“Χαμηλώστε” τα κλιματιστικά και πάρτε μπόνους – Έρχεται η επιχείρηση “θερμοστάτης”

Με σύγκριση του λογαριασμού ρεύματος θα διαπιστώνεται ο περιορισμός της κατανάλωσης ρεύματος στα κλιματιστικά. Η μείωση θα επιβραβεύεται με μπόνους σε νοικοκυριά και δημόσιο.

Ειδικό σχέδιο για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που θα περιλαμβάνει μπόνους για την επιχείρηση «θερμοστάτης» για τα κλιματιστικά στον δημόσιο τομέα έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο επιδότησης και για νοικοκυριά που θα κάνουν το ίδιο.

Στην ουσία, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα γίνεται έλεγχος των λογαριασμών ρεύματος και από εκεί θα διαπιστώνεται αν υπάρχει μείωση της κατανάλωσης σε νοικοκυριά αλλά και Δημόσιο.

Συγκεκριμένα για τους μεν φορείς του Δημοσίου θα προβλέπεται αύξηση κονδυλίων ενώ για τα νοικοκυριά θα προβλέπεται αυξημένη επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αν διαπιστωθεί ότι συμβάλουν στην επιχείρηση «θερμοστάτης», στη μείωση, δηλαδή, της κατανάλωσης ενέργειας.

Στο σχέδιο, μάλιστα, αναμένεται να περιλαμβάνεται και ειδική αναφορά για περιορισμό στις καταναλώσεις οδικού φωτισμού με τους υπολογισμούς του ΥΠΟΙΚ να κάνουν λόγο για μια εξοικονόμηση της τάξης των 18-20 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, Τρίτη (07/07) από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.