9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία – Ο Μπίλι Κρύσταλ είναι ο Μπεν Σόμπολ, ένας ψυχίατρος, με τα δικά του θέματα, που ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του, τον οποίο οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν. Ο γιος του κατασκοπεύει τις συνεδρίες των ασθενών του, ενώ ο ίδιος βρίσκει παγερά αδιάφορα τα προβλήματα των πελατών του.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ο Πολ Βίτι, αρχιμαφιόζος, στην κορυφή της ιεραρχίας στη γκαγκστερική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά αρχίζει να αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού και άγχους, είναι πλέον ανίκανος να σκοτώσει άνθρωπο και το χειρότερο… προβλήματα ανικανότητάς στο κρεβάτι!

Άθελά του ο Μπεν μετά από ένα τρακάρισμα, επιλέγεται ως γιατρός του ντον Πολ Βίτι με την εντολή να τον θεραπεύσει εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας.
Τι είδους συμβουλές μπορεί όμως να δώσει ο ψυχαναλυτής, σε έναν τύπο που λύνει τα προβλήματα με ένα όπλο και ένα σακί τσιμέντο;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντέρι, Τζο Βιτερέλι.

*Open, Τρίτη 23/08 στις 21:00

«Πέτα τη Μαμά από το Τρένο» (1987) σκηνοθεσία Ντάνι ντε Βίτο

Αστυνομική Κωμωδία Μυστηρίου – Ο Λάρι Ντόνερ (Μπίλι Κρίσταλ) είναι μυθιστοριογράφος, καθηγητής και δεν αντέχει την ύπαρξη της πρώην συζύγου του. Ειδικά γιατί αυτή τον εξαπάτησε και πήρε τα εύσημα για το βιβλίο του που το παρουσίασε ως δικό της.

Ο Όουεν Λιφτ (Ντάνι ντε Βίτο), είναι ένας συνεσταλμένος μεσήλικας που ζει ακόμη με τη μητέρα του (Άν Ράμσεϊ), η οποία τον καταδυναστεύει. Πολλές φορές ονειρεύεται να τη σκοτώσει, αλλά δεν βρίσκει το κουράγιο.

Ο Όουεν έχει ακούσει το Λάρι να εύχεται δημόσια το θάνατο της γυναίκας του και αφού παρακολουθεί την ταινία Ο Άγνωστος του Εξπρές του Χίτσκοκ, συλλαμβάνει το τέλειο έγκλημα.
Να ανταλλάξουν δολοφονίες με τον Λάρι, ώστε να έχουν και οι δύο ακλόνητο άλλοθι…

Παίζουν: Ντάνι ντε Βίτο, Μπίλι Κρίσταλ, Αν Ράμσεϊ, Ρομπ Ράινερ, Μπράντφορντ Μαρσάλις, Κιμ Γκράιστ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 23/08 στις 22:00

«Ένας Ιππότης για τη Βασούλα» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία Κομεντί – Η Βασούλα είναι μια φτωχή κοπέλα, γραμματέας, συνοδός και αναγνώστρια της ιδιότροπης ηλικιωμένης κυρίας Κλειώς, που λατρεύει τα ιπποτικά μυθιστορήματα και ζει απομονωμένη στη βίλα της, μαζί με τον πιστό της υπηρέτη Αριστείδη. Μια μέρα, που η κυρία Κλειώ λείπει, η Βασούλα δέχεται την επίσκεψη της Πόπης και του αγαπημένου της Μήτσου, ενός φιλικού της ζευγαριού, που της ζητούν να τους φιλοξενήσει. Η ξαφνική επιστροφή της κυρίας της, αναγκάζει τη Βασούλα να συστήσει τον φίλο της Πόπης σαν άντρα της, που λείπει συχνά επειδή είναι ναυτικός. Όταν η κυρία Κλειώ πεθαίνει και αφήνει την περιουσία της στη Βασούλα, «σύζυγο Δημητρίου Μπεζεσταίνη», αρχίζουν και τα προβλήματα.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρία Φωκά, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Χρόνης Εξαρχάκος, Μαρία Μπονέλλου, ΓΙώργος Μεσσάλας.

*Ant1, Τρίτη 23/08 στις 22:00

«Ελεύθερος Σκοπευτής» (2014) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Βιογραφικό πολεμικό δράμα – Ο Κρις Κάιλ είναι ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον στέλνει στο Ιράκ με μία μόνο αποστολή: να προστατεύσει τους συμπατριώτες και συμπολεμιστές του. Η σκοπευτική του δεινότητα σώζει αμέτρητες ζωές στο πεδίο μάχης και μετά από πολλά θαρραλέα κατορθώματα, κερδίζει τον τίτλο του “Θρύλου”. Η φήμη του όμως, εξαπλώνεται μέχρι το εχθρικό στρατόπεδο, καθιστώντας τον πρωταρχικό στόχο εξόντωσης.

Την ίδια στιγμή, ο Κρις δίνει μία εξίσου δύσκολη μάχη στην προσπάθεια του να είναι καλός σύζυγος και πατέρας στην άλλη μεριά του κόσμου. Παρά τον κίνδυνο και το τίμημα της απόστασης από την οικογένεια του, ο Κρις εκτελεί το καθήκον του στο Ιράκ, συμμετέχοντας σε τέσσερις στρατιωτικές αποστολές. Δυστυχώς για τον ίδιο, επιστρέφοντας κοντά στη σύζυγο και τα παιδιά του, συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να αφήσει τον πόλεμο πίσω του.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Μπεν Ριντ, Σάμι Σέικ, Τζέικ ΜακΝτόρμαν, Έρικ Κλόουζ.

*Star, Τρίτη 23/08 στις 22:00

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Τρίτη 23/08 στις 23:15

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Τρίτη 23/08 στις 23:40

«Ολέθρια Σχέση» (1987) σκηνοθεσία Έιντριαν Λάιν

Τρόμου – Ο Νταν Γκάλαχερ (Μάικλ Ντάγκλας), ένας νεοϋορκέζος μεγαλοδικηγόρος ζει έναν ευτυχισμένο έγγαμο βιο με τη σύζυγό του Μπεθ (Αν Άρτσερ) και με τη μικρή τους κόρη Έλεν. Όταν η Μπεθ και η Έλεν αναγκάζονται να λείψουν από τη Νέα Υόρκη για το σαββατοκύριακο, ο Νταν γνωρίζεται με την Άλεξ Φόρεστ (Γκλεν Κλόουζ), μια εκδότρια. Οι δυο τους περνούν ένα παθιασμένο σαββατοκύριακο.

Έχοντας πλέον επιστρέψει στην οικογένειά του, ο Νταν ξεκαθαρίζει στην Άλεξ ότι δε θέλει να την ξαναδεί.

Όταν ο Νταν αποφασίζει να τελειώσει αυτή την επιπόλαιη σχέση, η Άλεξ δεν συμφωνεί. Και όταν η Άλεξ δεν συμφωνεί, δεν πρέπει να την αγνοεί κανένας!
Η εμμονή της Άλεξ δεν έχει όρια και όσο ο Νταν την απορρίπτει τόσο εκείνη γίνεται πιο βίαιη θέτοντας εκτός από το γάμο του και τη ζωή του σε κίνδυνο.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Γκλεν Κλόουζ, Αν Άρτσερ.

*Skai, Τρίτη 23/08 στις 00:00

«Χωρίς Διέξοδο» (1993) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Χάρμον 

Δράσης – Ο Σαμ Γκίλεν, κατάδικος που εκτίει μια σκληρή ποινή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, κατορθώνει να αποδράσει από τη φυλακή. Μετά την απόδρασή του βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Κλάιντι, μιας χήρας με δύο παιδιά, την οποία τρομοκρατεί ένας αδίστακτος επιχειρηματίας με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος.

Παίζουν: Ζαν-Κλοντ βαν Νταμ, Ροζάνα Αρκέτ, Κιέραν Κάλκιν, Τεντ Λέβιν, Τίφανι Τόμπμαν.

*Mega, Τρίτη 23/08 στις 02:00

«Το 24ωρο μιας Ξανθιάς» (2014) σκηνοθεσία Στήβεν Μπρηλ

Κωμωδία – Η Ελίζαμπεθ Μπανκς είναι η η Μέγκαν Μάιλς, μια ξανθιά παρουσιάστρια του απογευματινού δελτίου ειδήσεων σε τοπικό κανάλι του Λος Άντζελες. Όμορφη, χαμογελαστή και ικανή διατηρεί το προφίλ του καλού κοριτσιού εντός και εκτός εργασίας.

Τη μέρα που την χωρίζει ο αρραβωνιαστικός της και μαθαίνει ότι δεν θα πάρει τελικά τη δουλειά σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, αποφασίζει να βγει έξω με τις φίλες της για να ξεδώσει.
Την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει στο σπίτι του όμορφου, συμπαθητικού μπάρμαν από το χθεσινοβραδινό μπαρ, και λαμβάνει ένα τηλεφωνικό μήνυμα από τον ατζέντη της ότι η δουλειά της εκφωνήτριας ειδήσεων στο εθνικό κανάλι ακόμη παίζεται, αρκεί να είναι στη συνέντευξη με τους νέους εργοδότες της, μέχρι τις 5 το ίδιο απόγευμα.

Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν η Μέγκαν δεν βρισκόταν στην πιο κακόφημη γειτονιά του Los Angeles χωρίς τηλέφωνο, αυτοκίνητο, ταυτότητα και λεφτά, φορώντας ένα φωτεινό κατακίτρινο στενό φόρεμα….

Κάπως έτσι ξεκινά μια σειρά από απίστευτες, ξεκαρδιστικές περιπέτειες όπου εμπλέκονται ταξιτζήδες, έμποροι ναρκωτικών, αστυνομικοί, θρησκόληπτοι περαστικοί και ξεροκέφαλοι υπάλληλοι καταστημάτων.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Όλιβερ Χάντσον, Τζέιμς Μάρσντεν, Σάρα Ράιτ.

*Skai, Τρίτη 23/08 στις 02:15