9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«O Τυχοδιώκτης του Παρισιού» (2018) σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Ρισέτ

Περιπέτεια – Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ – ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας – είναι ένας θρύλος.

Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων.

Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε.

Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές του προθέσεις, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος σερίφης.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ολγκα Κιριλένκο, Φρέγια Μάβορ.

*Open, Τρίτη 09/08 στις 21:00

«Το Ταλέντο» (2017) σκηνοθεσία Ιβάν Ατάλ

Κωμωδία – Η Νεϊλά έχει μεγαλώσει σε ένα υποβαθμισμένο προάστειο των Παρισίων και ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος. Την πρώτη της μέρα στο Πανεπιστήμιο έρχεται σε σύγκρουση με τον καθηγητή Πιέρ Μαζάρ γνωστό για τον προκλητικό και προβοκατόρικο χαρακτήρα του.

Ο καθηγητής προκειμένου να επανορθώσει για την επιθετική και ίσως ρατσιστική συμπεριφορά του αναλαμβάνει να προετοιμάσει την Λεϊλα ώστε να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό Ρητορικής. Κυνικός και ιδιαιτέρως απαιτητικός γίνεται ένας μέντορας για την νεαρή κοπέλα, όμως για να πετύχει η προσπάθεια τους θα πρέπει και οι δύο να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους.

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Καμέλια Τζορντάνα, Γιάσιν Χουίκα, Νόχα Κουάντρα.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 09/08 στις 22:00

«Κοκομπλόκο» (2018) σκηνοθεσία Κέι Κάνον

Κωμωδία – Πόσες κωμωδίες έχουν γυριστεί για τον χορό αποφοίτησης; Και σε πόσες από αυτές πρωταγωνιστούσαν κορίτσια που σκοπό τους έχουν να χάσουν την παρθενία τους; Αν απαντήσατε πολλές και καμία τότε θα παρακολουθήσετε την κατάλληλη κωμωδία καταστάσεων ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ!

Όταν τρεις γονείς, κατά λάθος, διαβάζουν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν τα κορίτσια τους μεταξύ τους αναφορικά με την πρόθεσή τους “να γίνουν γυναίκες” στον χορό της αποφοίτησης, τότε αρχίζει ένα κυνήγι για να τις προλάβουν προτού… γίνει το κακό!

Παίζουν: Λέσλι Μαν, Αϊκ Μπάρινχολτζ, Τζον Σένα, Κάθρυν Νιούτον.

*Ant1, Τρίτη 09/08 στις 22:00

«Dracula Untold» (2014) σκηνοθεσία Γκάρι Σορ

Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 1462. Η Τρανσυλβανία απολαμβάνει μια παρατεταμένη περίοδο ειρήνης υπό τη βασιλεία του Βλαντ ΙΙΙ και της συζύγου του Μιρένα, οι οποίοι μεριμνούν ώστε οι υπήκοοί τους να ζουν προστατευμένοι από τους εχθρούς.

Η ανησυχία του Βλαντ αφορά ειδικά τους Τούρκους, οι οποίοι  συνεχίζουν να επεκτείνονται επικίνδυνα, κατακτώντας όποια εδάφη βρίσκουν στο πέρασμά τους.

Όταν ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο ΙΙ απαιτεί 100 παιδιά για να δημιουργήσει ένα νέο στρατό, ο Βλαντ καλείται να αποφασίσει αν θα παραδώσει τον γιο του στο σουλτάνο ή αν θα απευθυνθεί σε μια φοβερή δύναμη, που θα του επιτρέψει να προστατέψει το αγαπημένο του βασίλειο και την οικογένειά του από τους Τούρκους, με αντάλλαγμα όμως  την ψυχή του.

Παίζουν: Λουκ Έβανς, Ντομινίκ Κούπερ, Σάρα Γκαντόν, Σαμάνθα Μπαρκς, Τσαρλς Ντανς.

*Star, Τρίτη 09/08 στις 22:00

«Πολυθρόνα για Δύο» (1983) σκηνοθεσία Τζον Λάντις

Κωμωδία – Οι αδερφοί Ντιουκ, ηλικιωμένοι χρηματιστές, διαφωνούν για το αν η διάνοια σχετίζεται με την κληρονομικότητα.

Αυτή η διαφωνία δύο έμπειρων χρηματιστών οδήγησε σε εφαρμογή ένα ιδιαίτερο στοίχημα. Ο καλύτερος υπάλληλος τους, που έχει μεγαλώσει μέσα στα πλούτη, να πάρει την θέση ενός ζητιάνου και αντίστροφα εκείνος να πάρει τη θέση του.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Έντι Μέρφι, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Αμέτσι, Ραλφ Μπέλαμι.

*Open, Τρίτη 09/08 στις 23:00

«Κλεφτρόνι και Tζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο».

Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

*Alpha, Τρίτη 09/08 στις 23:40

«Αμφιβολία» (2008) σκηνοθεσία Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ

Δράμα, Μυστηρίου – Στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης του 1964 λειτουργεί ένα καθολικό σχολείο στο οποίο ένας από τους δασκάλους είναι και ο πατέρας Φλιν (Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν).

O πατέρας Φλιν παρουσιάζεται ως προοδευτικός κληρικός, υπέρ της φιλελευθεροποίησης του σχολείου, τρυφερός και προστατευτικός με τα παιδιά, αλλά παράλληλα απόμακρος ως προς την αδελφή Αλοΐσιους, μια χήρα πολέμου που έγινε καλόγρια (Μέριλ Στριπ).
Η Αλοΐσιους είναι τυπικά υφισταμένη του στην ιεραρχία, αλλά έχει αρκετή εξουσία και διευθύνει το σχολείο.

Τα αισθήματα αντιπάθειας μοιάζουν κάτι περισσότερο από αμοιβαία και η αδελφή Αλοΐσιους με αφορμή το κήρυγμα περί αμφιβολιών, ζητάει από τις άλλες καλόγριες και δασκάλες στο σχολείο “να έχουν το νου τους” και να της αναφέρουν οτιδήποτε ασυνήθιστο σχετικά με τον πατέρα Φλιν.

H νεαρή και άπειρη καλογριά, η αδελφή Τζέιμς (Έιμι Άνταμς) αισθάνεται υποχρεωμένη να αναφέρει στην προϊσταμένη της κάτι που της φάνηκε παράξενο και της γέννησε αμφιβολίες, δηλαδή το γεγονός ότι κάποια στιγμή εν ώρα διδασκαλίας ο πατέρας Φλιν κάλεσε στο πρεσβυτέριο τον 12χρονο μαθητή Νόνταλντ Μιούλερ (Τζόζεφ Φόστερ II),που είναι και ο μοναδικός Αφροαμερικανός του σχολείου.

Χωρίς καμία άλλη απόδειξη πέρα από τη βεβαιότητά της, η Αδελφή Αλοΐσιους ξεκινάει μια αμείλικτη μάχη που απειλεί να διαλύσει την εκκλησία και το σχολείο, με συγκλονιστικές συνέπειες.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις.

*SKAI, Τρίτη 09/08 στις 00:00

«S.W.A.T. 2: Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης» (2011) σκηνοθεσία Μπέννυ Μπούμ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο αστυνόμος Πολ Κάτλερ (Γκάμπριελ Μαχτ) της Αντιτρομοκρατικής του Λος Άντζελες, στέλνεται από την Υπηρεσία σε μια αποστολή στο Ντιτρόιτ για να εκπαιδεύσει μια επίλεκτη ομάδα δράσης στη διάσωση ομήρων.

Όλα όμως αλλάζουν δραματικά όταν η ομάδα τα κάνει θάλασσα σε μια αποστολή, που καταλήγει με έναν όμηρο νεκρό κι ένα μανιακό δολοφόνο (Ρόμπερτ Πάτρικ) που κυνηγά να εξολοθρεύσει τον Κάτλερ και την περίφημη ομάδα του.

Παίζουν: Γκάμπριελ Μαχτ, Κάρλυ Πόουπ, Ρόμπερτ Πάτρικ, Νίκολας Γκονζάλεζ, Κριστάννα Λόκεν.

*Mega, Τρίτη 09/08 στις 01:40

«Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Ποτέ μην Ξαναπείς Ποτέ» (1983) σκηνοθεσία Ίρβιν Κέρσνερ  

Δράσης Περιπέτεια – Έπειτα από μια άσκηση ρουτίνας, όπου δεν τα πάει και τόσο καλά, ο Μποντ βρίσκεται σε κλινική έξω από το Λονδίνο για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Εκεί παρατηρεί την περίεργη συμπεριφορά μιας νοσοκόμας σε κάποιον ασθενή. Οι εξελίξεις τρέχουν και καλείται να αναλάβει δράση άμεσα, να εντοπίσει δύο χαμένες πυρηνικές κεφαλές και να σώσει τον κόσμο από ενδεχόμενη πυρηνική απειλή.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Κιμ Μπέισινγκερ, Μπάρμπαρα Καρέρα, Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Μαξ Φον Σίντοφ, Έντουαρντ Φοξ, Ρόουαν Άτκινσον, Πάμελα Σάλεμ, Μπέρνι Κάσεϊ, Άλεκ Μακόουεν.

*Star, Τρίτη 09/08 στις 01:45