Προσπάθησαν να εξαπατήσουν φωτογράφους της Καστοριάς

Η Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων θα ήθελε να προφυλάξει τα μέλη των ενώσεων και γενικά τους επαγγελματίες φωτογράφους για προσπάθειες που γίνονται από άτομα για προσπάθεια εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου.

Οι επιτήδειοι ́ ́απατεώνες ́ ́ πήραν τηλέφωνο σχεδόν όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα) ψάχνοντας φωτογράφο για βάπτιση. Αφού έκανε όλες τις κατάλληλες ερωτήσεις για να φανεί το τηλεφώνημα του αληθινό (τι θα μας δώσεις στο πακέτο, ποια είναι η τιμή, ώρα και ημερομηνία σωστή), είπε στον φωτογράφο να κλείσει την ημερομηνία γιατί θα συνεργαστούν.

Λόγο όμως ότι ήταν διακοπές ζήτησε έναν λογαριασμό για να καταθέσει την προκαταβολή και το mail για να στείλει την μεταφορά. Μέσα σε λίγη ώρα ήρθε στο mail του φωτογράφου ένα λιγκ που θα έπρεπε να το ακολουθήσει για να ολοκληρωθεί η μεταφορά.
Το λινκ οδηγούσε σε μία σελίδα που έπρεπε να κάνεις login με τα στοιχεία της τράπεζας. Παρόμοιο συμβάν έχει γίνει σε επαγγελματίες της Ξάνθης και της Αττικής.

Σε άλλη περίπτωση ο απατεώνας προσπάθησε να καθοδηγήσει τον φωτογράφο μέσω του συστήματος Λεφτά στο Λεπτό της Πειραιώς, ώστε να βγάλει ο φωτογράφος κωδικό για ανάληψη χρημάτων και να του τον στείλει. Δηλαδή αντί να στείλει λεφτά στον φωτογράφο προσπάθησε να τον μπερδέψει ώστε να λάβει λεφτά από αυτόν, ελπίζοντας να καταφέρει να τον ξεγελάσει.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων και οι Ένωσης της προειδοποιούν ΠΟΤΕ δεν πατάμε λινκ που μας έχουν στείλει άλλοι και ποτέ δεν δίνουμε στοιχεία μας τηλεφωνικά ή μέσω email/μηνύματος. Ειδικά όταν κάποιος κάνει μεταφορά χρημάτων δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε κάποια ενέργεια από τη μεριά μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας