9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Βετεράνος» (2011) σκηνοθεσία Μάθιου Χοπ

Δράσης – Ο Ρόμπερτ Μίλερ, ένας αλεξιπτωτιστής στον πόλεμο του Αφγανιστάν, έχει πρόσφατα επιστρέψει στην πατρίδα του και εργάζεται σε μια αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύντομα όμως αναγκάζεται να αποκαλύψει μια συνωμοσία, που εμπλέκει τις μυστικές υπηρεσίες και ένα μεγάλο κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών, θέτοντας έτσι για άλλη μια φορά σε κίνδυνο τη ζωή του, αυτή τη φορά σε ένα νέο πεδίο μάχης…

Παίζουν: Τόμπι Κέμπελ, Μπράιαν Κοξ, Άντι Μπιέλσκι.

*Open, Δευτέρα 25/7 στις 21:00

«47 Ronin» (2013) σκηνοθεσία Καρλ Ρινς

Δραματική, δράσης, φαντασίας – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία των 47 Σαμουράι που αυτοκτόνησαν αφού εκδικήθηκαν τον θάνατο του άρχοντά τους, η ταινία μας ταξιδεύει στην μακρινή Ιαπωνία και στον κόσμο των πιστών Σαμουράι.Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους.

Ο Κάι είναι ο συμπολεμιστής τους, που θα τον αμφισβητήσουν, ειδικά όταν ερωτευτεί την Μίκα, την κόρη του αφέντη τους. Η ταινία ακολουθεί την αποστολή των Ronin που θα δοκιμάσουν το κουράγιο τους, το θάρρος τους, την ψυχή τους, αλλά και την μεταξύ τους εμπιστοσύνη σε μια προσπάθεια ανάκτησης της χαμένης τους γης και κατάκτησης της αιωνιότητας.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρίνκο Κικούτσι, Χιρογιούκι Σανάντα, Ταντανόμπου Ασάνο, Κο Σιμπασάκι.

*Star, Δευτέρα 25/7 στις 22:00

«Δε Μένουμε Πια Εδώ» (2004) σκηνοθεσία Τζον Κίρραν

Αισθηματικό δράμα – Δύο φιλικά ζευγάρια στην αμερικάνικη επαρχία περνούν αρκετό χρόνο μαζί προσπαθώντας να σπάσουν την ρουτίνα.
Ο Τζακ και ο Χανκ είναι και οι δύο καθηγητές στο κολέγιο της μικρής πανεπιστημιούπολης, διατηρώντας μια «χαλαρή» φιλία κάνοντας βόλτες ανάμεσα στα μαθήματα και πίνοντας ποτά μετά τη δουλειά.
Οι γυναίκες τους Τέρι και Ίντιθ είναι στενότερες φίλες και οργανώνουν συναντήσεις για φαγητό και πότο, αφού βάλουν τα παιδιά για ύπνο.
Μια σχέση απιστίας θα υποσκάψει τη σχέση των δύο ζευγαριών, οδηγώντας την κατάσταση στα όρια.
Οι φιλίες θα αποδειχθούν χωρίς ιδιαίτερο βάθος ενώ οι ερωτικές συναντήσεις θα καταλήξουν αδιέξοδο.
Οι ήρωες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν την πορεία τους και τις επιλογές τους βγαίνοντας τελικά αρκετά αλλαγμένοι και σίγουρα πιο ώριμοι.

Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Ναόμι Γουότς, Λόρα Ντερν, Πίτερ Κράουζε, Λάρι Γκρος.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 25/7 στις 22:00

«Η Μούμια» (2017) σκηνοθεσία Άλεξ Κούρτζμαν

Δράσης Θρίλερ Φαντασίας – Ο Νικ Μόρτον, ένας στρατιώτης, αναλαμβάνει να συνοδέψει σε μια αποστολή στο Ιράκ την αρχαιολόγο Τζένι Χάλσεϊ. Τυχαία ανακαλύπτουν τη σαρκοφάγο της αρχαίας πριγκίπισσας της Αιγύπτου, Αχμανέτ. Η Αχμανέτ ξυπνάει από τον λήθαργό της και μαζί της ξυπνάει ένα πρωτόγνωρο μίσος και δίψα για εκδίκηση, πέρα από την ανθρώπινη φαντασία.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ράσελ Κρόου, Άναμπελ Γουάλις, Σοφία Μπουτέλα.

*Ant1, Δευτέρα 25/7 στις 22:00

«Κωδικός προστασίας» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λοκρέιν

Δράσης – Ο Τζακ Στάνφιλν (Χάρισον Φορντ) σχεδιάζει προγράμματα υψίστης ασφαλείας για έναν κολοσσιαίο τραπεζικό όμιλο. Το χρήμα διακινείται πια μέσα από δίκτυα υπολογιστών και φυλάσσεται σε πανίσχυρους σκληρούς δίσκους.

Ο Τζακ κατόρθωσε να στήσει ένα μηχανισμό προστασίας- Firewall- που κάνει το εικονικό αυτό θησαυροφυλάκιο απόρθητο. Και είναι φυσικά ο μόνος που μπορεί να το ξεκλειδώσει.

Όταν η οικογένειά πέσει στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων, ο μόνος τρόπος να σώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει στον κόσμο, είναι να κλέψει από το σύστημα εκείνο που οι απαγωγείς θεωρούν πολυτιμότερο: εκατό εκατομμύρια δολάρια. Πόσο εύκολα μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να μετατραπεί στον πιο αποφασισμένο εγκληματία;

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Πολ Μπέτανι, Μαίρη Λην Ραισκουμπ, Βιρτζίνια Μάνσεν, Τζίμι Μπένετ, Κάρλι Σρέντερ.

*Open, Δευτέρα 25/7 στις 23:15

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Δευτέρα 25/7 στις 23:40

«Στην Κόψη του Χρόνου» (1995) σκηνοθεσία Τζον Μπαντχαμ

Περιπέτεια – Η επιστροφή του νεαρού λογιστή Τζιν Γουάτσον και της μικρής κόρης του στο Λος Άντζελες έχει αναπάντεχη κατάληξη: ο Τζιν προσεγγίζεται από τον αινιγματικό κύριο Σμιθ και την κυρία Τζόουνς, που απαγάγουν την κόρη του, κατόπιν του δίνουν ένα όπλο, έξι σφαίρες και μια μαγνητική κάρτα πρόσβασης σε απόρρητους χώρους και τον διατάζουν να δολοφονήσει την δήμαρχο της πόλης. Τώρα ο Τζιν έχει στη διάθεσή του 1 ώρα και 15 λεπτά για να δολοφονήσει την δήμαρχο αλλιώς η κόρη του θα εκτελεστεί εν ψυχρώ από τον κύριο Σμιθ. Μια κούρσα ενάντια στον Χρόνο με απρόσμενες εξελίξεις.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μάρσα Μέισον.

*SKAI, Δευτέρα 25/7 στις 00:00

«Sniper: Η Απολυτη Αποστολη» (2017) σκηνοθεσία Κλαούντιο Φα

Περιπέτεια – O Κολομβιανός βαρόνος ναρκωτικών Μοράλες προσλαμβάνει έναν ελεύθερο σκοπευτή με το όνομα « διάβολος « για να εξοντώσει έναν προς έναν τους εχθρούς του. Χωρίς αντιπάλους ο Μοράλες αποκτά τον έλεγχο των περισσοτέρων καρτέλ στις ΗΠΑ

Η αστυνομία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την παντοδυναμία του Μοράλες στέλνει στην Κολομβία την πράκτορα Εστράντα, που παρακολουθούσε τον Μοράλες για πολύ καιρό και τον πεζοναύτη Μπέκετ με αποστολή να σκοτώσουν τον «διάβολο» και να μεταφέρουν τον Μοράλες στις ΗΠΑ για να δικαστεί για τα εγκλήματά του.

Οι πράκτορες πιστεύουν ότι έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους, αλλά ο Μοράλες και ο «διάβολος» έχουν ετοιμάσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Μπέκετ και την ομάδα του

Για πρώτη φορά, οι Μπράντον Μπέκετ (Κόλινς), Ρίτσαρντ Μίλερ (Ζέιν) και ο Λοχίας Τόμας Μπέκετ (Μπέρεντζερ) ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κολομβία για να καταστρέψουν ένα επικίνδυνο καρτέλ ναρκωτικών.

Παίζουν: Τσάντ Μάικλ Κόλλινς, Μπίλι Ζέιν, Τομ Μπέρεντζερ, Ντανάι Γκαρσία, Τζόε Λάντ.

*Mega, Δευτέρα 25/7 στις 01:40

«Εκτελεστές… Παλαιάς Κοπής» (2014) σκηνοθεσία Σάσα Μπένετ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Όταν ο Ρίτσι, ένας «συνταξιοδοτημένος» γκάνγκστερ, πληροφορείται για τη βίαια, σαδιστική δολοφονία του αδελφού του από μια άγνωστη τοπική συμμορία, δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Θα επιστρέψει από την Ισπανία στο Λονδίνο, θα μαζέψει την παλιά του ομάδα και θα αρχίσει μία ξέφρενη καταδίωξη μ’ έναν και μοναδικό στόχο: την εκδίκηση.

Παίζουν: Ίαν Όγκιλβι, Άλισον Ντούντι, Ντάνι Χάτσαρντ, Κρίστοφερ Έλισον, Λιζέτ Άντονι, Τζέιμς Κόσμο, Στίβεν Μπέρκοφ.

*Star, Δευτέρα 25/7 στις 02:15