8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει 8 ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ταξί 4» (2007) σκηνοθεσία Ζεράρ Κραφτσίκ

Δράσης – Ένας, καταζητούμενος σε όλη την Ευρώπη, Βέλγος εγκληματίας βρίσκεται υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Εκεί θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για λίγες ώρες μέχρι να μεταφερθεί σε φυλακή στο Κογκό.

Δυστυχώς ο αγαθός Εμιλιέν θα ξεγελαστεί από τον εγκληματία και θα τον βοηθήσει να το σκάσει.Μετά από αυτό φυσικά απολύεται, αλλά ευτυχώς ο φίλος του Ντάνιελ θα τον βοηθήσει, αφού γνωρίζει σε ποια τοποθεσία βρίσκεται ο πρώην φυλακισμένος.

Έτσι με το νέο Peugeot 407 και τις ικανότητες του Ντανιέλ, ο Εμιλιέν θα προσπαθήσει να συλλάβει εκ νέου τον δράστη και να κερδίσει ξανά τη δουλειά του.

Παίζουν: Σαμί Νασερί, Έμα Γουίκλαντ, Φρεντερίκ Ντιφεντάλ, Μπερνάρ Φαρσί.

*Open, Τρίτη 07/06 στις 21:00

«Η Χαμένη Ήπειρος» (2009) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ 

Κωμωδία – Ο δρ. Ρικ Μάρσαλ, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, θεωρεί ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, το ταξίδι στο χρόνο, χωρίς όμως  επιτυχία.

Μια μέρα όμως το απίστευτο αυτό επίτευγμα γίνεται πραγματικότητα και ο Ρικ μαζί με την ομάδα του βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε έναν κόσμο με προϊστορικά τέρατα, πρωτόγονους και πολλά άλλα, επικίνδυνα, πλάσματα. Στην  προσπάθειά τους να επιβιώσουν, μπλέκουν στις πιο ευτράπελες καταστάσεις.

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Ντάνι Μακ Μπράιαντ, Άννα Φρίελ.

*Μακεδονία, Τρίτη 07/06 στις 21:00

«Μεγάλωσε αν τολμάς» (2017) σκηνοθεσία Γκιγιόμ Κανέ

Ρομαντική κωμωδία – Για τον 43χρονο Γκιγιόμ Κανέ, η ζωή δεν μπορεί να γίνει καλύτερη. Έχει ό,τι θα μπορούσε ποτέ να θελήσει κάποιος: είναι διάσημος, έχει σημαντική περιουσία, μια δουλειά που αγαπά και κυρίως μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Ανάμεσα στα πλάνα της ημέρας, σε τηλεφωνήματα με τον ατζέντη του και τον ουρολόγο του, μία δημοσιογράφος επιχειρεί να πάρει συνέντευξη από τον ίδιο και την νεαρή, γοητευτική συμπρωταγωνίστριά του που ερμηνεύει την κόρη του.

Κι εκεί η αλήθεια θα του ανατινάξει το μυαλό: η κοπέλα είναι η σταρ, αυτή θα φέρει το κοινό στις αίθουσες, εκείνος είναι μεσήλικας, ξεπερασμένος, όχι πια sexy, όχι πια cool, όχι πια «rock ‘n’ roll».
Πότε συνέβη όλο αυτό; Πότε ανοιγοκλείνεις τα μάτια και η ζωή σε έχει προσπεράσει; Πότε έγινες ο «κύριος Κανέ»;

Το περιστατικό αυτό λειτουργεί ως θανατηφόρο, στον εγωισμό του, τσίμπημα. Το δηλητήριο εισχωρεί σταδιακά και προκαλεί υπαρξιακή κρίση, βαθιά νευρωτική διαταραχή και ναρκισσιστική φρενίτιδα: ο Κανέ θα αλλάξει τη συμπεριφορά, την εμφάνιση του, θα χάσει τις σχέσεις του, τον εαυτό του.

Η ήσυχη προσωπική ζωή του με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, ο γιος τους, τα άλογα που εκτρέφει και το σπίτι τους στην εξοχή, τον κάνουν το αντίθετο του «κουλ» και «σέξι» τύπου.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Καμίλ Ρόου, Μπεν Φόστερ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 07/06 στις 22:00

«Αποστολή στην Μπριζ» (2008) σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα

Αστυνομική, κωμωδία – Ο Κεν (Μπρένταν Γκλίσον) και ο Ρέι (Κόλιν Φάρελ), δύο επαγγελματίες δολοφόνοι από το Δουβλίνο, ύστερα από μια αποτυχημένη αποστολή καταφεύγουν στη βελγική πόλη Μπριζ εν αναμονή νεότερων οδηγιών.
Ο Ρέι έχει σκοτώσει ένα παιδί, κατά λάθος, αντί τον παππά (Κιάραν Χιντς) που ήταν ο στόχος της δολοφονίας.
Το αφεντικό τους, ο Χάρι (Ρέιφ Φάινς), ένας ψυχοπαθής με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της τιμής, τους έχει στείλει σε ταξιδάκι αναψυχής στην Μπριζ, τη Βενετία του βορά, μια πόλη-μουσείο, ακίνητη μέσα στα μνημεία και τις εκκλησίες της, παραμονές Χριστουγέννων, ένα αλλόκοτο καθαρτήριο.

Ενώ περιμένουν εντολές, συζητούν και περιφέρονται άσκοπα, ώσπου, κάποτε, αποφασίζουν να γνωρίσουν την πόλη, τουριστικά, όπως προτιμά ο Ρέι και καλλιτεχνικά. Στην πορεία, ο Ρέι γνωρίζει το νάνο Τζίμι (Τζόρνταν Πρεντις) και τη νεαρή Χλόη (Κλεμάνς Ποεζί), Ολλανδή ηθοποιό σε ταινία που γυρίζεται εκεί και την οποία αρχίζει να ερωτεύεται.

Ο Κεν συνειδητοποιεί πως ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι πως πρέπει να εκτελέσει τον νεαρό συνάδελφό του.
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι τόσο μπλεγμένο που μόνο το χιούμορ θα μπορούσε να το σώσει.

Παίζουν: Κόλιν Φαρέλ, Μπρένταν Γκλίσον, Ρέιφ Φάινς, Κλεμάνς Ποεζί, Τζόρνταν Πρεντις.

*Μακεδονία, Τρίτη 07/06 στις 23:00

«Underworld» (2003) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Δράσης Τρόμου Φαντασίας – Εδώ και αιώνες παράλληλα με την εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους, δύο φυλές βρίσκονται σε αιώνια κρυφή διαμάχη: Οι λυκάνθρωποι και οι βρυκόλακες.
Οι πρώτοι ευγενείς και αριστοκρατικοί έχουν στις τάξεις των μαχητών τους, την πολεμίστρια Σελίν απέναντι στους σκληρούς και πιο κτηνώδεις Λυκάνθρωπους.

Η αιώνια διαμάχη μεταξύ τους μπορεί για τους ανθρώπους να είναι ένας μύθος, αλλά για την κάθε µία φυλή, το όνομα της άλλης σημαίνει θανάσιμος εχθρός και υπόσχεση μυστικού πολέμου έως την τελική εξόντωση µιας από τις δύο.

Στη διάρκεια αυτής της διαμάχης η Σελίν, ανακαλύπτει πως οι Λυκάνθρωποι έχουν σχεδιάσει να απαγάγουν έναν νεαρό γιατρό από τη γη, τον Μάικλ. Καθώς τον ακολουθεί σ` όλη την πόλη, όταν οι Λυκάνθρωπο τον δαγκώσουν, εκείνη πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει το καθήκον της και θα τον σκοτώσει ή θα πάει ενάντια στη φυλή της.

Οι αμφιβολίες έρχονται γιατί έχει δεθεί με εκείνον του µε πρωτόγνωρο τρόπο. Και ενώ τα βάζει µε τον χρόνο για να τον σώσει και να λύσει τη «λυκανθρώπινη» συνωµοσία που τον περιβάλει, ανακαλύπτει ένα μυστικό µε τρομακτικές συνέπειες και για τις δύο φυλές.

Παίζουν: Κέιτ Μπεκινσέιλ, Σκοτ Σπίντμαν, Σέιν Μπρόλιν, Μάικλ Σιν.

*Open, Τρίτη 07/06 στις 23:00

«Σκυλιά του Πολέμου» (2016) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Αστυνομική περιπέτεια – Βασισµένο σε πραγµατική ιστορία, η ταινία παρακολουθεί την ιστορία δύο εικοσάχρονων, οι οποίοι ζουν στο Μαϊάµι κατά τη διάρκεια του Πολέµου στο Ιράκ, και εκµεταλλεύονται µια σχεδόν άγνωστη κυβερνητική πρωτοβουλία, που επιτρέπει σε µικρές επιχειρήσεις να «κλείνουν» συµβόλαια του Αµερικανικού Στρατού. Παρά το ταπεινό ξεκίνηµά τους, καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήµατα και να ζήσουν τη µεγάλη ζωή.

Όµως, οι δύο φίλοι θα χάσουν κάθε έλεγχο όταν θα κλείσουν µια συµφωνία 300 εκατοµµυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά συστήµατα του Αφγανικού Στρατού – µια συµφωνία, που θα τους φέρει σε επαφή µε σκοτεινούς ανθρώπους, πίσω από τους οποίους, όπως θα αποδειχθεί, κρύβεται η ίδια η Αµερικανική κυβέρνηση.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάιλς Τέλερ, Άνα Ντε Άρμας, Σον Τουμπ, Πάτρικ Στ. Εσπρίτ.

*Star, Τρίτη 07/06 στις 23:45

«Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας Ξαναχτυπά» (2004) σκηνοθεσία Χάουαρντ Ντόιτς

Κωμική περιπέτεια – Ο Μπρους Γουίλις είναι ο Τζίμι Ταντέσκι, γνωστός και ως Τζίμι “Ο Τουλίπας” και έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση ως πληρωμένος δολοφόνος.
Κάπου στο Μεξικό, δίπλα στη θάλασσα απολαμβάνει τη νέα του ζωή στο εξοχικό του σπίτι.
Ενώ επεξεργάζεται στο μυαλό του μερικά από τα προσωπικά θέματα που τον οδήγησαν σε μια ζωή βουτηγμένη στο έγκλημα, παράλληλα διοχετεύει την ενέργειά του στην τελειοποίηση των μαγειρικών του ικανοτήτων, τη διακόσμηση και το…ξεσκόνισμα.

Η γυναίκα του Τζιλ (Αμάντα Πιτ) από την άλλη, μια ιδεαλίστρια επίδοξη δολοφόνος, ονειρεύεται τις παλιές καλές μέρες, όταν το μόνο πράγμα που ενδιέφερε τον άγριο σύζυγό της, ήταν να «καθαρίζει» τα αποδεικτικά εναντίον του στοιχεία!

Ο παλιός του γείτονας, ο νευρικός οδοντίατρος Οζ (Μάθιου Πέρι) είναι παντρεμένος με την πρώην γυναίκα του μαφιόζου Τζίμι και φοβάται τόσο πολύ για τη ζωή του, που σκέφτεται να χτίσει μια τάφρο γύρω από το σπίτι του!
Όταν ο Πολωνός νονός Λάζλο Γκόγκολακ προσπαθεί να τους εκδικηθεί για τη δολοφονία του γιου του απαγάγοντας τη σύζυγο του Οζ, εκείνος με κομμένη ανάσα και τα πόδια από τον τρόμο βρίσκεται στο κατώφλι των Ταντέσκι εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Οι δυο τους αναγκάζονται να συμμαχήσουν παρά την αμοιβαία αντιπάθειά τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάθιου Πέρι, Νατάσα Χένστριτζ, Αμάντα Πιτ.

*Alpha, Τρίτη 07/06 στις 23:50

«Άνναμπελ: Η Δημιουργία» (2017) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

Μυστηρίου Τρόμου – Aρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης, ένας κουκλοποιός και η σύζυγος του καλωσορίζουν στο σπίτι τους, μια καλόγρια και μια ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμένο ορφανοτροφείο της περιοχής.

Σύντομα θα γίνουν ο στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του κουκλοποιού, της Aναμπελ.

Παίζουν: Μιράντα Ότο, Άνθονι Λαπαγκλια, Στέφανι Σίγκμαν, Τάλιθα Μπέιτμαν, Λούλου Γουίλσον, Σαμάρα Λι.

*Star, Τρίτη 07/06 στις 02:15