9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ. Εννιά ταινίες να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Κυνηγώντας το Μάβερικ» (2012) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ

Δραματική – Στην πόλη Μάβερικς στη βόρεια Καλιφόρνια, κάθε χρόνο διοργανώνεται το πιο συναρπαστικό και επικίνδυνο ραντεβού για τους λάτρεις του σερφ, το Big Wave World Tour: και πιο συγκεκριμένα το «The Jay», όπως ονομάστηκε, στη μνήμη του σερφίστα Τζέι Μοριάρτι.

Ο νεαρός πρωταθλητής, που δάμασε τα κύματα, βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία μόλις 23 χρόνων. Πρόλαβε, όμως, ν’ αφήσει πίσω του το πρότυπο του «Soul Surfer», δηλαδή του αθλητή, που αγωνίζεται όχι για τη νίκη αλλά για την αγάπη προς τη θάλασσα.

Αυτή είναι η ιστορία του…

Παίζουν: Τζόνι Γουέστον, Τζέραρντ Μπάτλερ, Ελίζαμπεθ Σου, Άμπιγκεϊλ Σπένσερ.

*Open, Δευτέρα 01/08 στις 21:00

«Η Κατάρα του Πράσινου Σκορπιού» (2001) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Αστυνομική Κωμωδία Μυστηρίου – Στη Νέα Υόρκη του 1940, ένας ισχυρογνώμων και ετοιμόλογος ντετέκτιβ ασφαλιστικής εταιρείας, ο Μπριγκς (Γούντι Άλεν) συνδυάζει την ικανότητά του να σκέφτεται όπως οι εγκληματίες και τις διασυνδέσεις του για να επιλύει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Ωστόσο δεν μπορεί να κατακτήσει την συνάδελφό του Μπέτυ Αν Φιτζέραλντ (Έλεν Χαντ) γιατί εκείνη ήδη βρίσκεται σε σχέση με τον παντρεμένο εργοδότη της τον Βόλταν (Νταν Ακρόιντ).

Μια βραδιά, όμως, σε καμπαρέ, θα πέσουν θύμα υπνωτισμού από έναν απατεώνα μάγο, ο οποίος τους κάνει να ερωτευτούν και χρησιμοποιεί τον διάσημο ντετέκτιβ ως δράστη σε υποθέσεις που αργότερα θα τις αναλάβει για να τις επιλύσει…
Σύντομα αφού όλα τα στοιχεία θα δείχνουν τον Μπριγκς ως ένοχο, η αστυνομία θα βγάλει ένταλμα για την σύλληψή του.

Παίζουν: Γούντι Άλεν, Έλεν Χαντ, Νταν Ακρόιντ, Σαρλίζ Θερόν, Γουάλας Σον, Ελίζαμπεθ Μπέρκλει, Γκρεγκ Στεμπνερ, Τζον Τορνεϊ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 01/08 στις 22:00

«Ο Φαροφύλακας» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νάιχολμ

Δραματική Μυστηρίου – Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας.

Καθώς ο Τόμας (Πίτερ Μούλαν), o Τζέιμς (Τζέραρντ Μπάτλερ) και ο Ντόναλντ (Κόνορ Σουίντελς) τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν.

Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις… Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μούλαν, Κόνορ Σουίντελς.

*Star, Δευτέρα 01/08 στις 22:00

«Για ένα αγόρι» (2002) σκηνοθεσία Κρις και Πολ Γουέιτζ

Κομεντί – Ένας αργόσχολος 38άρης Λονδρέζος παριστάνει το διαζευγμένο πατέρα για να φτιάχνει ευκολότερα ερωτικές σχέσεις με ανύπαντρες μητέρες. Η ζωή του, ωστόσο, αλλάζει από τη στιγμή που γνωρίζει τον Μάρκους, το 12χρονο γιο μιας νευροκαταθλιπτικής χίπισσας, o οποίος τον βλέπει ως υποκατάστατο του πατέρα του.

Παίζουν: Πολ Γουέιτζ, με τους Χιου Γκραντ, Τόνι Κολέτ, Ρέιτσελ Γουέιζ, Νίκολας Χολτ.

*Ant1, Δευτέρα 01/08 στις 22:00

«Το Ξεκαθάρισμα» (2019) σκηνοθεσία Σον Κου

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Φρανκ απελευθερώνεται από τη φυλακή πολλά χρόνια μετά αφού κατηγορήθηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Η συμφωνία που είχε κάνει με τους συνεργάτες του στη Μαφία, ήταν να αναλάβει την ευθύνη για τον φόνο που διέπραξε ο αρχηγός τους, με αντάλλαγμα 450.00 δολάρια και ότι θα φροντίζουν τον γιο του μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

Η αρχική καταδίκη όμως των 6 ετών, σε επανεξέταση της υπόθεσης μετατράπηκε σε ισόβια.

Τώρα, ελεύθερος μετά από 19 χρόνια, ξεκινά μια πορεία εκδίκησης εναντίον των ανθρώπων των οποίων οι πράξεις τον έστειλαν στη φυλακή. Παράλληλα προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο με τον γιο του, ο οποίος είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Νόα Λε Γκρος.

*Open, Δευτέρα 01/08 στις 23:30

«Τρελάδικο Πολυτελείας» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Στάθης Ξετρύπης, ιδιωτικός ντετέκτιβ της κακιάς ώρας, για να λύσει μια σοβαρή υπόθεση που του παρουσιάζεται, μεταμφιέζεται από νταντά για σκύλους μέχρι τρόφιμος τρελοκομείου.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βάνα Μπάρμπα.

*Alpha, Δευτέρα 01/08 στις 23:40

«Momentum» (2015) σκηνοθεσία Στίβεν Καμπανέλι

Δράσης Μυστηρίου – Στην Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής, η ληστεία που συμμετέχει η Άλεξ Φάραντεϊ πηγαίνει τελείως στραβά.

Όμορφη, έξυπνη και σκληρή, πλέον ρισκάρει να συλληφθεί. Αλλά το πρόβλημα της δεν τελειώνει εκεί. Γίνεται μάρτυρας της βάναυσης δολοφονίας ενός από τη συμμορίας της, από ένα διεθνές συνδικάτο που αναζητά ένα κλειδί.

Καθώς διαφεύγει από τη σκηνή του εγκλήματος, τη βλέπει ο αδίστακτος Κος Ουάσινγκτον. Τώρα, η Άλεξ τρέχει για τη ζωή της τόσο τη δική της, όσο κι αυτών που γνωρίζουν για το μυστηριώδες κλειδί και το τι ανοίγει.

Η Άλεξ, είναι μια μυστηριώδης γυναίκα με παρελθόν σε μεγάλες κλοπές, που εμπιστεύτηκε τον πρώην συνεργάτη της να αναλάβει μια τελευταία αποστολή-πρόκληση.

Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι η κλοπή διαμαντιών που της ανέθεσαν είναι μόνο μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Όλγκα Κουριλένκο, Τζέιμς Πιούρφοϊ, Ντάνιελ Φοξ.

*SKAI, Δευτέρα 01/08 στις 00:00

«Σφαίρες Στο Μεξικό» (2019) σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ

Περιπέτεια – Η Γκλόρια Φουέντες είναι Λατίνα – Αμερικανίδα μακιγιέζ από το Λος Άντζελες, η οποία ταξιδεύει στην Τιχουάνα του Μεξικό για να επισκεφτεί την καλύτερή της φίλη. Σκοπός της είναι να τη βοηθήσει να κλέψει τις εντυπώσεις για να διακριθεί στον διαγωνισμό ομορφιάς για την Miss Bala.

Μπλέκεται όμως άθελά της στα πόδια ενός Μεξικάνικου καρτέλ που θέλει να δολοφονήσει τον διεφθαρμένο διευθυντή της αστυνομίας και την απαγάγει. Παράλληλα, η φίλη της αγνοείται…

Θα καταφέρει η Γκλόρια να ανακαλύψει την δύναμη που κρύβει μέσα της και να σώσει τη ζωή της φίλης της, αλλά και τη δική της;

Παίζουν: Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ισμαέλ Κρουζ Κόρδοβα, Άντονι Μακί, Άισλιν Ντερμπέζ, Ματ Λαούρια.

*Mega, Δευτέρα 01/08 στις 01:40

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Μούνρεϊκερ» (1979) σκηνοθεσία Λιουις Γκίλμπερτ

Δράσης Περιπέτεια – Ο πράκτορας 007 αναλαμβάνει να αναζητήσει ένα διαστημόπλοιο που αγνοείται.

Μαζί με την ευφυή και πανέμορφη Χόλι Γκούντχεντ (επιστήμονα της ΝΑΣΑ, αλλά και μυστική πράκτορα της ΣΙΑ), ο 007 ερευνά την υπόθεση και σύντομα καταλήγει να αναζητά τον Ούγκο Ντραξ: έναν παρανοϊκό δισεκατομμυριούχο που σκοπεύει να εξαλείψει ολόκληρο τον ανθρώπινο πληθυσμό και να τον ξαναδημιουργήσει με τα δικά του γούστα.

Κατά την καταδίωξη, ο Μποντ συναντά παλιούς γνωστούς όπως τον Σαγόνια, έρχεται αντιμέτωπος με μια ανατριχιαστική συνωμοσία, και μέσω του Λονδίνου, της Καλιφόρνια και της ζούγκλας του Αμαζονίου, καταλήγει… στο διάστημα, στην πόλη που έχει φτιάξει εκεί για λογαριασμό του ο Ντραξ.

Παίζουν: Ρότζερ Μουρ, Λόις Τσίλις, Μάικλ Λονσντέιλ, Ρίτσαρντ Κιλ, Κορίν Κλέρι, Μπέρναρντ Λη, Ντέσμοντ Λιουέλιν, Λόις Μάξγουελ, Έμιλι Μπόλτον, Τζέφρι Κιν,

*Star, Δευτέρα 01/08 στις 02:15