9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Άδεια Γάμου» (2007) σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Κωμωδία Ρομαντική – Η Σάντι και ο Μπεν ετοιμάζονται να κάνουν το μοιραίο βήμα. Να παντρευτούν. Όσο προχωρούν όμως οι προετοιμασίες του γάμου αποδεικνύεται ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν δύο άνθρωποι που στα λόγια ταιριάζουν απόλυτα. Από τη μια, οι αντιθέσεις που μάλλον χωρίζουν παρά ενώνουν το ζευγάρι και, από την άλλη, ο κιτς περίγυρος, που βρίσκει την τέλεια παρανοϊκή έκφρασή του στο χαρακτήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, είναι σίγουρες συνθήκες πρόκλησης γέλιου!

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ, Τζον Κραζίνσκι, Κρίστιν Τέιλορ.

*Open, Τετάρτη 27/07 στις 21:00

«Το Παιχνίδι με τη Φωτιά» (2018) σκηνοθεσία Λι Τσανγκ-ντογκ

Δραματική, μυστηρίου – Ο Γιόνγκσου έχασε μόλις τη δουλειά του. Τυχαία θα συναντήσει τη Χάεμι, ένα κορίτσι που έμενε κάποτε στη γειτονιά του. Εκείνη του ζητάει να προσέχει τη γάτα της όσο θα λείπει σε ταξίδι.

Με την επιστροφή της, συστήνει στο Γιόνγκσου ένα μυστηριώδη νεαρό άντρα με το όνομα Μπεν, που γνώρισε όσο έλειπε. Ο Μπεν μιλάει στο Γιόνγκσου για τις περίεργες συνήθειες του, ο έρωτας και η εμμονή του Γιόνγκσου για τη Χάεμι μεγαλώνει και η πραγματικότητα δεν είναι πια ευδιάκριτη.

Παίζουν: Στίβεν Γιούν, Γιου Αχ-ιν, Τζουν Τζονγκ-σέο.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 27/07 στις 22:00

«Το Τελεσίγραφο του Μπορν» (2007) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Θρίλερ – Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν.  Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζούλια Στάιλς, Ντέιβιντ Στράδερν, Τζόαν Άλεν.

*Star, Τετάρτη 27/07 στις 22:00

«Το Αγόρι της Διπλανής Πόρτας» (2015) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Θρίλερ – Η Κλερ, δασκάλα γυμνασίου, έχει μόλις χωρίσει από τον άπιστο άντρα της. Όταν ένα όμορφο και χαρισματικό 19χρονο αγόρι, ο Νόα, μετακομίζει στο διπλανό διαμέρισμα,  η Κλερ, σε μια στιγμή αδυναμίας, υποκύπτει στην ερωτική της επιθυμία για εκείνον και περνούν μια νύχτα πάθους μαζί. Όταν εκείνη καταλαβαίνει το λάθος της και επιχειρεί να τερματίσει τη σχέση τους, ο Νόα οδηγείται σε μια επικίνδυνη, βίαιη εμμονή, σπρώχνοντάς την Κλερ εκτός ορίων…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζον Κόρμπετ, Ράιαν Γκούζμαν, Ίαν Νέλσον.

*Ant1, Τετάρτη 27/07 στις 22:00

«Κάποτε στην Αμερική» (1984) σκηνοθεσία Σέρτζιο Λεόνε

Αστυνομική Δραματική – Το “Κάποτε στην Αμερική” ακολουθεί την πορεία μιας παρέας εφήβων Εβραίων γκάνγκστερ στην Νέα Υόρκη στα γκέτο της Νέας Υόρκης την εποχή της ποτοαπαγόρευσης 1920-1930, την επανένωσή τους μερικά χρόνια αργότερα και την ζωή ενός εξ αυτών σε μεγάλη ηλικία.

Εστιάζοντας στην ζωή του Νταβίντ «Νούντλς» Άαρονσον (Ρόμπερτ ντε Νίρο) από την εφηβική του ηλικία την δεκαετία του 1920, μετέπειτα στην ενήλικη ζωή του ως γκάγκστερ την δεκαετία του 1930 ως και την 6η δεκαετία της ζωής του το 1968, μέσα από αναδρομές μαθαίνουμε για τις δυνατές σχέσεις που δομήθηκαν μεταξύ τους και πως καθόρισαν ολόκληρη τη ζωή τους.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμς Γουντς, Ελίζαμπεθ Μακ Γκόβερν, Τζο Πέσι, Μπαρτ Γιανγκ, Τιούσντεϊ Ουέλντ, Τριτ Γουίλιαμς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Τζένιφερ Κόνελι.

*Open, Τετάρτη 27/07 στις 23:00

«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.

Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Τετάρτη 27/07 στις 23:40

«Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» (2007) σκηνοθεσία Ίθαν και Τζόελ Κοέν

Αστυνομική Τρόμου – Ιούνιος του 1980, κάπου στο Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.
Μια αγοραπωλησία ναρκωτικών πάει στραβά. Όλοι οι εμπλεκόμενοι σκοτώνονται. Ο Λιουέλιν Μος (Τζος Μπρόλιν) που βγαίνει αργότερα στην περιοχή για κυνήγι, βρίσκει έναν ετοιμοθάνατο μεξικάνο, μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και μια βαλίτσα με 2 εκατομμύρια ευρώ. Παίρνει τη βαλίτσα και γυρίζει στο τρέιλερ όπου ζει με τη γυναίκα του.
Όμως, κυριευμένος από ενοχές, επιστρέφει στο σημείο της σφαγής. Η κίνησή του αυτή θα τον «προδώσει»: όσοι ψάχνουν τα λεφτά, ξέρουν ποιος είναι και αυτό τον μετατρέπει στον επόμενο στόχο του Αντον Σινγκουρ (Χαβιέ Μαπρδέμ).

Ο Άντον Σιγκούρ είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος και ενώ έχει συλληφθεί το σκάει αφήνοντας πίσω του μόνο πτώματα. Το όπλο που χρησιμοποιεί είναι ένα αεροβόλο, από αυτά που χρησιμοποιούνται στα σφαγεία. Θα προσληφθεί για να βρει τη βαλίτσα με τα λεφτά. Η προσωπική του, άκρως παράλογη, ηθική θα τον οδηγήσει στο να σκοτώσει αυτούς που τον προσλάβανε και να κυνηγήσει μόνος του τα λεφτά και τον Μος.

Ο σερίφης Εντ Τομ Μπελ (Τόμι Λη Τζόουνς) προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση. Είναι παλαίμαχος στη δουλειά, κοντά στη συνταξιοδότηση κι έχουν δει πολλά τα μάτια του. Θεωρεί πως πλέον, η βία στην εποχή του έχει ξεφύγει. Προσπαθεί να προστατέψει τον Μος και τη γυναίκα του, να πιάσει τον Σιγκούρ και δεν χωράει ο νους του πως έχουν εμπλακεί τόσοι άνθρωποι και τόσες δολοφονίες σε αυτή την υπόθεση.

Μοιραία, οι τρεις άνδρες θα συναντηθούν με απρόσμενα και άκρως δυσάρεστα αποτελέσματα.

Παίζουν:  Τζος Μπρόλιν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Κέλι ΜακΝτόναλντ, Γούντι Χάρελσον, Τες Χαρπερ, Μπαρι Κορμπεν, Μπεθ Γκραντ.

*SKAI, Τετάρτη 27/07 στις 00:00

«UFO» (2018) σε σκηνοθεσία Ράιαν Έσλινγκερ

Περιπέτεια – Ένας φοιτητής κολεγίου, ισχυρίζεται ότι βλέπει UFO και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τις εξαιρετικές μαθηματικές του δεξιότητες για να διερευνήσει το θέμα με τους φίλους του, ενώ το FBI παρακολουθεί τα βήματα τους. 

Παίζουν: Έλα Παρνέλ, Τζίλιαν Άντερσον, Άλεξ Σαρπ, Μπέντζαμιν Μπίτι, Ντέιβιντ Στρέιθερν.

*Mega, Τετάρτη 27/07 στις 01:40

«Βλέπω το Θάνατό σου 5» (2011) σκηνοθεσία Στίβεν Κουάλε

Δράσης Τρόμου – Το ταξίδι αναψυχής μιας ομάδας φίλων έχει μόλις ξεκινήσει. Βρίσκονται ήδη στο λεωφορείο και είναι καθοδόν προς τον προορισμό τους.

Ξαφνικά ένας από την παρέα, ο Σαμ, βλέπει ένα όραμα πως η γέφυρα που πρόκειται να διασχίσουν θα καταρρεύσει, σκοτώνοντάς τους όλους.

Σε κατάσταση πανικού, πείθει την πρώην κοπέλα του και την υπόλοιπη παρέα να εγκαταλείψουν το λεωφορείο, πριν εκείνο καταστραφεί ολοσχερώς. Ταραγμένοι από το γεγονός οι νέοι θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν κανονικά την καθημερινή τους ρουτίνα.

Σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσουν πως ο θάνατος έχει μία πολύ συγκεκριμένη και σκοτεινή «ατζέντα» από την οποία δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις.

Πλέον, ως ψυχές που δεν θα έπρεπε να είχαν ξεφύγει του θανάτου, θα πρέπει να κερδίσουν τη ζωή τους, «κοροϊδεύοντας» ξανά τον θάνατο…

Παίζουν: Νίκολας Ντι Αγκόστο, Έμα Μπελ, Αρλέν Εσκαρπέτα, Μάιλς Φίσερ, Έλεν Ρόου.

*Star, Τετάρτη 27/07 στις 02:15