11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου.

«Transformers» (2007) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Ο πλανήτης Σάιμπερτρον κατοικείται από ρομπότ, τα Τρανσφόρμερς, τα οποία χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: τα καλά και δίκαια Ότομποτς, με αρχηγό τους τον Όπτιμους Πράιμ και τα κακά Ντισέπτικονς, με αρχηγό τον Μέγκατρον.

Όταν τα αποθέματα ενέργειας στον πλανήτη τους αρχίζουν να τελειώνουν, και οι δύο ομάδες καταλήγουν στη Γη, αναζητώντας νέες πηγές.

Μεταμορφώνονται λοιπόν, μεταξύ άλλων, σε αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία και ένας μυστικός πόλεμος ξεκινά, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της Γης.

Οι Ντισέπτικονς επιθυμούν να ελέγξουν το AllSpark, το αντικείμενο που τους δημιούργησε, με την πρόθεση να το χρησιμοποιήσουν ώστε να φτιάξουν ένα στρατό δίνοντας ζωή σε όλες τις μηχανές της Γης. Όταν τα Ότομπορτς ανακαλύψουν ότι ο Κύβος βρίσκεται στην Γη θα πάνε εκεί με στόχο να τον χρησιμοποιήσουν και να ανασυγκροτήσουν τον Κύβετρον.

Οι συντεταγμένες της τοποθεσίας του Κυβού αναφέρονται στα γυαλιά του Σαμ Γουιντγουίκι (Σία λα Μπεόυφ). Όταν το ανακαλύψουν αυτό τα Τρανσφορμερς θα προσπαθήσουν να τον βρουν. Όταν ο Σαμ μάθει την αλήθεια σχετικά με τα γυαλιά αυτά θα συμμαχήσει με τους Ότομπορτς. Οι Ντισέπτικονς θα το ανακαλύψουν αυτό και θα καταδιώξουν τον Σαμ για να του πάρουν τα γυαλιά.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Γιον Βόιτ, Τζον Τορτούρο.

*SKAI, Κυριακή 10/7 στις 21:00

«Στα Καλά Καθούμενα» (2014) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Κωμωδία – Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαλαράμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

*Star, Κυριακή 10/7 στις 21:00

«Χαβιάρι» (2019) σε σκηνοθεσία Έλενα Τικχόνοβα

Κωμωδία – Μόνο ένας τρελός ολιγάρχης θα σκεφτόταν να χτίσει ένα φλωρεντίνικου τύπου παλάτι σε μία γέφυρα στην καρδιά της Βιέννης. Αλλά, η μεταφράστριά του, η Νάντια, μαζί με την κολλητή της και την μπέιμπισιτέρ της έχουν ένα εξίσου τρελό σχέδιο. Ποιος θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Ντάρια Νόσικ, Σιμόν Σβαρτς, Σαμπρίνα Ράιτερ, Μαργκερίτα Μπρειτκρέιζ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 10/7 στις 21:45

«Αύριο περνάω απέναντι» (2019) σκηνοθεσία Sepideh Farsi

Ελληνική ταινία μυθοπλασίας – Ένας Σύρος πρόσφυγας διασχίζει με βάρκα το Αιγαίο, για να καταλήξει στη Λέσβο, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών. Εκεί γνωρίζει μια Ελληνίδα αστυνομικό και δημιουργεί μαζί της μια ιδιόμορφη σχέση.
Μια σχέση που εξελίσσεται παράλληλα με την υπόλοιπη ζωή τους, αλλάζοντας την κοσμοθεωρία τους…

Παίζουν: Erik Truffaz Ηθοποιοί: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Hanna Issa, Λυδία Φωτοπούλου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Βασίλης Κουκαλάνι

*ΕΡΤ2, Κυριακή 10/7 στις 22:00

«Café Society» (2016) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν

Δραματική Ρομαντική – Νέα Υόρκη, δεκαετία του ’30. Μην αντέχοντας τους καβγάδες των γονιών του, τον γκάνγστερ αδελφό του και την οικογενειακή επιχείρηση, ο Μπόμπι Ντόρφμαν αποφασίζει να αλλάξει δραστικά τη ζωή του.

Έτσι, αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στο Χόλιγουντ όπου ο πανίσχυρος ατζέντης θείος του τον προσλαμβάνει ως παιδί για όλες τις δουλειές.

Ο Μπόμπι γρήγορα ερωτεύεται ένα κορίτσι, το οποίο όμως είναι δεσμευμένο. Ο Μπόμπι συμβιβάζεται με την φιλία της – ώσπου μια μέρα το κορίτσι χτυπά την πόρτα του και του λέει ότι ο φίλος της μόλις την χώρισε. Ξαφνικά, η ζωή του Μπόμπι παίρνει νέα, ιδιαίτερα ρομαντική τροπή!

Παίζουν: Τζέσε Άιζενμπεργκ, Μπλέικ Λάιβλι, Κρίστεν Στιούαρτ, Στιβ Καρέλ, Κέλι Ρόρμπαχ.

*Open, Κυριακή 10/7 στις 23:00

«Do it Yourself» (2017) σκηνοθεσία Δημήτρης Τσιλιφώνης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Μυστηρίου – Λίγα λεπτά πριν τον θάνατό του, ο Άλκης Βιδάλης (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), ένας μικροαπατεώνας, μας διηγείται σε ένα vlog πως ένας επιφανής επιχειρηματίας της Αθήνας ενοχοποιήθηκε για εγκλήματα που δεν διέπραξε ποτέ. Η κάμερα κλείνει. Ο Άλκης δεν βρίσκεται σπίτι του, αλλά φυλακισμένος σε ένα πλατό.

Ο “συνεργός” του, Πέτρος (Mάκης Παπαδημητρίου), παίρνει το βίντεο και βγαίνει απ’το δωμάτιο. Ο Άλκης ξεπλένει το ψεύτικο αίμα από το πρόσωπό του. Σε περίπτωση που είχατε οποιαδήποτε αμφιβολία, δεν υπάρχει καμία πληγή πάνω στο σώμα του Άλκη, παρ’όλα αυτά έχει μόνο λίγα λεπτά μέχρι να γυρίσει ο Πέτρος και να τον σκοτώσει.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μυρτώ Αλικάκη, Αργύρης Ξάφης, Πάνος Κορώνης, Θέμης Πάνου, Χρήστος Λούλης.

*Star, Κυριακή 10/7 στις 23:10

«Άλιεν Εναντίον Κυνηγού» (2004) σκηνοθεσία Πολ Γ. Σ. Άντερσον

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Μετά την ανακάλυψη μιας αρχαίας πυραμίδας θαμμένης κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, μία ομάδα από επιστήμονες και εξερευνητές καταφτάνουν στην παγωμένη ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της αρχαιολογικής ανασκαφής στο νησί Μπουβετόγια της Ανταρκτικής, η ομάδα των αρχαιολόγων και των υπόλοιπων επιστημόνων διαπιστώνουν ότι βρίσκονται ανάμεσα σε μία επική μάχη.

Τα δύο μυθικά τέρατα, Το Άλιεν και Ο Κυνηγός παλεύουν για την επικράτηση.

Σύντομα οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο θα κερδίσει. Εμείς, θα χάσουμε.

Παίζουν: Σάνα Λέιθαν, Ραούλ Μπόβα, Λανς Χένρικσεν.

*SKAI, Κυριακή 10/7 στις 00:00

«Αόρατη Κλωστή» (2017) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Αντερσον

Δραματική, ρομαντική – Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης.

Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη.

Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του.

Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί.

Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λέσλι Μάνβιλ, Βίκι Κριπς.

*Ant1, Κυριακή 10/7 στις 00:45

«Κλεφτρόνι και Tζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο».

Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

*Alpha, Κυριακή 10/7 στις 01:00

«Ντετέκτιβ Ζώων» (1994) σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Κωμωδία – Είναι ο καλύτερος ντετέκτιβ ζώων, αφού είναι…ο μοναδικός που υπάρχει! Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Έις Βεντούρα, ένας ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ μικρών ζώων που αναλαμβάνει κάθε δύσκολη αποστολή.

Για να μπορέσει να τα καταφέρει κανείς στο επάγγελμά του, πρέπει να μπορέσει να μπει στην ψυχολογία ενός ζώου-εγκληματία. Ο Βεντούρα αναλαμβάνει δράση, όταν κάποιος κλέβει τη μασκότ της ομάδας ράγκμπι Miami Dolphins, ένα δελφίνι. Άραγε ποιος θα ήθελε να κλέψει ένα δελφίνι και γιατί;
Θα τα καταφέρει να το επιστρέψει πίσω σώο ο ντετέκτιβ ζώων; Ακόμα κι αν χρειαστεί να βγάλει το θηρίο, που κρύβει και ο ίδιος μέσα του!

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Κόρτνεϊ Κοξ, Σον Γιάνγκ, Νταν Μαρίνο.

*Mega, Κυριακή 10/7 στις 01:30

«Η Σιωπή των Αμνών» (1991) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Θρίλερ – H νεαρή μαθητευόμενη πράκτορας του FBI Clarice Starling (Τζόντι Φόστερ) θα επισκεφθεί τον χρόνια έγκλειστο ιδιοφυή κανίβαλο, ψυχίατρο Hannibal Lecter (Άντονυ Χόπκινς) με σκοπό να του αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με κάποιον κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο (Τεντ Λεβίνι), ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη (Μπρουκ Σμιθ) μιας γερουσιαστού. Για να αποσπάσει, όμως, τις πληροφορίες που θέλει, θα πρέπει να του ανοίξει τις πύλες της ψυχής της και να του μιλήσει για τη χειρότερη ανάμνηση των παιδικών της χρόνων.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Άντονυ Χόπκινς, Σκοτ Γκλεν, Τεντ Λεβίνι, Άντονυ Χέαλντ, Φράνκι Φέισον, Μπρουκ Σμιθ.

*Open, Κυριακή 10/7 στις 02:15