10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Jurassic World» (2015) σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου

Περιπέτεια – Είκοσι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Nublar διαθέτει πλέον ένα θεματικό πάρκο δεινοσαύρων το «Jurassic World». όπως το είχε οραματιστεί ο John Hammond.

‘Έπειτα από αρκετά χρόνια λειτουργίας και βλέποντας τους επισκέπτες κάθε χρόνο να μειώνονται, οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου «Jurassic World» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το καινούριο υπερθέαμα, έναν γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος όμως δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τάι Σίμπκιν.

*Star, Παρασκευή 10/06, στις 21:00

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελάριος

Ελληνική Ταινία Αισθηματική – Μια μαθήτρια γυμνασίου η Λίζα Πετροβασίλη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ερωτεύεται τον καθηγητή Ιατρικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ). Για το γαμήλιο ταξίδι πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη αλλά, όταν επιστρέφουν, εκείνη σύντομα βαριέται τις κοινωνικές συμβατικές συνήθειες της εποχής και νοσταλγεί το σχολείο της.

Αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία, στην τελευταία τάξη του σχολείου χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της.

Επειδή δυσκολεύεται με τα μαθήματα, προσλαμβάνει ένα καθηγητή (Γιώργος Κωνσταντίνου). Η συχνή απουσία της από το σπίτι εγείρει τις υποψίες του άνδρα της πως τον απατά.

Όταν όμως ο σύζυγος καλείται ως κηδεμόνας της γυναίκας του στο σχολείο, καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Παίζουν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Παπαγιανόπουλος Διονύσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Κωνσταντινου Γιωργος, Πάνου Καίτη, Γαρμπή Τζόλη, Μορίδης Θεόδωρος, Λαμπροπούλου Καίτη, Νικολαΐδου Δέσποινα.

*Ant1, Παρασκευή 10/06, στις 21:00

«Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες» (2000) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς

Αισθηματική κομεντί – Ο Νικ Μάρσαλ (Μελ Γκίμπσον) είναι ένας σωβινιστής, χωρισμένος, γοητευτικός διαφημιστής που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προαχθεί στη θέση του γενικού διευθυντή της διαφημιστικής εταιρείας που εργάζεται.

Θα χάσει όμως τον κόσμο κάτω από τα πόδια του, όταν χάσει την προαγωγή, από μία γυναίκα την Ντάρσι μακ Γκουίρ (Έλεν Χαντ) διότι δεν γνωρίζει «τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες», δηλαδή το βασικό target group των διαφημίσεων.

Δοκιμάζοντας διάφορα γυναίκεια προϊόντα στο σπίτι του από ένα διαφημιστικό πρότζεκτ, παθαίνει ηλεκτροπληξία. Όταν συνέρχεται διαπιστώνει ότι μπορεί να ακούσει τι σκέφτονται οι γυναίκες που κυκλοφορούν γύρω του και αποκτά επιτέλους το πλεονέκτημα που του έλειπε…

Για πόσο όμως θα αντέξει να γνωρίζει τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες;;

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Έλεν Χάντ, Μαρίζα Τομέι, Λόρεν Χόλι, Άλαν Άλντα, Μπέτι Μίντλερ.

*SKAI, Παρασκευή 10/06, στις 21:00

«Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου» (2016) σε σκηνοθεσία Ραούλ Αρεβάλο

Θρίλερ – Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Άνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καγιέχο, Ρουθ Ντίαζ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 10/06, στις 22:00

«Καθηγητής Βαρέων Βαρών» (2012) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Δράσης, κωμωδία – Πρώην παλαιστής του wrestling, o Σκοτ Βος έχει πλέον στα 42 του αποσυρθεί καιρό από την ενεργό δράση, και διδάσκει βιολογία σε ένα γυμνάσιο που υπολειτουργεί.

Όταν απαραίτητες περικοπές απειλούν να καταργήσουν το πρόγραμμα της μουσικής εκπαίδευσης, απειλώντας με απομάκρυνση τον υπεύθυνο καθηγητή, ο Σκοτ αποφασίζει να γυρίσει στη δράση για να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος. Όλοι πιστεύουν πως ο Σκοτ δεν θα τα καταφέρει, κυρίως η νοσοκόμα του σχολείου, Μπέλα. Στην πορεία, όμως, ο δάσκαλος-παλαιστής θα κερδίσει κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα: την αγάπη και τον σεβασμό στο σχολικό του περιβάλλον.

Παίζουν: Σάλμα Χάγιεκ, Κέβιν Τζέιμς, Χένρι Γουίνκλερ, Γκρεγκ Τζερμαν, Τζο Ρογκαν, Γκάρι Βαλεντάιν.

*Ant1, Παρασκευή 10/06, στις 23:30

«Η Μεγάλη Ληστεία» (2014) σκηνοθεσία Σαρίκ Αντρεασιάν

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζέιμς (Χέιντεν Κρίστενσεν) είναι ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν που αποφάσισε επιτέλους να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Ο αδελφός του, ο Φράνκι (Έντριεν Μπρόντι), ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή ανέλαβε την ευθύνη για ένα έγκλημα που είχαν διαπράξει μαζί, τώρα αποφυλακίζεται.

Ο Φράνκι προσπαθεί να φτιάξει τις σχέσεις του με τον μικρό του αδελφό, αλλά ο Τζέιμς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι εκείνος είναι ο λόγος που πέρασε τόσο καιρό στη φυλακή.

Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στη δουλειά με τον Τζέιμς, ο Φράνκι του προσφέρει μια τελευταία «δουλειά», μια ληστεία τράπεζας στη Νέα Ορλεάνη, ώστε να ξεκινήσουν και οι δύο μια νέα ζωή. Αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι ένα από τα αιματηρότερα γεγονότα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Ερλ Μάινερ, Έιντριεν Μπρόντι, Τζορντάνα Μπρούστερ, Άκον, Τόρι Κιτλς, Τζο κρεστ.

*SKAI, Παρασκευή 10/06, στις 23:40

«Οι Υπηρέτριες» (2011) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δράμα – Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα.

Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν…

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ.

*Alpha, Παρασκευή 10/06, στις 23:45

«Doom» (2005) σε σκηνοθεσία Αντρέι Μπαρτκόβιακ

Δράσης Τρόμου – Μια ομάδα πεζοναυτών του διαστήματος αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή, τη διερεύνηση μιας σειράς παράξενων γεγονότων σε ένα απομονωμένο ερευνητικό κέντρο στον Άρη. Η έμπειρη ομάδα θεωρεί ότι έχει μαζί της τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη κατάσταση, αλλά καταλήγουν να βρίσκονται στο έλεος γενετικά βελτιωμένων μηχανών δολοφόνων.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Καρλ Ούρμπαν, Ρόζαμουντ Πάικ.

*Star, Παρασκευή 10/06, στις 00:45

«Ο Δολοφόνος με το Πριόνι» (2013) σκηνοθεσία Τζον Λούσενχοπ

Τρόμου – Η Χέδερ Μίλερ (Αλεξάντερ Νταντάριο) μεγάλη και ώριμη πια, δουλεύει στο κρεοπωλείο ενός σούπερ μάρκετ μιας μικρής πόλης και οργανώνει ένα ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη, για τη γιορτή του Halloween, μαζί με την καλύτερή της φίλη, τη Νίκι (Τάνια Ρέιμοντ) και την παρέα τους.

Η Χέδερ πίστευε πως όλοι οι παππούδες της έχουν πεθάνει μέχρι που κληρονομεί μια μεγάλη έπαυλη από τη βιολογική της γιαγιά, στο Τέξας και σύντομα ανακαλύπτει ότι είναι υιοθετημένη. Η Χέδερ μαζί με το αγόρι της και την παρέα τους ξεκινάνε το ταξίδι τους στη Νέα Ορλεάνη με μια μικρή στάση στο Τέξας, με σκοπό να δουν το σπίτι που κληρονόμησε η Χέδερ.

Στη διαδρομή συναντούν τον Ντάριλ, έναν γοητευτικό λαθρεπιβάτη με προφορά από το Νότο. Η παρέα αποφασίζει να τον εξυπηρετήσει και να τον μεταφέρει στο Τέξας. Όταν φτάνουν στο σπίτι αποφασίζουν να αναβάλουν για λίγο το ταξίδι τους και οδεύουν προς την πόλη για εφόδια, αφήνοντας τον Ντάριλ πίσω να καθαρίσει.

Έχοντας μείνει ολομόναχος στο σπίτι, ο νεαρός “αποκαλύπτεται” και αρχίζει να ψάχνει μέσα στο σπίτι για να βρει αντικείμενα αξίας. Σύντομα, ανακαλύπτει μια οχυρωμένη πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο. Μόλις μπει, βρίσκει μπροστά του ένα κελάρι με κρασιά, το οποίο έχει άλλη μια μυστηριώδη σιδερένια πόρτα χωρίς πόμολα.

Ο Ντάριλ θα το πληρώσει ακριβά για αυτή την παράβαση

Παίζουν: Αλεξάντρα Νταντάριο, Τάνια Ρέιμοντ, Τομ Μπάρι, Σκοτ Ίστγουντ, Μπιλ Μόσλεϊ, Σον Σίπος, Ρίτσαρντ Ρίλε.

*Open, Παρασκευή 10/06, στις 01:00

«Η μελωδία του θανάτου» (2018) σκηνοθεσία Μελ Ντάμσκι

Μυστηρίου – Μια απλή ερώτηση για νομικές συμβουλές μετατρέπεται στη μεγαλύτερη πρόκληση για την ΚλαίρΝτάροου. Όλα αυτά όταν ο καινούριος και όμορφος εισαγγελέας Μάιλς Στράσμπεργκ της συστήνει την ετεροθαλή αδερφή του, Φοίβη.

Η Φοίβη είναι μια τραγουδίστρια μου μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο της δίσκο. Φοβάται όμως ότι ίσως έχει δώσει τα δικαιώματά του στον πρώην παραγωγό της ο οποίος με τη σειρά του την απειλεί ότι θα καταστρέψει τις ηχογραφήσεις.

Όταν βρίσκουν τον παραγωγό νεκρό στο στούντιο του, τα στοιχεία που συλλέγει η αστυνομία οδηγούν στη σύλληψη της Φοίβης. Παρόλο που η Κλαίρ δεν έχει αναλάβει ξανά υπόθεση δολοφονίας, ο Μάιλς δεν εμπιστεύεται σε κανέναν άλλον την υπόθεση της πολυαγαπημένης του αδερφής, παρά μόνο σε εκείνη.

Κλαίρ και Μάιλς συνεργάζονται στενά με σκοπό να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από το έγκλημα.

Παίζουν: Κίμπερλι Ουίλλιαμς – Πέισλι (Father of the bride), Γουέντι Μάλικ (Τhe Αmerican president), Τομ Κάβανο(Ed), Λίλα Φιτζέραλντ, Μπάρκλεϊ Χόουπ.

*Mega, Παρασκευή 10/06, στις 02:20