15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή βράδυ και η αγαπημένη ώρα της μέρας έφτασε. Μία λίστα από ταινίες σε περιμένει. Ποια θα δεις απόψε;

«Ληστεία αλά Ιταλικά» (2003) σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι 

Αστυνομική Δράσης – Το σχέδιο ήταν άψογα στημένο. Η εκτέλεσή του ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η λεία; Μια καθόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ράβδων χρυσού! Όμως ο απρόβλεπτος παράγοντας δεν αργεί να εμφανιστεί «από μέσα». Τώρα πια ο Τσάρλι Κρόκερ, αρχηγός της σπείρας δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Στιβ, ένα από τα μέλη της συμμορίας του, δολοφόνησε κάποιον συνεργάτη τους και εξαφανίστηκε «παρέα» με τον χρυσό.

Μετά από ένα χρόνο, ο Τσάρλι, που δεν έχει ακόμη ξεχάσει την προδοσία του πρώην φίλου του, αποφασίζει να «αποδώσει δικαιοσύνη». Η εκδίκηση είναι «ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» και ο ικανός… επαγγελματίας κλέφτης εντοπίζει τα ίχνη του Στιβ και δεν αργεί να συγκεντρώσει για μια ακόμη φορά γύρω του, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Το σχέδιο εκδίκησης πρέπει να είναι πανούργο.

Η εκτέλεσή του πιο εντυπωσιακή από ποτέ άλλοτε. Στόχος: ο Στιβ και η ειδεχθής έπαρσή του. Άραγε θα λειτουργήσουν τα πάντα τόσο άψογα όπως τα έχουν υπολογίσει ή ο απρόβλεπτος παράγοντας θα ανατρέψει για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες της παράτολμης συμμορίας;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σαρλίζ Θερόν, Έντουαρντ Νόρτον, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*SKAI, Κυριακή 21/08 στις 21:00

«Ο Θρύλος του Ζορρό» (2005) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης Περιπέτεια Ρομαντική – Ο προστάτης των φτωχών και των αδικημένων, ο Ζορό, επιστρέφει, όχι μόνο για να σταματήσει έναν επικείμενο εμφύλιο πόλεμο, αλλά και για να ξανακερδίσει την γυναίκα που αγαπά και την εκτίμηση του ατίθασου γιου του, Χοακίν.

Βρισκόμαστε στο 1850 στο Σαν Φραντσίσκο, και ο μασκοφόρος ήρωας Ζορό έχει αφήσει τη μάσκα και τους ηρωισμούς απολαμβάνοντας μία ήσυχη, οικογενειακή ζωή. Τηρώντας έτσι την υπόσχεσή του στην Έλενα να ξεχάσει τις περιπέτειες και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως ευυπόληπτη οικογένεια ντε λα Βέγκα.

Ο 10χρονος γιος του Χουάν δεν γνωρίζει τίποτε για την κρυφή ζωή του πατέρα του και σε πολλές περιπτώσεις τον αντιμετωπίζει σαν ένα μαλθακό, άβουλο πιόνι της αριστοκρατίας.

Όταν όμως οι Ιππότες της Αραγονίας, μία μυστική ισχυρή σέκτα, αποφασίζουν να εμποδίσουν τις επικείμενες εκλογές για την προσάρτηση της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ζορρό δεν θα μείνει απλός παρατηρητής και είναι ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει.

Αποφασισμένος να τους πολεμήσει, πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια του την οικογένεια και την απειλή του χωρισμού…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρούφους Σιουέλ, Αντριάν Αλόνσο, Νικ Τσινλουντ, Μάικλ Εμερσον.

*Mega, Κυριακή 21/08 στις 21:00

«Ο Ατσίδας» (1962) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο αυστηρός αδελφός μιας κοπέλας απειλεί να σκοτώσει τον αγαπημένο της γιατί δεν την παντρεύεται, ενώ και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα με τη δική του αγαπημένη. Μια μέρα ένας άγνωστος σε ένα εξοχικό κέντρο του αποκαλύπτει το «στρίβειν δια του αρραβώνος». Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι διαπιστώνει ότι ο άγνωστος είναι ο αγαπημένος της αδελφής του, ο οποίος εφαρμόζει τη μέθοδο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Στρατηγός, Μαρία Βούλγαρη, Β. Πρωτόπαππας, Παντελής Ζερβός.

*Star, Κυριακή 21/08 στις 21:00

«Δώσε μου το Χέρι σου» (2006) σκηνοθεσία Ερίκ Λαρτιγκό

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Λουί (Αλέν Σαμπά) είναι ένας 43χρονος ευτυχισμένος και παραχαϊδεμένος εργένης, με επιτυχημένη καριέρα και άνετη ζωή.
Η ήρεμη ζωή του Λουίς απειλείται, όταν η μητέρα του κι οι πέντε αδελφές του αποφασίζουν πως είναι καιρός να παντρευτεί.

Το πρόβλημα είναι πως ο Λουί δεν θέλει κάποια σοβαρή σχέση από όταν οι οικογένεια του στάθηκε εμπόδιο στον πρώτο αληθινό του έρωτα. Αφού απορρίπτει όλα τα “προξενιά” που του γίνονται συλλαμβάνει ένα πονηρό σχέδιο, να παρουσιάσει την αδελφή του καλύτερού του φίλου, Έμα (Σαρλότ Γκέινσμπουργκ) ως σοβαρή σχέση και υποψήφια νύφη.

Η Εμμα, μόλις μετακόμισε στο Παρίσι και ψάχνει δουλειά. Φαίνεται σαν κατάσταση που κερδίζουν και οι δύο, όπως το σχέδιο πηγαίνει εντελώς στραβά!

Παίζουν: Σαρλότ Γκενσμπούρ, Αλέν Σαμπά, Μπερναντέτ Λαφόν, Ερίκ Λαρτιγκό, Βλάντιμιρ Γιορντάνοφ, Γκρεγκουάρ Οστερμαν.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 21/08 στις 22:00

«Ακατανίκητοι Εραστές» (1988) σκηνοθεσία Σταύρος Τσιώλης

Δράμα – Ο νεαρός Βασίλης το σκάει από το ορφανοτροφείο και τριγυρνάει στο κέντρο της Αθήνας πριν να πάρει το τρένο για την Τρίπολη. Περιπλανάται στις ορεινές περιοχές της Αρκαδίας, κι εκεί συναντά μια νεαρή γυναίκα που το αυτοκίνητό της χάλασε. Οι δυο τους θα συνεχίσουν τις περιπλανήσεις όλο το καλοκαίρι μαζί, μέχρι το αγόρι να γυρίσει στο ερειπωμένο σπίτι της γιαγιάς του. Η νεαρή γυναίκα χάνεται και το αγόρι πηγαίνει στην Τρίπολη για να δουλέψει προκειμένου να επιβιώσει. Την ημέρα της ονομαστικής του εορτής φεύγει από την πόλη και παίρνει τον δρόμο για το χωριό του.

Παίζουν: Τάσος Μηλιώτης, Όλια Λαζαρίδου, Κωνσταντίνος Τζούμας, Μαρία Πανούτσου, Δημήτρα Βουλγαρίδη, Έλενη Κουτσούγερα, Λουκία Κοσμοπούλου, Γεώργιος Κέκκος, Παναγιώτα Κέκκου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 21/08 στις 22:30

«Μαριονέτες» (2015) σκηνοθεσία Παντελής Καλατζής

Ελληνική, θρίλερ, μυστηρίου – O Φίλιππος είναι δημοσιογράφος που ζει απομονωμένος σε κάποιο χωριό της Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια. Η άγρια δολοφονία του αδελφικού φίλου και πρώην συνεργάτη του Στέργιου, ανατρέπει τη ζωή του ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος γίνεται ο επόμενος στόχος. Ψάχνοντας απαντήσεις, επιστρέφει στην Αθήνα, όπου κατά περίεργο τρόπο πολλοί τον βοηθούν στην αναζήτησή του. Είναι όμως τα στοιχεία που συλλέγει πραγματικά ή μια καλοστημένη παγίδα;

Παίζουν: Αλέξης Γεωργούλης, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργος Κιμούλης, Άκης Σακελλαρίου, Γιώργος Χρανιώτης, Κλέλια Ρένεση, Τάσος Νούσιας, Ναταλία Δραγούμη.

*Star, Κυριακή 21/08 στις 22:50

«Πιάσε Με, Αν Μπορείς» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Η μεταφορά της βιογραφίας του Φρανκ Άμπιγκνεϊλ Τζ. στη μεγάλη οθόνη. Η ιστορία μιας αληθινής απάτης, του ανθρώπου που πλαστογράφησε επιταγές συνολικής αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων και υποδύθηκε τον πιλότο, τον γιατρό και τον δικηγόρο, πριν καν τελειώσει το λύκειο.

Ένας πράκτορας του FBI είναι αποφασισμένος να συλλάβει τον πανέξυπνο απατεώνα Φρανκ Αμπεγκνέηλ Τζούνιορ. Αλλά ο Φρανκ, όχι απλώς ξεφεύγει, αλλά απολαμβάνει την καταδίωξη.

Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες: Β’ Ανδρικός ρόλος (Κρίστοφερ Γουόκεν) και Καλύτερη πρωτότυπη Μουσική.

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Νάταλι Μπέι, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χανκς.

*SKAI, Κυριακή 21/08 στις 23:15

«Οι Υπηρέτριες» (2011) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δράμα – Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα.

Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν…

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ.

*Alpha, Κυριακή 21/08 στις 23:40

«Κάνω τα Πάντα για Ένα Ραντεβού» (2005) σκηνοθεσία Στέφαν Μαρκ

Αισθηματική κομεντί – Ο Νικ Τζέκινς είναι και πάλι εργένης καθώς ο αρραβώνας του διαλύεται ξαφνικά. Με τη βοήθεια τού συγκάτοικου και καλύτερού του φίλου Τζεντ Ρόλλινς, μπαίνει και πάλι στη μάχη των ραντεβού. Σύντομα γνωρίζει την Μόνα και ο πραγματικός αγώνας ξεκινά. Διχάζεται μεταξύ της ανάγκης του ν αφοσιωθεί στο στήσιμο της επιχείρησής του και στην επένδυση σε μία σχέση. Συμβουλεύεται γονείς, φίλους και γνωστούς που ο καθένας έχει να του πει τη δική του αλήθεια και μπερδεύεται περισσότερο. Παρόλα αυτά δεν σταματάει τα Ραντεβού.

Παίζουν: Όστιν Πεκ, Λέσλι Μπέγκα, Στέφαν Μαρκ, Στέφανι Μπράουν.

*Open, Κυριακή 21/08 στις 23:45

«Pari» (2020) σκηνοθεσία Σιαμάκ Ετεμάντη

Δραματική – Όταν ο Μπάμπακ, ένας Ιρανός φοιτητής στην Ελλάδα δεν εμφανίζεται για να υποδεχτεί τους γονείς του στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η μητέρα του, η Παρί, αναγκάζεται να ξεκινήσει την αναζήτησή του σε μία ξένη πόλη.

Ακολουθώντας τα βήματα του επαναστάτη γιου της, χρησιμοποιεί τα πάντα και τους πάντες, για να φτάσει στις πιο σκοτεινές γωνιές της πόλης αλλά και στα πιο άγνωστα βάθη της ψυχής της.

Παίζουν: Μελικα Φορουτάν, Σαχμπαζ Νοσιρ, Σοφία Κοκαλη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 21/08 στις 00:30

«Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει» (2016) σκηνοθεσία Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Αστυνομική – Μαδρίτη, 2011. Ο πιο ζεστός Αύγουστος στην ιστορία της πόλης. Ενάμιση εκατομμύριο πιστοί περιμένουν την επίσκεψη του Πάπα και η πόλη επιτηρείται στενά από δυνάμεις ασφαλείας.

Όμως ξαφνικά η φαινομενικά πανηγυρική ατμόσφαιρα διακόπτεται βίαια όταν μια σειρά περιστατικών κάνει την εμφάνισή της: διάφορες ηλικιωμένες γυναίκες βρίσκονται δολοφονημένες με εμφανή σημάδια σεξουαλικής επίθεσης.

Δύο ντετέκτιβ, τους οποίους κανείς δεν θέλει ως συνεργάτες, αναγκάζονται να συνεργαστούν μεταξύ τους στην περίεργη αυτή υπόθεση, για την οποία έχουν λάβει την εξής ξεκάθαρη εντολή: εξιχνιάστε τα εγκλήματα όσο το δυνατόν συντομότερα αλλά με απόλυτη μυστικότητα.

Το ανθρωποκυνηγητό τους θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν κάτι που δεν φαντάζονταν ποτέ – κανείς από τους δύο δεν είναι πολύ διαφορετικός από τον δολοφόνο.

Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ρομπέρτο Αλαμο, Χαβιέρ Περέιρα.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 21/08 στις 00:45

«Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας» (2014) σκηνοθεσία Λόνε Σέρφιγκ

Δραματική, τρόμου – Tο σπουδαίο «Riot Club» είναι μια λέσχη για πλούσιους φοιτητές καλών οικογενειών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην οποία όμως κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, αναμένεται να βγουν εκτός ελέγχου.
Η πεποίθησή τους ως μέλη της λέσχης είναι ότι τα χρήματα αγοράζουν τα πάντα, ο αριθμός των μελών της είναι πάντα 10, μόνο άντρες και να έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο.

Φάρσες, ακραίες πλάκες κι εκκεντρικές εκδηλώσεις είναι στο καθημερινό μενού της διασκέδασης των φοιτητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανήκουν στην περιβόητη «Λέσχη της Κομψής Αλητείας».

Τα δύο νέα μέλη, ο πιο ευαίσθητος Μαξ Άιρονς και ο βίαιος και εκδικητικός Σαμ Κλάφλιν, αποτελούν τα δύο άκρα του κλειστού κλαμπ. Η μύησή τους αν και δυσάρεστη ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ο Μαξ έχει σχέση με μια απλή κοπέλα από το Μάντσεστερ, που προέρχεται από την εργατική τάξη και διαπιστώνει με ταχύρρυθμες διαδικασίες τον πραγματικό σκοπό της ομάδας και ο Σαμ ξεδιπλώνει το αβυσσαλέο μίσος του προς οτιδήποτε δεν είναι αριστοκρατικό και ίδιον μιας ελίτ που έχει κανονικά απαξιώσει την τάξη των δούλων της κληρονομικής εξουσίας.

Στην ανεξέλεκτη παρέα τους και ένας νεαρός Έλληνας, ο Ντιμίτρι Μητρόπουλος, γόνος εφοπλιστών, που παραπονιέται πως η ethnic καταγωγή του θα μπορούσε να του στερήσει τη θέση του προέδρου.

Εκεί που η εξουσία του χρήματος συναντά τη νεανική και κομψή αλητεία, με πολλά απρόβλεπτα αποτελέσματα για το μέλλον των νεαρών.

Παίζουν: Σαμ Κλάφλιν, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ, Ντάγκλας Μπουθ, Μαξ Άιρονς, Τζέσικα Μπράουν Φάιντλεϊ, Τομ Χολάντερ, Χολιντέι Γκρέινγκερ.

*Open, Κυριακή 21/08 στις 01:45

«Pulp Fiction» (1994) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Αστυνομική Περιπέτεια – Οι ζωές δύο μαφιόζων δολοφόνων, ενός πυγμάχου, ενός γκάνγκστερ και της γυναίκας του και ενός ζευγαριού ληστών μπλέκονται σε τέσσερις ιστορίες βίας και λύτρωσης.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο σκηνοθετεί 3 σπονδυλωτές ιστορίες, που παρακολουθούμε σε πραγματική χρονολογική σειρά και μετατρέπει την ταινία σε cult αριστούργημα που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και 7 Υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Η πρώτη αφορά έναν χαρτοφύλακα που πρέπει να πάρουν ξανά στα χέρια τους οι δύο εκτελεστές Βίνσεντ Βέγκα (Τζον Τραβόλτα) και Τζουλς Ουίνφιλντ (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) που δουλεύουν για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας (Ιρβιγκ Ρέιμς).
Μετά την ανεύρεση του περιεχόμενου θα εμπλακούν σε έναν ακούσιο φόνο-ατύχημα και θα προσπαθήσουν να απεμπλακούν με τη βοήθεια του απόλυτα ψύχραιμου κυρίου Γουλφ (Χάρβεϊ Καϊτελ).

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Σάμιουελ Τζάκσον, Τιμ Ροθ, Ούμα Θέρμαν, Αμάντα Πλάμερ, Μπρους Γουίλις.

*SKAI, Κυριακή 21/08 στις 02:00

«Μπάλα για Καταραμένους» (2009) σκηνοθεσία Τομ Χούπερ 

Αθλητική Βιογραφική Δραματική – To 1974 η κορυφαία ομάδα της Αγγλίας εκείνη την εποχή, Leeds United, προσλαμβάνει για προπονητή τον επιτυχημένο Μπράιαν Κλαφ από την Derby County. O Kλαφ είναι ορκισμένος εχθρός του προηγούμενου προπονητή της Leeds, Ντον Ρέβι και του στυλ του παιχνιδιού της ομάδας, αφού θεωρείτο η πλέον “βρώμικη” ομάδα της Αγγλίας.

Χωρίς καμία δική του επιλογή στο δυναμικό της ομάδας, αποφασίζει να αλλάξει τα πάντα, λέγοντας στους παίκτες πως καλό είναι να ξεφορτωθούν όλα τους τα τρόπαια γιατί κανένα από αυτά δεν κερδήθηκε δίκαια. Η θητεία του Κλαφ στη Leeds διήρκησε μόλις 44 μέρες.

Παίζουν: Μάικλ Σιν, Κολμ Μίνυ, Χένρι Γκούντμαν, Τίμοθι Σπάλ, Στίβεν Γκρέιαμ, Πίτερ Μακ Ντόναλτ.

*Mega, Κυριακή 21/08 στις 02:30

«Τζέιμς Μποντ Πράκτωρ 007: Στην Υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος» (1969) σκηνοθεσία Πήτερ Ρ. Χαντ 

Δράσης Περιπέτεια – Ο Πράκτορας 007 βρίσκεται στις Ελβετικές Άλπεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τον σατανικό Μπλόμφελντ, αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης SPECTRE, σε ένα ερευνητικό κέντρο που έχει φτιάξει, με σκοπό να δηλητηριάσει τα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων.

Ο πράκτορας της ΜΙ6 με άδεια να σκοτώνει, James Bond, βρισκόμενος σε διακοπές σ’ ένα πολυτελέστατο θέρετρο στην Ιταλία, γνωρίζει ένα ατίθασο πλουσιοκόριτσο και γοητεύεται από αυτήν, που τυχαίνει να είναι κόρη ενός μεγιστάνα της Μαφίας.

Ο Μποντ όμως ταυτόχρονα με τις διακοπές του, βρίσκεται στα ίχνη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διοχετεύει στην αγορά ένα παραισθησιογόνο φάρμακο.
Ο πατέρας της κοπέλας που γνωρίζει τα πάντα γύρω από τον πράκτωρ 007, του προτείνει να τον βοηθήσει να βρει από ποιόν και γιατί διακινείται ένα τέτοιο φάρμακο, με αντάλλαγμα να παντρευτεί την κόρη του.

Ο Μποντ ίσως είναι η πρώτη φορά που αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το γάμο και την οικογένεια, αφού ολοκληρώσει κι αυτή του την – ανεπίσημη – έρευνα, αποδεχόμενος τελικά την προσφορά!

Παίζουν: Τζωρτζ Λεΐζενμπι, Νταϊάνα Ριγκ, Τέλι Σαβάλας, Ντέσμοντ Λιουέλιν, Γκαμπριέλ Φερτσέτι, Τζοάνα Λάμλεϊ.

*Star, Κυριακή 21/08 στις 02:30