8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων» (2009) σκηνοθεσία Σπάικ Τζόνζε

Δραματική Περιπέτεια – Ο Σπάικ Τζόουνζ μας μεταφέρει στο ταξίδι ενός αγοριού στο μαγεμένο δάσος της φαντασίας του, λίγο πριν το κατώφλι της εφηβείας.

Ο 9χρονος Μαξ μετά από έναν καβγά με τη μητέρα του, το σκάει από το σπίτι και αναζητά καταφύγιο σε μία βάρκα, που άθελά του θα τον οδηγήσει στη χώρα των μαγικών πλασμάτων.

Εκεί θα πείσει τα μαγικά πλάσματα που βρίσκονται σε διαμάχη ότι είναι ο καταλληλότερος για να γίνει βασιλιάς τους, να τα βοηθά και να τα κυβερνάει.

Με τις φωνές των: Σπάικ Τζόνζε, Μαξ Ρέκορντς, Πολ Ντέινο, Κάθριν Κίνερ, Μαρκ Ράφαλο.

*Open, Πέμπτη 28/07, στις 21:00

«Johnny English» (2003) σκηνοθεσία Πήτερ Χόουιτ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Η ταινία ξεκινά με το όνειρο του Τζόνι Ίνγκλις (Ρόουαν Άτκινσον), ενός δεξιού Βρετανού μυστικού πράκτορα, ο οποίος είναι ο Πράκτορας Ένα. Ο Ινγκλις γλιστρά σε ένα κτίριο, αποσπά δύο σκυλιά φρουράς με παιχνίδια, χτυπά έξω δύο φύλακες και αποπλανεί μια γυναίκα που τον απειλεί.

Ξυπνάει από το όνειρο όταν είναι έτοιμος να φιλήσει την πραγματική Πράκτορα Ένα (Γκρέγκ Γουάιζ), για την οποία ο Ίνγκλις ετοιμάζει τα έγγραφα αποστολής. Αφού διαβεβαιώνεται ότι ο Ίνγκλις έχει ελέγξει τους κωδικούς των υποβρυχίων προσωπικά η Πράκτωρ Ένα λείπει σε αποστολή.

Ο κόσμος στη συνέχεια μαθαίνει ότι πέθανε εν δράση, όταν η μπουκαπόρτα του υποβρυχίου “απέτυχε να ανοίξει”. Έπειτα μια βόμβα σκότωσε όλους τους υπόλοιπους πράκτορες Βρετανίας, οι οποίοι παρακολουθούσαν την κηδεία της Πράκτωρ Ένα, αφήνοντας μόνο τον Ίνγκλις…

Παίζουν: Όλγα Κιριλένκο, Ρόουαν Άτκινσον, Νάταλι Ιμπρούλια, Ρόζαμουντ Πάικ.

*Ant1, Πέμπτη 28/07, στις 22:00

«Η Λιακάδα Μέσα Μου» (2017) σκηνοθεσία Κλερ Ντενί

Κωμωδία Ρομαντική – Η Ιζαμπέλ (Ζυλιέτ Μπινός), είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα.

Οι ελπίδες, οι προσδοκίες και η απογοήτευση κάνουν πολλούς κύκλους και παρ’ όλες τις ατυχίες η προσπάθεια της Ιζαμπέλ συνεχίζεται…

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Ξαβιέ Μποβουά, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 28/07, στις 22:00

«Aquaman» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν 

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Άρθουρ Κάρι (Τζέισον Μομόα) είναι μισός άνθρωπος, μισός Αταλάντειος και μαζί του θα ταξιδέψουμε στον υποβρύχιο κόσμο των ατελείωτων θαλασσών, εκεί που τον καλεί το πεπρωμένο του.

Στο ταξίδι της ζωής του αναγκάζεται να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό και να δοκιμαστεί για να ανακαλύψει αν είναι άξιος να ακολουθήσει τον μύθο και να γίνει ο βασιλιάς του υδάτινου κόσμου.

Η αντιπαράθεση με τον μικρότερο πολεμοχαρή αδερφό του είναι αναπόφευκτη και η μεταξύ τους σύγκρουση για την διεκδίκηση του θρόνου θα δημιουργήσει μια δαιδαλώδη διαδρομή με χορταστικές εικόνες και υδάτινους θησαυρούς.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Άμπερ Χερντ, Γουίλιαμ Νταφό, Πάτρικ Γουίλσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Γιάια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, Νικόλ Κίντμαν, Λούντι Λιν, Τεμουέρα Μόρισον.

*Star, Πέμπτη 28/07, στις 22:00

«Τα χελωνονιντζάκια» (2014) σκηνοθεσία Τζοναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης Περιπέτεια – Μια δυναμική ρεπόρτερ και τέσσερις μεταλλαγμένες χελώνες εξπέρ των πολεμικών τεχνών συμμαχούν για να σώσουν τη Νέα Υόρκη από έναν σατανικό επιχειρηματία κι έναν Ανατολίτη αρχι-γκάνγκστερ.

Παίζουν: Μέγκαν Φοξ, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Γουίλ Άρνετ.

*Open, Πέμπτη 28/07, στις 23:00

«Πες τα Χρυσόστομε» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης, ένας τίμιος και εργατικός νέος, δεν ανέχεται τα στραβά και τα ανάποδα που συναντάει καθημερινά. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα λέει, και τα λέει άσχημα. Βρίζει και τσακώνεται με όλους, την οικογένεια, τους φίλους του, ακόμα και με την αγαπημένη του.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Κάιτη Φίνου, Νίκος Ρίζος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Λιάνα Δαφνίδου, Φρόσω Δημητρουλάκου, Κώστας Φατούρος, Βίκυ Γεωργαλά.

*Alpha, Πέμπτη 28/07, στις 23:40

«Οι Ώρες» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι

Δράμα, ρομαντική – Μια ιστορία για το πως το μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ, Κυρία Νταλογουέι, επηρεάζει τρεις διαφορετικές γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους. Οι τρεις γυναίκες είναι: Η Κλαρίσα Βόγκαν, μια Νεοϋορκέζα που ετοιμάζει ένα πάρτι για τον άρρωστο πρώην φίλο της που η κατασταση του διαρκώς χειροτερεύει καθώς πάσχει από aids, το 2001.

Η Λόρα Μπράουν, μια έγκυος νοικοκυρά που ζει στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του ’50, αλλά ενώ μοιάζει να αντιπροσωπεύει το αμερικάνικο όνειρο στη πραγματικότητα εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που την κάνει δυστυχισμένη. Και τέλος η Βιρτζίνια Γουλφ που ζει στην Αγγλία της δεκαετίας του ’20, προσπαθεί να γράψει το βιβλίο της, ενώ νιώθει παγιδευμένη μέσα στο σπίτι της και παλεύει να ξεπεράσει την κατάθλιψη και τις αυτοκτονικές τάσεις που έχει.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Κλερ Ντέινς, Εντ Χάρις.

*SKAI, Πέμπτη 28/07, στις 00:00

«Ο Πατριός» (2009) σκηνοθεσία Νέλσον Μακ Κόρμικ

Αστυνομική, τρόμου – Όταν ο Μάικλ Χάρντινγκ επιστρέφει σπίτι του από το στρατό, βρίσκει την μητέρα του τρελά ερωτευμένη με τον Ντέιβιντ, τον νέο της γοητευτικό φίλο, με τον οποίο μάλιστα συγκατοικούν. Αρχικά εκείνος δείχνει ιδανικός σύζυγος και καλός πατριός. Όταν όμως ο Μάικλ και η αγαπημένη του αρχίζουν να ψάχνουν το παρελθόν του επίδοξου πατριού, ανακαλύπτουν τη σκοτεινή και επικίνδυνη πλευρά του.

Παίζουν: Πεν Μπάτζλι, Ντίλαν Γουόλς, Σέλα Γουάρντ, Άμπερ Χιρντ, Σέρι Στρίνγκφιλντ.

*Mega, Πέμπτη 28/07, στις 01:40