13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η εβδομάδα τελειώνει με άλλη μία λίστα από δυνατές ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις απόψε στην tv.

«Transformers 3: Dark of the Moon» (2011) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Επιστημονικής φαντασίας, περιπέτεια – Πριν από 42 χρόνια η αποστολή του Απόλλων 11 στο φεγγάρι εντόπισε μία κρυφή εξωγήινη τεχνολογία. Αυτή την τεχνολογία την κατέχουν οι άνθρωποι κρυφά, αλλά τα Ότομποτς κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους με την στρατιωτική ομάδα NEST την ανακαλύπτουν εκ νέου.

Δυστυχώς οι Ντισέπτικονς σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να υποδουλώσουν την ανθρωπότητα, με στόχο να ανασυγκροτήσουν τον πλανήτη Κύβετρον, τον πλανήτη προέλευσης των Τρανσφόρμερς.
Για μία κόμη φορά ο Σαμ και το ανθρώπινο είδος καλείται να εμπλακεί σε αυτή τη μάχη σε μία κατάσταση πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέουφ, Τζος Ντουχάμελ, Ταϊρίζ Γκίμπσον, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζον Τορτούρο.

*SKAI, Κυριακή 24/07 στις 21:00

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα.

Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο..

Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Star, Κυριακή 24/07 στις 21:00

«Πολιορκία στην οδό Λίπερτη» (2019) σκηνοθεσία  Σταύρος Παμπαλλής

Δραματική  Ελληνική ταινία – Η οικονομική κρίση τους στέρησε τα πάντα εκτός από το σπίτι τους. Σήμερα κινδυνεύει και αυτό. Αυτήν τη φορά όμως είναι διατεθειμένοι να παλέψουν. Άλλωστε δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν…
Eν μέσω οικονομικής κρίσης, ο Π, σύζυγος, πατέρας δύο παιδιών, και 4 χρόνια άνεργος, κρύβει τις προειδοποιητικές επιστολές εκποίησης που λαμβάνει, στο γκαράζ μαζί με το G3 του στρατού.

Η κυρία Π από την άλλη, πλένει και σιδερώνει ρούχα προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες. Μόλις που καλύπτει το ρεύμα και νερό. Το μόνο πράγμα που κρατά την οικογένεια δεμένη είναι το σπίτι στο οποίο ζουν, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας.

Όταν όμως έρχεται η ώρα να τους το πάρουν, οι εξελίξεις είναι απροσδόκητες. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο λόγω της αναπάντεχης εμφάνισης μιας πελάτισσας της κυρίας Π, και ενός άτυχου ταξιτζή, ο οποίος διάλεξε κακή μέρα για να κόψει το κάπνισμα…

Παίζουν: Δάφνη Αλεξάντερ, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νιόβη Χαραλάμπους, Ακύλλας Καραζήσης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 24/07 στις 22:00

«Η Γυμνή Αλήθεια» (2009) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς

Αισθηματική κομεντί – Η ‘Αμπι (Κάθριν Χέιγκλ) είναι μια εργασιομανής γυναίκα που εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της πόλης του Σακραμέντο. Είναι όμορφη, αλλά τόσο σχολαστική, που η προσωπική της ζωή είναι ανύπαρκτη.

Εκτός αυτού, η εκπομπή στην οποία είναι παραγωγός δεν έχει μεγάλη θεαματικότητα. Μια νύχτα, μετά από ένα καταστροφικό ραντεβού, το μάτι της πέφτει στην εκπομπή «Η γυμνή αλήθεια» του Μάικ Τσάνγουεϊ (Τζέραρντ Μπάτλερ) που σχολιάζει καυστικά τις «αδύναμες» σχέσεις ανδρών και γυναικών.

Την επόμενη μέρα ο Μάικ προσλαμβάνεται στο κανάλι της ‘Αμπι ως ο άνθρωπος που θα ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασης. Εκείνη αντιδρά αλλά οι θεαματικότητες την διαψεύδουν. Συγχρόνως, γνωρίζει τον όμορφο γείτονα και θέλει να βγει μαζί του.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν έχει τον τρόπο, αφού έχει ξεχάσει να φλερτάρει και έτσι δέχεται να κάνει ό,τι της λέει ο Μάικ βάζοντας ένα στοίχημα. Εάν το χάσει θα σταματήσει το κύμα διαφωνιών εναντίον του, εάν όχι, θα παραιτηθεί ο Μάικ..

Παίζουν: Έρικ Γουίντερ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Νικ Σίρσι, Μπρι Τέρνερ, Κάθριν Χέιγκλ,.

*Mega, Κυριακή 24/07 στις 22:00

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Κυριακή 24/07 στις 23:00

«Deep End» (2008) σκηνοθεσία Μαρία Κορινθίου

Ελληνική Ταινία Μυστηρίου – Δύο άνδρες διεκδικούν την ίδια γυναίκα. Ο ένας είναι ο Νίκος, ένας γοητευτικός νεαρός που έχει παντρευτεί τη Φανή, μία επιτυχημένη γυναικολόγο, για τα λεφτά της.

Ο άλλος είναι ο Γιάννης, ένας πλούσιος και καλλιεργημένος άνδρας, παντρεμένος με την πανέμορφη Ινώ.

Ο Νίκος και η Ινώ, κρυφοί εραστές στην πραγματικότητα, δεν βλέπουν την ώρα να χαρούν τον έρωτά τους.

Ένα τριήμερο σε μια ειδυλλιακή παραλία δίνει την ευκαιρία σε όλους να επανεξετάσουν τη σχέση τους και να απαντήσουν στο ερώτημα: «μπορεί να υπάρξει αγάπη και κατανόηση σ’έναν κόσμο όπου η υστερία, οι αδιέξοδες σχέσεις και ο θάνατος έχουν το πάνω χέρι;».

Παίζουν: Μαρία Κορινθίου, Αλέκος Συσσοβίτης, Ναταλία Λιονάκη, Κώστας Σόμμερ, Τόνυ Δημητρίου.

*Star, Κυριακή 24/07 στις 23:15

«Ημέρα Eκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον είναι ο Αλόνζο Χάρις ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της δίωξης ναρκωτικών του Λος Άντζελες, που αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού Τζέικ Χοτ (Ήθαν Χωκ) και την αξιολόγησή του, για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι «χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο», κάτι που δεν βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Ο Αλόνζο παράλληλα, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη ρωσική μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά, προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν, Σαρλότ Αγιάνα, Σνουπ Ντογκ.

*Alpha, Κυριακή 24/07 στις 23:40

«Ακροβάτες του Κήπου» (2001) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Ελληνική Ταινία Δραματική – Καλοκαίρι στην Ελευσίνα, 1974.

Ο Ααρών, ο Στέλιος, ο Άκης, ο Γαλανός και ο Βέροιος είναι μια παρέα παιδιών γύρω στα 11. Είναι οι Ακροβάτες του Κήπου. Τα σχολεία είναι κλειστά. Τα παιδιά περνούν το χρόνο τους με παιχνίδια, μικροδουλειές, βόλτες με τα ποδήλατα. Το παιχνίδι είναι η ίδια τους η ζωή. Σ’ αυτό διοχετεύουν τη σωματική τους ενέργεια και όλη τη φαντασία. Η παρέα παίζει και εξασκείται σε μια μεγάλη Δεξαμενή ύδρευσης. Σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτή τη γειτονιά, ο Ααρών ζει το σημαντικότερο καλοκαίρι της ζωής του. Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.

Στα μάτια των «Ακροβατών του Κήπου» τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία συγχέονται δραματικά αλλά και κωμικά. Οι αισθήσεις δεν έχουν χαλιναγωγηθεί από τη λογική. Τα παιδιά είναι παιδιά. Δεν υποψιάζονται ότι ο κόσμος των μεγάλων, με τους έρωτες, τα πάθη, τις προκαταλήψεις και τις “κατάρες” του, θα σφράγιζε την ίδια τους τη μοίρα.

Μεγαλώνουν, μαθαίνουν τη ζωή, προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν τον εαυτό τους λίγο πριν μπουν στον κόσμο των μεγάλων. Τον κόσμο με τις αρχαίες προκαταλήψεις, τα πάθη και τη μοίρα…

Παίζουν: Χρήστος Νομικός, Έρση Μαλικένζου, Βάνα Ραμπότα, Γιώτα Φέστα, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μαρίνος, Νένα Μεντή, Αθηνά Παππά, Μηνάς Χατζησάββας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 24/07 στις 23:50

«Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – ‘Οταν η ρεπόρτερ Ροβένα Πράις μαθαίνει ότι ο φόνος της φίλης της σχετίζεται με τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας Χάρισον Χιλ,αποφασίζει να κινηθεί υπόγεια για να βρει την αλήθεια. Προσλαμβάνεται λοιπόν στην εταιρία του Χιλ και από την άλλη φλερτάρει μαζί του στο διαδίκτυο, περικυκλώνοντάς τον από παντού. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι ταυτοτήτων. ‘Οσο πιο πολύ αγγίζει την αλήθεια, βλέπει τι μπορεί να κάνει κανείς για να την κρύψει.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Μπρους Γουίλις, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Mega, Κυριακή 24/07 στις 00:00

«Σήμα Κινδύνου» (2002) σκηνοθεσία Χίντιο Νακάτα

Μυστηρίου Τρόμου – Μία νεαρή δημοσιογράφος, μετά τον μυστήριο θάνατο της ανιψιάς της ανακαλύπτει ότι όποιος βλέπει μια περίεργη βιντεοκασέτα, πεθαίνει μετά από μία εβδομάδα.

Αν και έχει ακούσει διάφορους θρύλους παραμένει ιδιαίτερα δύσπιστη και εκτιμά πως πρόκειται απλά για μια αρρωστημένη φάρσα.

Η περιέργεια θα την οδηγήσει στην αναζήτηση της λύσης του μυστηρίου.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Μπράιαν Κοξ, Μάρτιν Χεντερσον, Ντέιβιντ Ντορφμαν.

*SKAI, Κυριακή 24/07 στις 00:15

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 

Δραματική Τρόμου – Ο Τζιμ Γκραντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) είναι ένας επιφανής δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πατέρας μία κόρης, την οποία μεγαλώνει μόνος του, στα ήρεμα προάστια του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω όταν ένας φιλόδοξος νέος δημοσιογράφος, ο Μπεν Σέπαρντ (Σία Λαμπέφ), αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητά, αυτή δηλαδή ενός πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία, καταζητείται για φόνο.

Έχοντας ζήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δικηγόρος, ο Γκραντ πρέπει τώρα να τραπεί σε φυγή. Εξαιτίας του, το FBI εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, ενώ αυτός προσπαθεί να εντοπίσει το μοναδικό άτομο που μπορεί να «καθαρίσει» το όνομά του.

Καθώς ο Γκραντ αναμοχλεύει το παρελθόν του και επανασυνδέεται με πρώην μέλη της αντιπολεμικής οργάνωσης Weather Underground στην οποία ανήκε, o Σέπαρντ συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν κολλά στην ιστορία.

Καθώς το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Γκραντ, ο Σέπαρντ ανακαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά που ο Γκραντ κρατούσε κρυμμένα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 24/07 στις 00:15

«Zombieland» (2009) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Κωμωδία – Ο δειλός Κολόμπους είναι ένας από τους ελάχιστους επιζήσαντες από τη μάστιγα που χτύπησε τη γη μετατρέποντας τους ανθρώπους σε… αιμοδιψή ζόμπι. Κι αυτό γιατί πολύ απλά, φοβάται ακόμα και τον ίσκιο του. Αντιθέτως, ο φίλος του ο Τάλαχασι λατρεύει τα όπλα, δε φοβάται τίποτα και πάντα ονειρευόταν τη στιγμή που θα κατατροπώσει ένα ζόμπι. Μαζί καλούνται να αντιμετωπίσουν την πιο τρομακτική πρόκληση, να συνεργαστούν. Όταν στην ιδιόρρυθμη συντροφιά προστίθενται και δυο κοπέλες, όλοι πλέον αναρωτιούνται αν είναι προτιμότερο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ή να παραδοθούν τελικά στα ζόμπι.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Έμα Στόουν.

*Mega, Κυριακή 24/07 στις 02:10

«Cruise» (2018) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σίγκελ

Αισθηματική ταινία δράσης – Ο Τζίο Φορτουνάτο είναι ένας Ιταλοαμερικανός γοητευτικός εργάτης από μια φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης. Προσκολλημένος στην αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ΄80 και τις περιστασιακές σχέσεις , περνά τον χρόνο του χωρίς σκοπό, μέχρι που στο δρόμο του συναντά μία καλλονή της κοινότητας. Εκείνος αποφασίζει να γυρίσει το τιμόνι της ζωής του και να ζήσει τον έρωτά του μαζί της, εκείνη όμως δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να τον ακολουθήσει.

Παίζουν: Σπένσερ Μπόλντμαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι, Λούκας Σαλβάνιο, Νόα Ρόμπινς.

*Open, Κυριακή 24/07 στις 02:15