8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Πορεία Δυτικά» (2015) σκηνοθεσία Τζον Μακλίν

Δράση, περιπέτεια – Στα δραματικά τοπία του Κολοράντο, ο Σίλας Σέλεκ, ένας επικίνδυνος περιπλανώμενος, συναντά τον έφηβο Τζέι. Παρόλο που μια τέτοια συνάντηση κανονικά θα οδηγούσε σε μια μονομαχία μέχρι θανάτου, ο Σίλας επιλέγει να μην σκοτώσει τον Τζέι και αντίθετα του προσφέρει προστασία, σε αντάλλαγμα για χρήματα. Ο Τζέι έχει έρθει στην Αμερική για να βρει την αγαπημένη του, τα κίνητρα του Σίλας, όμως, παραμένουν μυστηριώδη.

Στο ταξίδι αυτό, γεμάτο με κίνδυνο, προδοσίες και βία, ο Τζέι θα συνειδητοποιήσει ότι η Δύση δεν δείχνει οίκτο στους αθώους.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κόντι Σμιτ Μακφί, Μπεν Μέντελσον, Κάρεν Πιστόριους, Καλάνι Κουιέπο.

*Open, Τρίτη 19/07 στις 21:00

«Deepwater Horizon» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ 

Δράμα – Στις 20 Απριλίου του 2010, μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές συνέβη στο Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό, όταν εξαιτίας μιας βλάβης σε μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, προκλήθηκε μια τρομακτική έκρηξη και εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου χύθηκαν στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη καταστροφή έμελλε να είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των Η.Π.Α. και από τα 126 μέλη του πληρώματος, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, 11 έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Χάντσον, Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Κερτ Ράσελ, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Τζον Μάλκοβιτς.

*Star, Τρίτη 19/07 στις 22:00

«Πωλ Γκωγκέν» (2017) σκηνοθεσία Εντουάρ Ντελίκ

Βιογραφική Δραματική Ρομαντική – Ο Πωλ Γκωγκέν νοιώθει να ασφυκτιά στο Παρίσι του 1891. Ταξιδεύει στην Ταϊτή για να ξαναβρεί την έμπνευση. Ζωγραφίζει, φτιάχνει γλυπτά- τα έργα του θυμίζουν την αρχέγονη τέχνη του νησιού.

Ο Πωλ Γκωγκέν πέρασε δύο χρόνια της ζωής του στο χωριό Ματέερα όπου γνώρισε τη φτώχεια, αρρώστησε βαριά αλλά κι ερωτεύτηκε την όμορφη ιθαγενή Τεχούρα, στο πρόσωπο της οποίας βρήκε τη μούσα του για μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Τουχέι Άνταμς, Μαλικ Ζιντι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 19/07 στις 22:00

«Anon» (2018) σκηνοθεσία Αντριου Νίκολ

Μυστηρίου – Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Oλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα.

Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

Παίζουν: Κλάιβ Οουεν, Αμάντα Σέιφριντ, Κολμ Φιόρε, Μαρκ Ο’ Μπράιαν, Σόνια Γουάλγκερ και Ιντο Γκόλντμπεργκ.

*SKAI, Τρίτη 19/07 στις 23:00

«Μέχρι την Τελευταία Μέρα» (2007) σκηνοθεσία Μπράιαν Γκάναρ Κολ

Δράμα – Τρεις φίλοι λαμβάνουν το έντυπο της επιστράτευσής τους και καλούνται να παρουσιαστούν εντός 30 ημερών, για να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο Τζορτζ επιτυχημένος δικηγόρος, ο Τζέιμς σκληροτράχηλος οδηγός ταξί και ο Άαρον, ένας ανασφαλής συγγραφέας.

Στο διάστημα αυτό, θα έρθουν αντιμέτωποι με την ιδέα της φιλίας, του καθήκοντος, της τιμής, αλλά και της πραγματικής επιθυμίας τους για αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, καθώς κανείς τους δεν ξέρει αν θα γυρίσει πίσω ζωντανός από τον πόλεμο.

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Κρις Κλάιν, Τζον Μπένθαλ.

*Open, Τρίτη 19/07 στις 23:00

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Τρίτη 19/07 στις 23:40

«Διπλή Δύναμη» (1997) σκηνοθεσία Τσούι Χαρκ

Θρίλερ – Ο καλύτερος άνδρας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έχει αποσυρθεί και απολαμβάνει τη ζωή κοντά στην όμορφη γυναίκα του, επανέρχεται στην ενεργό δράση για να βοηθήσει στη σύλληψη του πιό επικίνδυνου τρομοκράτη στον κόσμο. Πρόκειται για την καλύτερη ταινία με τον Ζαν-Κλοντ Βαντάμ, που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Ένα ολότελα παλαβό σενάριο, το οποίο και περιλαμβάνει: έναν τρομοκράτη ονόματι Σταύρος, ένα μυστικό πράκτορα που το μόνο που θέλει είναι να γίνει πατέρας, έναν πανκ έμπορο όπλων που εμφανίζεται κάθε φορά με διαφορετικό χρώμα μαλλί, ένα νησί φυλακή για μυστικούς πράκτορες που έπεσαν σε δυσμένεια και, μερικά φλεγόμενα κτίρια… όπως το Κολοσσαίον!
Παίζουν: Ζαν-Κλοντ Βαντάμ, Ντένις Ρόντμαν, Μίκι Ρουρκ, Πολ Φρίμαν.

*Mega, Τρίτη 19/07 στις 01:40

«American Pie: Reunion» (2012) σκηνοθεσία Τζον Χούρβιτς, Χέιντεν Σλόσμπεργκ

Κωμωδία – Οι τέσσερις φίλοι-απόφοιτοι του 1999 ξανασυναντιούνται και ξεφαντώνουν με αφορμή μια επετειακή συγκέντρωση παλιών συμμαθητών.

Η ορίτζιναλ ομάδα του «American Pie» προσπαθεί να μιμηθεί τα χοντρά σεξο-καλαμπούρια της πρώτης, ακατάλληλης γι’ ανήλικους (αλλά κι ενήλικους), κωμωδίας της διάσημης σειράς. Αυστηρά σε αυτό το πλαίσιο και σε σχέση με τα όσα έχουν δει τα μάτια μας, αυτό το «Reunion» διαθέτει κάμποσες αστείες εκλάμψεις, δοσμένες όμως με τόσο χαζοχαρούμενα χοντροκομμένο τρόπο που πρέπει να κατεβάσεις τις χιουμοριστικές (και ηλικιακές) απαιτήσεις σου στο ελάχιστο για να τις ανεχτείς.

Παίζουν: Τζέισον Μπιγκς Άλισον Χάνιγκαν Σον Γουίλιαμ Σκοτ Κρις Κλάιν.

*Star, Τρίτη 19/07 στις 02:15