14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής με άφθονες επιλογές ταινιών!

Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος (1960)  σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ένας ιδιότροπος βιομήχανος χάλυβα απολύει τον υπάλληλό του, τον ντροπαλό λογιστή Γρηγόρη. Όταν όμως διαπιστώνει ότι κατά λάθος ο Γρηγόρης έχει στην κατοχή του τα διπλά βιβλία της εταιρείας όλα αλλάζουν. Τρομοκρατημένος, μήπως ο Γρηγόρης αποκαλύψει κάπου την αλήθεια, ο βιομήχανος αναγκάζεται να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα βάζει την κακομαθημένη κόρη του Τζούλια, να του κάνει τα γλυκά μάτια και να παίξει μαζί του ένα ερωτικό παιχνίδι ώστε να πάρουν πίσω τα βιβλία. Όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί ο έρωτας δεν αργεί να έρθει, και τελικά «…αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει την γατούλα π’ αγαπώ…!»

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος.

*Star, Κυριακή 28/08 στις 21:00

«Ραντεβού στην Κέρκυρα» (1960) σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας 

Κωμωδία – Ένας γυναικάς δικηγόρος ο Ανδρέας περνάει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο της μητέρας του στην Κέρκυρα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι του έχει στηθεί μια ολόκληρη παγίδα από τη μητέρα του Ελένη και τον επιχειρηματία Λανίτη, προκειμένου να μάθει επιτέλους τι σημαίνει αληθινή αγάπη. Το δόλωμα θα είναι η όμορφη και τετραπέρατη κόρη του επιχειρηματία Ντιάνα η οποία υποδύεται και τη δύστροπη υπάλληλο στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, ονόματι Μίρκα, η οποία προσπαθεί να κατακτήσει με την αξία της και όχι με τα πλούτη του μπαμπά της, την καρδιά του αγαπημένου της.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ελένη Χαλκούση, Λυκούργος Καλλέργης, Βαγγέλης Πλοιός, Αλίκη Γκρέκα, Μαριέττα Κουτσοπούλου.

*SKAI, Κυριακή 28/08 στις 21:00

«Της Κακομοίρας – Ο Μπακαλόγατος» (1963) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος, ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή, είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής  συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας, έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Mega, Κυριακή 28/08 στις 22:00

«Happy End» (2017) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάνεκε

Δράμα –  Η Αν (Ιζαμπέλ Ιπέρ) έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα της, Ζορζ (Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) έχοντας να διαχειριστεί τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες ενός εργατικού ατυχήματος σε ένα από τα εργοτάξια της επιχείρησης ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τον γάμο της με τον Λόρενς. Ο αδερφός της (Ματιέ Κασοβίτς) αναλαμβάνει την επιμέλεια της έφηβης κόρης του από τον πρώτο του γάμο μετά τη μυστηριώδη δηλητηρίαση της μητέρας της και πρώην συζύγου του. Όμως τι μυστικά κρύβει;

Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Ματιέ Κασοβίτς, Φαντίν Αρντουάν, Τόμπι Τζόουνς.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 28/08 στις 22:00

«Cosmic Candy» (2019) σκηνοθεσία Ρηνιώ Δραγασάκη

Δραματική –  Η Άννα, μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας σουπερμάρκετ αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του. Την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται την πιθανή της απόλυση και ένα ρομαντικό ειδύλλιο για πρώτη φορά στη ζωή της. Και όλα αυτά υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας Cosmic Candy, της καραμέλας που σκάει στο στόμα.

Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Μάγια Πιπερά, Κίμωνας Κουρής, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Δρόσος, Φώτης Θωμαϊδης, Εύη Δοβέλου, Elena Mirtchofska, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 28/08 στις 22:00

«Baywatch» (2017) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Κωμωδία  – Ο ναυαγοσώστης Μιτς Μπιουκάνον και η ομάδα του αναλαμβάνουν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων ναυαγοσωστών. Ανάμεσά τους είναι και ο αλαζόνας πρωταθλητής κολύμβησης Ματ Μπρόντι. Η σύγκρουση μεταξύ τους είναι εκρηκτική, αλλά τελικά θα αναγκαστούν να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά και απειλεί το μέλλον της παραλίας τους. 

Παίζουν: Αλεξάντρα Νταντάριο, Πριγιάνκα Τσόπρα, Ντουέιν Τζόνσον, Ζακ Έφρον, Πάμελα Άντερσον, Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

*SKAI, Κυριακή 28/08 στις 22:50

«Πρώτη Φορά Νονός» (2007) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα

Κωμωδία – Ο 11χρονος Άλεξ έχει μεγαλώσει στην Καλιφόρνια, γόνος του αρχηγού της Δημοκρατικής Παράταξης, αντικαθιστά τον πατέρα του και πηγαίνει στην Κρήτη να βαφτίσει το μωρό τοπικού κομματάρχη (Αντώνης Καφετζόπουλος) και υποψήφιου βουλευτή.

Πρέπει να γίνει για πρώτη φορά νονός για να αποδείξει σε όλους – και κυρίως στον πατέρα του- ότι είναι αντάξιος γιός του.
Το ξενόφερτο παρουσιαστικό του, τα ιδιαίτερα έθιμα και οι δοκιμασίες που του επιβάλλουν οι Κρητικοί προκειμένου να τον δεχτούν ως άξιο απόγονο του αρχηγού, η δυσκολία του με την ελληνική γλώσσα προκαλούν τόσες κωμικές καταστάσεις, που θα του μείνουν αξέχαστες.

Παράλληλα παίρνει και το “βάπτισμα του πυρός” στην τέχνη και τα τεχνάσματα της πολιτικής, που θα τον σημαδέψουν για όλη του τη ζωή.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Γιώργος Κιμούλης, Tex Pardue, Νίκος Ανδρεουλάκης, Αννα Λουιζίδου, Μάνος Γαβράς.

*Star, Κυριακή 28/08 στις 22:50

«Ο Επαναστάτης» (2016) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Δραματική περιπέτεια – Η αληθινή ιστορία του Νιούτον Νάιτ (Μάθιου Μακόναχι) ενός τολμηρού αγρότη από τον Νότο.

Ο Νιούτον Νάιτ ήταν ένας αγρότης του Μισισιπή, ο οποίος στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο (1861-1865) υπηρετούσε ως νοσοκόμος του στρατού των Νοτίων.
Όταν ο ανήλικος ανιψιός του -βίαια στρατολογημένος- βρίσκει το θάνατο μέσα σε 24 ώρες αποφασίζει να το σκάσει για να επιστρέψει τη σωρό του παιδιού στην οικογένειά του.
Φτάνοντας στο σπίτι του διαπιστώνει ότι ο ανιψιός του, ο ίδιος και όλοι οι φτωχοί στρατιώτες, απλά πολεμούσαν σαν πιόνια σε έναν πόλεμο πλουσίων.

Καθώς οι πρώτοι αιμορραγούν κυριολεκτικά στα πεδία της μάχης και μεταφορικά με την αρπαγή των λιγοστών περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ οι δεύτεροι κρύβονται πίσω από νομικές διατάξεις για οικονομικές και στρατιωτικές απαλλαγές.

Ο Νιουτ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και οργανώνει μια εξέγερση με άλλους αγρότες και με την βοήθεια των σκλάβων κατόρθωσε να δημιουργήσει το Free State oF Jones, μια ελεύθερη και αυτόνομη διαφυλετική Πολιτεία, στην καρδιά του άκρως συντηρητικού Μισσισσιπή.
Παντρεύτηκε μια πρώην σκλάβα και έζησε μέχρι το τέλος ενάντια στο κατεστημένο πολεμώντας για τις ιδέες του.

Ο Νάιτ ηγήθηκε μίας Επανάστασης που έγινε για το δίκαιο και την ισότητα – μία ισότητα που δεν ήρθε ποτέ…

Στα μέσα του 20ου αιώνα ένα από τα δισέγγονά του, 85 χρόνια μετά δικάζεται επειδή παντρεύτηκε λευκή.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Μαχαεσάλα Άλι, Κέρι Ράσελ.

*Alpha, Κυριακή 28/08 στις 23:40

«Το Στοιχειωμένο Πλοίο» (2002) σκηνοθεσία Στιβ Μπεκ

Μυστηρίου Τρόμου – Το πλήρωμα διάσωσης ενός Ναυαγοσωστικού προσλαμβάνεται για να ρυμουλκήσει ένα εγκαταλελειμμένο επιβατηγό πλοίο το οποίο πλέει ακυβέρνητο κάπου στον Βερίγγειο πορθμό.
Όταν φτάνουν εκεί διαπιστώνουν ότι το πλοίο είναι το «Αντόνια Γκράτσα» , ένα ιταλικό υπερωκεάνιο, το οποίο έχει εξαφανιστεί, ενώ ήταν γεμάτο επιβάτες, το 1962.

Μία από τις φήμες που συνοδεύουν το πλοίο είναι ότι κουβαλούσε και ένα μεγάλο θησαυρό, έτσι αποφασίζουν να το ρυμουλκήσουν στο κοντινότερο λιμάνι και να καρπωθούν ότι ανακαλύψουν.

Όμως μια σειρά από ανεξήγητα περιστατικά συμβαίνουν και οι δυσάρεστες εκπλήξεις τους κάνουν να υποψιάζονται ότι αυτό που κρύβεται μέσα στα αμπάρια του πλοίου είναι κάτι πιο σκοτεινό και αδυσώπητο.

Το πλοίο είναι στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των επιβατών που πέθαναν στο ταξίδι του 1962 και δεν αφήνουν το πλήρωμα να απομακρυνθεί.

Τα μέλη του πληρώματος διάσωσης αρχίζουν να δολοφονούνται και να εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Όταν η θαρραλέα Μωρίν ανακαλύπτει το φρικιαστικό μυστικό που προκάλεσε το χαμό των επιβατών του «Αντόνια Γκράτσα» και αντιλαμβανόμενη τον τωρινό κίνδυνο για την ομάδα της, προσπαθεί να τους ειδοποιήσει προτού είναι αργά.

Παίζουν: Τζουλιάνα Μαργκούλις, Καρλ Ούρμπαν, Έμιλι Μπράουνινγκ, Φραντσέσκα Ρετοντίνι, Γκάμπριελ Μπερν, Ντέσμοντ Χάριγκτον, Ρον Έλτραντ.

*Open, Κυριακή 28/08 στις 23:45

«Ο Λιποτάκτης» (1988) σκηνοθεσία Γιώργος Κόρρας, Χρήστος Βούπουρας

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η ταινία διασχίζει τη γεωγραφία της ομοφυλοφιλίας, στην Ελληνική επαρχία του ΄80, στηριγμένη στην ωμότητα των διαλόγων και το σενάριό της, για να διεισδύσει στο εσωτερικό των ηρώων και του κοινωνικού μικρόκοσμου, γυρεύοντας να συναντήσει την αυθεντικότητα και την ποίηση της καθημερινής ζωής.

Η ομοφυλοφιλική σχέση δύο νέων, του Χρήστου και του Μανώλη.
Ο Χρήστος πηγαινοέρχεται στην Αθήνα από την κωμόπολη στην οποία γεννήθηκε και νιώθει να γοητεύεται από τον κόσμο και όσα ζει, αλλά δεν μπορεί να μη νιώθει και αποστροφή για όλα όσα του συμβαίνουν.
Ο Μανώλης έχει κηρυχτεί λιποτάκτης και επιστρέφει στο πατρικό του, όπου αφομοιώνεται σιγά σιγά από τον εύκολο πλουτισμό, την υποκρισία και τον μικροαστικό κοινωνικό περίγυρο.

Παίζουν: Στέλιος Παύλου, Στέλιος Μάινας, Τούλα Σταθοπούλου, Λεωνίδας Νομικός, Μάγδα Τσαγγάνη, Γιώργος Γιαννόπουλος Σίντα Στεφανοπούλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 28/08 στις 00:00

«Ο Πεταλούδας» (1973) σκηνοθεσία Φράνκλιν Σάφνερ

Δραματική περιπέτεια – Στο Παρίσι του 1931, ο Γάλλος μικρογκάνγκστερ Ανρί Σαριέρ, γνωστός ως «Πεταλούδας» από ένα τατουάζ στο στήθος του, συλλαμβάνεται για τον φόνο ενός προαγωγού στη Μονμάρτρη.
Παρά τις προσπάθειές του να πείσει τη γαλλική δικαιοσύνη πως δεν ευθύνεται για το έγκλημα, καταδικάζεται σε ισόβια και στέλνεται στο Καγιέν, διαβόητη αποικιακή φυλακή στη Γαλλική Γουιάνα.
Τρία χρόνια μετά, επιχειρεί την πρώτη του απόδραση με πλεούμενο, φθάνει στο Μαρακαϊμπο και ζει για λίγο καιρό με τους ιθαγενείς Ινδιάνους, μέχρι που ξανασυλλαμβάνεται και εγκλείεται στη Νήσο του Διαβόλου.
Αλλά δεν το βάζει κάτω, παρά τις ατέλειωτες μέρες βασανιστηρίων, απομόνωσης και πείνας.
Στα επόμενα δέκα χρόνια, επιδίδεται σε άλλες οκτώ απόπειρες απόδρασης.

Παίζουν: Στιβ ΜακΚουίν, Ντάστιν Χόφμαν, Βίκτορ Τζόρι, Ντον Γκόρντον, Τζορτζ Κουλούρις.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 28/08 στις 00:45

«Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα» (2013) σκηνοθεσία Ρομπ Μέλτζερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Μια εταιρική εκδρομή με στόχο τη σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων, αλλά και την ανάπτυξη της ηγετικής ικανότητας σε ένα τροπικό νησί, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα.

Ο Κρις είναι ένας υπάλληλος, τόσο αδύναμος που δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τον νταή του γραφείου, τον Φιλ, που του κλέβει όλες τις ιδέες. Δεν έχει ούτε το θάρρος να ζητήσει ραντεβού από τη Λίζα, την προϊσταμένη που του αρέσει.

Όταν όμως ένα σεμινάριο για άγρια διαβίωση πάει τελείως στραβά, κι ο πρώην πεζοναύτης και υπεύθυνος, Στορμ Ρόθτσαϊλντ, τραυματίζεται από ένα πούμα, ο Κρις και οι συνάδελφοι του βρίσκονται απομονωμένοι σε ένα τροπικό νησί, χωρίς φανερή ελπίδα να διασωθούν.

Κι ενώ κάποιος πρέπει να αναλάβει την αρχηγία της ομάδας, ο Φιλ αυτοανακηρύσσεται «θεός». Όμως, ο Κρις έχει παρελθόν στους προσκόπους, κι αν μπορούσε να ξεπεράσει τη δειλία του, θα ήταν ο ιδανικός ηγέτης.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Άνταμ Μπρόντι, Ρομπ Χιούμπελ.

*SKAI, Κυριακή 28/08 στις 01:00

«Αγγίζοντας το Θάνατο» (2002) σκηνοθεσία Ντον Μάικλ Πολ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Η φυλακή του Αλκατράζ, η πιο περιβόητη στην ιστορία της Αμερικής θα ανοίξει ξανά τις πύλες της για να φιλοξενήσει και πάλι βαρυποινίτες και τα αποβράσματα των φυλακών. Ωστόσο ένας ιδιοφυής κακοποιός, μαζί με μια ομάδα κομάντος, καταλαμβάνουν τη φυλακή για να εξαναγκάσουν έναν κατάδικο να τους αποκαλύψει που έχει κρύψει λάφηρα πολλών εκατομμυρίων σε χρυσό, από την τελευταία ληστεία του.
Ανάμεσα στους φυλακισμένους όμως βρίσκεται ο μυστικός πράκτορας του FBI Πετρόσεβιτς (Στίβεν Σιγκάλ), που θα κάνει τα πάντα για να μη χαθεί ο έλεγχος.
Οργανώνει λοιπόν μία ομάδα δράσης από τους υπόλοιπους κρατούμενους για να τον βοηθήσουν να συλλάβει τους κομάντο και να πετύχει την αποστολή του.

Μάχες σώμα με σώμα, αμέτρητες ανταλλαγές πυροβολισμών και άφθονες εκρήξεις σε μια δυνατή περιπέτεια δράσης, μια θανάσιμη αναμέτρηση όπου νικητής αναδεικνύεται όποιος μπορεί να προβλέψει την επόμενη κίνηση του αντιπάλου.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Νία Πιπλς, Τζα Ρουλ, Μόρις Τσέστνατ.

*Mega, Κυριακή 28/08 στις 02:30

«Αψηφώντας το Θάνατο» (2007) σκηνοθεσία Τζίλιαν Άρμστρονγκ 

Δραματική Ρομαντική – Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του το 1926, ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι (Γκάι Πίρς) φτάνει στο Εδιμβούργο.
Ενώ το κοινό καταχειροκροτεί την ανάδυσή του διάσημου μάγου από τα νερά του λιμανιού, που είχε βυθιστεί αλυσοδεμένος, η Μαίρη (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και η 11χρονη κόρη της Μπέντζι (Σάρσε Ρόναν) προετοιμάζονται για το δικό τους σόου.

Παρατηρούν το κοινό και συλλέγουν χρήσιμα στοιχεία για τη βραδινή τους «μεταφυσική» παράσταση, ως αχτύπητο δίδυμο μέντιουμ «Princess Kali and her Dusky Disciple».
Η Μαίρη και η Μπέντζι μαθαίνουν ότι, μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Χουντίνι έχει στραφεί προς τα μέντιουμ και δίνει 10.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να του αποκαλύψει τα τελευταία της λόγια προτού πεθάνει. Η Μαίρη, αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα, βάζει τα δυνατά της για να μαζέψει πληροφορίες.

Ο Χάρι κι ο μάνατζερ του κ. Σουγκαρμαν (Τίμοθι Σπαλ) συναντούν δεκάδες μέντιουμ, αλλά μόνο η Μαίρη με την Μπέντζι καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Ο κ. Σούγκαρμαν ανακοινώνει στον τύπο το επόμενο μεταφυσικό πείραμα του Χουντίνι: τα τελευταία λόγια της μητέρας του βρίσκονται σε ένα σφραγισμένο φάκελο, αλλά θα αποκαλυφθούν από ένα μέντιουμ που θα επικοινωνήσει με την ψυχή της. Καθώς η ημέρα της αποκάλυψης πλησιάζει, ο Χάρι και η Μαίρη γνωρίζονται καλύτερα και η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία.

Ο Χουντίνι αρχίζει να είναι ασυνεπής με τις παραστάσεις του και ο μάνατζέρ του ζητάει από τη Μαίρη να εξαφανιστεί. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να φύγει με τα 10.000 δολάρια ή με την αγάπη του Χάρι.

Η εντυπωσιακή ομοιότητά της με τη μητέρα του περιπλέκει τα πράγματα..

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Γκάι Πιρς, Σάρσε Ρόναν, Τίμοθι Σπαλ, Μάλκομ Σιλντς, Ολίβια Νταρνλέι.

*Star, Κυριακή 28/08 στις 02:30