11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Ironmask: Ταξίδι στην Κίνα» (2019) σκηνοθεσία Όλγα Στρεπτσένκο

Δράσης, περιπέτεια – 8ος αιώνας. Ο εγγλέζος ταξιδευτής Τζόναθαν Γκριν λαμβάνει από τον Μεγάλο Πέτρο μια διαταγή για να χαρτογραφήσει την άπω ανατολική περιφέρεια της Ρωσίας. Έτσι, ξεκινάει ακόμα ένα μακρύ του ταξίδι γεμάτο απίστευτες περιπέτειες, που θα τον οδηγήσουν στην Κίνα. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με απίθανες ανακαλύψεις, θα συναντήσει αλλόκοτα πλάσματα, θα γνωρίσει κινέζες πριγκίπισσες και θα έρθει αντιμέτωπος με τις φοβερές πολεμικές τέχνες και τον ίδιο τον βασιλιά των δράκων.

Παίζουν: Τζέισον Φλέμινγκ, Τσάκι Τσαν, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Ρούτγκερ Χάουερ.

*Star, Σάββατο 09/07 στις 21:00

«Δικός σου Για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Αισθηματική – Ένας πεζοναύτης επιστρέφει από το Ιράκ και αναζητά την κοπέλα μιας φωτογραφίας, η οποία από σύμπτωση του έσωσε κάποια στιγμή της θητείας του τη ζωή. Όταν τη βρίσκει, εκείνη του προσφέρει δουλειά στην οικογενειακή της επιχείρηση κι εκείνος δέχεται, χωρίς να της ομολογήσει τα κίνητρά του, για να βρίσκεται κοντά της.

Παίζουν: Ζακ Έφρον Μπλάιθ Ντάινερ Τέιλορ Σίλινγκ

*Open, Σάββατο 09/07 στις 21:00

«Ο Παπατρέχας» (1966) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Πολύδωρος Λαγός ένας ο αεικίνητος και ακούραστος θυρωρός σε πολυκατοικία, και κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσει τις ιδιοτροπίες και τις παράλογες απαιτήσεις των ενοίκων της. Έχει βάλει σκοπό να παντρέψει τις έξι αδελφές του, κι όλα αυτά για να μπορέσει επιτέλους να πάρει σειρά και να παντρευτεί την καλή του, Χαρίκλεια.

Παίζουν:Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Αλέκα Στρατηγού, Κούλα Αγαγιώτου, Νίκος Φέρμας, Αθηνά Τζιμούλη, Νίκος Κούρκουλο, Άση Μιχαηλίδου.

*Mega, Σάββατο 09/07 στις 22:00

«Ας Γίνουμε Μπάτσοι» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ 

Κωμωδία – Δύο φίλοι μεταμφιέζονται σε αστυνομικούς για ένα αποκριάτικο πάρτι όμως μια σειρά παρεξηγήσεων τους φέρνει αντιμέτωπους με την τοπική μαφία. Μόνο τους όπλο: οι ψεύτικες αστυνομικές τους ταυτότητες.

Παίζουν: Τζέικ Τζόνσον, Ντέιμον Ουέγιανς Τζούνιορ, Άντι Γκαρσία, Νίνα Ντόμπρεφ, Τζέιμς Ντ’ Άρσι.

*Open, Σάββατο 09/07 στις 23:15

«Εγώ, το Ρομπότ» (2004) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2035 και η εταιρία USR έχει κυριαρχήσει στην αγορά των ρομπότ ως η κατασκευάστρια εταιρία του NS-5, του δημοφιλέστερου και πιο εξελιγμένου μοντέλου. Η αυτοκτονία ενός κορυφαίου επιστήμονα της USR κινεί τις υποψίες του ντετέκτιβ Σπούνερ και σιγά – σιγά ξετυλίγεται το νήμα μιας φοβερής συνομωσίας, στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι, ρομπότ και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Άλαν Τούντικ, Μπρους Γκρίνγουντ.

*Star, Σάββατο 09/07 στις 23:30

«Επτά Ζωές» (2008)  σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο 

Δράμα – Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και ο πλούσιος κι ευτυχισμένος Μπεν Τόμας κατέστρεψε το δικό του σε επτά δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και εκπόνησε ένα περίπλοκο ανταποδοτικό σχέδιο:με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας (Γουίλ Σμιθ) επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί.

Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια – οικονομική, πνευματική, ιατρική. Στην πορεία, όμως, συμβαίνει κάτι που δεν το υπολόγιζε: ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα (Ροζάριο Ντόσον), μία νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της.

Η Έμιλι, με τη ζωντάνια της, καταφέρνει το ακατόρθωτο, διεισδύοντας στο συναισθηματικό κόσμο του Μπεν και αλλάζοντάς του τελικά του άποψή για την ίδια τη ζωή.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ροζάριο Ντόουσον, Γούντι Χάρελσον, Μάικλ Ίλι.

*Mega, Σάββατο 09/07 στις 00:00

«Το Παιχνίδι της Μόλλυ» (2017) σκηνοθεσία Ααρον Σόρκιν

Αστυνομική, βιογραφική, δραματική – Η Μόλλυ Μπλουμ, μια σκιέρ ολυμπιακών προδιαγραφών αποφασίζει να χτίσει μια διαφορετική επαγγελματική καριέρα στο Λος Άντζελες, στο χώρο της ψυχαγωγίας. Σύντομα, θα στήσει μια δική της εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων και πιο συγκεκριμένα για αγώνες πόκερ. Καθώς αυτές οι εκδηλώσεις αρχίζουν να φιλοξενούνται σε σπίτια μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, η Μόλλυ Μπλουμ γίνεται όλο και πιο έξπερτ στα μεγάλα στοιχήματα και τις προκλήσεις τους.

Όταν όμως, κάποια στιγμή πράκτορες του FBI εισβάλουν σε μία από τις επιχειρήσεις της στα χνάρια μια οικονομικής πυραμίδας και της ρωσικής μαφίας, η Μόλλυ θα βρεθεί με χειροπέδες για πράγματα που δεν έχει διαπράξει.

Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Ιντρις Ελμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα.

*SKAI, Σάββατο 09/07 στις 00:30

«Λέοντες Αντί Αμνών» (2007) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Κοινωνική – Η ταινία ξετυλίγεται σε πραγματικό χρόνο και περιγράφει τα γεγονότα μίας μέρας, αποκαλύπτοντας το πώς οι τολμηρές κινήσεις ενός Γερουσιαστή στην Ουάσινγκτον, η “καυτή” ιστορία που κυνηγά μια δημοσιογράφος κάτω από έντονη πίεση, και δύο γενναίοι στρατιώτες σε μια μυστική και επικίνδυνη αποστολή, συνδέονται με έναν νέο, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο να κατανοήσει την πραγματική δύναμη της ελευθερίας, της πίστης και της δέσμευσης.

Τι είναι ρίσκο; Τι είναι θάρρος; Τι είναι υποχρέωση; Τι σημαίνει πραγματικά να παίρνεις θέση όσον αφορά τα M.M.E., τους πολιτικούς και τη νεολαία;

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής προσπαθεί να πουλήσει με την κροκοδείλια γοητεία του μια στρατιωτική λύση επέμβασης στο Αφγανιστάν σε μια λαμπρή δημοσιογράφο, που όμως καταλαβαίνει πως αν γράψει αυτολεξεί την κατευθυνόμενη και κίβδηλη ιστορία που της αφηγήθηκε, θα υπερβεί ακόμη και τα αυτά τα όρια του συνωμοτικού επαγγελματισμού της.

Ο καθηγητής προσπαθεί να πείσει τον τεμπέλη, πανέξυπνο φοιτητή του, πως η απουσία του δεν τον τιμά, και πως η μηδενιστική θεώρηση της i-pod generation καταλήγει στη μαλθακή επανάσταση του καναπέ.

Ενδιάμεσα, δύο άλλοι φοιτητές αποφασίζουν πως ο μοναδικός τρόπος να αναλάβουν πολιτική δράση είναι να καταταγούν και να πολεμήσουν (λαμβάνουν μέρος στη στρατιωτική αποστολή που εμπνεύστηκε ο γερουσιαστής και το επιτελείο του και καταλήγουν στη μέση του πουθενά, τραυματισμένοι και έκθετοι στον κίνδυνο).

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μέριλ Στριπ, Τομ Κρουζ, Μάικλ Πένια.

*Ant1, Σάββατο 09/07 στις 00:45

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Η κατάσκοπος που μ’ αγάπησε» (1977) σκηνοθεσία Λιούις Γκίλμπερτ

Περιπέτεια- Ο θρυλικός πράκτορας 007 αντιμετωπίζει τον Στρόμπεργκ, έναν παρανοϊκό εγκληματία, που καταφέρνει να κλέψει πυρηνικά υποβρύχια, απειλώντας να ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, θέλοντας να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του ώστε οι κάτοικοι της Γης να ζουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα βάθη των ωκεανών, που λατρεύει!

Ο Τζέιμς Μποντ πρέπει να βρει τα χαμένα βρετανικά υποβρύχια σε συνεργασία με τη ρωσίδα μυστική πράκτορα Άνια Αμάσοβα, που προσπαθεί να ανακαλύψει τα αντίστοιχα ρωσικά…

Παίζουν: Ρότζερ Μουρ, Μπάρμπαρα Μπαχ, Κουρτ Γιούργκενς, Ρίτσαρντ Κιλ, Μπέρναρντ Λι, Ντέσμοντ Λιουέλιν.

*Star, Σάββατο 09/07 στις 01:45

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Σάββατο 09/07 στις 02:00

«Υψηλή Τέχνη για… Απατεώνες» (2013) σκηνοθεσία Τζόναθαν Σομπόλ

Κωμωδία – Ο Κράντς (Κέρτ Ράσελ), ένας τριτοκλασάτος οδηγός μηχανών και επαγγελματίας κλέφτης, που έχει εγκαταλείψει τον κόσμο του εγκλήματος, συμφωνεί να επιστρέψει με ένα τελευταίο, μεγάλο κόλπο.

Συνεργάτης και πρωταίτιος για την επιστροφή του είναι ο αναξιόπιστος αδερφός του, Νίκι (Ματ Ντίλον). Τώρα ο Κράντς καλείται να συγκεντρώσει τους παλιούς του συνεργάτες στο έγκλημα για να οργανώσει την κλοπή ενός ανεκτίμητου ιστορικού βιβλίου. Το πρόβλημα είναι πως θα αργήσουν να αντιληφθούν πως ο καθένας στη συμμορία έχει τους δικούς του σκοπούς, κάτι που θα δυναμιτίσει την αποστολή τους.

Παίζουν: Κέρτ Ράσελ, Ματ Ντίλον, Τζέι Μπαρουσέλ, Τέρενς Σταμπ, Τζέισον Τζόουνς .

*Mega, Σάββατο 09/07 στις 02:30