Τρεις νεκροί από αιματηρή συμπλοκή στην Αθήνα – Πώς ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί τη Κυριακής υπέκυψε στα τραύματά του και ο άνδρας που κατά τη συμπλοκή στα Πατήσια είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο στην προσπάθεια του να διαφύγει από το σημείο.

Τρεις είναι οι νεκροί της αιματηρής καταδίωξης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02.07.2022) στα Κάτω Πατήσια, καθώς άλλος ένας δράστης υπέκυψε στα τραύματα του.

Πρόκειται για τον άνδρα που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο στην προσπάθεια του να διαφύγει από το σημείο της συμπλοκής στα Κάτω Πατήσια, το βράδυ του Σαββάτου.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στην περιοχή των Κάτω Πατησίων και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια. Ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια γυναίκα και μια μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε νεαρός άνδρας συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο να κατέβουν κάτω και να διαπληκτιστούν.

Κατά τη διάρκεια του καυγά, ο συνοδηγός του αυτοκίνητου τράβηξε πιστόλι, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον οδηγό της μοτοσικλέτας με τον οποίο τσακώνονταν.

Την μοτοσικλέτα ωστόσο ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο πατέρας κατέβηκε από το όχημα και κατευθύνθηκε προς τον δράστη που πυροβόλησε τον γιο του. Ωστόσο, δέχτηκε και αυτός πυρά από τον δράστη με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Μαζί με τον πατέρα επέβαινε στο αυτοκίνητο ακόμα ένα άτομο το οποίο στην προσπάθειά του να καλυφθεί από τα πυρά, έτρεξε στο δρόμο και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι έφερε και τραύμα από πυροβολισμό που σημαίνει οτι ο Αλβανός κακοποιός, αφού σκότωσε τον πατέρα του μοτοσικλετιστή με τον οποίο τράκαρε, στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε και τον συνεπιβάτη στο όχημα του πατέρα. Το πρωί της Κυριακής υπέκυψε στα τραύματά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της επίθεσης -που επίσης έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς- ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά και κατηγορούμενοι σε πρόσφατη υπόθεση.

Στη συμπλοκή στα Πατήσια συμμετείχαν οι επιβάτες δύο αυτοκινήτων και μιας μοτοσυκλέτας.

Βίντεο ντοκουμέντο από χρήστη που ανέβηκε στο Twitter τη στιγμή των πυροβολισμών:

Στα Κάτω Πατήσια και στη συμβολή με την οδό Γεωργίου Νάζου, οι οδηγοί δύο ΙΧ αυτοκινήτων διαπληκτίστηκαν και ο ένας εξ αυτών έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τον άλλον τραυματίζοντάς τον.

Ο συνοδηγός του ατόμου του τραυματίστηκε, βγήκε στον δρόμο και άρχισε να τρέχει με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει άλλο όχημα και να τον τραυματίσει.

Στη συνέχεια ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε ένα κλεμμένο μαύρο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Toyota, κινήθηκε προς την περιοχή των Αγίων Αναργύρων όπου σταμάτησε σε βενζινάδικο και με την απειλή πιστολιού λήστεψε τον υπάλληλο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί.

Λίγο αργότερα, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, αστυνομικοί εγκλώβισαν το ύποπτο όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό να κατέβει, όμως αυτός πυροβόλησε προς το μέρος τους τραυματίζοντας τους δύο αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δράστη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το άτομο επιχείρησε να διαφύγει προς καταυλισμό Ρομά της περιοχής.

Σύμφωνα με μάρτυρα που βρισκόταν στο σημείο, «καθόμασταν έξω και ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν πυροτεχνήματα. Μετά συνειδητοποιήσαμε τι έγινε στα 50 μέτρα.

Είδαμε έναν αστυνομικό που κούτσαινε και άλλον έναν που ήταν πεσμένος. Φοβηθήκαμε, δεν πλησιάσαμε πολύ. Κάποιοι λένε ότι έχει ληστέψει ένα μαγαζι και την ώρα που περνούσαν οι αστυνομικοί «έπεσαν» τυχαία επάνω του», αναφέρει ο μάρτυρας.