13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου ταινία για το σημερινό βράδυ!

«Ουρανοξύστης» (2018) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Περιπέτεια – Ο πρώην πράκτορας του FBI και βετεράνος πολέμου, Γουίλ Φορντ, εργάζεται πλέον σε μια εταιρεία security, που αναλαμβάνει τη φύλαξη ουρανοξυστών. Σε μια αποστολή του στην Κίνα, θα αναλάβει τη φύλαξη του ψηλότερου και ασφαλέστερου κτιρίου της χώρας, στο οποίο όμως θα ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά και θα θεωρηθεί αυτός ως υπεύθυνος. Καταζητούμενος πλέον, ο Γουίλ θα πρέπει να βρει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καταστροφή, ώστε να αποκαταστήσει το όνομά του και παράλληλα να σώσει την οικογένειά του, που έχει παγιδευτεί στο φλεγόμενο κτίριο.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Νιβ Κάμπελ, Πάμπλο Σκρέμπερ, Νόουα Τέιλορ, Κέβιν Ράνκιν, Μπάιρον Μαν, Ματ Ο’ Λίρι.

*Star, Παρασκευή 27/05, στις 21:00

«G.I. Joe: Η Γέννηση της Κόμπρα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς 

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας – Εκεί όπου όλοι αποτυγχάνουν…..εκείνοι τα καταφέρνουν! Πρόκειται για την επίλεκτη, απόρρητη ομάδα κομάντος G.I.Joe που συγκεντρώνει τους καλύτερους από όλο τον κόσμο. Όταν η μυστηριώδης, διαβολική οργάνωση Cobra κλέβει ένα μυστικό όπλο υψηλής τεχνολογίας, η ομάδα των G.I.Joe πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να τους εμποδίσει να το χρησιμοποιήσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο χάος.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστοφερ Εκλεστον, Σιένα Μίλερ, Ρέιτσελ Νίκολς.

*SKAI, Παρασκευή 27/05, στις 21:00

«Ο Κατεργάρης» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μετά από πολλές προσπάθειες, η Εύα πείθει τον Χρόνη, τον μεγαλύτερο αδελφό της, να της επιτρέψει να οργανώσει ένα πάρτι σπίτι τους και καλεί σε αυτό τον Αιμίλιο, τον ερωτευμένο μαζί της γιο του συντηρητικού προέδρου της εταιρίας, όπου εργάζεται ο Χρόνης. Αλλά και ο Πλούταρχος, ο στενόμυαλος θείος του Χρόνη και καθηγητής της θεολογίας, πείθεται να επιτρέψει στην κόρη του να δώσει κι αυτή ένα πάρτι σπίτι τους.

Την επομένη, η συμπεριφορά του πατέρα του Αιμίλιου δίνει στον Χρόνη την εντύπωση ότι επίκειται η απόλυσή του, αλλά εκείνος θέλει να του ανακοινώσει ότι τον κάνει διευθυντή της εταιρίας και ότι επιτρέπει στον Αιμίλιο να παντρευτεί την Εύα. Από τη νέα του θέση, ο μυαλωμένος Χρόνης αυξάνει τα κέρδη της εταιρίας, εδραιώνει τη θέση του πεθερού του σ αυτήν και πείθει τον θείο του, που δεν θέλει να επιτρέψει στην κόρη του να παντρευτεί τον δικηγόρο που αγαπά, να δώσει τη συγκατάθεσή του για τον γάμο…

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Καλογήρου, Κατερίνα Γιουλάκη, Καίτη Ιμπροχώρη

*Ant1, Παρασκευή 27/05, στις 21:00

«Μέχρι το Τέλος» (2014) σκηνοθεσία Τόμι Λι Τζόουνς

Δραματική – Στη Νεμπράσκα του 1854, και συγκεκριμένα στη θεοφοβούμενη κοινωνία μιας τυχάρπαστης συνοριακής κωμόπολης, ζει μια μοναχική παρουσία, ονόματι Μαίρη Μπι Κούντι. Οι εκπρόσωποι της εκεί εκκλησίας έχουν αναθέσει στη Μαίρη τη συνοδεία τριών παρανοϊκών γυναικών προς τα σύνορα με την ανατολή.

Στο δρόμο για τα σύνορα, η Μαίρη θα σώσει τη ζωή του Μπρίγκς, ενός μυστηριώδη παράνομου δραπέτη, ο οποίος δέχεται να τη συνοδεύσει στην αποστολή της, με αντάλλαγμα 300 δολάρια τα οποία θα χρεωθούν, αν και μόνο αν, καταφέρει να εγγυηθεί ότι θα φτάσουν όλοι στο προορισμό τους, σώοι και αβλαβείς.

Ανάμεσα σε χιονοθύελλες και απροσδόκητες, επικίνδυνες, συναντήσεις με έποικους αλλά και Ινδιάνους, οι δυο μοναχικοί μας ήρωες έρχονται τόσο κοντά, που η Μαίρη καταλήγει να κάνει πρόταση γάμου στον Μπρίγκς! Όποια κι αν είναι τελικά η απόφαση του Μπρίγκς — αν θα διαλέξει δηλαδή μια όμορφη σύζυγο ή την εργένικη ανεμελιά — η ζωή θα είναι σίγουρα διαφορετική και για τους δυο στο εξής.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Μέριλ Στριπ, Χίλαρι Σουάνγκ, Γκρέις Γκάμερ, Μιράντα Ότο, Τζέιμς Σπέϊντερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/05, στις 22:00

«Οι Αναλώσιμοι 2» (2012) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης – Οι Αναλώσιμοι, με επικεφαλή τον Μπάρνει Ρός (Σιλβέστερ Σταλόνε) ταξιδεύουν σε μια στρατιωτική βάση στο Νεπάλ, για να σώσουν έναν Κινέζο πολυεκατομμυριούχο, τον κύριο Ζού.

Ένας παλιός τους γνώριμος όμως, τους πρόλαβε: Ο Τρένς (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ) ο οποίος είχε πιαστεί όμηρος. Τελικά, καταφέρνουν να αποδράσουν με το αεροπλάνο τους και με τον Γιν Γιάνγκ (Τζετ Λι) να επιστρέφει με έναν πρωτότυπο τρόπο τον μεγαλοεπιχειρηματία στην Κίνα.

Επιστρέφοντας στην Νέα Ορλεάνη, ο Μπίλι λέει στον Ρός πως θα φύγει από την ομάδα για να ζήσει με την φιλενάδα του, την Σοφία. Όμως, ο Κύριος Τσερτς (Μπρους Γουίλις) τους ενημερώνει πως έχουν μια νέα αποστολή. Πρέπει να εντοπίσουν ένα κατεστραμμένο αεροπλάνο που βρίσκεται στα Όρη Γκάτζακ, στην Αλβανία. Για πρώτη φορά συναντούν, δύο καινούργια μέλη τη Μάγκι (Γιου Ναν) και το Μπίλι Δε Κιντ (Λίαμ Χέμσγουορθ).

Και ενώ η αποστολή φαινόταν εύκολη και απλή, τα σχέδιά τους πάνε στράφι όταν ένας από αυτούς δολοφονείται από τον Ζαν Βιλέν (Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ). Οι Αναλώσιμοι καλούνται να σταματήσουν την απειλή που εγκυμονεί ένα θανάσιμο όπλο, αλλά και να πάρουν εκδίκηση για τον χαμένο αδερφό τους…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Μπρους Γουίλις, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τσακ Νόρις, Ντολφ Λούντγκρεν.

*SKAI, Παρασκευή 27/05, στις 23:15

«Όταν η Γη Σταματήσει» (2008) σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον 

Δράμα, επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ένας επισκέπτης από το Σύμπαν, αναστατώνει με την παρουσία του τη Γη. Δημιουργεί απορίες και συζητήσεις από επιστήμονες και πολιτικούς, που προσπαθούν να ερμηνεύσουν το μυστήριο της επίσκεψής του. Μια μητέρα με τον γιο της καταλαβαίνουν ότι ήρθε για να δώσει το μάθημα στους ανθρώπους πως η Γη δεν μπορεί να ζήσει μαζί τους και πως για να ζήσει πρέπει οι άνθρωποι να εξαφανιστούν.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Τζένιφερ Κόνελι, Τζον Χαμ, Κάθι Μπέιτς.

*Alpha, Παρασκευή 27/05, στις 23:45

«Spiderman 3 » (2007) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ (Τόμπι Μαγκουάιρ) απολαμβάνει την επιτυχία του ως Σπάιντερμαν, ενώ η Μέρι Τζέιν Γουάτσον (Κρίστεν Νταστ) κάνει καριέρα στο Μπρόντγουεϊ.
Οι εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου συνεχίζονται, η Γκουέιν Στέισι τον ποθεί και ο ίδιος γεμάτος αυτοπεποίθηση πλέον αρχίζει να παραμελεί τους παλιούς γνώριμους και να αυτοπροβάλλεται σε κάθε ευκαιρία.

Ο Χάρι Όζμπορν(Τζέιμς Φράνκο) Θέλει να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του ενώ ένας κατάδικος (Τόμας Χέιντεν) που δραπετεύει, πέφτει σε έναν επιταχυντή σωματιδίων που τον μετατρέπει σε άμμο. Πλέον είναι ελεύθερος και μπορεί να παίρνει ότι σχήμα θέλει, είναι ο Σάντμαν.

Κι ενώ ο Πίτερ συμπεριφέρεται σαν ένας μικρός θεός, τα σύννεφα πάνω από το κεφάλι του πυκνώνουν. Μια εξωγήινη μάζα πέφτει στη Γη και εισχωρεί στη στολή του Πίτερ, επηρεάζοντας την συμπεριφορά του προς το χειρότερο. Όταν καταφέρνει να απαλλαχθεί, αυτή η μαύρη μάζα βρίσκει καταφύγιο στον Έντι Μπροκ, έναν αντίπαλο φωτογράφο, και ο Πίτερ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Όλα γύρω του θα αρχίσουν να καταρρέουν και σύντομα φτάνει η ώρα της κρίσης… η μάχη εναντίον του ίδιου του εαυτού του.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Τόμας Χέιντεν, Τσερτς Τόφερ, Γκρέις Μπράις ,Ντάλας Χάουαρντ, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*Ant1, Παρασκευή 27/05, στις 00:15

«Τάνγκο και Κας» (1989) σκηνοθεσία Αντρέι Κοντσαλόφσκι, Αλμπερτ Μανιόλι

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Ρέι Τάνγκο (Συλβέστερ Σταλόνε) φορά ακριβά ρούχα, είναι μπον βιβέρ και τον περισσότερο καιρό μιλά στο κινητό με τον χρηματιστή του. Αντίθετα, ο Γκάμπριελ Κας (Κερτ Ράσελ) θυμίζει ακόμη οργισμένο έφηβο με το ανέμελο στιλ του και την αρκετά άξεστη συμπεριφορά του.

Παρόλα αυτά οι δυο τους αποτελούν το πιο «αποτελεσματικό» ντουέτο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λος Άντζελες, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Ιβ Περέζ, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο ναρκωτικών. Για τον Ιβ, οι Τάνγκο και Κας θα πρέπει να αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Βάζοντας σε εφαρμογή ένα πανούργο σχέδιο, ο Περέζ καταφέρνει να ενοχοποιήσει τους δύο αστυνομικούς με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν για φόνο και να φυλακιστούν.

Ανάμεσα σε κρατούμενους, που οι ίδιοι έχουν κλείσει μέσα, ο Τάνγκο και ο Κας θα πρέπει να συνεργαστούν για μια ακόμη φορά και να παραμερίσουν τις διαφορές τους προκειμένου να επιζήσουν. Διότι ο Ιβ Περέζ είναι αποφασισμένος να τους βγάλει από τη μέση.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Κερτ Ράσελ, Τέρι Χάτσερ, Τζακ Πάλανς, Τζέιμς Χογκ, Μπράιον Τζέιμς, Φιλιπ Ταν.

*Star, Παρασκευή 27/05, στις 00:30

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open, Παρασκευή 27/05, στις 01:00

«Άλιεν³: Η Τελική Αναμέτρηση» (1992) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράσης Τρόμου – Το διαστημόπλοιο των αποικιακών πεζοναυτών Σουλάκο πιάνει φωτιά καθώς ταξιδεύει στο διάστημα.Οι τέσσερις επιβαίνοντες, Έλεν Ρίπλεϊ, ο πεζοναύτης Χικς, η ανήλικη Νιούτ και το ανδροειδές με το όνομα Μπίσοπ, εκτοξεύονται στο διάστημα με αυτόματη διαδικασία μέσα σε θαλαμίσκο απόδρασης, ενώ βρίσκονται σε κατάσταση υπερύπνωσης. Μερικά δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση του θαλαμίσκου, το Σουλάκο διενεργεί σάρωση στα σώματα των επιβαινόντων για ιατρικούς λόγους.

Στην οθόνη σάρωσης εμφανίζεται πως κάποιος από τους επιβαίνοντες κυοφορεί ένα Άλιεν.

Στον πλανήτη-φυλακή Φιορίνα 161 όταν προσγειώνεται ο θαλαμίσκος, η μόνη που επέζησε είναι η Έλεν Ρίπλεϊ, την οποία περισυνέλεξαν κάποιοι από τους κρατούμενους της φυλακής. Την ίδια στιγμή, το Alien έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σε μια νέα φονική μορφή και ενώ επιτίθεται στους κρατούμενους η Έλεν είναι με το μέρος τους και είναι έτοιμη να το εξαφανίσει με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος, καθώς ανακαλύπτει ότι το πραγματικό μέγεθος του κινδύνου είναι πολύ μεγαλύτερο.

Παίζουν: Σιγκούρνεϊ Γουΐβερ, Τσαρλς Ντάτον, Τσαρλς Ντανς, Πολ ΜακΓκάν, Μπράιαν Γκλόβερ, Ραλφ Μπράουν, Ντάνι Γουέμπ.

*Alpha, Παρασκευή 27/05, στις 01:45

«Ποίηση Χωρίς Τέλος» (2016) σκηνοθεσία Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Δραματική Φαντασίας – Βρισκόμαστε στο Σαντιάγο της Χιλής. Τη δεκαετία του ’40 και του ’50 ο «Αλεχαντρίτο» Χοδορόφσκι αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του.

Μπαίνοντας στους κύκλους της καλλιτεχνικής αβάν γκαρντ της εποχής, ο 20χρονος Αλεχάντρο θα γνωρίσει τον Ενρίκε Λιν, τη Στέλλα Ντίαζ, τον Νικάνορ Πάρρα και άλλους πολλά υποσχόμενους αλλά άγνωστους ακόμα νεαρούς συγγραφείς, που στη συνέχεια θα γίνουν οι Μεγάλοι της μοντέρνας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.

Βυθισμένοι σ’ έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού θα ζήσουν όλοι μαζί, όπως λίγοι αποτόλμησαν στο παρελθόν: αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία.

Παίζουν: Αδάν Χοδορόφσκι, Παμέλα Φλόρες, Μπρόντις Χοδορόφσκι.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/05, στις 01:45

«Τα Μαύρα Τριαντάφυλλα» (2016) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

Αστυνομική Δράσης – Η όμορφη ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου “Bloomers”, ΆμπιΝάιτ, καλείται να παραδώσει ένα μπουκέτο μαύρα τριαντάφυλλα στη Νομική Σχολή της περιοχής όπου είναι φοιτήτρια και η κόρη της.

Μπαίνοντας στο γραφείο που έπρεπε να παραδοθούν τα λουλούδια βρίσκει δολοφονημένο έναν πρώην αντίπαλό της δικηγόρο. Όταν βρίσκουν αποτυπώματά της στο «φονικό» όπλο, αρχίζουν και τα προβλήματα για την Άμπι.

Ερευνώντας την υπόθεση καταλήγει σε μια λίστα από ύποπτους η οποία περιλαμβάνει ονόματα συναδέλφων του θύματος και των συζύγων τους. Τελικά ποιος πάτησε τη σκανδάλη;

Παίζουν: Μπρουκ Σίλντς, Μπρέναν Έλιοτ, Μπο Μπρίτζ, Κέιτ Ντραμόντ, Κλαίρ Ράνκιν.

*Mega, Παρασκευή 27/05, στις 02:20

«Ο Θάνατος Σου Πάει Πολύ» (1992) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Κωμωδία Φαντασίας – Ο Έρνεστ Μέλβιν (Μπρους Γουίλις), είναι ένας πλαστικός χειρούργος, ο οποίος διαλύει τον αρραβώνα του με την συγγραφέα Έλεν Σαρπ(Γκολντι Χον) για χάρη της εντυπωσιακής, ατάλαντης ηθοποιού Μάντελιν Άστον (Μέριλ Στριπ), που είναι και παιδική φίλη της Έλεν.
Η κόντρα μεταξύ των δύο γυναικών κρατά από τα παιδικά τους χρόνια και όταν η Έλεν συνέρχεται από τη νευρική κρίση που της προκάλεσε η διάλυση του αρραβώνα της, επιστρέφει αποφασισμένη να εκδικηθεί τον Έρνεστ και να δολοφονήσει τη Μάντελιν.

Πανέμορφη, ανανεωμένη και αποφασισμένη, η Έλεν έχει ένα μαγικό φίλτρο στο τσεπάκι της και μετά από 7 χρόνια μπαίνει στη ζωή του ζευγαριού, που έχει πλέον τελματώσει και ζουν τη χειρότερη συζυγική περίοδο…

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Γκόλντι Χον, Μπρους Γουίλις, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Σίντνεϊ Πόλακ, Μάικλ Κέιν, Ίαν Ογκίλβι

*Star, Παρασκευή 27/05, στις 02:30