9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Zoolander: Ο Άρχοντας της Πασαρέλας» (2001) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ είναι το πιο διάσημο και ματαιόδοξο -αν και όχι και τόσο ευφυές- υπερ-μοντέλο. Η φήμη του έχει εκτοξευτεί από τη διάσημη πόζα του «Blue Steel» και ο ίδιος θεωρεί ότι κανείς δεν απειλεί τον θρόνο του.

Τώρα όμως ο Ντέρεκ Ζουλάντερ βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ζωής του. Έχει παραγκωνιστεί από τη θέση του καλύτερου μοντέλου από τον Χάνσελ, χάνει τους κολλητούς του σε ένα περίεργο δυστύχημα, ενώ η οικογένεια του δεν θέλει να τον βλέπει.

Ο Χάνσελ, κερδίζει τον τίτλο του Μοντέλου της Χρονιάς και ο Ντέρεκ πέφτει θύμα ενός μανιακού σχεδιαστή μόδας, ο οποίος του κάνει πλύση εγκεφάλου, πείθοντάς τον να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας!

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Κριστίν Τέιλορ, Όουεν Ουίλσον, Γουίλ Φέρελ, Μίλα Γιόβοβιτς, Τζέρι Στίλερ.

*Open, Δευτέρα 20/6 στις 21:00

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Δράσης – Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο.

Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού».

Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα!

Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι.

*Star, Δευτέρα 20/6 στις 21:00

«Αντιγράφοντας τον Μπετόβεν» (2006) σκηνοθεσία Ανιέσκα Χόλαντ

Βιογραφική Δραματική – Βιέννη, 1824. Ο διάσημος συνθέτης Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, κουφός πλέον και απομονωμένος από την κοινωνία, δουλεύει πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της νέας του συμφωνίας, της 9ης, η οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα σε τέσσερις μέρες.

Όταν αρρωσταίνει ο αντιγραφέας του (ο άνθρωπος που καθαρογράφει τις σημειώσεις των συνθετών για να μοιραστούν στους μουσικούς της ορχήστρας), ο Μαέστρος βρίσκεται σε απόγνωση.

Ο αντικαταστάτης δεν είναι παρά μια νεαρή και όμορφη κοπέλα, η Άννα Χολτζ, σπουδάστρια σύνθεσης κι αυτή, η οποία στάλθηκε ως κορυφαία αντιγραφέας και ταλαντούχα μουσικός.
Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Μπετόβεν, οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φύσεις και προσωπικότητες θ’ αναγκαστούν, όχι μόνο να συνυπάρξουν, αλλά και να εργαστούν εντατικά και αποδοτικά προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την πρεμιέρα.

Στην πορεία, θα διδαχτούν πολλά ο ένας από τον άλλο και μια ιδιαίτερη σχέση θ’ ανθίσει.

Παίζουν: Εντ Χάρις, Νταιάν Κρούγκερ, Μάθιου Γκούντ, Ραλφ Ριάχ, Μπιλ Στιούαρτ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 20/6 στις 22:00

«Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο» (1972) σκηνοθεσία Γιαννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Μια νεαρή κοπέλα, η Δέσποινα, αν και έχει μια ταβέρνα μαζί με την αδελφή της Νίτσα, δέχεται να εργαστεί στη διαφημιστική εταιρεία που διευθύνει η Τόνια, έστω και σαν καθαρίστρια, με σκοπό κάποια στιγμή να γίνει φωτομοντέλο. Η Τόνια μαζί με τον υπάλληλό της, Κώστα, θα επισκεφτούν την ταβέρνα της Δέσποινας.

Εκεί θα τους κάνει εντύπωση, η άξεστη συμπεριφορά του μάγκα της περιοχής, του Σταύρου. Η Τόνια προσλαμβάνει τον Σταύρο και προσπαθεί να τον εξευγενίσει στην εμφάνιση και στους τρόπους. Με όλα αυτά, το ειδύλλιο δεν αργεί να αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Παίζουν: Σταυρος Παράβας, Μάρθα Καραγιάννη, Τόνια Καζιάνη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίτσα Μαρούδα, Βασίλης Τσιβιλίκας, Κώστας Ρηγόπουλος, Νικόλ Κοκκίνου.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 20/6 στις 22:00

«Logan Lucky» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν (Channing Tatum) αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει.

Ο Τζίμι Λόγκαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), είναι χειριστής βαρέων μηχανημάτων σε εργοτάξια, αλλά βρίσκεται άνεργος χάρη στο κουτσό του πόδι: είναι χωρισμένος κι έχει μια μικρή κόρη, που ετοιμάζεται για τα τοπικά καλλιστεία, αλλά έχει χάσει την επιμέλειά της στο διαζύγιο. Ο αδελφός του είναι ο Κλάιντ (Ανταμ Ντράιβερ), μονόχειρας μπάρμαν που έχει χάσει το χέρι του σε μια από τις δυο αποστολές του στο Ιράκ.

Τα δύο αδέρφια έχουν την ιδέα να κλέψουν την μπάζα της Nascar από τους αγώνες ταχύτητας Coca-Cola 600 στη διπλανή πολιτεία, στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου τα χρήματα που συγκεντρώνονται μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου σωληνώσεων, στα έγκατα της γης κάτω από το στάδιο.

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός φυλακισμένου ειδήμονα στις ανατινάξεις χρηματοκιβωτίων, με το ταιριαστό όνομα Τζο Μπανγκ (ο Ντάνιελ Κρεγκ), αλλά και της αδελφής των Λόγκαν, των δυο αδελφών του Τζο, της ευρύτερης οικογένειας μιας μικρής κοινότητας losers που ζει, πίσω από πραγματικά ή νοητά κάγκελα, στα σύνορα του γοητευτικού Νότου και της μεσοδυτικής Βιρτζίνια της παρακμής και της αποτυχίας.

Παίζουν: Ανταμ Ντράιβερ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Κρεγκ, Ράιλι Κίου, Σεθ ΜακΦάρλεϊν, Τζακ Κουέιντ, Μπράιαν Γκλίσον, Χίλαρι Σουάνκ, Φάρα Μακένζι, Κέιτι Χολμς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Ντουάιτ Γιόκαμ, Σεμπάστιαν Σταν.

*Alpha, Δευτέρα 20/6 στις 22:40

«Έκρηξη» (1994) σκηνοθεσία Στήβεν Χοπκινς

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμι Ντόουβ (Τζεφ Μπριτζες), ένα σκληροτράχηλο μέλος της ομάδας πυροτεχνουργών της Βοστώνης, εριστικός, σίγουρος για τον εαυτό του και επιμένει να αγνοεί τις εντολές των ανωτέρων του.

Ένας ζωντανός θρύλος, είναι γνωστός για τις, πολλές αριθμητικά αλλά και εντυπωσιακές σε βαθμό δυσκολίας, αποστολές, που έχει φέρει εις πέρας. Το έντονο στρες και η συσσωρευμένη κούραση θα οδηγήσουν τον Τζίμι στην απόφαση να απομακρυνθεί από την ενεργό δράση και να συνεχίσει την καριέρα του ως καθηγητής των νεοσύλλεκτων.

Όμως η είδηση θανάτου τριών πρώην συνεργατών του θα τον αναγκάσει να επανέλθει, με σκοπό να ξεγελάσει και να παγιδέψει έναν παρανοϊκό βομβιστή (Τόμι Λη Τζόουνς) με τον οποίο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και θεωρεί «άνθρωπο – κλειδί» για τις στυγερές δολοφονίες.

Παίζουν: Τζεφ Μπριτζες, Τομι Λη Τζόουνς, Λόιντ Μπριτζες, Φόρεστ Γουιτακερ, Σούζι Έιμις, Στέφι Λινεμπεργκ, Καιτλιν Κλαρκ.

*Open, Δευτέρα 20/6 στις 23:00

«Τζον Ράμπο» (2008) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Δράσης Περιπέτεια – Ο Σιλβέστερ Σταλόνε πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί, γράφει και υπογράφει την τέταρτη ταινία της σειράς ταινιών δράσης Ράμπο.

Ο βετεράνος του Βιετνάμ Τζων Ράμπο δεν είναι πλέον στην ενεργό δράση. Εγκαταστάθηκε στη ζούγκλα της Ταϋλάνδης, όπου κάνει μεταφορές με το πλοίο του στον ποταμό Σάλουιν και πιάνει φίδια.

Όταν τον προσεγγίζει μια ομάδα πρεσβευτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αρχηγούς τον γιατρό Μάικλ Μπερνέτ (Πωλ Σουλζ) και τη Σάρα Μίλερ (Τζούλι Μπενζ), για να τους οδηγήσει στο χωριό Κλο Κμπε Λο, σε περιοχή του Μιανμάρ όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, ο Ράμπο δέχεται απρόθυμα.

Δύο εβδομάδες μετά δέχεται μία κλήση για βοήθεια και μαθαίνει ότι τα μέλη της ομάδας συλλαμβάνονται ως όμηροι του ταγματάρχη Τιντ του Βιρμανικού στρατού.

Ο Τζων Ράμπο συνειδητοποιεί ότι πρέπει ακόμη μια φορά, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και παρόλη την απροθυμία του να χρησιμοποιήσει ξανά βία, η μόνη του επιλογή για να σώσει τους αιχμαλώτους είναι, να πολεμήσει μόνος εναντίον όλων

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζούλι Μπεντζ, Μάθιου Μάρσντεν, Γκράχαμ Μακ Τάβις, Πολ Σούλτζε, Κεν Χάουαρντ.

*Star, Δευτέρα 20/6 στις 23:50

«Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του» (2017) σκηνοθεσία Τζον Γουάτς

Δράσης, περιπέτεια – Ο νεαρός Πήτερ Πάρκερ / Spider-Man (Tom Holland), μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος, εξερευνά τη νέα του ταυτότητα ως υπερήρωας στο Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του (Spider-Man: Homecoming).

Ενθουσιασμένος από την εμπειρία του με τους Εκδικητές, ο Πήτερ επιστρέφει στο σπίτι του όπου ζει με την θεία Μέι (Marisa Tomey), πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καινούργιου του μέντορα, Τόνι Σταρκ (Robert Downey Jr.).

Ο Πήτερ προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ρουτίνα της ζωής του, αφαιρείται όμως από την ανάγκη του να αποδείξει ότι είναι μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από ένας απλός, καθημερινός υπερήρωας.

Όταν όμως εμφανίζεται ο Vulture (Michael Keaton), ένας καινούργιος εχθρός, τότε όλα εκείνα που ο Πήτερ θεωρεί σημαντικά μοιάζουν να απειλούνται.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Μάικλ Κίτον, Τζον Φαβρό, Ζεντάγια, Ντόναλντ Γκλόβερ, Μαρίσα Τομέι, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ.

*Mega, Δευτέρα 20/6 στις 00:10

«Ηλίθιος και Πανηλίθιος Δίο» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ και Μπόμπι Φαρέλι

Κωμωδία – Ο Λόιντ και ο Χάρι μπαίνουν σε νέες περιπέτειες, καθώς ανακαλύπτουν ότι ο τελευταίος έχει μια κόρη που δεν γνώριζε και ξεκινούν μαζί ένα τρελό ταξίδι για να τη βρουν και να την πείσουν να του σώσει τη ζωή δωρίζοντάς του… το νεφρό της!

O Τζιμ Κάρεϊ και ο Τζεφ Ντάνιελς επιστρέφουν 20 χρόνια μετά την πρώτη ταινία «Ηλίθιος και πανηλίθιος» για να συναντήσουν δυο παλιούς τους «γνώριμους» και να τους δώσουν ξανά ζωή.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζεφ Ντάνιελς, Ρομπ Ρίγκλ, Λόρι Χόλντεν, Ρέιτσελ Μέλβιν, Στιβ Τομ.

*Alpha, Δευτέρα 20/6 στις 01:30