9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Σινεμά ο Παράδεισος» (1998) σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε

Δράμα, ρομαντική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες.

Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία.

Παίζουν: Σαλβατόρε Κάσιο, Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάρκο Λεονάρντι.

*Open, Πέμπτη 07/07, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή 3» (2006) σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Δράσης – Ο Ίθαν Χαντ έχει πια αποσυρθεί από επικεφαλής της Ομάδας Επικίνδυνων Αποστολών και ασχολείται με την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων. Όλα θα αλλάξουν όταν ο Μασγκρέιβ, επικεφαλής των Επιχειρήσεων Επικίνδυνων Αποστολών, θα έρθει σε επαφή μαζί του για να του αναθέσει μια ακόμα αποστολή: τη διάσωση της Λίντσεϊ Φάρις, βετεράνου πράκτορα και μέντορα του Χαντ, που έχει πέσει θύμα απαγωγής στο Βερολίνο από τον Όουεν Ντέβιαν, διαβόητο έμπορο όπλων.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μισέλ Μόναχαν, Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν.

*SKAI, Πέμπτη 07/07, στις 21:00

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Χρυσά Μάτια» (1995) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Πράκτωρ 007 επιστρέφει με την 17η ταινία της σειρά James Bond 007, με τον Πιρς Πρόσναν στο ντεμπούτο του ως ο θρυλικός κατάσκοπος- αντρικό πρότυπο, το ρόλο της Μ αναλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα, η εξαιρετική Τζούντι Ντεντς ενώ ο Σον Μπην κρατά επάξια τον ρόλο του Άλεκ Τρεβέλιαν ως πράκτωρ 006, συνάδελφο και τελικό αντίπαλο του Μποντ στη συγκεκριμένη ταινία.

Αυτή τη φορά ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει μια αποστολή με πυρηνικά όπλα, γεμίζει την οθόνη με κομψότητα και δράση από το πρώτο λεπτό και κερδίζει ξανά το κοινό, κριτικάροντας τον ίδιο τον ήρωα και τις προσφιλείς του “αρρενωπές” συνήθειες.

Ο Τζέιμς Μποντ πρέπει να βρει ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή του μυστικού όπλου Χρυσό Μάτι (GoldenEye), το οποίο αν χρησιμοποιηθεί θα προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση.

Συντροφιά του έχει την Ναταλία Σιμόνοβα  (Ιζαμπέλα Σκορούπκο), την μοναδική επιζήσαντα από τον ρώσικο ερευνητικό σταθμό, από τον οποίο κλάπηκε η συσκευή.

Αναζητώντας τους κωδικούς πρόσβασης του όπλου, φτάνει ως τη Ρωσία όπου ανακαλύπτει ότι πίσω από την επιχείρηση κρύβεται ο Τρεβέλιαν, συνάδελφός του στην MI6, ο οποίος είχε προσποιηθεί τον θάνατό του πριν μερικά χρόνια σε μια κοινή τους αποστολή.

Ένας αντίπαλος που γνωρίζει καλά τον Τζέιμς Μποντ και τις μεθόδους του και βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά.

Το μίσος του για την Αγγλική κυβέρνηση τροφοδοτεί τις αποφάσεις του και, για να εκδικηθεί την αδικία προς τους γονείς του θα συνεργαστεί με δολοφόνους όπως η Ξένια Όνατοπ (Φαμκε Γιάνσεν), που είναι θανατηφόρα επικίνδυνη και γοητευτική.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Φάμκε Γιάνσεν, Ιζαμπέλα Σκορούπκο, Τζούντι Ντενς, Σον Μπιν, Φαμκε Γιανσεν, Τσέκι Καριό, Ρόμπι Κολτρέιν, Γκότφριντ Τζον, Άλαν Κάμινγκ, Ντέσμοντ Λιουέλιν.

*Star, Πέμπτη 07/07, στις 22:00

«Ένα Αγγελικό Πρόσωπο» (2018) σκηνοθεσία Βανεσά Φιλό

Δραματική – Η Μαρλέν που ζει μόνη της, με την οκτάχρονη κόρη της Έλι, γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα και αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων, αδιαφορώντας για το ανήλικο παιδί της.

Η μικρή Έλι αρχίζει έναν αγώνα επιβίωσης και προσπάθειας να ενωθεί και πάλι με την μητέρα της.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Αλμπάν Λενουάρ, Αϊλίν Ακσοΐ – Ετέξ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 07/07, στις 22:00

«Πέμπτη & 12» (2014) σκηνοθεσία Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ευτύχης είναι πραγματικά… άτυχος! Τίποτα δεν του «κάθεται» καλά! Εκεί που πάει να πετύχει κάτι καλό, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται πάντοτε μπλεγμένος. Επιπλέον, δεν μπορεί να βρει γυναίκα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δυσκολεύεται να βρει και δουλειά. Μια μέρα, θα συναντήσει τυχαία έναν άστεγο. Περιέργως, τα λόγια του και οι… συμβουλές του, θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή του, αφού ως δια μαγείας θα βρει σύντομα δουλειά.

Αυτή η δουλειά, όμως, θα τον οδηγήσει στο περιβάλλον του επικίνδυνα διαπλεκόμενου Δημοσθένη Χατζηνικολή, η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Όταν το ζευγάρι κάνει ένα πάρτυ για την μικρή κόρη τους, ο Ευτύχης, για κακή του τύχη (ή μήπως για καλή;) θα βρεθεί κι αυτός εκεί.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Φλωκάτουλας, Δανάη Κλειώ Οθωναίου, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Χρήστος Σπανός, Σπύρος Παππάς, Νίκος Ορφανός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Λάμπρος Φισφής.

*Mega, Πέμπτη 07/07, στις 23:00

«Το Παιχνίδι της Μόλλυ» (2017) σκηνοθεσία Ααρον Σόρκιν

Αστυνομική, βιογραφική, δραματική – Η Μόλλυ Μπλουμ, μια σκιέρ ολυμπιακών προδιαγραφών αποφασίζει να χτίσει μια διαφορετική επαγγελματική καριέρα στο Λος Άντζελες, στο χώρο της ψυχαγωγίας. Σύντομα, θα στήσει μια δική της εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων και πιο συγκεκριμένα για αγώνες πόκερ. Καθώς αυτές οι εκδηλώσεις αρχίζουν να φιλοξενούνται σε σπίτια μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, η Μόλλυ Μπλουμ γίνεται όλο και πιο έξπερτ στα μεγάλα στοιχήματα και τις προκλήσεις τους.

Όταν όμως, κάποια στιγμή πράκτορες του FBI εισβάλουν σε μία από τις επιχειρήσεις της στα χνάρια μια οικονομικής πυραμίδας και της ρωσικής μαφίας, η Μόλλυ θα βρεθεί με χειροπέδες για πράγματα που δεν έχει διαπράξει.

Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Ιντρις Ελμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα.

*SKAI, Πέμπτη 07/07, στις 23:30

«Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία» (1994) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Ο έξυπνος και γοητευτικός Τσαρλς, ενώ έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο, αρνείται πεισματικά να παντρευτεί. Όσο περισσότερο πηγαίνει σε γάμους γνωστών του, τόσο πιο πολύ δεν θέλει ο ίδιος να αποχαιρετίσει την εργένικη ζωή.

Μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει σε έναν ιδιαίτερο γάμο την ξεχωριστή Κάρι. Την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και καθώς οι μήνες και οι γάμοι περνούν, δεν μπορεί να την ξεχάσει.

Μια παρέα τριαντάρηδων, μέσα από τους γάμους των φίλων τους, προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την αγάπη, τη δέσμευση και για το αν ο γάμος είναι κατάλληλος για αυτούς.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Άντι ΜακΝτάουελ, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Ant1, Πέμπτη 07/07, στις 23:45

«Στροφή Χωρίς Φρένο» (2009) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Περιπέτεια – Ένας μικρός καρχαρίας της αμερικανικής μαφίας μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του βγάζουν από τη μέση έναν έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος ήθελε να σκοτώσει τον μαφιόζο.

Όλα όμως θα πάρουν άλλη στροφή, καθώς ο ντίλερ αποδεικνύεται προστατευόμενος μεγαλομαφιόζου της ανατολικής ακτής, ο οποίος θέλει αντάλλαγμα για τον θάνατο του υπαλλήλου του. Αυτή η λάθος στροφή θα αποβεί μοιραία.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζ., Μιγκέλ Φερέρ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Άλεξ Μενέσες.

*Open, Πέμπτη 07/07, στις 00:00

«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.

Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Πέμπτη 07/07, στις 00:30