρα με τη μέρα, τον παρακολουθούν να πέφτει σε κατάσταση κατατονίας από την οποία τίποτε δεν το συνεφέρει, ενώ ξαφνικά τον βλέπουν έκπληκτοι να ερμηνεύει τραγούδια από το πασίγνωστο μιούζικαλ West Side Story.

Μήπως ο Βίτι έχει πάθει νευρική κρίση εξαιτίας κάποιων πρόσφατων απειλών εναντίον της ζωής του;
Ο πρώην ψυχίατρός του, ο Μπεν Σόμπελ (Μπίλι Κρίσταλ), ενώ δυσκολεύεται να αποδεχτεί την απώλεια του πατέρα του, καλείται στις φυλακές για να εξετάσει τον Πολ και προτείνει την αποφυλάκισή του, υπό τον όρο να βρίσκεται υπό την επιτήρησή του.

Έτσι ο Πωλ Βίτι εγκαθίσταται στο σπίτι του Μπεν, γίνεται μέλος της οικογένειας και ενώ θέλει να κάνει μία καινούργια αρχή, οι απειλές που δέχεται από πρώην συνεργάτες του, τον οδηγούν ακόμη μία φορά να αναλάβει τα ηνία της “φαμίλιας”…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τζο Βιτερέλι, Κάθι Μόριαρτι.

*Open, Τρίτη 24/05 στις 21:00

«Λορένζο» (1992) σκηνοθεσία Τζωρτζ Μίλερ

Δραματική – Μέχρι τα εφτά του, ο Λορέντζο Όντον ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Από αυτό το σημείο αρχίζει να έχει περίεργα συμπτώματα, ώσπου διαγνώσθηκε σε αυτόν μια σπάνια εγκεφαλική ασθένεια, με όνομα ALD, ασθένεια που σταδιακά καταστρέψει τον εγκέφαλο των νεογέννητων.
Κι ενώ η ιατρική σηκώνει τα χέρια αναμένοντας το μοιραίο, οι γονείς του κάνουν εντατικά μαθήματα φαρμακολογίας αναζητώντας με μανία το φάρμακο που ίσως σώσει το παιδί τους.

Οι γονείς του Λορέντζο, Αουγκούστο (Τζεφ Μπρίτζες) και Μικαέλα (Σούζαν Σάραντον), ψάχνοντας για τις καλύτερες προοπτικές ποιότητας και διάρκειας ζωής, ανακάλυψαν αυτό που στη συνέχεια έγινε παγκοσμίως γνωστό ως «το λάδι του Λορέντζο» και κατάφεραν να αυξήσουν το προσδόκιμο της ζωής του πολύ περισσότερο από όσο του έδινε η επιστήμη.

Παίζουν: Νίκ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον, Πήτερ Ουστίνοφ.

*Μακεδονία, Τρίτη 24/05 στις 21:00

«Οι Πρώην» (2017) σκηνοθεσία Μορίς Μπαρτελεμί

Ρομαντική κωμωδία – Το Παρίσι μπορεί να είναι η πόλη των ερωτευμένων, είναι όμως και η πόλη…των πρώην. Ο Αντουάν δεν τολμά να ξαναδεσμευτεί, ο Ντιντιέ αποζητά την πρώην γυναίκα του, o πατέρας Λοράν αναγκάζεται να παντρέψει την πρώην του, Ζουλί, ο Σερζ δέχεται παρενόχληση από την Λιζ, την πρώην της νυν φιλενάδας του, ενώ ο Γκρεγκ βρίσκει παρηγοριά στον σκύλο… της πρώην του.

Παίζουν: Ζαν-Πολ Ρουβ, Μορίς Μπαρτελεμί, Κλοντιά Ταγκμπό, Πατρίκ Σενέ, Αρνό Ντουκρέ, Στέφι Σέλμα, Μπατίστ Λεκαπλέν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 24/05 στις 22:00

«Αρμαγεδδών» (1998) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης Περιπέτεια – Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σε αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα.

Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή.

Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Τρίτη 24/05 στις 22:40

«Υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος: Μέρος 2ο» (2008) σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ 

Αστυνομική, βιογραφική, δράσης – Η 2η ταινία για τη ζωή του Μεσρίν ξεκινά από το 1972 που επιστρέφει στη Γαλλία έως τις 2 Νοεμβρίου του 1979.
Ο Μεσρίν αναχωρεί από τον Καναδά με προορισμό τη Γαλλία.
Γίνεται ζευγάρι με τη Συλβί και ξεκινά ένας νέος κύκλων ληστειών στο Παρίσι.

Το 1973 συλλαμβάνεται μετά από μια επιτυχημένη ληστεία και ενώ τον οδηγούν στην αίθουσα του δικαστηρίου ζητά να πάει στην τουαλέτα όπου βρίσκει κρυμμένο ένα όπλο. Το χρησιμοποιεί για να πάρει όμηρο έναν δικαστή, ενώ ο μαθητευόμενός του, ο Μισέλ τον βοηθά να δραπετεύσει.

Οι ληστείες συνεχίζονται, με ακόμη πιο ριψοκίνδυνες αποφάσεις, αλλά μετά δύο μήνες η αστυνομία τον εντοπίζει στο διαμέρισμά του στο Παρίσι.
Η επόμενη καταδίκη του σε 20 χρόνια φυλάκισης όμως, δεν θα είναι αρκετή για να τον κρατήσει πίσω από τα σίδερα….

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Λουντιβίν Σανιέ, Ζιλ Λελού, Μάθιου Άμερλικ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ.

*Open, Τρίτη 24/05 στις 23:00

«Διαζύγιο Θανάτου» (2002) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Μυστηρίου Τρόμου – Η Ρέτζι βρίσκεται στο Παρίσι και σκοπεύει να ζητήσει διαζύγιο από τον άντρα της, Τσαρλς. Όταν πληροφορείται τον θάνατό του, σύντομα η Ρέτζι καταλαβαίνει ότι εκείνος ζούσε διπλή ζωή καθώς γίνεται η ίδια στόχος μίας αδίστακτης συμμορίας.

Με τη βοήθεια του μυστηριώδη Τζόσουα Πίτερς και του κυβερνητικό πράκτορα Μπαρτόλομιου, η Ρέτζι έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια για τη μυστική ζωή του άντρα της…

Η ταινία είναι ριμέικ του κλασικού θρίλερ του 1963 «Charade» με πρωταγωνιστές τους Κάρι Γκραντ και Όντρεϊ Χέμπορν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τεντ Λεβίν, Θάντι Νιούτον, Τιμ Ρόμπινς, Σαρλ Αζναβούρ.

*Μακεδονία, Τρίτη 24/05 στις 23:30

«Αντεκδίκηση» (2018) σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ

Περιπέτεια – Ο Τζέικομπ, ένας διευθυντής τράπεζας, στοιχειωμένος από μια βίαιη ληστεία, που κόστισε τη ζωή ενός συναδέλφου του, συνεργάζεται με τον πρώην αστυνομικό γείτονα του, Τζέιμς, για να ανακαλύψουν τον ένοχο. Ενώ οι δύο άνδρες συνεργάζονται για να καταλάβουν την επόμενη κίνηση του αδίστακτου εγκληματία, εκείνος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Όταν ο ληστής απαγάγει τη σύζυγο και την κόρη του Τζέικομπ, τότε η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Ο Τζέικομπ ξεκινά μια πορεία αιματοχυσίας σε μια εκρηκτική αντεπίθεση, που φέρνει και τους τρεις άντρες στα άκρα.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φρανκ Γκρίλο, Τζόναθαςν Σάετς, Ολίβια Κούλπο.

*Star, Τρίτη 24/05 στις 00:00

«Τερματικός Σταθμός» (2018) σκηνοθεσία Βον Στάιν 

Δράσης – Στη σκοτεινή καρδιά μιας άναρχης, ανώνυμης πόλης, το «Terminal» ακολουθεί τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες δυο δολοφόνων (Μάξ Άιρονς και Ντέξτερ Φλέτσερ) σε μια ολέθρια αποστολή, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανάσιμη ασθένεια (Σάιμον Πεγκ), ενός αινιγματικού επιστάτη (Μάικ Μάγιερς) και μιας περίεργης σερβιτόρας που ζει επικίνδυνη, διπλή ζωή (Μάργκο Ρόμπι).

Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες, καθώς οι ζωές τους περιπλέκονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση.

Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Μάθιου Λιούις, Μάικ Μάγιερς, Μάξ Άιρονς, Ντέξτερ Φλέτσερ.

*Alpha, Τρίτη 24/05 στις 01:40

«Η Διερμηνέας» (2005) σκηνοθεσία Σίντεϊ Πόλακ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Η Νικόλ Κίντμαν είναι η Σύλβια Μπρουμ, μία διερμηνέας του ΟΗΕ που κατάγεται από μια χώρα της Αφρικής, η οποία τέλει υπό καθεστώς δικτατορίας.

Ζώντας στον πολυεθνικό μικρόκοσμο του ΟΗΕ προσπαθεί να αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια που έζησε στη χώρα της.
Ένα βράδυ, μέσα στο κτίριο που εργάζεται θα ακούσει άθελά της κάποιους να σχεδιάζουν τη δολοφονία του δικτάτορα. Επειδή καταλαβαίνει πως κινδυνεύει και η δική της ζωή, καταφεύγει στο FBI που αναθέτει την υπόθεσή της στον πράκτορα Τόμπιν Κέλερ (Σον Πεν).

Εκείνος είναι από την αρχή δύσπιστος και αρχίζει να ερευνά το παρελθόν της Σύλβια που περιπλέκει αρκετά την υπόθεση, αφού μοιάζει να έχει τα δικά της κίνητρα για να διαρρεύσει αυτό που άκουσε. Και οι δύο όμως θα πρέπει να βρουν την αλήθεια πριν την προγραμματισμένη ομιλία του δικτάτορα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Παίζουν:  Νικόλ Κίντμαν,Σον Πεν,Κάθριν Κίνερ, Τζέσπερ Κρίστενσεν, Ιβάν Αταλ, Έρλ Κάμερον, Κέρτις Κουκ, Τζωρτ Χάρις.

*Star, Τρίτη 24/05 στις 02:15