14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Ένας Τετράποδος Πυροσβέστης» (2007) σκηνοθεσία Τοντ Χόλαντ

Δράσης Κωμωδία – Ο Ρεξ, ο πιο διάσημος σκύλος του Χόλιγουντ, βγάζει πολλά χρήματα και ως γνήσια ντίβα έχει πλέον απαιτήσεις, όπως χαρέμι από σκυλίτσες και μοσχαράκι κόμπε για τα γεύματά του.

Σε μια επικίνδυνη κινηματογραφική σκηνή, εξαφανίζεται και όλοι τον θεωρούν νεκρό αλλά εκείνος καταλήγει ζωντανός, βρόμικος και τρισάθλιος σε μια άγνωστή του πόλη.

Εκεί θα βρεθεί σε έναν μάλλον ανοργάνωτο πυροσβεστικό σταθμό, όπου θα τον υιοθετήσουν ο ιδιοκτήτης και ο μικρός γιος του. Ο Ρεξ με τις απίστευτες ικανότητες του και τα τρελά του κόλπα θα τους βοηθήσει να γίνουν το καλύτερο πυροσβεστικό σώμα στην πόλη.

Παίζουν: Τζος Χάτσερσον Μπρους Γκρίνγουντ Μπιλ Ναν.

*Open, Παρασκευή 29/07, στις 21:00

«Κόμπρα» (1986) σκηνοθεσία Τζωρτζ Κοσμάτος 

Αστυνομική Δράσης – Το πραγματικό του όνομα είναι Κομπρέτι. Εάν το έγκλημα είναι αρρώστια, αυτός είναι η θεραπεία του.

Ο σκληροτράχηλος αστυνομικός Μάριον Κομπρέτι έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «Κόμπρα», εξαιτίας των μεθόδων που χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Οι επιτυχίες του όμως, αρχίζουν να ενοχλούν τους επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίοι αποφασίζουν να τον βγάλουν από τη μέση μια και καλή. Η σπείρα αυτή αποτελείται από μανιακούς δολοφόνους οι οποίοι θέλουν να σκορπούν τον τρόμο στο πέρασμά τους.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπριγκίτε Νίλσεν, Ρένι Σαντόνι, Άντριου Ρόμπινσον, Μπράιαν Τόμσον, Λη Γκάρλιγκτον.

*Star, Παρασκευή 29/07, στις 22:00

«Οι Αδελφοί Σίστερς» (2018) σκηνοθεσία Ζακ Οντιάρ

Δραματική, περιπέτεια – Στο Όρεγκον του 1851, οι διαβόητοι πιστολάδες Έλι και Τσάρλι Σίστερς είναι αδέλφια και πληρωμένοι μπράβοι.
Όσοι κτηνοτρόφοι, αγρότες, ή απλώς χαρτοπαίκτες χρωστούν χρήματα στον «αρχιγκάνγκστερ» Κόμοντορ (Ράντγκερ Χάουερ), βρίσκουν μπροστά τους τους τιμωρούς εκτελεστές Αδελφούς Σίστερς. Ο Τσάρλι (Χοακίν Φίνιξ) είναι ο σταρ πιστολέρο του διδύμου – γρήγορος, θανάσιμος, επιπόλαιος, αλαζόνας κι αλκοολικός. Ο Ιλαϊ (Τζον Σι Ράιλι) είναι η ήρεμη δύναμη – μεγαλύτερος, δίκαιος, συναισθηματικός, ντροπαλός, συνετός.

Όταν ο Αρχηγός πληροφορείται ότι ένας ξένος, ο χημικός Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ (Ριζ Αχμεντ) έχει μία νέα μέθοδο για εύκολη και γρήγορη εξόρυξη χρυσού, στέλνει τους Αδελφούς Σίστερς στο κατόπι του. Αυτός είναι ένας χρυσοθήρας που έχει ανακαλύψει μια δική του πατέντα για να εντοπίζει το πολύτιμο μέταλλο μέσα στο νερό των ποταμών.

Οι Σίστερς ξεκινούν να συναντήσουν τον Τζον Μόρις (Τζέικ Τζιλενχααλ), έναν κυνηγό κεφαλών τον οποίο έχει στείλει ο Κόμοντορ στα ίχνη του Γουόρμ, αλλά σύντομα το σχέδιό τους θα ανατραπεί και τα αδέρφια θα αναγκαστούν να κατηφορίσουν νότια, έως το Σαν Φρανσίσκο, αποφασισμένα να εκτελέσουν πάση θυσία την αποστολή τους.

Παίζουν: Τζον Σ. Ράιλι, Χοακίν Φίνιξ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ριζ Αχμεντ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 29/07, στις 22:00

«Ο Αμερικανός» (2010) σκηνοθεσία Αντόν Κορμπέιν

Δράσης – Ο Τζακ είναι ένας επιδέξιος δολοφόνος. Όταν μια αποστολή δολοφονίας πηγαίνει στραβά, υπόσχεται ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι η τελευταία.

Σύντομα βρίσκεται στην Ιταλία, όπου κάθε γωνιά κρύβει για αυτόν μια παγίδα και κάθε άγνωστος στο δρόμο έναν πιθανό εχθρό.

Ο Τζακ έρχεται αντιμέτωπος με πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ερωτικά αντικείμενα του πόθου και μυστηριώδεις συνωμοσίες, σε μια ταινία, που αναμιγνύει την ίντριγκα και το σασπένς με το ρομάντζο και τα ηθικά διλήμματα.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπρους Άλτμαν, Θέκλα Ρόιτεν, Βιολάντε Πλασίντο, Πάολο Μπονατσέλι.

*Ant1, Παρασκευή 29/07, στις 22:00

«Διαμέρισμα στο Κέντρο της Πόλης» (1996) σκηνοθεσία Ζυλ Μιμουνί

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο Βενσάν Κασέλ είναι ο Μαξ, ένας μποέμ πρώην ερασιτέχνης συγγραφέας που χωρίζει την αγαπημένη του Λίζα (Μόνικα Μπελούτσι) για να πάει να δουλέψει στην Νέα Υόρκη.
Όταν επιστρέφει οριστικά στο Παρίσι μετά από δύο χρόνια, αρραβωνιάζεται με την Μιριελ (Σαντρίν Κιμπερλέν).
Μία μέρα βλέπει τυχαία τη Λίζα σε ένα καφέ αλλά πριν προλάβει να τη σταματήσει εκείνη εξαφανίζεται στο πλήθος.

Αποφασισμένος να ξαναβρεί τη χαμένη του αγάπη, ακυρώνει το επαγγελματικό του ταξίδι στο εξωτερικό και αφού καταφέρνει να βρει τα κλειδιά της, μπαίνει κρυφά στο διαμέρισμα της Λίζας.

Εκείνη όμως που μένει στο σπίτι μοιάζει αλλά δεν είναι η Λίζα

Παίζουν: Μόνικα Μπελούτσι, Βενσάν Κασέλ, Ρομάν Μπορινζέ, Ζαν Φιλιπ Έκοφέι, Σαντρίν Κιμπερλέν, Πολ Παβέλ, Μπρούνο Λεονέλι.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 29/07, στις 23:00

«Κλεμμένες Ζωές» (2004) σκηνοθεσία Ντ. Τζ. Καρούσο

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ένας κατά συρροή δολοφόνος κάθε φορά που σκοτώνει, υιοθετεί την ταυτότητα του θύματός του.

Η Ιλεάνα Σκοτ (Ατζελίνα Ζολί), ειδική πράκτορας του FBI στη σκιαγράφηση προσωπικοτήτων φτάνει στο Μόντρεαλ για να συνδράμει τις έρευνες και τη σύλληψη του δολοφόνου.

Η συνεργασία των καναδών αστυνομικών μαζί της είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έρχονται σε αντιπαράθεση φτάνοντας τις έρευνες σε αδιέξοδο.

Στο μεταξύ η γνωριμία της με τον γκαλερίστα και αυτόπτη μάρτυρα της τελευταίας δολοφονίας, Τζέιμς Κόστα (Ήθαν Χωκ) τους βοηθά να συνεχίσουν αφού έχουν πλέον ένα σκίτσο του δολοφόνου. Η ερωτική έλξη που αισθάνονται και οι δύο δεν θα αργήσει να βάλει σε κίνδυνο όλη την επιχείρηση…

Παίζουν: Αντζελίνα Ζολί, Ήθαν Χωκ, Πολ Ντέινο, Κίφερ Σάδερλαντ, Τζίνα Ρόουλαντς, Ολιβιέ Μαρτίνεζ.

*Open, Παρασκευή 29/07, στις 23:30

«Καμικάζι… Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα!

Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.Όταν συναντά την Σύλβια μια τύπισσα η οποία έχει ένα μαγαζί με εικόνες τον βάζει να κάνει μια δουλειά της αλλά τον ανακαλύπτει ένας αστυνομικός και τον κλείνει μέσα.Μόλις βγαίνει αποφασίζει να πιάσει δουλειά με τον αδερφό του τον Αλέξη.

Εκεί πιάνει δουλειά με την βοήθεια της Χριστίνας και ο Αλέξης βρίσκει τον έρωτα του την Σοφία.Στο τέλος ο Στάθης γίνεται διευθυντής και τα ξαναφτιάχνει με την Κίτσα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Alpha, Παρασκευή 29/07, στις 23:40

«Το Αφεντικό» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Φαλκον

Κωμωδία – Η Μισέλ Νταρνέλ (Μελίσα Μακ Κάρθι) είναι αληθινός τιτάνας της βιομηχανίας, ένα σωστό αφεντικό. Αλλά όταν την πιάνουν για παράνομη διακίνηση δημόσιων μετοχών, καταλήγει στη φυλακή. Βγαίνοντας, νιώθει αναζωογονημένη και άλλος άνθρωπος. Είναι έτοιμη να γίνει η επόμενη επίσημη αγαπημένη της Αμερικής.

Το πρόβλημα είναι ότι στο παρελθόν έχει προδώσει, ενοχλήσει και πληγώσει ένα σωρό κόσμο, και δεν είναι όλοι έτοιμοι να ξεχάσουν και να τη συγχωρήσουν.

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Κρίστεν Μπελ, Έλα Άντερσον, Πίτερ Ντίνκλατζ, Κάθι Μπέιτς, Κρίστεν Σκαλ, Τάιλερ Λαμπίν, Μπεν Φαλκόνι.

*Ant1, Παρασκευή 29/07, στις 00:00

«Tully: Τα Παιδιά Είναι Ευτυχία;» (2018) σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Δραματική Μυστηρίου – Η Μαρλώ είναι μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, και έγκυος στο τρίτο, που με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητας της.

Η Τάλλυ, η «νυχτερινή νταντά», φτάνει με την μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας πανεπιστημίου που θα την βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά αλλάζοντας εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Μαρκ Ντάπλας, Ρον Λίβινγκστον.

*SKAI, Παρασκευή 29/07, στις 00:00

«Παίζοντας με τη Φωτιά» (2019) σκηνοθεσία Αντι Φίκμαν

Κωμωδία – Όταν ο πυροσβέστης Τζέικ Κάρσον (Τζον Σίνα) και η ελίτ ομάδα του ειδικών πυροσβεστών (Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζάμο και Τάιλερ Μέιν) έρχονται να διασώσουν τρία αδέρφια (Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Κρίστιαν Κόνβερι και Φίνλεϊ Ρόουζ Σλέιτερ) από μια καταστροφική πυρκαγιά, αμέσως συνειδητοποιούν ότι καμιά εκπαίδευση ως τώρα δεν θα μπορούσε να τους προετοιμάσει για την πιο δύσκολη δουλειά τους – να γίνουν μπεϊμπισίτερ.

Οι πυροσβέστες αδυνατούν να εντοπίσουν τους γονείς των παιδιών και ενώ τους συμβαίνουν τα πάνω-κάτω στη ζωή και στη δουλειά τους, γρήγορα μαθαίνουν ότι τα παιδιά – όπως οι πυρκαγιές – είναι άγρια και απρόβλεπτα.

Παίζουν: Τζον Σένα, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζιάμο.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 29/07, στις 00:10

«Doomsday» (2008) σκηνοθεσία Νιλ Μάρσαλ

Δράσης – Βρισκόμαστε στην μελλοντική Σκωτία η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω ενός θανατηφόρου ιού, αφού θεωρείται ο τόπος προέλευσης του ιού, που έγινε αιτία να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι.
Όταν χιλιάδες άνθρωποι ξεκίνησαν για το Νότο ελπίζοντας να βρουν θεραπεία στη Βρετανία, η εκεί Κυβέρνηση αποφάσισε να τους απομονώσει μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Το Φρούριο που χτίστηκε λειτουργεί παράλληλα σαν τείχος εξοπλισμένο με όπλα τελευταίας τεχνολογίας ώστε να αποτρέπει τις απόπειρες απόδρασης. Όσοι προσπάθησαν να αποδράσουν βρήκαν άμεσο θάνατο, αφού τους εκτελούν εν ψυχρώ.

35 χρόνια μετά και ενώ η έξαρση μίας νέας πανδημίας απειλεί τη Βόρεια Βρετανία, η κυβέρνηση αποκαλύπτει το επτασφράγιστο μυστικό ότι υπάρχουν ακόμη επιζώντες στην Σκωτία, το οποίο επιβεβαιώνουν και δορυφορικές λήψεις.

Αποφασίζουν να στείλουν μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων στην αποκλεισμένη περιοχή της Σκωτίας προκειμένου να βρουν τη θεραπεία.
Η κοινωνία που θα αντικρύσουν τους φέρνει αντιμέτωπους με τους θεραπευμένους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται όσους βρίσκονται έξω από το τείχος ως «μολυσμένους» και επικίνδυνους.

Παίζουν: Ρόνα Μίτρα, Μπόμπ Χόσκινς, Αλεξάντερ Σίντλινγκ, Λι-Αν Λίμπενμπέργκ, Μάλκομ Μακντάουελ, Μπένεντικτ Κάρβερ, Πολ Χιτ.

*Star, Παρασκευή 29/07, στις 01:30

«Οι Άθλιοι» (1998) σκηνοθεσία Μπιλ ‘Ογκαστ

Αστυνομική Δραματική – Ο Γιάννης Αγιάννης (Λίαμ Νήσον) όταν ήταν νέος και φτωχός μπήκε στη φυλακή επειδή έκλεψε ένα ψωμί και παρέμεινε εκεί για 20 χρόνια, μέχρι που δραπέτευσε.

Ελεύθερος πια, ξεκινά τη ζωή του κάνοντας μία νέα αρχή με νέα ταυτότητα ως ευυπόληπτος πολίτης.
Ο επιθεωρητής Ιαβέρης (Τζέφρεϊ Ρας) όμως, ο διώκτης του που δεν έχει σταματήσει να ψάχνει τον κατάδικο φυγά είναι ακόμη μία φορά στο κατόπι του.

Θα τον κυνηγήσει μέχρι να τον αναγκάσει να αποκαλύψει την ταυτότητά του…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζέφρι Ρας, Ούμα Θέρμαν, Κλερ Ντέινς, Πίτερ Βον.

*Mega, Παρασκευή 29/07, στις 01:40

«Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων» (2009) σκηνοθεσία Σπάικ Τζόνζε

Δραματική Περιπέτεια – Ο Σπάικ Τζόουνζ μας μεταφέρει στο ταξίδι ενός αγοριού στο μαγεμένο δάσος της φαντασίας του, λίγο πριν το κατώφλι της εφηβείας.

Ο 9χρονος Μαξ μετά από έναν καβγά με τη μητέρα του, το σκάει από το σπίτι και αναζητά καταφύγιο σε μία βάρκα, που άθελά του θα τον οδηγήσει στη χώρα των μαγικών πλασμάτων.

Εκεί θα πείσει τα μαγικά πλάσματα που βρίσκονται σε διαμάχη ότι είναι ο καταλληλότερος για να γίνει βασιλιάς τους, να τα βοηθά και να τα κυβερνάει.

Με τις φωνές των: Σπάικ Τζόνζε, Μαξ Ρέκορντς, Πολ Ντέινο, Κάθριν Κίνερ, Μαρκ Ράφαλο.

*Open, Παρασκευή 29/07, στις 02:00

«Άγριος Ποταμός» (1994) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Περιπέτεια – Η Μέριλ Στριπ είναι η Γκέιλ, ειδική στο rafting και αποφασίζουν με την οικογένεια της να κατέβουν όλοι μαζί το ποτάμι που περνάει από το εξοχικό τους για να κάνουν εκεί τις διακοπές τους.

Στη διαδρομή συναντούν δυο άντρες που δείχνουν να δυσκολεύονται να χειριστούν το φουσκωτό και ζητούν τη βοήθεια της.

Πρόθυμη η Γκέιλ τους παίρνει μαζί, αλλά στη πορεία η οικογένεια ανακαλύπτει ότι οι δύο άντρες είναι ένοπλοι ληστές, που τελικά τους αναγκάζουν με την απειλή των όπλων, να τους κατεβάσουν μέχρι το τέλος του ποταμού για να μπορέσουν να βρουν τους συνεργούς τους. Το ταξίδι της οικογένειας έχει πλέον καταστραφεί αφού τώρα ανησυχούν για τις ίδιες τους τις ζωές.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Κέβιν Μπέικον, Ντέιβιντ Στάθρεν, Τζόζεφ Ματσέλο, Τζον Σι Ράιλι, Βίκτορ Γκαλαγουέϊ.

*Ant1, Παρασκευή 29/07, στις 02:00