8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Chef» (2014) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό 

Δραματική Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Καρλ Κάσπερ είναι ο επικεφαλής σεφ ενός γκουρμέ εστιατορίου της Καλιφόρνια, που παρά τη δυνατή σχέση του με το προσωπικό, δεν τα πάει το ίδιο καλά και με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Ο Καρλ είναι πιο περιπετειώδης και πρωτότυπος στις δημιουργίες του, αντίθετα από το αφεντικό, που θέλει πιο «κλασικά» πιάτα.

Όταν μια κακή κριτική από τον διακεκριμένο κριτικό εστιατορίων Ράμσεϊ Μισέλ προκαλέσει την έκρηξη του Καρλ και γίνει viral στο twitter, ο Καρλ απολύεται και επιστρέφει στο Μαϊάμι, κοντά στην πρώην γυναίκα του Ινέζ και το παιδί του, με τους οποίους τελευταία είχε αποξενωθεί.

Η καριέρα του έχει καταστραφεί, όμως η Ινέζ έχει μια πρωτότυπη ιδέα: να στήσει μια κινούμενη καντίνα και να διασχίσει τη χώρα προσφέροντας γκουρμέ φαγητό με τους δικούς του όρους. Σύντομα λοιπόν όλοι θα μάθουν ότι η… εκδίκηση δεν είναι μόνο ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά μπορεί να προσφέρεται και σε καντίνα!

Παίζουν: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Σκάρλετ Γιόχανσον, Όλιβερ Πλατ, Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Λεγκουϊτζάμο, Ιμτζάϊ Άντονι.

*Open, Δευτέρα 18/7 στις 21:00

«Μαντέλα: Ο Δρόμος προς την Ελευθερία» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δράμα – Μία απίστευτη, αληθινή ιστορία, που ενέπνευσε και συγκλόνισε, ολόκληρο τον πλανήτη με τον Ίντρις Έλμπα να ενσαρκώνει τον πολιτικό και οραματιστή Νέλσον Μαντέλα.

Ικανός πολιτικός, με σπάνια ευφυΐα, ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε να επιτύχει την ειρήνη σε μια χώρα που βρισκόταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Ο Μαντέλα, απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου του 2013 και ανήκει στην ιστορία ως ο σπουδαιότερος ειρηνιστής και ανθρωπιστής της εποχής του.

Η ιστορία καλύπτει ολόκληρη την πολιτική δράση του ηγέτη της Νότιας Αφρικής, από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του συνειδητοποίησης και τους γάμους του μέχρι την ασυνθηκολόγητη απελευθέρωση από τον Ντεκλέρκ, με ενδιάμεσο σταθμό τις δεκαετίες φυλάκισής του.
Οι αγώνες με το ANC, η φυλακή, ο χωρισμός με τη Γουίνι, η μάχη των Αφρικανών της Νοτίου Αφρικής να απαλλαγούν από το τελευταίο ρατσιστικό καθεστώς του πλανήτη.

Με τα χρόνια, ο Μαντέλα μαθαίνει να συγχωρεί και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των εχθρών του. Πατέρας και παππούς παιδιών που δεν γνώρισε ποτέ, αποφυλακίζεται για να κυβερνήσει το λαό του. Το νεαρό αγόρι που έτρεχε ξυπόλητο στους λόφους έγινε ο πρώτος Πρόεδρος μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Νότιας Αφρικής. Κανένας άνθρωπος στην ιστορία δεν κατάφερε ό,τι ο Νέλσον Μαντέλα. Από πολεμιστής σε ειρηνοποιός, άλλαξε τη χώρα του και την έκανε πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο.

Το τίμημα που πλήρωσε ήταν βαρύ, αφού χώρισε από τη γυναίκα της ζωής του, Γουίνι. Την ίδια στιγμή που ο Μαντέλα μάθαινε στον εαυτό του να συγχωρεί, εκείνη μάθαινε να μισεί. Όταν επιτέλους ήταν ελεύθερος να κυβερνήσει τη Νότια Αφρική σε περίοδο ειρήνης, η γυναίκα που υπήρξε δίπλα του μια ζωή, ήθελε πόλεμο.

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Ναόμι Χάρις, Τόνι Γκόργκε, Ριάντ Μόσα, Ρόμπερτ Χομπς, Τέρι Πέτο, Ζολάνι Μκίβα, Ταπέλο Μοκένα.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 18/7 στις 22:00

«Συνομωσία» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Απτεντ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Η Άλις (Νούμι Ραπας) πρώην ανακρίτρια της CIA τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους σε μία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Μία τραγωδία που κουβαλάει σαν βάρος στη συνείδησή της.

Όταν η CIA στραφεί σε εκείνη ξανά είναι γιατί θέλουν η Άλις να αναλάβει την ανάκριση ενός μεσάζοντα που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα με βιολογικά όπλα.

Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στη διάρκεια μίας αγωνιώδους ανάκρισης, θα την κάνει να καταλάβει ότι αυτοί που την προσέγγισαν δεν έχουν καμία σχέση με την Υπηρεσία και τώρα θα πρέπει με κίνδυνο την ζωή της να το σκάσει από τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.

Παίζουν: Νούμι Ραπάς, Ορλάντο Μπλουμ, Τόνι Κολέτ, Τζον Μάλκοβιτς.

*Star, Δευτέρα 18/7 στις 22:00

«Σκοπευτής ειδικών δυνάμεων» (2016) σκηνοθεσία Φρεντ Ολεν Ρέι

Δράσης –  Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, με επικεφαλής τον λοχία Vic Mosby και με ελεύθερο σκοπευτή τον λοχία Τζέικ Chandler κατά τη διάρκεια ειδικής αποστολής, στέλνονται σε ένα απομακρυσμένο χωριό του Αφγανιστάν για να ελευθερώσουν έναν Αμερικανό γερουσιαστή που κρατείται αιχμαλωτος από τους Ταλιμπάν. Η αποστολή διάσωσης στέφεται με επιτυχία, αλλά ο Τζέικ, μένει πίσω για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Ο λοχίας Vic Mosby παράλληλα προσπαθεί, να σώσει τους στρατιώτες που έχουν μείνει αιχμάλωτοι με κάθε κόστος…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Ρομπ Βαν Νταμ, Τιμ Άμπελ.

*SKAI, Δευτέρα 18/7 στις 23:00

«Εκτός Ορίων 2» (2009) σκηνοθεσία Μαρκ Νεβελντίν, Μπρίαν Τέιλορ

Δράσης – Ο επαγγελματίας δολοφόνος Τσεβ για μία ακόμα φορά έρχεται αντιμέτωπος με μια απίστευτη πρόκληση! Ένας μεγάλος σε ηλικία κινέζος μαφιόζος, ο Χου Ντογκ, κλέβει κυριολεκτικά την καρδιά του Τσεβ και την αντικαθιστά με μια μηχανική, η οποία λειτουργεί με μπαταρία!

Για να παραμείνει ζωντανός, ο Τσεβ θα πρέπει να επαναφορτίζει έγκαιρα την καρδιά του ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Ο Χου – Ντογκ ανανεωμένος και έχοντας στο στήθος του την καρδιά του Τσεβ, ερωτεύεται τη γοητευτική Βανίλα και θέλει να την κάνει δική του, υπολογίζει όμως χωρίς τον Τσεβ, ο οποίος βρίσκεται στο κατόπι του.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Έιμι Σμαρτ, Κόρεϊ Χάιμ, Εφρέν Ραμίρεζ, Μπάι Λινγκ.

*Open, Δευτέρα 18/7 στις 23:30

«Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω!» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία -Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ανέργου Έλληνα, του Στάθη, ο οποίος, μετά από αποτυχημένες απόπειρες ανεύρεσης εργασίας, οδηγείται στον ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος του προτείνει μία ανορθόδοξη λύση για το πρόβλημά του. Τον εφοδιάζει με αποδεικτικό τρέλας, το οποίο ο Στάθης χρησιμοποιεί έξυπνα για να προσληφθεί σε μια εταιρεία ζυμαρικών που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, τη Λόλα, αδελφή του ιδιοκτήτη, με την οποία μπλέκεται σε καταστάσεις, τις οποίες περιπλέκει ακόμη περισσότερο η αρραβωνιαστικιά του ιδιοκτήτη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Βογιατζής, Σπύρος Μεριανός, Κάιτη Φίνου, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Δευτέρα 18/7 στις 23:40

«Faster» (2010) σκηνοθεσία Τζορτζ Τίλμαν Τζούνιορ

Δράσης Περιπέτεια – Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή, ο Ντράιβερ έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να κυνηγήσει όλους εκείνους που ευθύνονται για την άγρια δολοφονία του αδελφού του. Ελεύθερος πια, βάζει μπρος το τρομακτικό του σχέδιο για εκδίκηση, να εντοπίσει και να σκοτώσει όλους όσοι είναι στη λίστα του. Δεν θα δράσει ανενόχλητος, όμως, καθώς τον βάζουν στο μάτι δύο αδίστακτοι τύποι που θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Μάγκι Γκρέις, Τομ Μπέρενζερ.

*Alpha, Δευτέρα 18/7 στις 01:40

«Εγώ, το Ρομπότ» (2004) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2035 και η εταιρία USR έχει κυριαρχήσει στην αγορά των ρομπότ ως η κατασκευάστρια εταιρία του NS-5, του δημοφιλέστερου και πιο εξελιγμένου μοντέλου. Η αυτοκτονία ενός κορυφαίου επιστήμονα της USR κινεί τις υποψίες του ντετέκτιβ Σπούνερ και σιγά – σιγά ξετυλίγεται το νήμα μιας φοβερής συνομωσίας, στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι, ρομπότ και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Άλαν Τούντικ, Μπρους Γκρίνγουντ.

*Star, Δευτέρα 18/7 στις 02:15