9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Πιο Σκοτεινή Ώρα» (2011) σκηνοθεσία Κρις Γκόρακ 

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Μετά από μια παγκόσμια καταστροφή, οι ηλεκτρονικές συσκευές σταματούν να λειτουργούν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μέσα στο χάος, μια ομάδα Αμερικανών και Βρετανών, που έχουν επισκεφθεί τη Μόσχα, βρίσκονται παγιδευμένοι στην Μόσχα.
Δύο επίδοξοι αλλά άπειροι επιχειρηματίες του Διαδικτύου (Εμίλ Χιρς και Μαξ Μινγκέλα) πήγαν εκεί προκειμένου να κυνηγήσουν τα όνειρά τους στο νέο διεθνές οικονομικό κέντρο, που σφύζει από χρήμα αλλά και ανήθικες πρακτικές.

Δύο αγαπημένες φίλες (Ρέιτσελ Τέιλορ και Ολίβια Θίρλμπι) που ταξιδεύουν με προορισμό το Νεπάλ, ξεμένουν κατά λάθος στην πρωτεύουσα κι αποφασίζουν να γνωρίσουν από κοντά τη μοσχοβίτικη νυχτερινή ζωή. Οι τέσσερις νέοι κι ένας ανήθικος επιχειρηματίας (Τζόελ Κίναμαν) που τους έχει ήδη εξαπατήσει, θα βρεθούν στο ίδιο nightclub, το Zvezda, γεμάτο μοντέλα και νεόπλουτους, το οποίο όμως γρήγορα θα μετατραπεί σε σκηνικό τρόμου καθώς οι εξωγήινοι έχουν εξαπολύσει επίθεση και το μόνο που υπάρχει γύρω τους είναι το σκοτάδι.

Τα μέλη της ομάδας βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τη γη και προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Πέντε μέρες αργότερα φτάνουν σε μια στοιχειωμένη πόλη, που κάποτε έσφυζε από ζωή, όσο όμως ψάχνουν για άλλους επιζήσαντες, γίνεται ξεκάθαρο ότι η απειλή είναι ακόμη ορατή.
Η μόνη τους πιθανότητα για επιβίωση είναι να προσαρμοστούν και να συνεργαστούν σαν ομάδα.

Παίζουν: Εμίλ Χιρς, Ολίβια Θέρλμπι, Μαξ Μινγκέλα, Ρέιτσελ Τέιλορ, Τζόελ Κιναμαν.

*Open, Τρίτη 26/07 στις 21:00

«7 Μέρες στο Έντεμπε» (2018) σκηνοθεσία Χοσέ Παντίγια

Δράμα – Το καλοκαίρι του 1976, αεροπλάνο της Air France, που πραγματοποιούσε την πτήση Τελ Αβίβ – Παρίσι, μέσω Αθήνας, καταλαμβάνεται από τέσσερις αεροπειρατές, δύο Παλαιστίνιους και δυο ακραίους Γερμανούς σοσιαλιστές. Όταν το αεροπλάνο καταλήγει σε ένα εγκαταλειμμένο τερματικό σταθμό του αεροδρόμιου του Έντεμπε στην Ουγκάντα, οι τρομοκρατημένοι επιβάτες μετατρέπονται σε αντικείμενα διαπραγμάτευσης, σε ένα θανάσιμο πολιτικό αδιέξοδο. Καθώς η πιθανότητα να βρεθεί διπλωματική λύση καταρρέει, η ισραηλινή κυβέρνηση θέτει σε ενέργεια ένα εξωφρενικό σχέδιο απελευθέρωσης των ομήρων, πριν να είναι πολύ αργά…

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία, αφηγείται μια σοκαριστική, τρομοκρατική ενέργεια, που οδήγησε σε μια από τις πιο τολμηρές αποστολές διάσωσης ομήρων στην παγκόσμια ιστορία, που συγκλόνισε τον κόσμο.

Παίζουν: Ντάνιελ Μπρουλ, Ρόζαμουντ Πάικ, Έντι Μάρσαν, Νόνσο Ανόζι, Ζίνα Ζιντσένκο, Μπεν Σνέτζερ.

*Star, Τρίτη 26/07 στις 22:00

«Επιστροφή στη Βουργουνδία» (2017) σκηνοθεσία Σεντρίκ Κλαπίς

Κοινωνική κομεντί – Ο Jean είναι 30ετών και έχει περάσει την τελευταία δεκαετία της ζωή του ταξιδεύοντας στον κόσμο και κόβοντας κάθε δεσμό με την οικογένεια του και την Βουργουνδία, τον τόπο των παιδικών του χρόνων. Τώρα πλέον έχει εγκατασταθεί το εξωτερικό μέχρι που τον καλούν πίσω στην πατρίδα του για να αποχαιρετίσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Είναι τέλος του καλοκαιριού και η επερχόμενη συγκομιδή του κρασιού δίνει την ευκαιρία στον Jean να έρθει πάλι κοντά με την αδερφή του Juliette και τον αδερφό του Jérémie ώστε να αποφασίσουν από κοινού για το μέλλον του οικογενειακού αμπελώνα. Κατά την διάρκεια ενός έτους, και ακολουθώντας τον ρυθμό των εποχών και της διαδικασίας παραγωγής κρασιού, τα τρία αδέρφια αργά και σταθερά ξαναχτίζουν την σχέση τους, και συνδέονται μεταξύ τους από το γνήσιο και ζωντανό πάθος τους για την τέχνη του κρασιού. Όλοι μαζί παρά τις αντιξοότητες θα προσπαθήσουν να σώσουν τους αμπελώνες και τα κελάρια 3 γενεών, ώστε να μην περάσουν σε ξένα χέρια.

Παίζουν: Ανά Ζιραρντό, Πιό Μαρμάι, Φρανσουά Σιβίλ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 26/07 στις 22:00

«Μια Ημέρα» (2011) σκηνοθεσία Λόνε Σέρφιγκ

Δραματική Ρομαντική – H Εμα (Αν Χάθαγουέι) κι ο Ντέξτερ (Τζιμ Στάρτζες) γνωρίστηκαν πριν 20 χρόνια το βράδυ της αποφοίτησής τους. Εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους -εκείνος δημοφιλές πλουσιόπαιδο, εκείνη αριστούχος ασχημόπαπο- αποφασίζουν να κρατήσουν τη σχέση τους πλατωνική και να παραμείνουν φίλοι. Μία φιλία που γιορτάζουν κάθε χρόνο, την ίδια μέρα – στις 15 Ιουλίου του 1988.
Οπου και να τους έχουν οδηγήσει οι ζωές τους, αυτή την μέρα συναντιούνται, διηγούνται τις εξελίξεις τους, αλληλοστηρίζονται.

Οι συγκυρίες θα τα φέρνουν έτσι τα πράγματα γι’αυτούς ώστε να μην μπορούν να στεριώσουν με τίποτα, καθώς όποτε συναντιούνται έχουν επέλθει μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά τους.
Ίσες ποσότητες χιούμορ και συγκίνησης σε μια αξέχαστη ιστορία για τον έρωτα, τη φιλία και το ρόλο που παίζουν κάποιοι άνθρωποι στις ζωές μας.

Παίζουν: Τζιμ Στέρτζες,Αν Χάθαγουεϊ,Πατρίσια Κλάρκσον,Ρέιφ Σπολ,Τζόντι Γουίτακερ.

*Ant1, Τρίτη 26/07 στις 22:00

«Ο Κώδικας του Εγκλήματος» (2008) σκηνοθεσία Μπράιαν Γκουντμαν

Αστυνομική, Δράσης – Ο Πολι και ο Μπράιαν (Ήθαν Χοκ και Μαρκ Ράφαλο) γνωρίζονται από παιδιά. Για να επιβιώσουν στον σκληρό κόσμο των δρόμων της Βοστώνης αναγκάζονται αν ζουν σαν κλεφτρόνια. Όταν μπλέκουν με την τοπική μαφία, ο Μπράιαν δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα χωρίς αυτά να επηρεάζουν την οικογενειακή του κατάσταση και τη σχέση με τη γυναίκα του.Αλλά και η φιλία του με τον Πόλι δυστυχώς δεν μπορεί να παραμείνει αλώβητη πλέον.

Παίζουν: Ήθαν Χοκ, Μαρκ Ράφαλο, Μπράιαν Γκουντμαν, Αμάντα Πιτ, Ντόνι Γουόλμπεργκ.

*Open, Τρίτη 26/07 στις 23:00

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος!» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Τρίτη 26/07 στις 23:40

«Miss Απειθαρχία» (2020) σκηνοθεσία Φιλίπα Λόουθορπ

Δραματική Κομεντί – Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς του 1970, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με παρουσιαστή, τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Εκείνη την περίοδο, ο διαγωνισμός ήταν το show με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση του πλανήτη με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Υποστηρίζοντας ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το νεοσύστατο κίνημα της Ελευθερίας των Γυναικών πέτυχε την, εν μία νυκτί, αναγνώριση, εισβάλλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση του διαγωνισμού. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αποτέλεσμά της νικήτριας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία που οδηγείται από την σκηνή και το δυτικό πρότυπο ομορφιάς να στρέφεται εναντίον της.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Κίλι Χοζ, Φίλις Λόγκαν, Λέσλι Μάνβιλ, Ρις Ίφανς , Γκρεγκ Κινίαρ.

*SKAI, Τρίτη 26/07 στις 00:00

«S.W.A.T.: Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης» (2003) σκηνοθεσία Κλαρκ Τζόνσον 

Δράσης – Ο βετεράνος διοικητής Χόντο αναλαμβάνει να «στρατολογήσει» και να εκπαιδεύσει πέντε από τους καλύτερους αστυνομικούς του Λος Άντζελες, συγκροτώντας μια νέα «Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης». Πρώτη της αποστολή θα είναι να παραδώσει έναν επικίνδυνο «βαρόνο» ναρκωτικών στα χέρια των Ομοσπονδιακών. Όταν όμως εκείνος θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον καταφέρει να τον ελευθερώσει, η Ομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει τους αδίστακτους κυνηγούς της αμοιβής.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κόλιν Φάρελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, LL Cool J, Ολιβιέ Μαρτίνεζ.

*Mega, Τρίτη 26/07 στις 01:40

«Η Νύχτα των Εξαφανίσεων» (2015) σκηνοθεσία Ούλι Έντελ

Δραματική Μυστηρίου Τρόμου – Την ημέρα του Χάλογουιν, κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης ο μικρός γιος του καθηγητή Μάικλ Κόουλ εξαφανίζεται από δίπλα του.

Ένα χρόνο μετά, τρομακτικές οπτασίες στοιχειώνουν τον Μάικλ, ο οποίος αρχίζει να αισθάνεται την παρουσία του γιου του με φοβιστικούς τρόπους. Αποφασισμένος να αναλάβει δράση, ενώνει τις δυνάμεις του με την αποξενωμένη σύζυγο του, Κρίστεν, και μαζί ξετυλίγουν το μυστήριο της αναζήτησης του γιου τους.

Σύντομα, ανακαλύπτουν πως ένα βίαιο και εκδικητικό φάντασμα χρησιμοποιεί κάθε χρόνο την ίδια σημαδιακή μέρα, για να απαγάγει παιδιά και αν κάποιος δεν μπορέσει να τα πάρει πίσω σύντομα, χάνονται στον κόσμο των πνευμάτων για πάντα.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Βερόνικα Φέρες.

*Star, Τρίτη 26/07 στις 02:15