13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου.

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο αγώνας ενάντια στην εφιαλτική κυριαρχία των Μηχανών συνεχίζεται. Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες! Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας. Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Κυριακή 29/5 στις 21:00

«Ξυπόλητος Πρίγκηψ» (1966) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία – Ο Κώστας υποδύεται έναν άραβα ευγενή που διαμένει στο ξενοδοχείο ενός φίλου του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να παντρευτεί την αγαπημένη του. Η κατάσταση μπερδεύεται εξαιρετικά, όταν οι φίλοι της κοπέλας του τον βλέπουν ντυμένο άραβα, να περιστοιχίζεται από όμορφες γυναίκες. Τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς απ’ τον έλεγχο, όταν στο ξενοδοχείο φτάνει ο αληθινός πρίγκιπας.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

*Star, Κυριακή 29/5 στις 21:00

«Μελτέμ» (2019) σκηνοθεσία Βασίλης Δογάνης

Δραματική ελληνική ταινία – Η θυμωμένη Έλενα, μια νεαρή κοπέλα, επιστρέφει στη Λέσβο μετά από πολλά χρόνια απουσίας για να δεχτεί την κληρονομιά της μητέρας της, την οποία έχει χάσει ένα χρόνο πριν. Αν και όχι ακριβώς να τη δεχτεί, εφόσον προτιμάει να πουλήσει το σπίτι της και να κάνει έξωση στον δεύτερο σύντροφο της μητέρας της.

Η μητέρα της Έλενας, όταν η Έλενα ήταν έφηβη, γνώρισε και ερωτεύτηκε το Μάνο και η σύγκρουση με την κόρη της ήταν τέτοια ώστε η Έλενα έφυγε από την Ελλάδα για να ζήσει με τον πατέρα της στη Γαλλία, και έβαλε τέτοιο τείχος απέναντι σ’ εκείνη και την χώρα προέλευσής της, τόσο, ώστε να πάψει ολοκληρωτικά να μιλάει την μητρική της γλώσσα, τα ελληνικά.

Επιστρέφοντας στη Λέσβο φέρνει μαζί της δύο φίλους της, τον Νασίμ και τον Σεκού, που και οι ίδιοι διατηρούν μια μπερδεμένη σχέση με την ταυτότητά τους, όντας μετανάστες δεύτερης γενιάς στη Γαλλία. Εκεί, θα γνωρίσουν τον Ελιάς, έναν νεαρό Σύριο πρόσφυγα που ψάχνει την μητέρα του από την οποία έχει αποκοπεί κατά τη διάρκειά του ταξιδιού του από την Τουρκία.

Τους τρεις φίλους υποδέχεται ο Μάνος, ο πρώην σύντροφος της μητέρας της Ελενας, Σοφίας, ο οποίος προσπαθεί να πείσει την Ελενα να κρατήσει το σπίτι και να πάει στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο της Σοφίας. Η Ελενα όμως του κρατάει ακόμη κακία, επειδή «έκλεψε» τη μητέρα της, όταν εκείνη ήταν 14 χρονών, και από τότε η σχέση της με τη μητέρα της δεν επανήλθε ποτέ.

Ενώ κανονίζει τα θέματα της κληρονομιάς και της πώλησης του σπιτιού, η Ελενα ξεναγεί τον Νασίμ και τον Σεκού στο νησί της.

Η Ελενα, πλημμυρισμένη από παιδικές μνήμες και αντιμέτωπη με τα ίχνη των προγόνων της, επανασυνδέεται σταδιακά με τις ρίζες της, ενώ ο Σεκού πειράζει τον Νασίμ, που δεν εξομολογείται τα συναισθήματα του στην Ελενα.

Παίζουν: Δάφνη Πατακιά, Rabah Naït Oufella, Lamine Cissokho, Karam Al Kafri, Άκης Σακελλαρίου, Feodor Atkine, Μαρία Καλλιμάνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πολύδωρος Βογιατζής.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 29/5 στις 22:00

«Η Μούμια Επιστρέφει» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την αναμέτρησή τους με τον Ιμχοτέπ και τώρα ο Ρικ Ο’ Κόνελ είναι παντρεμένος με την Έβελιν. Οι δυο τους μεγαλώνουν τον 8χρονο γιο τους Άλεξ, απολαμβάνοντας μια ήρεμη ζωή στο Λονδίνο.

Ένα παιχνίδι της μοίρας και τα πάντα ανατρέπονται: η μούμια του Ιμχοτέπ, που είχε καταλήξει να γίνει έκθεμα στο Βρετανικό Μουσείο, καταφέρνει να «αναγεννηθεί» για μια ακόμη φορά, αποφασισμένη να καταστρέψει τη Γη.

Όμως δεν είναι η μόνη.

Μια ακόμη σκοτεινή δύναμη, ακόμη πιο ισχυρή από τον Ιμχοτέπ, ο Σκόρπιον Κινγκ, είναι έτοιμος να εξαπολύσει τις ορδές του για να κατακτήσει τον κόσμο. Όταν αυτές οι δύο δυνάμεις καταλήγουν να συγκρουστούν, οι Ο’ Κόνελς ξεκινούν μια αγωνιώδη κούρσα ενάντια στο Χρόνο καθώς θα αγωνιστούν να σώσουν το γιο τους και ολόκληρο το ανθρώπινο είδος…

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Τζον Χάνα, Άρνολντ Βόσλοου, Ντουέιν Τζόνσον.

*Ant1, Κυριακή 29/5 στις 23:00

«Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (1994) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική – Ο Τιμ Ρόμπινς είναι ο Άντι Ντιφρέν, ένας τραπεζίτης ο οποίος βρίσκεται να εκτίει ποινή δύο φορές ισόβια, όταν αδυνατεί να αποδείξει ότι δεν σκότωσε αυτός την γυναίκα του και τον εραστή της.
Σύντομα μεταφέρεται στις φυλακές Σόσανκ, όπου πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει μεταξύ κρατουμένων που τον αντιπαθούν λόγω των εκλεπτυσμένων τρόπων του. Συχνά δέχεται επιθέσεις αν και καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλις Μπόιντ “Ρεντ” Ρέντινγκ.

Ο Ρεντ, είναι ο κρατούμενος που ελέγχει τα πάντα στη φυλακή. Μετά πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δεσμοφυλάκων.
Όμως, τον Άντι δεν τον ενδιαφέρει μόνο η επιβίωση, απώτερος στόχος του είναι και παραμένει η απόδραση.

Παίζουν: Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμς Γουΐτμορ, Μπιλ Σάντλερ.

*Star, Κυριακή 29/5 στις 23:15

«Αγόρια της Διπλανής Πόρτας» (2014) σκηνοθεσία Τομ Γκόρμικαν

Κομεντί – Ο Τζέισον, ο Ντάνιελ κι ο Μίκι (Ζακ Έφρον, Μάιλς Τέλερ, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν) είναι τρεις φίλοι που αποφασίζουν να δουν λίγο διαφορετικά τις σχέσεις τους με τις γυναίκες. Όταν ένας από αυτούς χωρίζει με τον πιο άσχημο τρόπο με την προηγούμενη κοπέλα του, οι τρείς του συμφωνούν να παραμείνουν εργένηδες όσο γίνεται περισσότερο.

Μόνο που το σχέδιό τους αποδεικνύεται προβληματικό όταν ο ένας μετά τον άλλο γνωρίζουν την ιδανική γυναίκα και ερωτεύονται. Μόνο που κανένας από τους τρεις δεν θέλει να παραδεχτεί ότι έσπασε τον όρκο του κι έτσι προσποιούνται μεταξύ τους, ότι είναι ακόμη εργένηδες.

Παίζουν: Ζακ Έφρον, Ίμογκεν Πουτς, Μάιλς Τέλερ, Άντισον Τίμλερ, Μάικλ Τζόρνταν, Τζέσικα Λούκας, Λόλα Γκλαουντίνι.

*Open, Κυριακή 29/5 στις 23:45

«Τραγουδώ Αν Τραγουδάς» (2020) σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος

Ρομαντική – Ο Γιάννης και ο Πάρις γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών, και μέρα της επετείου τους, στο λατινοαμερικάνικο café-teatral τους.

Ένα σταυροδρόμι όπου συναντιούνται αγαπημένα πρόσωπα, μοναχικές υπάρξεις της διπλανής πόρτας, παράξενοι ταξιδιώτες…

Οι ιστορίες όλων μπλέκονται, το παρελθόν συναντά το παρόν, η μουσική και ο χορός μεταμορφώνουν την πραγματικότητα…

Καθώς πέφτει η νύχτα και η γιορτή κορυφώνεται μέχρι την έκσταση, το café γίνεται μια μικρή Κιβωτός που ταξιδεύει πέρα από το χώρο και το χρόνο, γεμάτη μνήμες, επιθυμίες και αποκαλύψεις.

Παίζουν: Γιάννης Πετσόπουλος, Paris Ferraro, Βαγγέλης Ρόκκος, Θοδωρής Ματινόπουλος, Γιώργος Ντούσης, Νατάσα Γαβαλά, Ίρις Μπαγλανέα, Σοφία Καπράνου, Γαβριέλα Βασδέκη, Λάμπρος Αποστόλου, Δέσποινα Γαλανάκη, Σπύρος Τσίκνας, Δάφνη Μανούσου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 29/5 στις 00:00

«Άλιεν: Η Αναγέννηση» (1997) σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ Ζενέ

Δράσης Τρόμου – Η 4η ταινία στη σειρά ταινιών Άλιεν.
200 χρόνια μετά τα γεγονότα της τρίτης ταινίας Άλιεν 3: Η Τελική Αναμέτρηση (Alien 3, 1992)και μετά από αρκετά αποτυχημένα πειράματα, ηΈλεν Ρίπλεϊ έχει κλωνοποιηθεί και μια βασίλισσα Άλιεν έχει χειρουργικά αφαιρεθεί από το σώμα της.
Ενώ η βασίλισσα αναπτύσσεται και δημιουργεί αυγά από τα οποία πρόκειται να γεννηθούν τα facehuggers, η εκπαίδευση της Ρίπλεϊ πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και αναπτύσσει μεγάλες δεξιότητες, εκπλήσσοντας τους επιστήμονες.

Ο οργανισμός United Systems Military ελπίζει να αναθρέψει τα Άλιεν ώστε να τα μελετήσει στο διαστημόπλοιο Αουρίγκα, χρησιμοποιώντας ως ξενιστές ανθρώπους που έχουν απαχθεί και σταλθεί στο διαστημόπλοιο από μισθοφόρους.
Η ευφυΐα όμως των πλασμάτων αυτών είναι αυξημένη με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να θυσιάσουν ένα δικό τους Alien, ώστε το οξύ του να προκαλέσει τη διάτρηση του θαλάμου όπου τα κρατούν και να ελευθερωθούν.

Οι εναπομείναντες στο σκάφος και η Ρίπλεϊ σύντομα συνειδητοποιούν πως θα πρέπει να βρουν κάποιο τρόπο ώστε να φθάσουν ασφαλείς από το σημείο που βρίσκονται, στο Betty και να καταστρέψουν το διαστημόπλοιο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του, στη Γη.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Γουινόνα Ράιντερ, Ντομινίκ Πινιόν, Ρον Πέρλμαν, Γκάρι Ντούρνταν, Μάικλ Γουίνκοτ, Μπραντ Ντούριφ, Λίλαντ Όρσερ, Νταν Χεντάγια.

*Alpha, Κυριακή 29/5 στις 01:00

«Ναυάγιο στην Παράνοια» (2009) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Σμιθ

Θρίλερ Μυστηρίου Φαντασίας – Από την πρώτη στιγμή που η Τζες αποφάσισε να πάει μια κρουαζιέρα με τους φίλους της, είχε την αίσθηση ότι κάτι δεν θα πάει καλά.

Οι υποψίες της επιβεβαιώνονται όταν μια ισχυρή καταιγίδα τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν το γιοτ και να επιβιβαστούν σε ένα ακυβέρνητο υπερωκεάνιο, στο οποίο η Τζες είναι σίγουρη πως έχει ξαναμπεί.

Παίζουν: Μελίσα Τζόρτζ, Τζόσουα ΜακΆιβορ, Τζακ Τέιλορ, Μάικλ Ντόρμαν, Λίαμ Χέμσγουορθ.

*SKAI, Κυριακή 29/5 στις 01:45

«Μάικλ Τζάκσον: Αναζητώντας τη Χώρα του Ποτέ » (2017) σκηνοθεσία Νταϊάν Χιούστον

Βιογραφική, δράμα – Βασισμένο στο βιβλίο Remember the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days, γραμμένο από τους προσωπικούς σωματοφύλακες του Μάικλ Τζάκσον, Μπιλ Γουίτφιλντ & Τζάβον Μπίαρντ
Ο Μάικλ Τζάκσον ήθελε πάνω απ’ όλα να προσφέρει στα παιδιά του τη φυσιολογική παιδική ηλικία που ο ίδιος ονειρευόταν.
Όμως η αδυναμία του να ξεφύγει από τη δημόσια προσοχή το έκανε αδύνατο.
Αυτή η ιστορία, όπως την αφηγούνται δύο φρουροί ασφαλείας της οικογένειας, δείχνει από πρώτο χέρι την αφοσίωση του Μάικλ στην πατρότητα και το κρυμμένο δράμα που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες του μέρες.

Παίζουν: Νέιβι Τσάρλς, Τσαντ Λ.Κόλμαν, Σάμιουελ Άντεγκοκ, Σταρλέτα Ντιπουά, Ρίτσαρντ Λόσον, Έινταν Σμιθ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 29/5 στις 01:50

«Ραντεβού με τον Θάνατο» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπινσον

Δραματική – Η πρώην δικηγόρος και νυν ψυχολόγος θεραπεύτρια, Χέιλι Ντιν, αναλαμβάνει τα ινία μιας καινούριας έρευνας όταν ανακαλύπτει ότι μια γνωστή εφαρμογή γνωριμιών συνδέει αρκετά παρόμοια περιστατικά εξαφάνισης από την ίδια πόλη.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Τζιάκομο Μπεσάτο, Μάθιου Μακόλ, Βιβ Λίκοκ.

*Mega, Κυριακή 29/5 στις 02:00

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς 

Βιογραφική, δράμα – Η ταινία βασίζεται στη ζωή και τις επιδόσεις του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς.

Ο Τζέσε Όουενς κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις ως σπρίντερ, ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος.

Η ιστορία του μοιάζει και αυτή σαν δρόμος μετ’ εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμη διαχωρίζουν την Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας μεγαλύτερες προκλήσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του ’36.

Το 1936, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της Ναζί κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο όμως το γκρέμισε ο Αφροαμερικανός αθλητής, ο Τζέσι Όουενς.

Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Παίζουν: Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Γουΐλιαμ Χαρτ, Έλι Γκόρι, Σανίς Μπάτον.

*Open, Κυριακή 29/5 στις 02:30

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2» (1990) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Περιπέτεια – Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο αστυνομικός Τζον Μακλέιν περιμένει στον θάλαμο αναμονής επιβατών του του Διεθνούς Αεροδρόμιου της Ουάσινγκτον, προκειμένου να πάρει την σύζυγό του, Χόλι, που καταφθάνει με την επόμενη πτήση.

Στο ίδιο αεροπλάνο επιβαίνει και ο Ραμόν Εσπεράνζα, ένας νοτιοαμερικανός έμπορος ναρκωτικών, που έχει συλληφθεί και πρόκειται να δικαστεί στις ΗΠΑ. Εξαιτίας του, μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει το αεροδρόμιο και απαιτεί από την κυβέρνηση να τους δώσει ένα Μπόινγκ 747 για να φυγαδεύσουν τον Εσπεράνζα αλλιώς δεν θα επιτρέψουν την προσγείωση των αεροπλάνων.

Ο Μακλέιν, που καταφέρνει να διαφύγει της προσοχής των τρομοκρατών, αποφασίζει να ματαιώσει τα σχέδιά τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπόνι Μπεντέλια, Γουΐλιαμ Άθερτον, Ρέτζιναλντ Βελ Τζόνσον, Φράνκο Νέρο, Τζον Έιμος.

*Star, Κυριακή 29/5 στις 02:30