Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι την Τετάρτη 25 Μαΐου ο Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορικός Τέχνης, Συγγραφέας και γνωστός Κριτικός Τέχνης, Μάνος Στεφανίδης, θα επισκεφθεί την Έκθεση του Φίλιππου Σαμανόπουλου «Η ζωή μέσα από τα ερείπια – Η επιστροφή των καρφιών», η οποία φιλοξενείται στο Αρχοντικό Μπασάρα έως την Κυριακή 29 Μαΐου.
Ο κ. Στεφανίδης, μαζί με τον κ. Σαμανόπουλο θα κάνουν δύο ειδικές ομιλίες – ξεναγήσεις στην Έκθεση, στις 11:00 π.μ. για τα σχολεία (μαθητές – εκπαιδευτικούς) και στις 18:00, για τους κατοίκους της Καστοριάς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα εκθέματα από μία άλλη σκοπιά και με το «μάτι» ενός ανθρώπου ειδικού στην Τέχνη.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.




![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-218x150.jpg)







![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-100x70.jpg)





![Νεκροταφείο πλεούμενων η οδός Μαυριωτίσσης Καστοριάς – [photos]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/09/vrk_230925-4-100x70.jpg)

