9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Τρίτη 31/05 στις 21:00

«Μαθήματα Αυτοάμυνας» (2019) σκηνοθεσία Ράιλι Στερνς

Δράσης, κωμωδία – Αφού δέχεται επίθεση από μια συμμορία το βράδυ στον δρόμο, ο δειλός βιβλιοθηκάριος Κάσεϊ αποφασίζει να γραφτεί στα μαθήματα καράτε της γειτονιάς του, ώστε να μάθει να προστατεύει τον εαυτό του. Κάτω από το βλέμμα του χαρισματικού του εκπαιδευτή, γνωστού μόνο ως Σενσέι, και της σκληροτράχηλης κατόχου καφέ ζώνης Άννα, ο Κάσεϊ κερδίζει σιγά-σιγά μια αίσθηση αυτοπεποίθησης, παρόμοια με τίποτα άλλο καθ’ όλη τη ζωή του. Αλλά όταν αρχίζει να παρακολουθεί τα μυστικά νυχτερινά μαθήματα του Σενσέι, ανακαλύπτει έναν τελείως διαφορετικό κόσμο που δεν φαντάζονταν ότι υπήρχε.

Παίζουν: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Αλεσάντρο Νιβόλα, Ίμοτζεν Πουτ.

*Μακεδονία, Τρίτη 31/05 στις 21:00

«Ο Γκρινιάρης της Νέας Υόρκης» (2014) σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Δραματική Κωμωδία – Μερικοί άνθρωποι έχουν κακές ημέρες. Ο Χένρι Άλτμαν (Ρόμπιν Γουίλιμας) έχει μία κάθε μέρα.
Πάντοτε γκρινιάρης και θυμωμένος με όλο τον κόσμο, ο Χένρι περιμένει ανυπόμονα στο ιατρείο, όπου συναντά την Δρ. Σάρον Τζιλ (Μίλα Κούνις).
Η Σάρον, που περνά την δική της κακή μέρα, ανακοινώνει στον Χένρι ότι έχει εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Αυτά τα νέα θυμώνουν ακόμη πιο πολύ τον Χένρι, που ουρλιάζει στην Σάρον απαιτώντας να μάθει πόσος χρόνος του απομένει.
Αντιμέτωπη με τις φωνές και τις προσβολές του, η Σάρον του αποκαλύπτει ότι έχει 90 λεπτά ζωής.

Σοκαρισμένος από τα νέα, ο Χένρι φεύγει τρέχοντας από το ιατρείο, αφήνοντας την Σάρον κατάπληκτη από την κακή της κρίση. Καθώς εκείνη συνειδητοποιεί το μεγάλο της λάθος, ο Χένρι αποφασίζει στα 90 λεπτά ζωής που του μένουν να διορθώσει την λάθος πορεία στη ζωή και τις σχέσεις του.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μίλα Κούνις, Πίτερ Ντινκλέιτζ, Μελίσα Λεό, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Σάτον Φοστερ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 31/05 στις 22:00

«Ηφαίστειο» (1997) σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Δράμα, δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Ένας σεισμός στο Λος Άντζελες είναι ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα τρομακτικών φυσικών καταστροφών που πρόκειται να επακολουθήσει. Ένα ηφαίστειο εκρήγνυται ξαφνικά και απειλεί την πόλη με ολικό αφανισμό. Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι ο Μάικλ Ρορκ, ο υπεύθυνος εκτάκτων αναγκών του Λος Άντζελες, και η γεωλόγος Έιμι Μπαρνς.

Παίζουν: Αν Χέσι, Τόμι Λι Τζόουνς, Γκάμπι Χόφμαν, Ντον Τσιντλ, Ζακελίν Κιμ.

*Alpha, Τρίτη 31/05 στις 22:40

«Θα σε Βρω στον Παράδεισο» (1998) σκηνοθεσία Βίνσεντ Γουορντ

Δραματική, ρομαντική, φαντασίας – Η αγάπη του Κρις Νέλσον για τη γυναίκα του, Άνι, ξεπερνάει κάθε όριο και περιορισμό, ώσπου ένα αυτοκινητικό δυστύχημα τού στερεί τη ζωή.

Στην αρχή περιφέρεται στους χώρους όπου ζούσε πριν, προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του και να της δείξει ότι ακόμα υπάρχει. Όμως αυτό είναι μάταιο… Αφού βλέπει πως δεν έχει νόημα να παραμένει άλλο στη γη, αποφασίζει να φύγει και ξυπνά σε έναν άλλο κόσμο.

Εκεί θα συναντήσει τα δυο παιδιά του κι έναν από τους πρώτους καθηγητές που είχε όταν σπούδαζε, οι οποίοι είχαν πεθάνει πριν απο αυτόν.
Ακόμα και ο παράδεισος όμως δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς την Άνν, κι όταν η τραγωδία απειλεί να τους χωρίσει για πάντα, ο Κρις ρισκάρει την ίδια του την ψυχή για να τη σώσει από την αιώνια απελπισία.

Η Άνι, συντετριμμένη από τον χαμό του συζύγου της, αυτοκτονεί και καταλήγει στην κόλαση. Ο Κρις είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη γαλήνη του παραδείσου, προκειμένου να την ξανασυναντήσει έστω για μία φορά. Έτσι ξεκινάει μια συγκινητική και μεγαλειώδης αναζήτηση.
Μπορεί η Αγάπη να ενώσει αυτό που ο παράδεισος και η κόλαση έχουν κάνει κομμάτια;

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κιουμπα Κουντιγκ τζ., Αναμπέλα Σιόρα, Τζέσικα Μπρουκς Γκραντ, Ρόζαλιντ Τσάο, Λουσίντα Τζένι, Μαξ Βον Σαϊντοου.

*Μακεδονία, Τρίτη 31/05 στις 23:00

«Ετοιμασία Πολέμου» (2000) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ 

Δραματική Περιπέτεια Πολεμική – Ο Κόλιν Φάρελ είναι ο Ρόλαντ Μποζ, ένας αντιρρησίας πολέμου, τον οποίο επιστράτευσαν και τον μεταφέρουν στο κέντρο εκπαίδευσης. Εκεί θα γνωριστεί με τον εθελοντή Τζιμ Πάξτον (Μάθιου Ντέιβις).

Στη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης ο Ρόλαντ όντας αγύριστο κεφάλι, τολμηρός και ανεξάρτητος έρχεται σε σύγκριση με τους ανώτερους αξιωματικούς αλλά και τους άλλους στρατιώτες της διμοιρίας του.

Τη μεγαλύτερη μάχη όμως θα χρειαστεί να τη δώσει όταν μεταφερθεί μαζί με όλη τη διμοιρία του στο Τάιγκερλαντ, μια περιοχή που αποτελεί την τελευταία στάση πριν το Βιετνάμ…

Παίζουν: Κόλιν Φαρελ, Μίχαελ Μαγκραθερ, Κλίφτον Κόλινς, Σέι Γουίγκαμ, Χάβεν Γκαστόν, Κόουλ Χάουζερ.

*Open, Τρίτη 31/05 στις 23:15

«Άπληστοι Γείτονες» (2014) σκηνοθεσία Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ

Αστυνομική Δράσης – Ο Τομ (Τζέιμς Φράνκο) και η Άννα (Κέιτ Χάντσον) είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι Αμερικάνων, που ζει στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όταν ο γείτονάς τους πεθαίνει, η τύχη δείχνει να τους χαμογελά προσωρινά, αφού ανακαλύπτουν ότι μέσα στο σπίτι του υπάρχουν $400,000.

Αν και αρχικά είναι διστακτικοί, αναφορικά με το αν θα πρέπει να οικειοποιηθούν τον θησαυρό που ανακάλυψαν, αποφασίζουν ότι το σχέδιο είναι απλό: το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάρουν τα χρήματα και να χρησιμοποιήσουν μόνο όσα τους είναι απολύτως απαραίτητα για να ξεχρεώσουν.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το σύμπαν αποφασίζει να τους δείξει πόσο εύκολα μπορούν να έρθουν τα πάνω – κάτω.

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Φράνκο, Ομάρ Σάι, Τομ Ουίλκινσον, Μάικλ Φοξ, Φράνσις Μακγκί, Άννα Φρίελ.

*Star, Τρίτη 31/05 στις 23:50

«Επίθεση στη Γουόλ Στριτ» (2013) σκηνοθεσία Ούβι Μπολ

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμ, πρώην στρατιώτης, ζει τώρα στη Νέα Υόρκη ως οδηγός χρηματαποστολών, προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Καθώς η σύζυγός του αναρρώνει από μια παραλίγο μοιραία ασθένεια, η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται, όταν η οικονομική κρίση του 2008 αρχίζει να φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων. Όλων, εκτός κάποιων που προσπαθούν να πλουτίσουν τώρα από αυτή, εις βάρος των πιο αδύναμων.

Καθώς ο Τζιμ βλέπει ότι δεν μπορεί να πληρώσει την ιατρική ασφάλεια της γυναίκας του και αρχίζει να χάνει ό,τι με τόσο κόπο έχτισε, όπως πολλοί άλλοι γύρω του, αποφασίζει να δώσει τη δική του απάντηση στην αδικία, με ένα τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να τολμήσει.

Παίζουν: Ντόμινικ Περσέλ, Έριν Κάρπλεκ, Έντουαρντ Φέρλοκ, Κιθ Ντέιβιντ, Μάικλ Παρέ, Τζον Χερντ, Λόχλιν Μονρό, Έρικ Ρόμπερτς.

*Alpha, Τρίτη 31/05 στις 01:00

«Άνναμπελ: Η Δημιουργία» (2017) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

Μυστηρίου Τρόμου – Aρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης, ένας κουκλοποιός και η σύζυγος του καλωσορίζουν στο σπίτι τους, μια καλόγρια και μια ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμένο ορφανοτροφείο της περιοχής.

Σύντομα θα γίνουν ο στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του κουκλοποιού, της Aναμπελ.

Παίζουν: Μιράντα Ότο, Άνθονι Λαπαγκλια, Στέφανι Σίγκμαν, Τάλιθα Μπέιτμαν, Λούλου Γουίλσον, Σαμάρα Λι.

*Star, Τρίτη 31/05 στις 02:15