Η Κίνα δηλώνει ότι βρήκε εξωγήινους και η NASA ξεκινά επίσημα έρευνα για UFO

Την ώρα που η NASA ανακοινώνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης ομάδας μελέτης άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAPs), που δεν μπορούν να αναγνωριστούν επιστημονικά ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα, η Κίνα ισχυρίζεται ότι εντόπισε σημάδια εξωγήινων πολιτισμών

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της NASA, η μελέτη, που θα αρχίσει στις αρχές του φθινοπώρου, θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των διαθέσιμων δεδομένων και στον καλύτερο τρόπο συλλογής και χρήσης μελλοντικών δεδομένων για να προωθήσει την επιστημονική κατανόηση των «άγνωστης ταυτότητας εναέριων φαινομένων» (UAP), όπως μετονόμασε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία τα πρώην UFO.

Ο περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων των UAPs (Unidentified Aerial Phenomena) δυσκολεύει επί του παρόντος την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους. Τα άγνωστα φαινόμενα στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για την εθνική όσο και για την ασφάλεια των αεροσκαφών, παρότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα UAPs είναι εξωγήινης προέλευσης.

«Η NASA πιστεύει ότι τα εργαλεία της επιστημονικής αναζήτησης είναι ισχυρά και εμείς τα διαθέτουμε. Έχουμε πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα παρατηρήσεων της Γης από το Διάστημα που είναι πολύ σημαντικά στην επιστημονική έρευνα. Έχουμε τα εργαλεία και την ομάδα που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την κατανόησή μας για το άγνωστο. Αυτός είναι ο ίδιος ο ορισμός της επιστήμης» αναφέρει σε δήλωση του ο Thomas Zurbuchen, αναπληρωτής διαχειριστής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

Η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης του οργανισμού θα έχει επικεφαλής τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Simons στη Νέα Υόρκη και τέως πρόεδρος του τμήματος αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ. Ο Ντάνιελ Έβανς, βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA, θα συντονίσει τη μελέτη, η οποία θα διαρκέσει περίπου εννέα μήνες.

«Σύμφωνα με τις αρχές της NASA για διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα, αυτή η έκθεση θα κοινοποιηθεί δημόσια», διαβεβαίωσε ο Έβανς. «Όλα τα δεδομένα της NASA είναι διαθέσιμα στο κοινό – λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτήν την υποχρέωση – και τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε θέλει να τα δει ή να τα μελετήσει».

Εντόπισε η Κίνα σημάδια εξωγήινων πολιτισμών;

Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η είδηση ότι η Κίνα εντόπισε με το γιγάντιο τηλεσκόπιό της Sky Eye σημάδια εξωγήινων πολιτισμών. Την είδηση που ανέδειξε το Bloomberg, έφερε στο φως η κρατική εφημερίδα Science and Technology Daily, η οποία στη συνέχεια την απέσυρε μυστηριωδώς.

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα στενής ζώνης που ανιχνεύθηκαν από το Sky Eye, το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, διαφέρουν από τα προηγούμενα που καταγράφηκαν και η ομάδα τα διερευνά περαιτέρω, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη τον Zhang Tonjie, που ηγείται μιας ομάδας αναζήτησης εξωγήινου πολιτισμού, η οποία συγκροτήθηκε από το Normal University του Πεκίνου, το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η αναφορά αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο της Science and Technology Daily, της επίσημης εφημερίδας του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το Sky Eye, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou της Κίνας και έχει διάμετρο 500 μέτρων (1.640 πόδια), ξεκίνησε επίσημα μια έρευνα για εξωγήινη ζωή. Η ομάδα εντόπισε δύο σετ ύποπτων σημάτων το 2020 κατά την επεξεργασία δεδομένων που συλλέχθηκαν το 2019 και ανίχνευσε ένα άλλο ύποπτο σήμα το 2022 από δεδομένα παρατήρησης στόχων εξωπλανητών, είπε ο Zhang, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Sky Eye της Κίνας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στη χαμηλή ραδιοσυχνότητα και παίζει κρίσιμο ρόλο στην αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών. Τα ύποπτα σήματα θα μπορούσαν, ωστόσο, να είναι επίσης κάποιου είδους ραδιοπαρεμβολές και απαιτεί περαιτέρω έρευνα, πρόσθεσε ο Zhang.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κλήσεις των δημοσιογράφων του Bloomberg News προς την Science and Technology Daily δεν απαντήθηκαν ποτέ.