12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άραξε στον καναπέ σου και απόλαυσε μία από τις παρακάτω ταινίες από τον κινηματογράφο του σαλονιού σου.

«Ποιος Παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ» (1998) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Κινούμενα Σχέδια Κωμωδία Μυστηρίου Περιπέτεια – Χόλυγουντ, 1947.
Η Μέκκα του κινηματογράφου περνά την Χρυσή της Εποχή ενώ τα Καρτούν ζουν μαζί με τους ανθρώπους στην συνοικία της Σχεδιούπολης, ιδιοκτησία του μεγιστάνα Μάρβιν Άκμε.

Ο Έντι Βάλιαντ, ένας ντετέκτιβ που δεν μετρά και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του αναλαμβάνει μία υπόθεση που εμπλέκονται τόσο ο Μάρβιν Άκμε αλλά και η πανέμορφη, μοιραία Τζέσικα Ράμπιτ, σύζυγος του αστέρα κινουμένων σχεδίων Ρότζερ Ράμπιτ.

Πρέπει να αποδείξει ότι ο Άκμε φλερτάρει με τη Τζέσικα, αλλά όταν ο Άκμε δολοφονείται, οι υποψίες φυσικά πέφτουν στον Ρότζερ Ράμπιτ.
Ο αυστηρός δικαστής Ντουμ θέλει να καταδικάσει τον λαγό με την εσχάτη των ποινών.

Ο Ρότζερ ικετεύει τον Βάλιαντ να τον βοηθήσει να βρουν τον πραγματικό υπαίτιο. Ο Βάλαντ αν και στην πραγματικότητα σιχαίνεται τα καρτούν, θα συμφωνήσει να τον βοηθήσει γιατί το ένστικτό του, του λέει ότι ο διάσημος λαγός φαίνεται να έχει δίκιο, όταν ισχυρίζεται ότι τον παγίδευσαν.

Παίζουν: Μπομπ Χόσκινς, Κρίστοφερ Λόιντ, Τσαρλς Φλάισερ (φωνή), Κάθλιν Τέρνερ (φωνή), Τζοάνα Κάσιντι.

*Open, Παρασκευή 26/08, στις 21:00

«12 Χρόνια Σκλάβος» (2013) σκηνοθεσία Στιβ Μακουΐν

Βιογραφική Δραματική – Το 1841, ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας ελεύθερος μαύρος άνδρας που ζει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται ως βιολιστής.

Όταν θα εμφανιστεί μια προσοδοφόρα ευκαιρία για περιοδεία από δύο άνδρες που γνώρισε σε μια συναυλία, ο Νόρθαπ μετά από μια νύχτα εξόδου με τους δύο αυτούς άνδρες, ξυπνά από ένα φάρμακο που προκαλεί λήθαργο και βρίσκει τον εαυτό του αλυσοδεμένο στο πάτωμα σε μια φυτεία βαμβακιού στον αμερικανικό Νότο.

Εκεί θα τον αγοράσει ένας ιδιοκτήτης σκλάβος, ο Γουίλιαμ Φορντ, ο οποίος θα τον πουλήσει σε μια άλλη φυτεία που τη διοικεί ο σκληρός οδηγός σκλάβων Έντγουιν Επς.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

Παίζουν: Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Μπραντ Πιτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Φασμπέντερ, Πολ Ντάνο, Πολ Τζιαμάτι, Σάρα Πόλσον, Λουπίτα Νιόνγκο, Αντεπέρο Ονουγιέ.

*Star, Παρασκευή 26/08, στις 22:00

«Ο Προστάτης» (1992) σκηνοθεσία Μπομπ Ράφελσον

Κομεντί Ρομαντική – Ο Χάρι Μπλις είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας με σκυλιά φύλακες και προσπαθεί να σώσει το γάμο του πηγαίνοντας σε ψυχολόγο για ζευγάρια.

Η Τζόαν Σπρούανς είναι επιτυχημένη τραγουδίστρια, η οποία λαμβάνει απειλητικά τηλεφωνήματα και μετακομίζει στο σπίτι της αδερφής της.

Η Τζόαν αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του Χάρι και των εκπληκτικών σκύλων του, θέτοντας την ασφάλειά της στα χέρια του.
Σύντομα ο Χάρι θα της παρέχει πολύ περισσότερα από τους εκπαιδευμένους σκύλους του, αναλαμβάνοντας προσωπικά την φροντίδα της…

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Έλεν Μπάρκιν, Χάρι Ντην Στάτον, Μπέβερλι ντ΄Άντζελο, Μάικλ ΜακΚέιν, Βερόνικα Κατράιτ, Βιβέκα Ντέιβις.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 26/08, στις 22:00

«Ντιούκς» (2005) σκηνοθεσία Τζέι Τσαντρασέκαρ

Δράσης Κωμωδία – Η δουλειά της οικογένειας Ντιουκς είναι τα λαθραία ποτά, και ο θείος των δυο αγοριών, ο Τζέσι κατασκευάζει το πιο εύγευστο ποτό στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τις πιο πολλές φορές τα δυο αγόρια βρίσκονται από τη λάθος μεριά του νόμου, ειδικά όταν τρέχουν ιλιγγιωδώς για να κάνουν την παράδοση των ποτών, αναγκάζοντας τον σερίφη να κυνηγήσει τους δυο παράνομους που τρέχουν με το πορτοκαλί αυτοκίνητο Dodge Charger, τον περίφημο “Στρατηγό Λι”.

Όταν ο Μπο και ο Λιουκ ανακαλύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο ανέντιμος διευθυντής αστυνομίας Μπος Χογκ σκοπεύει να αρπάξει με άνομα μέσα το κτήμα των γειτόνων τους, η μόνη τους ευκαιρία είναι να πατήσουν τα γκάζια ως το τέρμα σε ένα παράτολμο σχέδιο για να σώσουν την κομητεία του Χάζαρντ.

Παίζουν: Μπαρτ Ρέινολντς, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζέσικα Σίμπσον, Λίντα Κάρτερ, Γουίλι Νέλσον.

*Open, Παρασκευή 26/08, στις 23:15

«Όταν η Γη Πήρε Φωτιά» (1961) σκηνοθεσία Βαλ Γκεστ

Δραματική Ρομαντική – Μέσα στα έρημα γραφεία της εφημερίδας στην οποία δουλεύει, ο Πίτερ Στένινγκ γράφει το σημαντικότερο άρθρο του: «Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν ο πλανήτης μας σώθηκε ή του απομένουν μόνο λίγες βδομάδες ζωής;»

Τρεις μήνες νωρίτερα, από μια διαβολική σύμπτωση, οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι πυροδότησαν σχεδόν ταυτόχρονα δυο ισχυρές πυρηνικές βόμβες σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα να μετατοπίσουν τον άξονά του και να επηρεάσουν την τροχιά του. Από εκεί και ύστερα, η Γη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον ήλιο και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν οι προσπάθειες των υπερδυνάμεων να την επαναφέρουν στην αρχική της τροχιά θα στεφθούν με επιτυχία.

Παίζουν: Τζάνετ Μονρό, Έντουαρντ Τζουντ, Λίο Μακ Κερν, Μίχαελ Γκουντλιφ, Τζιν Άντερσον, Μπέρναρντ Μπρέιντεν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 26/08, στις 23:00

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Παρασκευή 26/08, στις 23:40

«Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα» (2013) σκηνοθεσία Ρομπ Μέλτζερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια  – Μια εταιρική εκδρομή με στόχο τη σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων, αλλά και την ανάπτυξη της ηγετικής ικανότητας σε ένα τροπικό νησί, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα.

Ο Κρις είναι ένας υπάλληλος, τόσο αδύναμος που δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τον νταή του γραφείου, τον Φιλ, που του κλέβει όλες τις ιδέες. Δεν έχει ούτε το θάρρος να ζητήσει ραντεβού από τη Λίζα, την προϊσταμένη που του αρέσει.

Όταν όμως ένα σεμινάριο για άγρια διαβίωση πάει τελείως στραβά, κι ο πρώην πεζοναύτης και υπεύθυνος, Στορμ Ρόθτσαϊλντ, τραυματίζεται από ένα πούμα, ο Κρις και οι συνάδελφοι του βρίσκονται απομονωμένοι σε ένα τροπικό νησί, χωρίς φανερή ελπίδα να διασωθούν.

Κι ενώ κάποιος πρέπει να αναλάβει την αρχηγία της ομάδας, ο Φιλ αυτοανακηρύσσεται «θεός». Όμως, ο Κρις έχει παρελθόν στους προσκόπους, κι αν μπορούσε να ξεπεράσει τη δειλία του, θα ήταν ο ιδανικός ηγέτης.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Άνταμ Μπρόντι, Ρομπ Χιούμπελ.

*Skai, Παρασκευή 26/08, στις 00:00

«[REC]²» (2009) σκηνοθεσία Χαουμέ Μπαλαγκερό, Πάκο Πλάθα

Θρίλερ – Είμαστε μόλις λίγα λεπτά μετά από τη στιγμή που οι αρχές έχουν χάσει επαφή με τους παγιδευμένους ανθρώπους στο κτήριο που βρίσκεται σε καραντίνα. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί μέσα. Έξω επικρατεί χάος.

Για την ειδική ομάδα δράσης μοιάζει να είναι μια ξεκάθαρη αποστολή, να μπουν στο κτήριο και ν’ ανακαλύψουν τι συμβαίνει. Ένας γιατρός και μια ειδική μονάδα αστυνομικών με κάμερες θα επιχειρήσουν να μπουν στο επίμαχο κτήριο για να ξεκαθαρίσουν τι κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες μακελειό.

Πρέπει πάση θυσία να πάρουν δείγμα από το μολυσμένο υπόγειο και να βγάλουν έξω όσους είναι ακόμη ζωντανοί.
Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν όπως θα περίμεναν…

Παίζουν: Μανουέλα Βελασκό, Τζόναθαν Μελόρ, Αριέλ Κασάς, Πάμπλο Ρόσο.

*Open, Παρασκευή 26/08, στις 01:15

«Σίσυ, τα Μοιραία Χρόνια» (1957) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα 

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Αρρώστια, πολιτική αστάθεια και φήμες για μοιχεία βαραίνουν τη Σίσι που βάζει τα δυνατά της για να αντιμετωπίσει τη μοίρα της.
Η νεαρή αυτοκράτειρα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσει τις ίντριγκες της πεθεράς της.

Το διάστημα που ο Φραγκίσκος Ιωσήφ βρίσκεται στη Βιέννη, η Σίσι ταξιδεύει στην Ουγγαρία με έναν κόμη, ο οποίος είναι θαυμαστής της, με σκοπό να εξευμενίσει τους Ούγγρους ευγενείς που ετοιμάζονται να επαναστατήσουν.

Πρέπει να αντιμετωπίσει τις φήμες για ειδύλλιο με τον κόμη, όμως μια σοβαρή αρρώστια στους πνεύμονες την αναγκάζει να μείνει στην Κέρκυρα για να αναρρώσει. Συναντιέται με τον Φραγκίσκο Ιωσήφ στην Ιταλία, όπου χάρη στη μεγάλη γοητεία της καταφέρνουν να κερδίσουν την εύνοια του ιταλικού πληθυσμού.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Βάλτερ Ρέγιερ, Γιόζεφ Μάινραντ.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 26/08, στις 01:15

«American Beauty» (1999) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Δραματική – Ο σαραντάρης διαφημιστής Λέστερ Μπέρναμ ζει σε ένα όμορφο σπίτι στα προάστια, μαζί με τη νευρωτική και εντελώς ψυχρή σύζυγό του που είναι μεσίτρια, και την έφηβη κόρη τους που τους μισεί και τους δύο. Μια κρίση μέσης ηλικίας και η συνειδητοποίηση πως έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να απολαμβάνει τη ζωή του, κάνουν τον Λέστερ να λαχταρά μια μεγάλη αλλαγή. Και τότε μπαίνει στη ζωή του η Άντζελα, μια πανέμορφη συμμαθήτρια της κόρης του, αλλά κι ένας αλλόκοτος νεαρός που μόλις μετακόμισε στο διπλανό σπίτι με τη δυσλειτουργική του οικογένεια. Ο Λέστερ αρχίζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από υποχρεώσεις και κοινωνικές συμβάσεις. Σύντομα όμως θα μάθει ότι η απόλυτη ελευθερία μπορεί να έχει και το απόλυτο τίμημα.

Παίζουν: Κέβιν Σπέισι Ανέτ Μπένινγκ Γουές Μπέντλι Μένα Σουβάρι Θόρα Μπερτς Πίτερ Γκάλαχερ Κρις Κούπερ

*Skai, Παρασκευή 26/08, στις 01:45

«Το Μυστικό του Freedomland» (2006) σκηνοθεσία Τζο Ροθ

Δραματική περιπέτεια – Μια ταραγμένη γυναίκα, η Μπρέντα Μάρτιν, καταφθάνει τραυματισμένη στο νοσοκομείο, όπου λέει στους αστυνομικούς ότι ξέφυγε από βέβαιο βιασμό, αλλά ότι απήγαγαν τον γιό της. Ο ντετέκτιβ Λορέντζο αναλαμβάνει την υπόθεση, όμως η πίεση που ασκείται πάνω του είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς ο κύριος ύποπτος είναι αφρο-αμερικάνος, όπως και ο ίδιος. Αυτό προκαλεί πολλές αντιδράσεις από την αφρο-αμερικάνικη κοινότητα και όχι μόνο. Όμως, η Μπρέντα δεν έχει πει όλη την αλήθεια.

Παίζουν: Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζουλιάν Μουρ, ‘Εντι Φάλκο, Γουίλιαμ Φορσάιθ.

*Mega, Παρασκευή 26/08, στις 02:00

«Looper» (2012) σκηνοθεσία Ρίαν Τζόνσον

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας –  Σε μια εγκληματική κοινωνία του μέλλοντος, ο Τζο είναι ένας Looper, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, που δουλεύει για τη Μαφία. Τα θύματά του είναι πράκτορες από το μέλλον, που στέλνονται στο παρελθόν μέσω μιας χρονομηχανής – και ο Τζο φροντίζει να μη γλιτώσει κανείς. Είναι ο καλύτερος στο είδος του, η μαφία τον πληρώνει καλά, ζει μια ωραία ζωή. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο Τζο δεν καταφέρνει να πατήσει τη σκανδάλη…

Παίζουν: Τζόσεφ Γκόρντον Λεβίτ, Μπρους Γουίλις, Έμιλι Μπλαντ, Πάιπερ Περάμπο, Τζεφ Ντάνιελς.

*Star, Παρασκευή 26/08, στις 02:15