9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Marmaduke» (2010) σκηνοθεσία Τομ Ντεϊ

Κωμωδία – Ο αγαπημένος σκύλος Marmaduke, γνωστός από το ομώνυμο κόμικ του Μπραντ Άντερσον, το οποίο διαβάζουν φανατικά μικροί και μεγάλοι στην εφημερίδα όπου συμπεριλαμβάνεται από το 1954 μέχρι σήμερα, έρχεται επιτέλους και στην μεγάλη οθόνη.

Ο μεγαλόσωμος σκύλος Μάρμαντιουκ περνά τον χρόνο του στο OrangeCounty της Καλιφόρνια μαζί με την οικογένεια που τον φροντίζει. Θα διαπιστώσει όμως ότι το να συνυπάρχει με τους τετράποδους φίλους του δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για έναν σκύλο τέτοιων διαστάσεων!

Με τις φωνές των: Όουεν Ουίλσον, Κίφερ Σάδερλαντ, Φέργκι, Έμα Στόουν, Τζορτζ Λόπεζ, Στιβ Κούγκαν.

*Open, Παρασκευή 22/07, στις 21:00

«Συνήγορος Υπεράσπισης» (2016) σκηνοθεσία Κόρτνεϊ Χαντ

Αστυνομική, Μυστηρίου – Ο Ρίτσαρντ Ράμσεϊ είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος. Εργάζεται πάνω σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση υπεράσπισης ενός 17χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πολύ πλούσιο πατέρα του. Ο Ράμσεϊ που δεν είναι τόσο πεισμένος για την ενοχή του θα καταφύγει στη βοήθεια μιας νεαρής δικηγόρου, η οποία είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρενέ Ζελβέγκερ, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Γκάμπριελ Μπάσο.

*Star, Παρασκευή 22/07, στις 22:00

«Τέλος Διαδρομής» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Πόνσολντ 

Βιογραφική Δραματική – Πρόκειται για την ιστορία της πενθήμερης συνέντευξης που διενήργησε ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι στον βραβευμένο μυθιστοριογράφο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας.

12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (DFW) βρέθηκε κρεμασμένος. Ήταν 46 ετών, αλλά είχε προλάβει να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, από την ηλικία των 30 ετών.

Όταν ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι, έσπευσε να τον συναντήσει σε μια περιοδεία του για τις ανάγκες μιας μακροσκελούς συνέντευξης, πίστευε ότι είχε στα χέρια του δημοσιογραφικό λαβράκι.

Καθώς οι μέρες περνούν, μια περίεργη και έντονη σχέση αρχίζει να δημιουργείται ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συγγραφέα. Οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν πειράγματα, γελούν και αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους – χωρίς ποτέ να προδίδουν κατά πόσο είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, και οι κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους, παρέμειναν για πάντα στο ντουλάπι του Λίπσκι.

Οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά.
Αυτό που ακολούθησε της συνάντησης των εκ διαμέτρου αντίθετων αντρών ήταν μια απρόσμενη φιλία. Κι ας μην έμελλε ποτέ τελικά να δημοσιευτεί η συνέντευξη στο διάσημο περιοδικό.

Παίζουν: Τζέισον Σίγκελ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Άννα Κλαμσκυ, Τζόαν Κιούζακ, Μάμι Γκάμερ, Ρον Λίβινγκστον, Μίκι Σάμνερ, Μπέκι Αν Μπέικερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 22/07, στις 22:00

«Peppermint» (2018) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Δράσης – Η Ράιλι Νορθ (Τζένιφερ Γκάρνερ) είχε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Όμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν στη βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας.

Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται.

Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον. Όρτιζ, Τζον Γκάλαχερ Τζ., Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Τάισον Ρίτερ

*SKAI, Παρασκευή 22/07, στις 23:00

«Dredd» (2012) σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Επιστημονικής Φαντασίας  Δράσης – Μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα ραδιενεργό ερημότοπο, οι άνθρωποι επιβιώνουν σε ελάχιστες εναπομείναντες μεγαλουπόλεις, σε μεγακτήρια κατά χιλιάδες.

Σε μία από αυτές τις μεγαπόλεις, την Μέγκα Σίτι 1, ένα πελώριο τείχος την χωρίζει από την Καταραμένη Γη, αλλά και στο εσωτερικό της τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν.
Το απόλυτο χάος κυριαρχεί και τα στατιστικά του εγκλήματος ξεπερνούν κάθε όριο. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, 12 σοβαρά εγκλήματα συμβαίνουν ανά ένα λεπτό μέσα στην πόλη. 17,000 εγκλήματα μέσα σε μία μονάχα μέρα…

Το νομικό σύστημα που ίσχυε πριν τον πόλεμο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το επίπεδο εγκληματικότητας, έτσι εφαρμόζεται ένα νέο, πιο σκληρό και πιο άμεσο όπου οι δικαστές συγκεντρώνουν εκτός από τη δικαστική εξουσία, την αστυνομική και την εκτελεστική.

Ένας από αυτούς, ο δικαστής Ντρεντ (Καρλ Ούρμπαν), ο πιο σκληρός και ο αποδοτικός αφού τα νούμερά του δείχνουν ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
Σε αυτή την αποστολή θα επιλέξει μία νεαρή δόκιμο, την Άντερσον (Ολίβια Θερμπυ) που απέτυχε στις εξετάσεις για να γίνει δικαστής, αλλά οι ισχυρές τηλεπαθητικές της ικανότητες, την κάνουν κατάλληλη για της δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο σώμα.

Εκείνο όμως που αγνοούν οι δυο Δικαστές είναι ότι στο Πιτς Τρις, κουμάντο κάνει η σκληροτράχηλη βαρόνη των ναρκωτικών ‘Ma-Ma’ (Λένα Χάντλεϊ), η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσει να ανεχτεί την απρόσκλητη και ενοχλητική παρουσία των Δικαστών στο ‘Βασίλειο’ της…

Παίζουν: Καρλ Ούρμπαν, Λένα Χίντεϊ, Ολίβια Θέρλμπι.

*Open, Παρασκευή 22/07, στις 23:00

«Mamma mia» (2008) σκηνοθεσία Φιλίντα Λόιντ 

Κωμωδία Ρομαντική – Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες. Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας; Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μίας μητέρας και της κόρης της, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής…

Την παραμονή του γάμου της, η Σόφι, αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να βρει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της…

Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα, ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή εκείνη υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα ισάριθμοι πιθανοί μπαμπάδες…

Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει… Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη Σόφι στην εκκλησία;

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Στέλαν Σκάργκαρντ.

*Ant1, Παρασκευή 22/07, στις 23:30

«Και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη.

*Alpha, Παρασκευή 22/07, στις 23:40

«12 δοκιμασίες» (2009) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Αστυνομική – Ο Ντάνι Φίσερ, αστυνομικός στο τμήμα της Νέας Ορλεάνης, συλλαμβάνει έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος προσπαθεί να διαφύγει μετά από μια ληστεία πολλών εκατομμυρίων. Όμως κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, η ερωμένη του ληστή χάνει τη ζωή της. Ορκισμένος να πάρει εκδίκηση, ο ληστής καταφέρνει να αποδράσει από τις φυλακές και υποβάλλει τον Ντάνι σε μια εφιαλτική δοκιμασία: για να σώσει τη ζωή της γυναίκας, που αγαπάει, θα πρέπει να λύσει δώδεκα γρίφους…

Παίζουν: Τζον Σίνα, Άσλεϊ Σκοτ, Άινταν Γκίλεν, Στιβ Χάρις.

*Star, Παρασκευή 22/07, στις 01:30

«Παράνομος Κόσμος» (2005) σκηνοθεσία Χάντερ Ρίτσαρντς

Ρομαντικό δράμα – Η Τζέσικα Μπίελ είναι η Λόντον μια πανέμορφη γυναίκα. ‘Όταν βάζει απότομα τέλος στην παθιασμένη, θυελλώδη σχέση της με τον Σιντ (Κρις Έβανς) και αποφασίζει να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη, ο Σιντ γίνεται ράκος. Απελπισμένος, πνίγει τον πόνο του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Μαθαίνοντας ότι οι φίλοι της Λόντον, της κάνουν αποχαιρετιστήριο πάρτι, αποφασίζει να πάει έστω και ακάλεστος, παρέα με τον έμπορο ναρκωτικών Μπέιτμαν (Τζέισον Στέθαμ) με σκοπό να κερδίσει ξανά την Λόντον με οποιοδήποτε κόστος.

Παίζουν: Τζέσικα Μπίελ, Κρις ‘Εβανς, Τζέισον Στέιθαμ, Τζον Νιούτον.

*Mega, Παρασκευή 22/07, στις 01:40