8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (2019) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Πολεμική – Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Παίζουν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ, Γούντι Χάρελσον.

*Open, Τετάρτη 01/06, στις 21:00

«Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» (2017) σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος

Ψυχολογικό δράμα – Ο Στίβεν και η Άννα, ένας καρδιοχειρουργός και μια οφθαλμίατρος, είναι ένα ευκατάστατο και καταξιωμένο επαγγελματικά ζευγάρι, που ζει ευτυχισμένο με τα δυο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Μπομπ. Όταν ο Στίβεν αναπτύξει φιλική σχέση με τον Μάρτιν, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, και τον συστήσει στην οικογένεια του, τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέγκαν, Ράφι Κάσιντι, Σάνι Σούλζικ, Αλίσια Σίλβερστόουν, Μπιλ Καμπ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 01/06, στις 22:00

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 2» (2015) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Περιπέτεια – Η νεαρή Κάτνις αποτελεί πια το σύμβολο της εξέγερσης και προσπαθεί να επαναφέρει τον Πίτα στην κανονική του κατάσταση, να καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις νέες, δύσκολες μάχες που έρχονται στο δρόμο της. Ο κύριος στόχος της όμως παραμένει ο ίδιος: να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Σνόου και να επανέλθει η ειρήνη. Καθώς η ομάδα της συνεχώς μειώνεται, θα καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο; Θα πάρει εκδίκηση από τον Σνόου ή θα αλλάξει ο στόχος της; Θα είναι μαζί με τον  Πίτα ή με τον παλιό της φίλο Γκέιλ; Θάνατοι, βόμβες, τόξα, βέλη αλλά και ελπίδα και ένα ερωτικό τρίγωνο, τελικά τι θα συμβεί;

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γούντι Χάρελσον.

*Alpha, Τετάρτη 01/06, στις 22:40

«John Wick» (2014) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, Ντέιβιντ Λάιτ

Δράσης – Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή.

Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Αντριάν Παλίκι, Γουίλεμ Νταφόε, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν.

*Star, Τετάρτη 01/06, στις 23:15

«Salt» (2010) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δράσης, θρίλερ – Η πράκτορας της CIA ‘Εβελιν Σολτ θα βρεθεί από την μια στιγμή στην άλλη καταζητούμενη και φυγάς στην ίδια της την χώρα, μετά από την κατηγορία που θα ασκήσει εναντίον της ένας Ρώσος που έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ, ότι η ίδια είναι Ρωσίδα κατάσκοπος με στόχο την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου. Με όπλα τις ικανότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει ως πράκτορας, θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την απόδειξη της αθωότητάς της, θα προσπαθήσει να προστατεύσει το σύζυγό της και παράλληλα να αποφύγει την σύλληψη από τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας της. Η ταινία ήταν υποψήφια για ‘Οσκαρ ήχου.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνιελ Ολμπρίτσκι.

*Mega, Τετάρτη 01/06, στις 23:20

«London Fields» (2018) σκηνοθεσία Μάθιου Κάλεν

Θρίλερ μυστηρίου – Η Νικολά Σιξ είναι μια μυστηριώδης καλλονή, που κατέχει την ικανότητα να μπορεί να δει στο μέλλον της. Είναι πεπεισμένη ότι σύντομα θα χάσει τη ζωή της έτσι χωρίς φόβο, ξεκινά σχέση με τρεις διαφορετικούς άντρες, ένας από τις οποίους γνωρίζει ότι θα είναι και ο δολοφόνος της.

Ο Σάμσον Γιανγκ, ένας αποτυχημένος συγγραφέας που αποζητά έμπνευση, ο Κιθ Τάλεντ, ένας γυναικάς που τον κυνηγούν οι τοκογλύφοι, και ο Γκάι Κλιντς, ένας αριστοκρατικός και εκλεπτυσμένος επιχειρηματίας.Η Νικολά επικεντρώνεται στο να είναι το αντικείμενο πόθου και των τριών αυτών αντρών και οδηγείται σε ένα παράτολμο και παράξενο παιχνίδι.

Παίζουν: Άμπερ Χερντ, Τέο Τζέιμς, Κάρα Ντελεβιν, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Τζιμ Στάρτζες, Τζέισον Άιζακς.

*Open, Τετάρτη 01/06, στις 23:45

«Η Ώρα των Εκτελεστών» (1995) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Ρόμπερτ Ραθ (Σιλβέστερ Σταλόνε,) θεωρείται ο καλύτερος δολοφόνος επί πληρωμή. Όμως, τώρα πια το μόνο που επιθυμεί είναι να εγκαταλείψει οριστικά το «επάγγελμά» του. Παρόλα αυτά, όταν αναλαμβάνει ένα τελευταίο συμβόλαιο, η κατάσταση περιπλέκεται αφού ο Ραθ αισθάνεται μια έντονη έλξη για τον στόχο του, τη γοητευτική Ιλέκτρα, (Τζούλιαν Μουρ).

Παράλληλα, ο Μιγκέλ Μπέιν (Αντόνιο Μπαντέρας) ένας νεαρός κι αρκετά ενθουσιώδης «συνάδελφός» του Ραθ, που φιλοδοξεί να πάρει την πρωτιά από τον τελευταίο, σκοπεύει να δολοφονήσει αυτός την Ιλέκτρα για να καρπωθεί την αμοιβή και κατόπιν να σκοτώσει και τον Ραθ.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο επαγγελματίες δολοφόνους θα είναι σκληρή.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζούλιαν Μουρ, Κέλι Ρόουαν.

*Star, Τετάρτη 01/06, στις 01:30

«A Murder in the Park» (2014) σκηνοθεσία Σον Ρεχ, Μπράντον Κίμπερ

Βιογραφική Ντοκιμαντέρ – Ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Άλστορι Σάιμον, ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης στις φυλακές του Ιλινόις για μια διπλή δολοφονία, που ποτέ δεν είχε κάνει, ενώ ο πραγματικός ένοχος Άντονι Πόρτερ αθωώθηκε.

Παίζουν: Ντέξτερ Χάμμετ, Τζόζεφ Άλεξ, Τζέισον Πάτρικ, Ντένι Κατσιλιόνε.

*Alpha, Τετάρτη 01/06, στις 01:30