Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με το ελικόπτερο – Γόνος εκατομμυριούχων ο 21χρονος

Ένας Βρετανός τουρίστας σκοτώθηκε χθες σε φρικτό δυστύχημα με ελικόπτερο στην Αθήνα, κατά την επιστροφή από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του.

H ΕΛΑΣ προχώρησε σήμερα (26/07) σε τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του 22χρονου τουρίστα.

Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, ενώ οι άλλοι δύο είναι τεχνικοί εδάφους της εταιρείας από την οποία ο 22χρονος και οι φίλοι του είχαν μισθώσει το ελικόπτερο.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων.

Γόνος εκατομμυριούχων Βρετανών

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Sun, ο 21χρονος ήταν γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας, η οποία είχε νοικιάσει δύο ιδιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να ταξιδέψει από τη Μύκονο, όπου έκαναν διακοπές, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα προκειμένου να τους παραλάβει το ιδιωτικό τους τζετ για να τους μεταφέρει στην Βρετανία.

Σύμφωνα με τη Sun «η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργεία και δεν ήταν σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών.

Η ταυτότητα της οικογένειας δεν αποκαλύφθηκε από τις αρχές – αλλά όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο πρόκειται για εξαιρετικά εύπορη οικογένεια, καθώς το ταξίδι τους με τα δυο ελικόπτερα από τη Μύκονο κόστιζε πάνω από 17.000 ευρώ.

Επίσης στα Σπάτα τους περίμεναν λιμουζίνες για να τους μεταφέρουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οπού θα επιβιβαζόντουσαν σε ένα «οικογενειακό ιδιωτικό τζετ» για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407 της εταιρείας Superior Air, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθεριος Βενιζέλος. Ο άτυχος 21χρονος από τη Βρετανία είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο. Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία και περιστρεφόταν ακόμη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, όπου επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι Βρετανοί να μην καταρρεύσουν βλέποντας το τρομακτικό γεγονός.

Τραγικό είναι το γεγονός ότι μετά την προσγείωσή τους με τα δύο ελικόπτερα που επέστρεφαν από Μύκονο, οι Βρετανοί προγραμμάτιζαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου τους περίμενε το ιδιωτικό τζετ της οικογένειας για να τους μεταφέρει στην πατρίδα τους.