8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Transporter 3» (2008) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης – Ο Φρανκ Μάρτιν αυτή τη φορά πιάνει το τιμόνι για να σώσει το πιο ελκυστικό πακέτο, την όμορφη κόρη ενός Ουκρανού κυβερνητικού αξιωματούχου, και να την οδηγήσει από τη Μασσαλία στην Οδησσό. Στην τρελή του πορεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει αμέτρητα επικίνδυνα εμπόδια.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ναταλία Ρουντάκοβα.

*Open, Δευτέρα 6/6 στις 21:00

«Αποστολή στην Μπριζ» (2008) σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα

Αστυνομική, κωμωδία – Ο Κεν (Μπρένταν Γκλίσον) και ο Ρέι (Κόλιν Φάρελ), δύο επαγγελματίες δολοφόνοι από το Δουβλίνο, ύστερα από μια αποτυχημένη αποστολή καταφεύγουν στη βελγική πόλη Μπριζ εν αναμονή νεότερων οδηγιών.
Ο Ρέι έχει σκοτώσει ένα παιδί, κατά λάθος, αντί τον παππά (Κιάραν Χιντς) που ήταν ο στόχος της δολοφονίας.
Το αφεντικό τους, ο Χάρι (Ρέιφ Φάινς), ένας ψυχοπαθής με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της τιμής, τους έχει στείλει σε ταξιδάκι αναψυχής στην Μπριζ, τη Βενετία του βορά, μια πόλη-μουσείο, ακίνητη μέσα στα μνημεία και τις εκκλησίες της, παραμονές Χριστουγέννων, ένα αλλόκοτο καθαρτήριο.

Ενώ περιμένουν εντολές, συζητούν και περιφέρονται άσκοπα, ώσπου, κάποτε, αποφασίζουν να γνωρίσουν την πόλη, τουριστικά, όπως προτιμά ο Ρέι και καλλιτεχνικά. Στην πορεία, ο Ρέι γνωρίζει το νάνο Τζίμι (Τζόρνταν Πρεντις) και τη νεαρή Χλόη (Κλεμάνς Ποεζί), Ολλανδή ηθοποιό σε ταινία που γυρίζεται εκεί και την οποία αρχίζει να ερωτεύεται.

Ο Κεν συνειδητοποιεί πως ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι πως πρέπει να εκτελέσει τον νεαρό συνάδελφό του.
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι τόσο μπλεγμένο που μόνο το χιούμορ θα μπορούσε να το σώσει.

Παίζουν: Κόλιν Φαρέλ, Μπρένταν Γκλίσον, Ρέιφ Φάινς, Κλεμάνς Ποεζί, Τζόρνταν Πρεντις.

*Μακεδονία, Δευτέρα 6/6 στις 21:00

«Η Νεράιδα και το Παλικάρι» (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Αισθηματική – Σε ένα χωριό της Κρήτης δύο μεγάλες οικογένειες, οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, χωρίζονται από βαθύ μίσος προερχόμενο από μια παλιά βεντέτα, που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Όταν ο Μανούσος, ο γιος του Βροντάκη, επιστρέφει από την Αθήνα, γνωρίζει και ερωτεύεται το Κατερινιώ, την κόρη του Φουρτουνάκη. Το Κατερινιώ γοητεύεται από τον Μανούσο χωρίς να ξέρει ποιός είναι στην πραγματικότητα. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν τα προβλήματα για τους δυο τους αλλά προπάντων για τις οικογένειες τους, οι οποίοι έχουν άλλα σχέδια για τα παιδιά τους…

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Γιάννης Αργύρης, Σπύρος Καλογήρου, Τζόλη Γαρμπή.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 6/6 στις 22:00

«Μην ανησυχείς, δε θα φτάσει μακριά με τα πόδια» (2018) σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ

Δραματική – Ο Τζον Κάλαχαν έχει έφεση στο μαύρο χιούμορ και …τον αλκοολισμό.

Μετά από ένα δυστύχημα θα μείνει για πάντα καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Στο ταξίδι της επιστροφής από τον απόλυτο πάτο, ο Κάλαχαν βρίσκει την ομορφιά στον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Τζόνα Χιλ, Ρούνι Μάρα, Τζακ Μπλακ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 6/6 στις 22:00

«Χωρίς Διέξοδο» (1993) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Χάρμον 

Δράσης – Ο Σαμ Γκίλεν, κατάδικος που εκτίει μια σκληρή ποινή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, κατορθώνει να αποδράσει από τη φυλακή. Μετά την απόδρασή του βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Κλάιντι, μιας χήρας με δύο παιδιά, την οποία τρομοκρατεί ένας αδίστακτος επιχειρηματίας με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος.

Παίζουν: Ζαν-Κλοντ βαν Νταμ, Ροζάνα Αρκέτ, Κιέραν Κάλκιν, Τεντ Λέβιν, Τίφανι Τόμπμαν.

*Alpha, Δευτέρα 6/6 στις 22:40

«Η Εσχάτη των Ποινών» (2012) σκηνοθεσία Κόνι Ουάξμαν

Δράσης – Δύο πρώην πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, ο Tom Steele (Στίβεν Σιγκάλ) και ο σύντροφός του Manning (Στιβ Όστιν) αναλαμβάνουν την αποστολή να επιβλέψουν την άφιξη στη φυλακή δύο γυναικών. Σε απόλυτο συγχρονισμό µε την άφιξή τους, µια ομάδα μισθοφόρων κάνει επιδρομή στη φυλακή. Τότε ο Steele συνειδητοποιεί πως αυτή δεν είναι µια συνηθισμένη αποστολή, αλλά έχει µπλέξει σε µια υπόθεση πολύ πιο περίπλοκη από όσο φανταζόταν…

Παίζουν:Στιβ Όστιν, Αλίγια Ο’Μπράιαν, Μάικλ Παρέ, Στίβεν Σιγκάλ, Στεφ Σονγκ.

*Open, Δευτέρα 6/6 στις 23:15

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 2» (2015) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Περιπέτεια – Η νεαρή Κάτνις αποτελεί πια το σύμβολο της εξέγερσης και προσπαθεί να επαναφέρει τον Πίτα στην κανονική του κατάσταση, να καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις νέες, δύσκολες μάχες που έρχονται στο δρόμο της. Ο κύριος στόχος της όμως παραμένει ο ίδιος: να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Σνόου και να επανέλθει η ειρήνη. Καθώς η ομάδα της συνεχώς μειώνεται, θα καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο; Θα πάρει εκδίκηση από τον Σνόου ή θα αλλάξει ο στόχος της; Θα είναι μαζί με τον  Πίτα ή με τον παλιό της φίλο Γκέιλ; Θάνατοι, βόμβες, τόξα, βέλη αλλά και ελπίδα και ένα ερωτικό τρίγωνο, τελικά τι θα συμβεί;

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γούντι Χάρελσον.

*Alpha, Δευτέρα 6/6 στις 00:50

«Ο Θάνατος Σου Πάει Πολύ» (1992) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Κωμωδία Φαντασίας – Ο Έρνεστ Μέλβιν (Μπρους Γουίλις), είναι ένας πλαστικός χειρούργος, ο οποίος διαλύει τον αρραβώνα του με την συγγραφέα Έλεν Σαρπ(Γκολντι Χον) για χάρη της εντυπωσιακής, ατάλαντης ηθοποιού Μάντελιν Άστον (Μέριλ Στριπ), που είναι και παιδική φίλη της Έλεν.
Η κόντρα μεταξύ των δύο γυναικών κρατά από τα παιδικά τους χρόνια και όταν η Έλεν συνέρχεται από τη νευρική κρίση που της προκάλεσε η διάλυση του αρραβώνα της, επιστρέφει αποφασισμένη να εκδικηθεί τον Έρνεστ και να δολοφονήσει τη Μάντελιν.

Πανέμορφη, ανανεωμένη και αποφασισμένη, η Έλεν έχει ένα μαγικό φίλτρο στο τσεπάκι της και μετά από 7 χρόνια μπαίνει στη ζωή του ζευγαριού, που έχει πλέον τελματώσει και ζουν τη χειρότερη συζυγική περίοδο…

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Γκόλντι Χον, Μπρους Γουίλις, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Σίντνεϊ Πόλακ, Μάικλ Κέιν, Ίαν Ογκίλβι.

*Star, Δευτέρα 6/6 στις 02:00