13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες της “μεγάλης οθόνης” έρχονται στο σαλόνι σου!

«Μαγικά Φίλτρα» (1998) σκηνοθεσία Γκρίφιν Νταν

Κομεντί Ρομαντική Φαντασίας – Σε ένα μικρό νησί της Μασαχουσέτης, εδώ και πάνω από 300 χρόνια , οι κάτοικοι αποδίδουν όλα τα κακά και τις ατυχίες που τους συμβαίνουν στις γυναίκες της οικογένειας Όουενς. Τις θεωρούν μάγισσες, μοχθηρές, ανήθικες και θανατηφόρες για το ανδρικό φύλο.

Η Γκίλιαν (Νικόλ Κίντμαν) και η Σάλι Όουενς (Σάντρα Μπούλοκ) μετά τον θάνατο των γονιών τους έρχονται να ζήσουν στο νησί με τις δύο θείες τους (Ντάιαν Γουέστ & Στόκανρντ Τσάνιγκ). Και οι τέσσερις γυναίκες διατηρούν την μαγική δύναμη των προγόνων τους, που περνά από γενιά σε γενιά.
Όμως η ίδια αρνητική διάθεση από τους συμπολίτες τους τις στιγματίζει ακόμη και σήμερα αφού θεωρούνται υπαίτιες για κάθε ατυχία.
Παράλληλα τις κατατρέχει μια παλιά κατάρα να μην ζήσουν ευτυχισμένες δίπλα σε έναν εραστή, αφού οι άντρες στην οικογένεια Όουενς είναι καταδικασμένοι να πεθαίνουν νωρίς.

Η Σάλι όμως είναι αποφασισμένη να γνωρίσει τον έρωτα, αλλά για να το καταφέρει, θα πρέπει πρώτα ή να σπάσει την κατάρα ή να βρει ένα ξόρκι που να της στείλει τον πραγματικό έρωτα. Το μόνο που επιθυμεί είναι να ζήσει μια φυσιολογική ζωή ως κοινή θνητή.

Η Γκίλιαν από την άλλη, ατίθαση και περιπετειώδης το σκάει από το νησί για να ζήσει την ένταση του έρωτα.

Όταν ο Τζίμι, πρώην σύντροφός της και επικίνδυνος αρχίζει να την καταδιώκει, αναζητά καταφύγιο πίσω στο νησί, φέρνοντας αντιμέτωπη όλη την οικογένεια με μεταφυσικούς δαίμονες και κινδύνους…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Νικόλ Κίντμαν, Ντάιαν Γουίστ, Γκόραν Βίσντζικ, Στόκαρντ Τσάνινγκ, Έινταν Κουίν, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ

*Open, Σάββατο 27/08 στις 21:00

«Killers: Γάμος να Σου Πετύχει» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λουκέτικ

Κωμωδία Ρομαντική – H Τζεν Κόρνφελντ, είναι σίγουρη ότι δεν θα ερωτευθεί ποτέ ξανά. Όμως σε ένα ταξίδι στη γαλλική Ριβιέρα, όπου έχει πάει σχεδόν με το ζόρι, θα γνωρίσει τον άντρα των ονείρων της, τον τέλειο, όμορφο, γοητευτικό Σπένσερ Έιμς.

Τρία χρόνια μετά τη γνωριμία τους, το όνειρο της Τζεν έχει γίνει πραγματικότητα: είναι παντρεμένη με τον Σπένσερ και ζουν ειδυλλιακά σε ένα ήσυχο προάστιο.

Τουλάχιστον μέχρι τη μέρα των γενεθλίων του Σπένσερ γιατί μετά οι σφαίρες αρχίζουν να πέφτουν σαν το χαλάζι!

Ο τέλειος άντρας έχει ένα δύσκολο παρελθόν, που έρχεται στην επιφάνεια με φονικές διαθέσεις καθώς ο Σπένσερ είναι ένας υπερκατάσκοπος!

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Κάθριν Χέιγκλ, Τομ Σέλεκ

*Skai, Σάββατο 27/08 στις 21:00

«Αστερίξ και Οβελίξ Εναντίον Καίσαρα» (1999) σκηνοθεσία Κλοντ Ζιντί 

Κομεντί Οικογενειακή Περιπέτεια – Το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ είναι το τελευταίο «ελεύθερο» μέρος στον κόσμο, δηλαδή το μοναδικό μέρος όπου δεν βρίσκεται κάτω από τον ρωμαϊκό ζυγό!

Η αδυναμία του φοροεισπράκτορα Κλαύδιους Αδιάφθορους να συλλέξει τον φόρο υποτελείας από τους κατοίκους του χωριού, αναγκάζει τον ίδιο τον Καίσαρα να ταξιδέψει μέχρι εκεί για να μάθει την αιτία που οι η περίφημη ρωμαϊκή πολεμική μηχανή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους ανυπότακτους γαλάτες. Το μυστικό είναι πως ο Πανοραμίξ, ο δρυίδης του χωριού παρασκευάζει ένα μαγικό φίλτρο, που δίνει υπερφυσικές δυνάμεις στους συγχωριανούς του.

Ανάμεσά τους είναι και ο Οβελίξ, ο πιο δυνατός απ’ όλους καθώς, όταν ήταν μικρός, είχε πέσει μέσα στην χύτρα με το φίλτρο.

Με τη βοήθεια του Τούλιους Καταστρόφικους, ενός τετραπέρατου δολοπλόκου, οι Ρωμαίοι θα αποπειραθούν να συλλάβουν τον Οβελίξ και τον δρυίδη καθώς χωρίς αυτούς, το χωριό θα μείνει ανυπεράσπιστο. Όμως ο Αστερίξ και οι φίλοι του έχουν καταστρώσει τα δικά τους σχέδια

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομπέρτο Μπενίνι, Λετίσια Κάστα.

*Star, Σάββατο 27/08 στις 21:00

«Αρμαγεδδών» (1998) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης Περιπέτεια – Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σε αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα.

Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή.

Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Σάββατο 27/08 στις 21:50

«Σκοτεινό Αμάρτημα» (2019) σκηνοθεσία Τζορτζ Γκάλο, Φραντσέσκο Τσινκεμάνι

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο Τζον Τραβόλτα είναι ο Κάρσον Φίλιπς, ένας πρώην ποδοσφαιριστής που έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ, αναλαμβάνει μια υπόθεση ρουτίνας για κάποιον που εξαφανίστηκε, η οποία υπόθεση αποκαλύπτεται σταδιακά ότι είναι ένα σύμπλεγμα εγκλημάτων, υπόπτων και πτωμάτων.
Η πρώην σύζυγός του θα τον συναντήσει για να του ζητήσει βοήθεια και τον ενημερώνει πως η κόρη τους, είναι η βασική ύποπτος για τη δολοφονία του συζύγου της. Τότε ο Κάρσον πασχίζει ενάντια στον χρόνο να τη σώσει, να διαλευκάνει τους φόνους και να αποκαλύψει τα σκοτεινά μυστικά της πόλης.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Μόργκαν Φρήμαν, Μπρένταν Φρέιζερ, Φαμκε Γιανσεν, Ελα Μπλου Τραβολτα, Ρόμπερτ Πατρικ, Κατ Γκραχαμ.

*Open, Σάββατο 27/08 στις 23:00

«Οι 50 Αποχρώσεις του Μαύρου» (2016) σκηνοθεσία Μάικλ Τάιντς 

Κωμωδία – Ο γοητευτικός πολυεκατομμυριούχος Κρίστιαν Μπλακ γνωρίζει τη ντροπαλή φοιτήτρια Χάνα Στιλ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της.

Το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι προχωρά τη σχέση του, παρά τις ιδιορυθμίες του Κρίστιαν και τα πολλά προβλήματά, που αντιμετωπίζουν από το περιβάλλον τους, όπως η ρατσίστρια μητέρα του Κρίστιαν, ο φοβερά “άνετος” αδελφός του αλλά και η ασυγκράτητη συγκάτοικος της Χάνα…

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Τζέιν Σέιμουρ, Κάλι Χοκ, Μάικ Επς, Φρεντ Γουίλαρντ, Άντριου Μπάτσελορ, Αφιόν Κρόκετ.

*Skai, Σάββατο 27/08 στις 23:00

«Οι Σαματατζήδες» (2016) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μπέρνι Τσαν, ντετέκτιβ του Χονγκ Κονγκ, κυνηγάει τον διαβόητο μεγαλοκακοποιό, Βίκτορ Γουόνγκ για σχεδόν μία δεκαετία.

Όταν η νεαρή ανιψιά του, η Σαμάνθα, βρίσκεται άσχημα μπλεγμένη με το οργανωμένο συνδικάτο εγκλήματος του Γουόνγκ, ο Μπέρνι δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει τον μόνο άντρα, που μπορεί να τον βοηθήσει στη δύσκολη αποστολή του: τον φλύαρο τζογαδόρο, Κόνορ Γουάτς.

Ο Μπέρνι ξεκινά τώρα κούρσα ενάντια στον χρόνο για να φέρει ξανά στο Χονγκ Κονγκ τον Κόνορ, και το αταίριαστο δίδυμο ξεκινάει μια απίθανη περιπέτεια από τα χιονισμένα όρη της Μογγολίας, ως την αχανή έρημο Γκόμπι.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Τζόνι Νόξβιλ, Μπίνγκμπινγκ Φαν, Ιβ Τόρες, Γουίνστον Τσάο.

*Star, Σάββατο 27/08 στις 23:15

«Η Νύχτα και η Πόλη» (1992) σκηνοθεσία Ίρβιν Γουίνκλερ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί –  Αμερικανική νεο-νουάρ αστυνομική δραματική ταινία του 1992 και remake του ομώνυμου φιλμ νουάρ του 1950, που είχε σκηνοθετήσει ο Ζυλ Ντασέν.

Ο Χάρι Φάμπιαν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι ένας δικηγόρος μπλεγμένος σε απατεωνιές σε όλη τη Νέα Υόρκη.
Συχνάζει στο μπαρ Boxers που ανήκει στον Φιλ και την σύζυγό του Έλεν.
Ο Χάρι έχει σχέση με την Έλεν, η οποία ονειρεύεται να ανοίξει το δικό της μπαρ και να αφήσει τον Φιλ. Η Έλεν για να αφήσει τον άντρα της χρειάζεται τη βοήθεια του Χάρι.

Ο Χάρι αφού αποτυγχάνει σε μία ακόμη κομπίνα από τον τοπικό μαφιόζο, αποφασίζει να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει ιμπρεσάριος σε αγώνες πυγμαχίας.
Στρατολογεί τον μεγαλύτερο αδερφό του μαφιόζου ως συνεργάτη, ώστε να αποφύγει τα αντίποινα, κλείνει αγώνες, ετοιμάζει την αίθουσα, παραγγέλνει αφίσες, αλλά για να ανταπεξέλθει στα έξοδα δανείζεται από τον τοκογλύφο κο Πεκ.

Σύντομα χρωστάει αρκετά και περιμένει τη μεγάλη βραδιά για να πάρει τα μετρητά, ενώ ζητά δανεικά και από την Έλεν.
Ο μαφιόζος δεν αργεί να του προκαλέσει μπελάδες και ο Χάρι έρχεται αντιμέτωπος με όλους.
Μπορεί ο Φάμπιαν να τα καταφέρει;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέσικα Λάνγκ, Τζακ Γουόρντεν, Άλαν Κινγκ, Ρίτσαρντ Πράις, Κλιφ Γκόρμαν.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 27/08 στις 00:15

«Suntan» (2016) σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Κωστής είναι ένας 40άχρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί, το καλοκαίρι όμως όλα αλλάζουν. Η ρουτίνα του συνεσταλμένου Κωστή ανατρέπεται από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών, εισβάλλει απροσδόκητα στη βαρετή καθημερινότητά του. Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή Άννα, όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σ’ ένα μονοπάτι που κρύβει σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Χαρά Κότσαλη, Μιλού Φαν Γκρούσεν, Ντίμι Χαρτ, Μάρκους Κόλλεν, Γιάννης Τσορτέκης, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Τριανταφυλλίδης

*Alpha, Σάββατο 27/08 στις 00:50

«Για Όνομα του Θεού!» (2017) σκηνοθεσία Πασκάλ Μπουρντιό

Κωμωδία – Η Καρόλ είναι μία εσωστρεφής ειδικός εφαρμογών πληροφορικής, που ακόμα ζει με τη μητέρα της. Η Καρολίν είναι μία αυθάδης κλέφτρα, που συχνάζει στα πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας. Οι δύο νεαρές γυναίκες δεν γνωρίζουν η μία την άλλη, ούτε έχουν τίποτα κοινό.

Τίποτα, επειδή ο πατέρας τους έφυγε πριν τη γέννησή τους και δεν τον είδαν ξανά ποτέ. Μέχρι τη στιγμή που ο Πατρίκ… εμφανίζεται και πάλι!

Ο διεθνώς καταζητούμενος κλέφτης, μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο περιστατικό, αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις κόρες του, συναντώντας τις για ένα κοινό σκοπό: την κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους, αξίας 15.000.000 δολαρίων.

Ανάμεσα σε γκάφες, τον ερασιτεχνισμό και τους διαπληκτισμούς μεταξύ τον κορών του, ο Πατρίκ θα αντιληφθεί πως αυτή του η επιστροφή είναι κάθε άλλο παρά εύκολη…

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Ριμ Κερισί, Καμίλ Σαμού, Μπρούνο Σάντσες, Πασκάλ Ντεμολό._

*Skai, Σάββατο 27/08 στις 01:00

«Η Νύχτα του Κυνηγού» (1955) σκηνοθεσία Τσαρλς Λότον

Δραματική – Η ταινία, όπως και το μυθιστόρημα βασίζονται στην αληθινή ιστορία του εγκληματία Χάρι Πάουερς, που καταδικάστηκε σε απαγχονισμό το 1932 για τη δολοφονία δυο γυναικών και τριών παιδιών.

Ένας άνδρας ο Χάρι Πάουελ , κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είναι ιεροκήρυκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα ψυχοπαθή δολοφόνο, ο οποίος προσεγγίζει γυναίκες οι οποίες έχουν χηρέψει αποσκοπώντας στην περιούσια τους.

Όταν πια έχει πάρει αυτό που θέλει τις σκοτώνει. Συλλαμβάνεται για κλοπή αυτοκινήτου και βρισκόμενος στην φυλακή, προσπαθεί να αποσπάσει από τον καταδικασμένο σε θάνατο συγκρατούμενο του το πού έχει κρύψει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.

Το μυστικό κρύβεται στην σύζυγο του θανατοποινίτη και στα δύο του παιδιά κι ο Πάουελ τα επισκέπτεται με τους πιο δόλιους σκοπούς.

Παίζουν: Ρόμπερτ Μίτσαμ, Σέλεϊ Γουίντερς, Λίλιαν Γκις, Πίτερ Γκρέιβς.

*Open, Σάββατο 27/08 στις 01:00

«Η Εκτελέστρια» (2018) σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Περιπέτεια – Η Μαίρη ( Ταράζι Χένσον) είναι μια επιτυχημένη, επαγγελματίας δολοφόνος, που εργάζεται για μια οικογένεια οργανωμένου εγκλήματος στη Βοστώνη. Μια από τις αποστολές της είναι να σκοτώσει τον Μάρκους Μίλερ στο διαμέρισμα του.

Εκεί ανακαλύπτει ότι ο Μάρκους έχει έναν γιο, τον Ντάνι, κάτι που τη γεμίζει τύψεις και αλλάζει όλη την κοσμοθεωρία της. Έναν χρόνο αργότερα, ο Ντάνι ζει μόνος και για να τα καταφέρει να επιβιώσει έχει μπλέξει με έναμ επικίνδυνο άνδρα, με το παρατσούκλι «Θείος». Η Μαίρη που δεν έχει σταματήσει να τον προστατεύει από μακριά, θα τον βοηθήσει να ξεμπλέξει.

Παίζουν: Ταράζι Χένσον, Μπίλι Μπράουν, Ντάνι Γκλόβερ, Νιλ ΜακΝτόνα, Ξάντερ Μπέρκλεϊ.

*Mega, Σάββατο 27/08 στις 01:20

«10.000 π.Χ.» (2008) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ 

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στην εποχή των μαμούθ ένας νεαρός κυνηγός στην προσπάθειά του να οδηγήσει έναν στρατό μέσα από την έρημο, έρχεται αντιμέτωπος με προϊστορικά πλάσματα αλλά συναντάει και μια γυναίκα, η οποία θα σταθεί στο πλευρό του.

Οι άπειροι αυτοί πολεμιστές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα πιο σπάνια αρπακτικά αλλά και να αψηφήσουν τα πιο άγρια στοιχεία της φύσης. Στο τέλος του ηρωικού τους ταξιδιού ανακαλύπτουν ένα χαμένο πολιτισμό και μαθαίνουν ότι η τελευταία πρόκληση με τη μοίρα βρίσκεται σε μια αυτοκρατορία πέρα από κάθε φαντασία.

Εκεί όπου ξεκίνησε ο θρύλος!

Παίζουν: Καμίλα Μπελ, Στίβεν Στρέιτ, Κλιφ Κέρτις, Μο Ζινάλ, Τζόελ Βίρτζελ.

*Star, Σάββατο 27/08 στις 01:30