14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Τανγκό για Τρεις» (1999) σκηνοθεσία Ντέιμον Σαντοστεφάνο

Κωμωδία Ρομαντική – Ο ανερχόμενος αρχιτέκτονας Όσκαρ Νόβακ καταφέρνει μαζί με τον συνεργάτη του να κλείσει τη δουλειά των ονείρων τους για τον εκατομμυριούχο Τσαρλς Νιούμαν, ο οποίος θέλει να χτίσει ένα τεράστιο κέντρο πολιτισμού. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν ο Νιούμαν, που θεωρεί κατά λάθος ότι ο Όσκαρ είναι γκέι, του ζητάει να προσέχει την ερωμένη του, την οποία ο Όσκαρ ερωτεύεται.

Παίζουν: Μάθιου Πέρι, Νεβ Κάμπελ, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Όλιβερ Πλατ, Μπομπ Μπάλαμπαν.

*Open, Σάββατο 20/08 στις 21:00

«Περιμένοντας τη Νονά» (2019) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας 

Κωμωδία – Ηρακλής και Αγησίλαος, δύο επιστήθιοι φίλοι, εγκαταλείπουν την Αθήνα και ξεκινούν για τη Νάξο όταν μαθαίνουν ότι η πολυαγαπημένη νονά του Ηρακλή… μετράει ώρες. Ταυτόχρονα, η Φαίδρα που ζει μόνιμα στη Γερμανία ετοιμάζεται να περάσει το πρώτο καλοκαίρι της στην πατρίδα κι έτσι καταφθάνει στο νησί παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της Ερμιόνης. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής… και θανάτου, σε μια αισιόδοξη και τρυφερή κωμωδία με απροσδόκητο φινάλε.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Cederberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

*SKAI, Σάββατο 20/08 στις 21:00

«The Adventurer: The Curse of the Midas Box» (2013) σκηνοθεσία Τζόναθαν Νιούμαν 

Περιπέτεια, φαντασίας – Η ζωή του 17χρονου Μαράια Μούντι ανατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη όταν οι γονείς του εξαφανίζονται και ο αδελφός του Φέλιξ πέφτει θύµα απαγωγής. Στην προσπάθειά του να βρει την οικογένειά του, ο Μαράια ανακαλύπτει ένα κρυµµένο βασίλειο, όπου, βασιλεύει το απόλυτο κακό.

Ο Μαράια θα έρθει αντιμέτωπος με απαγωγείς παιδιών με τερατόμορφη εικόνα, φονικά μυστικά και ένα, εδώ και αιώνες, χαμένο αντικείμενο, που υπόσχεται πλούτο και υπερφυσικές δυνάμεις. Έχοντας την τύχη του κόσμου στα χέρια του, ο νεαρός Μαραιά πρέπει να ξεσκεπάσει την κατάρα, που κρύβεται πίσω από το κουτί του Μίδα.

Παίζουν: Ανερίν Μπαρνάρντ, Μάικλ Σιν, Όλιβερ Σταρκ, Λίντα Χίντι, Σαμ Νιλ, Χαβιέ Άτκινς.

*Star, Σάββατο 20/08 στις 21:00

«Θου-Βου Φαλακρός Πράκτωρ, Επιχείρηση: Γης Μαδιάμ» (1969) σκηνοθεσία Θανάσης Βέγγος 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο πράκτωρ Θου-Βου (Θανάσης Βέγγος) ανακηρύχθηκε πράκτωρ 000 αλλά πέρασε και από ειδική εξέταση την οποία περνά επιτυχώς και καταφέρνει και παίρνει το πολυπόθητο δίπλωμα πράκτορα του.

Αλλά λόγω της κρίσεως του επαγγελματός του, αναγκάζεται μαζι με τον υποπράκτορα ΜΑΠ 31(που γνώρισε στην προηγούμενη ταινία) ανοίγει κινητό γραφείο πρακτόρων. Πρώτοι πελάτες του γραφείου είναι ο σκηνοθέτης Τζίμης Παλούκας, με τον σεναριογράφο του και τον παραγωγό του, μέλη της εταιρίας «Αχ Βαχ».

Βλέποντας την ανικανότητα τους στην κατασκοπία, τους αναθέτουν τρείς αποστολές με σκοπό να τους βιντεοσκοπήσουν ώς πρωταγωνιστές της νέας τους κωμικής ταινίας.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Σάσα Καζέλη, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Κία Μπόζου Ζανίνο.

*Mega, Σάββατο 20/08 στις 22:00

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική – Μετά την επιτυχημένη ληστεία των 160 εκατομμυρίων δολαρίων από τον αδίστακτο Τέρι Μπένεντικτ, ο Ντάνι Όσιαν και η συμμορία του νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι και χωρίς μπλεξίματα με το νόμο. Μια μέρα όμως, ο Μπένεντικτ τους επισκέπτεται τον καθένα ξεχωριστά, αλλά δεν τους κάνει τίποτα. Απλά τους λέει ότι έχουν δύο εβδομάδες προθεσμία να του επιστρέψουν τα λεφτά. Ο Όσιαν ξανασυγκεντρώνει τη συμμορία του για μια σειρά διαρρήξεων στην Ευρώπη, ώστε να μπορέσει να ξεχρεώσει τον Μπένεντικτ, τον οποίο λήστεψε στην προηγούμενη ταινία, αλλά και να κερδίσει το στοίχημα με έναν εκκεντρικό Γάλλο διαρρήκτη για το ποιος είναι ο καλύτερος ληστής του κόσμου.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Alpha, Σάββατο 20/08 στις 21:45

«Ας βάλει ο Θεός το χέρι Του» (2018) σκηνοθεσία Σαμαντ Ζαρμαντίλι 

Κωμωδία – Μία όμορφη δυναμική ιστορία γυναικείας συνεργασίας.

Στη βορειοανατολική Ιταλία, οι εργαζόμενες μιας βιοτεχνίας εσωρούχων, μεταξύ των οποίων η δυναμική Αρμίντα, ενημερώνονται μέσω γραπτών ειδοποιήσεων από την ιδιοκτήτρια του εργοστασίου Βερόνικα, ότι πρόκειται να απολυθούν και όλες θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Η Βερόνικα και ο σύζυγός της, σύμβουλος της πολεοδομίας και υποψήφιος δήμαρχος, αποσκοπούν στην μεταφορά του εργοστασίου στο εξωτερικό για να γλυτώσουν φόρους.

Παράλληλα, οι μοναχές που είναι εξειδικευμένες στο κέντημα και αφιερωμένες στην Ευλογημένη Αρμίντα, κινδυνεύουν να χάσουν το μοναστήρι τους επειδή δεν μπορούν πλέον να καλύπτουν τα έξοδά του και ο σύζυγος της Βερόνικα σχεδιάζει να αγοράσει το μοναστήρι και να το αναδιαμορφώσει σε ξενοδοχειακό θέρετρο. Μία από τις μοναχές είναι η θεία της Αρμίντα, η αδερφή Ρεστιτούτα.

Η Αρμίντα, που μεγαλώνει μόνη την έφηβη κόρη της, πασχίζει να συνεργαστούν οι μεν με τις δε, ιδρύοντας μία εταιρεία ραφής εσωρούχων. Το σχέδιο της βέβαια περιλαμβάνει τη χρήση του εξοπλισμού του εργοστασίου και τις χάντρες από τα κεντήματα των καλογριών.

Εργαζόμενες και μοναχές αρχίζουν να δουλεύουν κρυφά, ελπίζοντας σε ένα θαύμα που θα σώσει τη βιοτεχνία και το μοναστήρι.

Παίζουν: Ντονατέλα Φινοτσιάρο, Λουτσία Σάρντο, Πάολο Πιερομπόν, Μαρία Ροβεράν, Λίσια Ναβαρίνι, Ορσέτα Μποργκέρο, Κριστίνα Τσινάγκλια.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 20/08 στις 23:00

«Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας» (2014) σκηνοθεσία Λόνε Σέρφιγκ

Δραματική, τρόμου – Tο σπουδαίο «Riot Club» είναι μια λέσχη για πλούσιους φοιτητές καλών οικογενειών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην οποία όμως κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, αναμένεται να βγουν εκτός ελέγχου.
Η πεποίθησή τους ως μέλη της λέσχης είναι ότι τα χρήματα αγοράζουν τα πάντα, ο αριθμός των μελών της είναι πάντα 10, μόνο άντρες και να έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο.

Φάρσες, ακραίες πλάκες κι εκκεντρικές εκδηλώσεις είναι στο καθημερινό μενού της διασκέδασης των φοιτητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανήκουν στην περιβόητη «Λέσχη της Κομψής Αλητείας».

Τα δύο νέα μέλη, ο πιο ευαίσθητος Μαξ Άιρονς και ο βίαιος και εκδικητικός Σαμ Κλάφλιν, αποτελούν τα δύο άκρα του κλειστού κλαμπ. Η μύησή τους αν και δυσάρεστη ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ο Μαξ έχει σχέση με μια απλή κοπέλα από το Μάντσεστερ, που προέρχεται από την εργατική τάξη και διαπιστώνει με ταχύρρυθμες διαδικασίες τον πραγματικό σκοπό της ομάδας και ο Σαμ ξεδιπλώνει το αβυσσαλέο μίσος του προς οτιδήποτε δεν είναι αριστοκρατικό και ίδιον μιας ελίτ που έχει κανονικά απαξιώσει την τάξη των δούλων της κληρονομικής εξουσίας.

Στην ανεξέλεκτη παρέα τους και ένας νεαρός Έλληνας, ο Ντιμίτρι Μητρόπουλος, γόνος εφοπλιστών, που παραπονιέται πως η ethnic καταγωγή του θα μπορούσε να του στερήσει τη θέση του προέδρου.

Εκεί που η εξουσία του χρήματος συναντά τη νεανική και κομψή αλητεία, με πολλά απρόβλεπτα αποτελέσματα για το μέλλον των νεαρών.

Παίζουν: Σαμ Κλάφλιν, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ, Ντάγκλας Μπουθ, Μαξ Άιρονς, Τζέσικα Μπράουν Φάιντλεϊ, Τομ Χολάντερ, Χολιντέι Γκρέινγκερ.

*Open, Σάββατο 20/08 στις 23:00

«Oblivion» (2013) σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι

Δράσης Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 2077: Ο Τζακ Χάρπερ, ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες ανθρώπους στη Γη, έχει ως αποστολή του να επιδιορθώνει τα ρομποτικά σκάφη που επιτηρούν τη Γη και την προστατεύουν από τους εισβολείς. Όταν σε μια από τις τελευταίες περιπολίες του προτού εγκαταλείψει κι εκείνος τη Γη, ο Τζακ θα συναντήσει μια μυστηριώδη, γοητευτική γυναίκα και οι δυο τους θα ζήσουν μια μεταφυσική εμπειρία που θα τους αλλάξει για πάντα, ενώ την ίδια στιγμή, όλα όσα γνώριζε ο ήρωας θα τεθούν υπό αμφισβήτηση, καθώς μια εναλλακτική αλήθεια αποκαλύπτεται ολοζώντανα μπροστά του… Η μοίρα της ανθρωπότητας είναι τώρα στα χέρια ενός ανθρώπου που πίστευε πως ο κόσμος μας ήταν προδιαγεγραμμένο να καταστραφεί

Παίζουν:Μόργκαν Φρίμαν, Όλγα Κιριλένκο, Τομ Κρουζ, Μελίσα Λίο, Άντρια Ραζμπορο, Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου.

*Star, Σάββατο 20/08 στις 23:00

«Ζήτημα Τιμής» (1992) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δράμα – Ο Ανθυποπλοίαρχος Ντάνιελ Κάφι (Τομ Κρουζ), γιος του πρώην Γενικού Εισαγγελέα και Δικαστή του Ναυτικού, είναι ένας άπειρος δικηγόρος του Ναυτικού, ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί δύο πεζοναύτες, τον Οπλίτη Λάουντεν Ντάουνι και τον Υποδεκανέα Χάρολντ Ντόσον. Οι δύο πεζοναύτες κατηγορούνται για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Οπλίτη Γουίλιαμ Σαντιάγκο, στη μονάδα τους, στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Μετά τη σύλληψη των Ντόσον και Ντάουνι, η δικηγόρος και ερευνήτρια του Ναυτικού Πλωτάρχης Τζόαν Γκάλογουεϊ(Ντέμι Μουρ) υποπτεύεται ότι οι δύο πεζοναύτες εκτελούσαν την εντολή “κόκκινος κώδικας”: ένας ευφημισμός για μια βίαιη τιμωρία με σκοπό την πειθαρχία..

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζακ Νίκολσον, Ντέμι Μουρ, Κέβιν Πόλακ, Κέβιν Μπέικον, Κίφερ Σάδερλαντ, Τζέι Τ. Γουόλς.

*Mega, Σάββατο 20/08 στις 00:10

«Η Γυναίκα Είναι Σκληρός Άνθρωπος» (2005) σκηνοθεσία Αντώνης Καφετζόπουλος 

Δραματική Ελληνική Ταινία Κωμωδία –  Ο Τζόνι Μανιάτης (Αντώνης Καφετζόπουλος) είναι ένας πενηντάρης σύγχρονος νεοέλληνας. Εξακολουθεί να διακηρύττει σε όλους τους τόνους πως η μέρα της κρίσης δεν έφτασε ακόμα. Όμως στη ζωή ένα έξυπνο σλόγκαν δε φτάνει.

Είναι ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας, της “Entyposis Advertising” η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Ο ίδιος κινείται μονίμως μεταξύ θριάμβου και καταστροφής, πλούτου και φτώχιας, ευτυχίας και αφόρητης μιζέριας.

Η 19χρονη κόρη του από τον πρώτο του γάμο, η γλυκιά Άρτεμις (Ελένη Αποστολοπούλου) κινδυνεύει να βρεθεί στον Κορυδαλλό, αφού συλλαμβάνεται για πολλοστή φορά για κλοπή!

Η 35χρονη Γεωργία (Φαίη Κοκκινοπούλου), είναι η επίσημη σχέση του τα τελευταία 7 χρόνια. Και θέλει να κάνει παιδί. Και θέλει να το κάνει τώρα! Είτε με τον Μανιάτη είτε με τον πρώτο τυχόντα!

Η Μάρθα (Μάνια Παπαδημητρίου), είναι η πρώην σύζυγος του Τζόνι και μητέρα της Άρτεμης. Είναι οργισμένη και σχεδόν υστερική!

Τέλος, η Ασπασία (Τζένη Ρουσσέα), η μητέρα του Μανιάτη ζει στον κόσμο της! Η δεσποτική και καταπιεστική Ελληνίδα μάνα που τα ξέρει όλα, εξαφανίζεται ως δια μαγείας στις σκάλες της εταιρείας του, μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου! Αλτσχάιμερ; Απαγωγή; Αυτοκτονία; Δυο ντετέκτιβ της πυρκαγιάς θα προσπαθήσουν να βγάλουν άκρη.

Και στη μέση όλων αυτών, ο Τζόνι Μανιάτης θα προσπαθήσει όχι μόνο να επιβιώσει και να βρει τη λύση που χρειάζεται αλλά και να ξυπνήσει από τον λήθαργό του.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Φαίη Κοκκινοπούλου, Γιώτα Φέστα, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Αποστολοπούλου, Σμαράγδα Καρύδη, Αιμίλιος Χειλάκης.

*Alpha, Σάββατο 20/08 στις 00:15

«Εντολή Αυτοκτονίας» (1997) σκηνοθεσία Μαρκ Γκριφιθς

Δράσης Τρόμου – Ένας πρώην πεζοναύτης ο Μάικ Γουέστον, επιστρέφει στο Βιετνάμ για μία αποστολή διάσωσης.

Στην τελευταία ειδική επιχείρηση που είχε πάρει μέρος με την ομάδα του, απέτρεψαν μια παράνομη συναλλαγή πυρηνικών και ακύρωσαν τα σχέδια του Βιετναμέζου στρατηγού Νγκάι.
Πρόσφατα όμως, ανακάλυψε ότι ο καλύτερός του φίλος και συνεργάτης, ο Τζόουνς που θεωρούσε νεκρό μετά την αποστολή εκείνη, τώρα είναι αιχμάλωτος του σαδιστή Νγκάι.

Είναι αποφασισμένος να σώσει τον φίλο του με κάθε θυσία και να διασφαλίσει ότι ο στρατηγός δεν θα μάθει τη θέση των πυρηνικών της Αμερικάνικης πλευράς.

Χάρη στην αδερφή του Τζόουνς και την πειθώ της, δεν θα είναι μόνος του σε αυτή την αποστολή διάσωσης αλλά πολλοί καλοί φίλοι και συνεργάτες θα συμμετέχουν για να σώσουν τον Τζόουνς.

Παίζουν: Τόμας Ιαν Γκρίφιθ, Κρις Μάλκι, Μασοντ Λη, Κόρτνει Γκέινς, Τζέιμς Κάρεν.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 20/08 στις 00:15

«Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (1997) σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ

Κοινωνική, δραματική – Ο Γουίλ Χάντινγκ εργάζεται ως επιστάτης σε ένα κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο και περνά τον ελεύθερό του χρόνο μπλέκοντας σε καυγάδες στις κακόφημες συνοικίες της Βοστόνης. Όταν ένας καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο αφήνει γραμμένη μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση στον πίνακα του διαδρόμου, ο Γουίλ είναι ο μόνος, ανάμεσα στα κορυφαία μυαλά του πανεπιστημίου, που καταφέρνει να τη λύσει. Ο καθηγητής ανακαλύπτει ότι ο Γουίλ είναι αυτός που έλυσε την εξίσωση, και του προτείνει να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο. Ως αντάλλαγμα, θα τον βοηθήσει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το νόμο. Μετά από αρκετές άκαρπες συνεδρίες με διάφορους ψυχοθεραπευτές, εμφανίζεται ο χαρισματικός ψυχολόγος που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γουίλ και να τον βοηθήσει να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μίνι Ντράιβερ, Στέλαν Σκάρσγκορντ κ.ά.

*SKAI, Σάββατο 20/08 στις 01:00

«Zoolander: Ο Άρχοντας της Πασαρέλας» (2001) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ είναι το πιο διάσημο και ματαιόδοξο -αν και όχι και τόσο ευφυές- υπερ-μοντέλο. Η φήμη του έχει εκτοξευτεί από τη διάσημη πόζα του «Blue Steel» και ο ίδιος θεωρεί ότι κανείς δεν απειλεί τον θρόνο του.

Τώρα όμως ο Ντέρεκ Ζουλάντερ βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ζωής του. Έχει παραγκωνιστεί από τη θέση του καλύτερου μοντέλου από τον Χάνσελ, χάνει τους κολλητούς του σε ένα περίεργο δυστύχημα, ενώ η οικογένεια του δεν θέλει να τον βλέπει.

Ο Χάνσελ, κερδίζει τον τίτλο του Μοντέλου της Χρονιάς και ο Ντέρεκ πέφτει θύμα ενός μανιακού σχεδιαστή μόδας, ο οποίος του κάνει πλύση εγκεφάλου, πείθοντάς τον να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας!

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Κριστίν Τέιλορ, Όουεν Ουίλσον, Γουίλ Φέρελ, Μίλα Γιόβοβιτς, Τζέρι Στίλερ.

*Open, Σάββατο 20/08 στις 01:15

«Hotel Artemis» (2018) σκηνοθεσία Ντρου Πιρς

Δράσης – Λος Άντζελες, 2028. Οι δρόμοι είναι αδιαπέραστοι καθώς εξελίσσεται η πιο βίαιη εξέγερση στην ιστορία της πόλης. Μέσα στο απόλυτο χάος, μία συμμορία ληστών τραυματίζεται από πυρά αστυνομικών.

Η μόνη ελπίδα είναι το Hotel Artemis, ένα ξενοδοχείο/νοσοκομείο τελευταίας τεχνολογίας, αποκλειστικά για περίθαλψη εγκληματιών, με αυστηρούς κανόνες και ιδιοκτήτη έναν αρχιμαφιόζο.

Η Τζιν Τόμας, γνωστή ως «Νοσοκόμα», διοικεί το μέρος για 22 χρόνια και μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά.

Την ίδια νύχτα έχουν κάνει εισαγωγή μία γοητευτική Γαλλίδα δολοφόνος, ένας ναρκισσιστής έμπορος όπλων ενώ ο ιδιοκτήτης και ο εκρηκτικός γιος του, κατευθύνονται προς τα εκεί. Ένας τραυματισμένος αστυνομικός, ικετεύει τη Νοσοκόμα να τον δεχτεί, πράγμα που παραβαίνει τους κανόνες, που τηρούνται ευλαβικά 22 ολόκληρα χρόνια.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Σοφία Μπουτέλα, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρυ, Τζένι Σλέιτ, Ζάκαρι Κουίντο, Τσάρλι Ντέι, Ντέιβ Μπαουτίστα.

*Star, Σάββατο 20/08 στις 01:15